Neden kapanılır (tesettür)

rwhphg

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
17
1
6
Kastamonu
Ben bu aralar bir insan neden kapanmak ister konusuna takıldım
Ben açığım ve kapalı arkadaşlarım var onlara neden kapandıklarını sorduklarımda dinimiz böyle söylüyor Kur'an da böyle yazıyor diyorlar internette araştırdığımda ise erkeklerin bakmaması için tartışmalar çıkıp ailelerin parçalanmaması için gibi nedenler yazıyor yani genelde hep erkeğin açık kadınlara baktığında cinsel dürtülerinden ve bu konuda çıkabilecek tartışmalardan bahsediyor.
Benim fikrime-bakış açıma göre erkeklerin cinsel dürtüleri varsa kendilerini tutsunlar neden bayanlar kapanmak zorunda? Sırf erkeklerin problemi yüzünden neden bayanlar kendilerini kısıtlamak zorundalar? Bu kapanma olayının tek sebebi erkekler mi başka daha mantıklı bir nedeni yok mu?
Arkadaşlarıma böyle sorduğumda ise çok sorgulama günah diyorlar. Allah bana bu beyni vermiş al kullan diye ben bunu kullanıp sorgulamak istiyorum. Şu anda dini bir çok konuda karmaşa içindeyim ve gerçek nedenleri bulup doğru bir yola gitmek istiyorum.
Bu yüzden bana "dinimizde böyle yazıyor, kitabımızda bu var, erkekler bakmasın diye" sebeplerinin dışında "çok sorgulama, Allah akıl fikir versin, doğru yolu göstersin" demeden bunu açıklayabilir misiniz? :44:

Canım sana tüm aklım fikrimle ve kalbimle katılıyorum,

İlk olarak Allah'ın bahşettiği aklı kullanmamak ona ve kendimize yapacağımız en büyük hakarettir Nitekim Hayvanlardan farkımız düşünebiliyor, sorgulama edebiliyor ve muhakeme yapabiliyor olmamaızdır,,,

Kapanma konusunda kimi Kur'an da kadının başörtüsü ile bile değil çarşafla hatta ferace ile kapanması gerektiğini söyleyenler vardır Ben Kur'an da böyle bir kapanma şeklinin dayatıldığına rastlamadım Diyor ki müstehcen yerlerinizi kapatın hatta ziynet eşyalarınızı kocanızın babanızın eşininiz babasının ve diğer erkekler ile beraber erkek çoçuklarınızın göreceği şekilde takmaktan sakının diyor Şimdi aklını kullanan bir insan olarak sormak istiyorum Madem kapanmayı emrediyor kur an ee ziynet eşyalarınızı da göstermeyin sakının aksi halde tövbe edin diyor İnsanlar niye özellikle kırsal kesimlerde ziynet eşyalarını göstermek konusunda bu kadar hevesliler? Madem kapanın diyor ve ziyneti bile göstermeyin diyor, bu kişilerin çoğunda benim dahi yapmadığım kadar yoğun bir şekilde makyaj görüyorm,,, Bunlar hep cevaplanması gereken sorular benim kafamda da

Bir de çok atlanan bir konu var, erkeklerin cinsel dürtüleri var da kadınların yok mu? Öyle erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz ki daha "ortaokulda" dahi "milli olma" diye bir iğrenç yakıştırma ile erkekler daha bunu tecrübe edip etmediklerini konuşabiliyor tecrübe etmeyenlei dışlıyor veya yönlendiriyorlar,,, Kızlarımız ise ilk genç kız oldukalrı gün annelerine sıkıla sıkıla bu durumu açıyorlar, çoğu kız kan gördüğünde ağlıyor bile çünkü ne olduğunun farkında değil, anlatılmamış ona,,,

Aklı fikri bozuk olan adam kapalı kadını da görse açığı da görse cinsel dürtüsünü kontrol edemez Kadınının saçını boynunu bacakalrını görüp de etkileniyorum diyen bir erkek adamlıktan nasbini kanımca almamıştır Nitekim başkasının karısına, kızına bakmayı bilirler ancak bunun kendi ailesinden birine yapılıyor olma ihtimaline dahi dayanamazlar, bunun yolu da kapanmaktan geçmez Bozuk fikirli adamlar olduktan sonra "kadın" olması yeterlidir çünkü o kişi kadının sadece bir "obje" olarak görür

