eğer pastörize süt ile mayalayacaksam(öyle yapıyorum) kaynatmadan,ısıtmadan oda sıcaklığındayken cam kavanoza sütü koyuyorum.ben yarım kilo süt ile mayalıyorum.ama kefirlerim çok büyük değil daha.kefir tanelerimi plastik süzgüye alıp klorsuz suya tutup sütün içine koyuyorum.sofra bezine sarıp karanlık bir yerde 1 gün kadar bekletiyorum. sonra yine plastik süzgeçten süzüp kefirlerimi aynı şekilde tekrar mayalıyorum. kefir tanelerine kesinlikle metal bir şey değmemesi gerekiyor.plastik ya da cam kullanmalısın.
ben aslında 1,5 gün beklettikten ve soğuttuktan sonra içmeyi seviyorum.daha çok ekşiyor ve o koku kayboluyor.ama şimdi hava çok sıcak yarım günde sütün üstü kabarcık kabarcık oluyor ve sararıyor.tatlıyken de içemiyorum.o yüzden klorsuz suya az süt koyup tanelerimi o şekilde buzdolabında saklıyorum.bu şekilde uzun süre duruyormuş.
minetti,nadirem arkadaşımız nasıl yapıldığını çok güzel vermiş.Bende aynı şekilde yapıyorum,havalar sıcak olduğu için yazın yarım gün kışın bir gün bekliyoruz.
Kefir mayası alabileceğin yeri reklam olmasın diye burada veremiyorum,özelden msn veya mail adresini verebilirsen sana yardımcı olabilirim.
Kefir mayasını nerden aldığınızı yada nerelerde bulabileceğimizi
paylaşırsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler
süt ürünleri satan yerlere şarküterilere sorun getirebilirler, organik ürünler satan yerler ve ya gene organik ama aktar tadındaki yerler de getiriyor ya da direk satıyor kolayca bulursunuz.
Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta süzgeçinizin kesinlikle plastik olması. ve asla metal deydirmeyin, metal sözgeç ve ya kaşık mayayı öldürür.
Teşekkür ederim bilgilendirme için plastik süzgeç nasıl oluyor
canım haklısın ama insanlara uğraşmak zor geliyor,verdiklerim oldu ama 1-2 yaptılar zor dediler ama dondurucuda hiç denemedim ,yapıcam teşekkürler..kefir atılırmı konu komşuya dağıt veya üzerine su koy dondurucuda ayylarca bekleyebiliyor.bende evde yapıyorum çoğaldıkça mayasını dağıtıyorum herkes faydalnsın bu nimetten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?