Neden Kitap Okuyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benide babacım alıştırmıştı kitap okumaya.başta ödevdi.sınav faan yapmazdı ama eğer az okumuşsam kızardı :) o zaman stresle okuyodum şimdi keyifle :)

bir yere mi oturduk çevrede bir kitapçı mı var.tamamdır orda yemek yense bile ben babamdan para alıp gidip kitap alırdım ve hemen okumaya başlardım :) halada öyle..bi yere gitmişsem etrafta da kitapçı varsa bilirim ki ben oraya gitmeden rahat edemem.yanımdakilerede rahat ettirmem :)

adım kitap kurduna çıkmıştı ve gurur duyuyodum..

babam artık bıraktı çok okuduğumu görünce..bu seferde kızıyo ders çalışmıyosun kitap okuyosun diye..

soruya gelince. bende diğer bayanlar gibi sorgulamadım neden okuduğumu

ama galba şunlar yüzünden

1) kitap okumak sayesinde zamanında çok karşılaştığım takdir edici bakışlar :82:

2) gerçekten soyutlanmak

3) bir üyenin daha dediği gibi yaşamadığım şeyleri yaşıyo gibi olmam

4)düzgün konuşup yazmam..evet internette imla kurallarına pek uyduğum söylenemez ama en azından düzgün yazmam gerektiğinde yazabiliyorum :)))

5)hayal dünyamı geliştirmesi

6)kendimi yalnız hissettiğim zaman yeni arkadaşlar bulabilmem o kitaplardan :13:

ve daha buraya yazmadığım bir sürü sebep..

seviyorum okumayı aman nazar değmesin

ablam ve babam ben ufakken:) dışarı çıkma yasağı verirdi ozaman belli bi sayfa kitap okuma cezasıda gelirdi:) tabi ozamanlar dışarı çıkmak yerine kitaap okumak çok ağır ceza gelirdi bana:) böyle böyle alışkanlık oldu....genelde kişisel gelişim kitapları okurum ama başka tarzlardada okudum dünya klasiklerinin hepsinibiliyorum mesela:)
neden kitap okuyuorum beni kültürel olarakta geliştiriyo cümleleri daha rahat kurabiliyorum..kalıplaşmış cümlelerden kaçıp daha fazla kelime oyunu yapabiliyorum:) ufkumu genişletiyo olaylara bi yönden değil her yönden bakabiliyorum..konuşurken daha rahat konuşuyorum takılmadan..ayrıca çok kitap okuduğum için her konuda bilgim var bi ortamda ne konuşlursa konuşulsun konuşmaya katılabiliyorum...ve üniversitede pskiloji bölümü istediğim için kişisel gelişim kitapları beni bu konuda geliştiriyor.alt yapı oluyor..

Dünyayı anlamak için okuyorum, değişik bakış açılarıyla görmek için...

Kitap okumak benim için bir hobi, boş zamanlarımı güzel geçirmemi sağlayan bir uğraş.

Öncelikle okuduğum kitabı zevk almanın yanısıra yeni birşeyler öğrenmek için okuyorum.
Bu bir roman yada öykü olabilir. Ayrıntılara dikkat ediyorum. Hatta bir süre sonra yazarın gözüyle bakmaya başlıyorum olaylara :))
Kitap okumak bir yaşam biçimidir. Kendini tamamlamanın yapı taşıdır. Ve okumayan insanlar hep eksiktir bu yüzden. Keşke zorlada olsa bi banım baksalar tadına, vazgeçemeyecekler sonrasında.

Ben kitap okumayı sevmeyecek bir insan olduğuna inanmıyorum sadece hoşlarına gidecek bir kitaba rastlamamış insanlar olduğunu düşünüyorum...

birsey soracagim internette öyle kitap okuyacagim siteler varmi ???? varsa hangileri????

Ben kitap okuyunca olaylara karşı bakış açım değişiyr. kendimi buluyrm.Karşıma çıkan zorlukları daha kolay atlatıyrm en önmlisi kişiliğimi geliştryrm işte bu yuzden kitap okumanın gereklı oldgnu düşünyrm

kitap okumak içten gelen bir dürtü olsa gerek.neden okuyorum diye hiç düşünmemiştim ama seviyorum okumayı

kimi zaman İnsanlardan ve gerçek dünyadan uzaklaştırdığı,kimi zaman kendimi gerçekten geliştirmemde yardımcı olduğu ve bakış açımı büyük ölçüde değiştirdiği ve en önemlisi hiç bir neden olmasa bile benim vazgeçemiycem bir alışkanlık olduğu için.

Birkaç ay hosuma giden kitapları okumaya baslayınca alıskanlık yaptı zaten.Şimdi okumazsam tuhaf oluyorum.

Hayata farklı pencerelerden bakanların neler gördüğünü görmek için okuyorum.
Bilgi sahibi olmak, kendimi ve düşünme kabiliyetimi geliştirmek için okuyorum.
Merak ettiğim ve zevk aldığım için okuyorum.

Bir sebebi yok sadece içimden geliyor okumak, okuyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Tarih, siyaset ile ilgili kitaplardan birşeyler, felsefe ile düşünmeyi, sorgulamayı, herşeyi körü körüne kabul etmemeyi öğreniyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben lise öğretmeniyim. Bir kitap kulübü kurmak istiyorum. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

kendimi güncellemek ,düzgün konuşmak ve o kitabı merak ettiğim için kitap okurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…