Sorgulamayın günaha giriyorsunuz diyenleri ise maalesef anlamakta zorlanıyorum Akıl vermiş düşünün muhakeme yapın iyi ile kötüyü ayırın diye ,,,
Tüm bunların erkek egemen toplumda kadınlara dayatıltığını ve işlerine kadın üzerinde hem siyaset yapmak kolay geldiği hem de insanların duygularını kolayca sömürecekleri için olduğunu düşünüyorum Benim için kapanmanın ve kadının özgürlüklerini elinden alıp kısıtlamanın başka bir açıklaması yoktur

Aksini söyleyenler lütfen Kur'an a ve İslam bilimine uygun cevaplar versinler, belki ben de yanılıyorumdur,,,

Ayni seyi gecen hafta bende dusundum, ama dediginiz bilindik soylemlerden baskasi gelmedi aklima. Bana da soyle geliyor, erkekler yere bakarak yurusun o zaman, madem tahrik oluyorlar, bakmasinlar yani.
Ama ben. Dinimizde de bu konunun ne derce aciklandigundan emin degilim. Ziynet dedigi yer neresi mesela. Diyanet ne is yapiyor ya, neden bu konuda ve diger guncel diger sorunlarda kaynak belirterek yorum yapmiyor. Ben neden bunu ogrenecek bir kaynak bulamiyorum

Bazıları erkek arkadaşı istediği için kapanır :31: Çok yakınım birisi de bunu yapan o yüzden fazla açmak istemiyorum.
Kapanma kararı kişiye ait olmalı, dine dayalı kapanabilirsin, dikkat çekmemek için kapanabilirsin, fakat onun bunun için kapananları hiç sevmiyorum!

Ayni seyi gecen hafta bende dusundum, ama dediginiz bilindik soylemlerden baskasi gelmedi aklima. Bana da soyle geliyor, erkekler yere bakarak yurusun o zaman, madem tahrik oluyorlar, bakmasinlar yani.
Ama ben. Dinimizde de bu konunun ne derce aciklandigundan emin degilim. Ziynet dedigi yer neresi mesela. Diyanet ne is yapiyor ya, neden bu konuda ve diger guncel diger sorunlarda kaynak belirterek yorum yapmiyor. Ben neden bunu ogrenecek bir kaynak bulamiyorum

Canım ziynet dediğim ziynet eşyalarıdır ve bundan kasıtla altın olan ziynet eşyalarından bahsedildiğini düşünüyorum Yani bu maddi şeyler ile dikkat çekmeyine getiriyor sanırım konuyu

Diyanet Bakanlığı diye devlete bağlı bir bakanlık olduktan sonra ve kimse kusura bakmasın ama dinimize göre haram olan kumardan maaşlarını aldıktan sonra ben onlardan bu konularda mantıklı bir açıklama gelmesini beklemiyorum İlk etapta özgür değil ikincisi din adamlarının maaşla çalıştırılması gibi bir durum bana ters geliyor Bu iş maneviyat işidir ve para ile ölçülebilecek bir karşılığı da yoktur Elbette emeklerinin karşılıklarını almaları gerekir Bu da bakınız diğer ülkelerde yapılan bağıilar ile işlemektedir,,,

Kapanma konusunda kimi Kur'an da kadının başörtüsü ile bile değil çarşafla hatta ferace ile kapanması gerektiğini söyleyenler vardır Ben Kur'an da böyle bir kapanma şeklinin dayatıldığına rastlamadım Diyor ki müstehcen yerlerinizi kapatın hatta ziynet eşyalarınızı kocanızın babanızın eşininiz babasının ve diğer erkekler ile beraber erkek çoçuklarınızın göreceği şekilde takmaktan sakının diyor Şimdi aklını kullanan bir insan olarak sormak istiyorum Madem kapanmayı emrediyor kur an ee ziynet eşyalarınızı da göstermeyin sakının aksi halde tövbe edin diyor İnsanlar niye özellikle kırsal kesimlerde ziynet eşyalarını göstermek konusunda bu kadar hevesliler? Madem kapanın diyor ve ziyneti bile göstermeyin diyor, bu kişilerin çoğunda benim dahi yapmadığım kadar yoğun bir şekilde makyaj görüyorm,,, Bunlar hep cevaplanması gereken sorular benim kafamda da
Ama ben. Dinimizde de bu konunun ne derce aciklandigundan emin degilim. Ziynet dedigi yer neresi mesela.

