*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Sindirim sistemini hastalık yapıcı zararlılara karşı korur.
*Zayıflamaya yardımcıdır.
*Hazmı kolaylaştırır.
*Doğal antibiyotiktir.
*Özellikle sindirim sistemi kanserlerine karşı koruyucudur.
*Egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir
*İyi bir kalsiyum kaynağıdır.
*Uykunun düzenlenmesinde etkilidir.
*Kolesterolü düşürür damar sertliğini önler.
İşte bütün bu nedenlerden dolayı günde 1 su bardağı kefir tüketilmelidir. Hala kefir ile tanışmayanlardansanız bir an önce tanışmanızı önerir, sağlıklı bir hayat dilerim
ben 5 yıldır içerim. çok da faydası var. bazen bardağın dibinde kalanını yüzüme sürer bekletirim biraz. kesinlikle herkese öneririm.
tadını igrenç buldugum için her içme girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştır o koku aman tanrım içim kalktı bile içebilenleri çok takdir ettim afiyet olsun
Faydaları sayılamayacak kadar çok.Her zaman markette taze bulamadığım için evde kendim mayalıyorum,severek tüketiyorum.Evde mayalamak hem temiz hemde ekonomik,tavsiye ederim.
cnm şu mayalama işini bende yapıcam dedim ama , aktara gittim kefir mayası sordum yok dedi.
nasıl yapıyorsun, mayayı nerden aldın? bilgi verirsen sevinirim
ya bu kadar faydası varken insan içine bir tatlandırıcı koyar :) tadı çok kötü gerçekten bir daha denemek istiyorum ama sanmıyorum ki içebileyim :)
yapmaya calistim sanirim beceremedim kivami cok koyu gibi oldu hani tam yogurt gibi olmadi ayran gibide olmadi.cokmu maya kattim ne yaptim anlamadimki:44:yapan arkadaslar tam yapilisini anlatsanaiz bi zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?