• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Kefir İçmeliyiz?

minetti,nadirem arkadaşımız nasıl yapıldığını çok güzel vermiş.Bende aynı şekilde yapıyorum,havalar sıcak olduğu için yazın yarım gün kışın bir gün bekliyoruz.
Kefir mayası alabileceğin yeri reklam olmasın diye burada veremiyorum,özelden msn veya mail adresini verebilirsen sana yardımcı olabilirim.

eğer pastörize süt ile mayalayacaksam(öyle yapıyorum) kaynatmadan,ısıtmadan oda sıcaklığındayken cam kavanoza sütü koyuyorum.ben yarım kilo süt ile mayalıyorum.ama kefirlerim çok büyük değil daha.kefir tanelerimi plastik süzgüye alıp klorsuz suya tutup sütün içine koyuyorum.sofra bezine sarıp karanlık bir yerde 1 gün kadar bekletiyorum. sonra yine plastik süzgeçten süzüp kefirlerimi aynı şekilde tekrar mayalıyorum. kefir tanelerine kesinlikle metal bir şey değmemesi gerekiyor.plastik ya da cam kullanmalısın.
ben aslında 1,5 gün beklettikten ve soğuttuktan sonra içmeyi seviyorum.daha çok ekşiyor ve o koku kayboluyor.ama şimdi hava çok sıcak yarım günde sütün üstü kabarcık kabarcık oluyor ve sararıyor.tatlıyken de içemiyorum.o yüzden klorsuz suya az süt koyup tanelerimi o şekilde buzdolabında saklıyorum.bu şekilde uzun süre duruyormuş.

tesekkur ederim canim dedigin gibi bide deneyim

Faydali mi degil mi tam olarak bilmiyorum simdilik. Daha yeni icmeye basladim ama tok tuttugu kesin. Tadi da güzel. Ben severek iciyorum.

minetti,nadirem arkadaşımız nasıl yapıldığını çok güzel vermiş.Bende aynı şekilde yapıyorum,havalar sıcak olduğu için yazın yarım gün kışın bir gün bekliyoruz.
Kefir mayası alabileceğin yeri reklam olmasın diye burada veremiyorum,özelden msn veya mail adresini verebilirsen sana yardımcı olabilirim.

ben henüz özel mesaj atamıyorum, sanırım 100 mesajdan sonra özel msj atılabiliyormuş, rica etem sen bana özelden mail bildirimisin

Kefir mayasını nerden aldığınızı yada nerelerde bulabileceğimizi
paylaşırsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler

Kefir mayasını nerden aldığınızı yada nerelerde bulabileceğimizi
paylaşırsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler

süt ürünleri satan yerlere şarküterilere sorun getirebilirler, organik ürünler satan yerler ve ya gene organik ama aktar tadındaki yerler de getiriyor ya da direk satıyor kolayca bulursunuz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta süzgeçinizin kesinlikle plastik olması. ve asla metal deydirmeyin, metal sözgeç ve ya kaşık mayayı öldürür.

süt ürünleri satan yerlere şarküterilere sorun getirebilirler, organik ürünler satan yerler ve ya gene organik ama aktar tadındaki yerler de getiriyor ya da direk satıyor kolayca bulursunuz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta süzgeçinizin kesinlikle plastik olması. ve asla metal deydirmeyin, metal sözgeç ve ya kaşık mayayı öldürür.

Teşekkür ederim bilgilendirme için plastik süzgeç nasıl oluyor

Teşekkür ederim bilgilendirme için plastik süzgeç nasıl oluyor

Marketlerde falan bulması biraz zor artık heryerde olmuyor ama bildiğimiz gördüğümüz süzgeçlerin süzme yerleri metal oluyorsa plastik süzgeçlerin tel kısımları plastik, iri gözenekli tül gibi oluyor bunlardan pazarlarda falan olur herhalde canım...

Bende kefiri kendim mayalıyorum,bazen epey çoğalıyor atmak zorunda kalıyorum:50: eşim ve ben çok seviyoruz ,ekşi bir ayran hatta poğçalara ,keklere bile koyuyorlar bende yapmayı düşünüyorum

Bende kefiri kendim mayalıyorum,bazen epey çoğalıyor atmak zorunda kalıyorum:50: eşim ve ben çok seviyoruz ,ekşi bir ayran hatta oğçalpara ,keklere bile koyuyorlar bende yapmayı düşünüyorum ,hazımsızlığa çok iyi geliyor,tok tutuyor,mükemmel bir içecek

kefir atılırmı konu komşuya dağıt veya üzerine su koy dondurucuda ayylarca bekleyebiliyor.bende evde yapıyorum çoğaldıkça mayasını dağıtıyorum herkes faydalnsın bu nimetten.

kefir atılırmı konu komşuya dağıt veya üzerine su koy dondurucuda ayylarca bekleyebiliyor.bende evde yapıyorum çoğaldıkça mayasını dağıtıyorum herkes faydalnsın bu nimetten.
canım haklısın ama insanlara uğraşmak zor geliyor,verdiklerim oldu ama 1-2 yaptılar zor dediler ama dondurucuda hiç denemedim ,yapıcam teşekkürler..

bende kefire bayılıyorum en kısa zamanda mayasından alıp yapmaya başlayacağım. ayrıca ms hastaları içinde öneriliyor.

arkadaşlar ben de sade olanını içmekte zaman zaman zorlanıyorum fakat erkek arkadaşım içine biraz çilek reçelinin suyundan katarak içmemi önerdi denedim güzel oluyor ;) bi de böyle deneyin isterseniz ;)

kızlar arkadasım maya verdi bende dün ilk kez mayaladım ama ısrarla siyah poşet ve karanlıkta beklesin dedi...kimse böyle bişey yazmamış karanlıkta bekletmek şart mı ? birde benim saklama kabım hiç hava almıyor mayaldığım kabın hiç hava almamasının bir sakıncası var mı yardımcı olursanız sevinirim..

arkadaşlar ms hastasıyım depresyon tedavisi görüyorum bağırsaklarımdaki sancılardan dolayı şuan dik oturamıyorum. bir haftadır maya arıyorum ama bulamadım çevremde lütfen birisi bana yollasın ücretini havale ile yollayacağım..

Son düzenleme:
Allah muhtaç etmesin.bi kere aldım çok faydalı diye. yarım çay bardağı içtim 2 dk geçmedi kustum.hayatımda öyle berbar bişey içmedim ben ya :52:

Bana da Kulak burun boğa doktoru vermişti. Reflü teşhisi koyup,ilaç verdi ve hergün kefir iç dedi.
İlk başlarda hiç içemiyodum tadı oldukça kötü ama alıştım artık.
Midemde pek faydasını görmeden bakalım gastraloji bölüne gitcem.Ama gerçekten çok faydası varmış kefirin.

Back