O "ben kapalıyım dikkat çekmiyorum dinime uyuyorum" diyip takıp takıştıranlar bir ton makyaj yapanlar zaten ayrı bir şey ben onları hiç önemsemiyorum. Ama ben kişilerin yaptıklarını değil dinin aslını öğrenmek istiyorum ikisi çok farklı konular.
Size birçok konuda katılıyorum. Erkek var yanında açık saçık yürüyen bayan görünce kafasını çevirir; erkek var kapalı bir kadın görünce ağzı salyalanır ıslık çalar. Bu tamamen erkeklerin kendi ahlaklarından ya da ahlaksızlıklarından kaynaklanıyor ve ben bunu bir kapanma sebebi olarak görmüyorum.
Ayrıca madem erkeklerin dürtüleri için bayanlar kapanıyor; erkekler de kapansın. Tamam onlar belden dizlerine kadar kapatmak zorundalar ama belki de ben onun o kaslarını gördüğümde benim dürtülerim başlıyor bu seferde o zaman ne olacak?
Bu arada o ziğnet işini ben de tam anlayamadım ama internetten araştırdım o kapanmayla ilgili ayetleri ama Kur'an çevrilirken tam anlaşılması için çevirenin parantez içinde yorumları oluyor ya onları okuyunca farklı okumayınca farklı çıkarım yapıyor insan. Mesela tam hatırlayamıyorum ama hatırladığım kadarıyla söyliyim benim okuduğum adam sizin dediğiniz gibi bayanların ziğnet (eşyaları) olarak yorumlamış ama ben okuduğumda bayanların ziğnetleri derken vücut hatları ve organları olarak yorumladım.
Bazıları erkek arkadaşı istediği için kapanır :31: Çok yakınım birisi de bunu yapan o yüzden fazla açmak istemiyorum.
Kapanma kararı kişiye ait olmalı, dine dayalı kapanabilirsin, dikkat çekmemek için kapanabilirsin, fakat onun bunun için kapananları hiç sevmiyorum!
Başkası istedi diye kapanmak zaten bana çok saçma geliyor. Sırf sevgilinin kıskançlığından "yanından erkek sinek bile geçemez" zihniyetinden dolayı kendinden ödün veriyorsun. Hem de kapanma olayının gerçek maneviyatını bilmeden.(tabi bunun gerçekten maneviyat açısından bir manası varsa o da belli değil) Sevgilim bana kapan dese bu ciddi bir ayrılık nedeni olur benim için.

Madem kapanın diyor ve ziyneti bile göstermeyin diyor, bu kişilerin çoğunda benim dahi yapmadığım kadar yoğun bir şekilde makyaj görüyorm
---
Diyanet Bakanlığı diye devlete bağlı bir bakanlık olduktan sonra ve kimse kusura bakmasın ama dinimize göre haram olan kumardan maaşlarını aldıktan sonra ben onlardan bu konularda mantıklı bir açıklama gelmesini beklemiyorum İlk etapta özgür değil ikincisi din adamlarının maaşla çalıştırılması gibi bir durum bana ters geliyor Bu iş maneviyat işidir ve para ile ölçülebilecek bir karşılığı da yoktur Elbette emeklerinin karşılıklarını almaları gerekir Bu da bakınız diğer ülkelerde yapılan bağıilar ile işlemektedir,,,
Bence siz müslümanım diyenlerin yaptıklarına bakmayın onlara baksanız zaten açıklardan daha fenalar. Valla kapalı olup saman altından su yürütenler, yalan dolanlar, dedikodular, dolandırmalar hiç eksik olmuyo.(kimse üzerine alınıp genelleme yapma diye kızmasın herkes öyle demiyorum ama öyle olan tanıdığım çok kişi var)
Müslümanım diyip pislik yapanlar yüzünden zaten dünyada müslümanların hepsi terörist, yalancı gibi kötü sıfatlarla biliniyor. Dinime bağlıyım diyen insanlar öyle azıtmışlar ki ben bile müslümanım derken çekinecek hale geldim.
Bence siz de benim gibi insanları tamamen boşverip dinin aslında neler olduğunu aramalısınız :/

bende açık biriyim kapanmayi da çok istiyorum bu yüzden araştırma yapıyorum ve aklıma takılan şeyler var! mesela kuran da saçlarınız görünmesin gibi bi tabir yok ? ziynet kisimlariniz dedigi yerler boyundur ortulerinizi omuzdan aşağı sarkitin dio ama saç dahil mi soylenmez ?? bilmiyorum araştırıyorum saç neden kapanir erkek saçı da o zaman haram olsun ? vücut hatlari elbette örtülü ve belli olmamali ama saç çok takilio aklima :( allah arastirani sever boşuna değil o akil !

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence siz müslümanım diyenlerin yaptıklarına bakmayın onlara baksanız zaten açıklardan daha fenalar. Valla kapalı olup saman altından su yürütenler, yalan dolanlar, dedikodular, dolandırmalar hiç eksik olmuyo.(kimse üzerine alınıp genelleme yapma diye kızmasın herkes öyle demiyorum ama öyle olan tanıdığım çok kişi var)
Müslümanım diyip pislik yapanlar yüzünden zaten dünyada müslümanların hepsi terörist, yalancı gibi kötü sıfatlarla biliniyor. Dinime bağlıyım diyen insanlar öyle azıtmışlar ki ben bile müslümanım derken çekinecek hale geldim.
Bence siz de benim gibi insanları tamamen boşverip dinin aslında neler olduğunu aramalısınız :/

Ben de zaten bu konuya söylediğin şeylerden dolayı girmek istemedim

Müslümanlığın aslında ne olduğu için tek kaynak vardır O da Kur'an yoksa onun bunun dediklerini yapmak insanı bir oraya bir buraya savurur

Ben bu aralar bir insan neden kapanmak ister konusuna takıldım
Ben açığım ve kapalı arkadaşlarım var onlara neden kapandıklarını sorduklarımda dinimiz böyle söylüyor Kur'an da böyle yazıyor diyorlar internette araştırdığımda ise erkeklerin bakmaması için tartışmalar çıkıp ailelerin parçalanmaması için gibi nedenler yazıyor yani genelde hep erkeğin açık kadınlara baktığında cinsel dürtülerinden ve bu konuda çıkabilecek tartışmalardan bahsediyor.
Benim fikrime-bakış açıma göre erkeklerin cinsel dürtüleri varsa kendilerini tutsunlar neden bayanlar kapanmak zorunda? Sırf erkeklerin problemi yüzünden neden bayanlar kendilerini kısıtlamak zorundalar? Bu kapanma olayının tek sebebi erkekler mi başka daha mantıklı bir nedeni yok mu?
Arkadaşlarıma böyle sorduğumda ise çok sorgulama günah diyorlar. Allah bana bu beyni vermiş al kullan diye ben bunu kullanıp sorgulamak istiyorum. Şu anda dini bir çok konuda karmaşa içindeyim ve gerçek nedenleri bulup doğru bir yola gitmek istiyorum.
Bu yüzden bana "dinimizde böyle yazıyor, kitabımızda bu var, erkekler bakmasın diye" sebeplerinin dışında "çok sorgulama, Allah akıl fikir versin, doğru yolu göstersin" demeden bunu açıklayabilir misiniz? :44:

fikirlerinize katılıyorum.saydığınız sebeblerden değilde eğer bizi yaratan bir yaratıcı var ve ona inanıyorsak bunu için kapanmak geçerli bir sebebtir.tesettür erkeklerden korunmak olsaydı dış mekanlarda erkeklerle gezen öpüşen örtüklere rastlamazdık.tesettür derken erkeğin sorumluluğuda var dinimizde namahrem olana cinsel obje olarak bakamaz.tesetüre girmek nefsin zoruna gelebilir ama itaatten bahsederken iblisin konumu ibretliktir aslinda.cennete en yüksek mevkideyken secde emrine itaat etmeyen tek oydu ve ebedi lanet halkasını boynuna taktırdı,bizlerde kul olarak uymasak bile itiraz etmemeliyiz diye düşünüyorum

fikirlerinize katılıyorum.saydığınız sebeblerden değilde eğer bizi yaratan bir yaratıcı var ve ona inanıyorsak bunu için kapanmak geçerli bir sebebtir.tesettür erkeklerden korunmak olsaydı dış mekanlarda erkeklerle gezen öpüşen örtüklere rastlamazdık.tesettür derken erkeğin sorumluluğuda var dinimizde namahrem olana cinsel obje olarak bakamaz.tesetüre girmek nefsin zoruna gelebilir ama itaatten bahsederken iblisin konumu ibretliktir aslinda.cennete en yüksek mevkideyken secde emrine itaat etmeyen tek oydu ve ebedi lanet halkasını boynuna taktırdı,bizlerde kul olarak uymasak bile itiraz etmemeliyiz diye düşünüyorum

Yaratan var ve bir yaratıcı var, inanıyorum
Ama bunun kapanmak ile alakasını çözemedim?

Tamamen katiliyorum. Cat Stevens yani Yusuf İslam bosuna dememis: "Ben İslam'i Kur'andan ogrenerek musluman oldum. Eger muslumanlardan ogrenseydim hayatta olmazdim." diye :)

Yaratıcı var ona inanıyorum ama sırf Allah'ın varlığına inandığımız için mi kapanıyoruz ben onu anlayamadım?
İtiraz etmiyorum.. ya da belki ediyor gibi görünüyor olabilirim ama gerçekten mantıklı bir neden arıyorum. Hatta eğer gerçekten akla mantığa yatan bir neden bulabilirsem kapanabilirim bile. Ama sorun şu ki öyle bir nedenle hala daha karşılaşamadım..

Yaratan var ve bir yaratıcı var, inanıyorum
Ama bunun kapanmak ile alakasını çözemedim?

tamam inanıyorsanız kapanmak kuranın emri uygulamakta ise serbestlik var kimse zorlanamaz veyada eşim istiyor diye kapanamaz bazıları böyle yapıyor ya sevdiği için ha böyle demişken sevdiğine inanmak onun için bir şeyler yapmak insani bir duygu bizi yaratan istiyor diye yapmakta buna tam benzemesede daha ulvi huzur verici kapalılık meselesiyle değilde belki ALLAHA TAM TESLİM BİR KALP BELKİDE DUA İLE ONA yönelmek en güzeli. tesettür şekildir.KALPteki allah sevgisini kapalılık veya açıklıkla ölçemeyiz

Arkadaşlar hepinize merhaba. Hepinizin yazdıklarında katıldığım şeyler var. Ben tesettürlü bir kadınım. Ve Allah' ın emri olduğuna inandığım için kapandım. Sizlerin de bahsettiği gibi kendi isteyerek değil de eşi, sevgilisi ya da bir başkası istiyor diye içine sinmeden kapanan kadınlar, genç kızlar maalesef bazen sokaklarda açık giyimlilerden daha çok dikkat çekecek haldeler. Makyajlar, davranışlar, giysi renkleri gibi. Oysa tesettürde amaç, dikkat çekmemektir. Bir arkadaşımızın sorduğu soru da saçla ilgiliydi. Evet saç örtülmeli. Saç da ziynet çünkü. Ziynetten kasıt hem takıdır, hem bedendir. İnsan eğer kendi isterse yapmalıdır bunu. Ve müslümanlık sadece örtünmekle olacak şey de değildir. Bazı insanlar maalesef böyle bir havaya da giriyorlar. Ben örtülüyüm daha müslümanım gibi. Kimin ne olduğunu da tek bilen Allah 'tır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tamam inanıyorsanız kapanmak kuranın emri uygulamakta ise serbestlik var kimse zorlanamaz veyada eşim istiyor diye kapanamaz bazıları böyle yapıyor ya sevdiği için ha böyle demişken sevdiğine inanmak onun için bir şeyler yapmak insani bir duygu bizi yaratan istiyor diye yapmakta buna tam benzemesede daha ulvi huzur verici kapalılık meselesiyle değilde belki ALLAHA TAM TESLİM BİR KALP BELKİDE DUA İLE ONA yönelmek en güzeli. tesettür şekildir.KALPteki allah sevgisini kapalılık veya açıklıkla ölçemeyiz

Teşekkür ederim :42:

Peki Kur'an da kapanmak ile ilgili örnekler verebilir misiniz rica etsem ?

bende açık biriyim kapanmayi da çok istiyorum bu yüzden araştırma yapıyorum ve aklıma takılan şeyler var! mesela kuran da saçlarınız görünmesin gibi bi tabir yok ? ziynet kisimlariniz dedigi yerler boyundur ortulerinizi omuzdan aşağı sarkitin dio ama saç dahil mi soylenmez ?? bilmiyorum araştırıyorum saç neden kapanir erkek saçı da o zaman haram olsun ? vücut hatlari elbette örtülü ve belli olmamali ama saç çok takilio aklima :( allah arastirani sever boşuna değil o akil !

Yalnız Kur'an'da saç kapatma tabirinin geçmediğini bilmiyordun yorumunuzu okuyunca biraz bakındım ama sanırım gerçekten de yokmuş. Bir sitede "Görüldüğü gibi Kuran’ın tarif ettiği kapanmada, İslam adına bugün uygulanan kapanma şekillerinin, peçelerin, çarşafların, başörtülerinin tarifi yoktur. Yani bunların temeli dinimiz değil, örflerin ve geleneklerin dinselleştirilmesidir. Peygamberimiz’in döneminde erkek, kadın birçok kişinin gelenek olarak başını örttüğü söylenir. Kıyafetlerin giyilişindeki temel sebeplerden birinin sıcaktan korunma olduğunu 16-Nahl Suresi 81. ayet de söylemektedir." yazıyor.
Sanırım dinde bahsedilen "kapanma" yalnızca vücudun hatlarını kapatmaktan bahsediyor..

Arkadaşlar hepinize merhaba. Hepinizin yazdıklarında katıldığım şeyler var. Ben tesettürlü bir kadınım. Ve Allah' ın emri olduğuna inandığım için kapandım. Sizlerin de bahsettiği gibi kendi isteyerek değil de eşi, sevgilisi ya da bir başkası istiyor diye içine sinmeden kapanan kadınlar, genç kızlar maalesef bazen sokaklarda açık giyimlilerden daha çok dikkat çekecek haldeler. Makyajlar, davranışlar, giysi renkleri gibi. Oysa tesettürde amaç, dikkat çekmemektir. Bir arkadaşımızın sorduğu soru da saçla ilgiliydi. Evet saç örtülmeli. Saç da ziynet çünkü. Ziynetten kasıt hem takıdır, hem bedendir. İnsan eğer kendi isterse yapmalıdır bunu. Ve müslümanlık sadece örtünmekle olacak şey de değildir. Bazı insanlar maalesef böyle bir havaya da giriyorlar. Ben örtülüyüm daha müslümanım gibi. Kimin ne olduğunu da tek bilen Allah 'tır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tamamen dediklerinize katılıyorum Maalesef içlerine sinmeden kapananlar bastırılmış güdülerini makyajla ve usturuplu olmayan giyimlerle belli ediyorlar Bunları görmek gerçekten çok üzücü,,,

Nur Suresi 31. ayet var kapanmakla ilgili o da şöyle:
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Bu arada yeni üye olduğum için mesajınıza cevap yazamadım kusura bakmayın :/

Son düzenleme:

bununla ilgli birçok ayet google yazdığınızda tık diye cıkıyor.
Tesettürle İlgili Âyet-i Kerimeler

Tesettürle İlgili Âyet
Tesettürle İlgili Âyet-i Kerimeler: “Ey Âdem oğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Takvâ elbisesi ise daha hayırlıdır. İşte bunlar, Allah’ın âyetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi). Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı (Âdem ile Havvâ’yı), çirkin yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de şaşırtıp bir fitneye/belâya düşürmesin. Çünkü o ve kabîlesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz Biz şeytanları, iman etmeyenlerin dostları kıldık.” (7/A’râf, 26-27) “Mü’min erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; nâmus ve iffetlerini muhâfaza etsinler. Görünen kısımları hâriç olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mü’min kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık husûsiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey mü’minler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.” (24/Nûr, 31) “Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların, ziynetlerini (yabancı erkeklere) göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. Yine de iffetli olmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, bilendir.” (24/Nûr, 60) (İhtiyar olan kadınların, kadınlık câzibelerini büyük ölçüde kaybetmiş olmalarından ve bir fesâda yol açmaları ihtimali olmadığından; çarşaf, manto, pardösü gibi dış elbiselerini çıkarmalarına ruhsat verilmiştir. Yaşlı bile olsa, mahremi dışındaki yabancı erkeklere güzel görünmek için süslenmek, özellikle de açılıp saçılmak, bütün müslüman hanımlara haramdır. İhtiyar kadınların dışındaki bayanların da yabancı erkeklere karşı üzerlerinde dış elbiseleri bulunmaları gerekmektedir.) “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) cilbâblarını/örtülerini (dış giysilerini) üstlerine almalarını (vücutlarını örtmelerini) söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (33/Ahzâb, 59)

Back