Neden kadınlar böyle ,?

aynen oyle katiliyorum.yani ben parfum hic kullanmam ama kendimede dikkat ederim dogayida korumus oluyoruz boylelikle.cocukluktan kalma vicdan.parfum ozon tabaksina zararli:)

neden kadınlar diye genellediniz ki erkekler de leş gibi kokuyor evet ekonomi kötü, para yok ama bazıları da sadece pis. En azından banyo yapılıp, kıyafetler yıkansa bile bu kadar kötü olmaz bence. Neden böylelere gelirsek de o kadar çok nedeni vardır ki konuşmamız bir işe yaramıyor

ilk kez bu kadar ağır konuşacağım şimdiden uyarayım.

zaten kadınlar obez derecesinde kilolu ve pis

Şunu kolayca söylerken 4 yaşında cinsel istismara uğradıktan sonra kendini koruyabilmek için kilo alan alan sonunda "obez" olan, akranlarından zorbalık göre göre büyüyen ve artık yetişkin bir kadın olduğunda bile hala yargılanan o çocuktan da mı utanmıyorsunuz? hayır duyar kasmıyorum, bizzat tanıyorum o çocuğu, yaşadıklarına bizzat şahit oldum. İnsanları etiketlemek ne kadar kolay. Zihniyetinize deodorant sıkmak istiyorum ama temiz olmayan yere sıkılınca daha pis kokar.

O kilo durumuna hiçbir zaman görünüş olarak yaklaşmadım hep sağlık açısından bakarım. Benim annemde kilolu ve baskı yapıyorum vermesi için zira çok fazla sağlık sorunuyla uğraşıyor. Sanıyor ki sadece onu strese sokuyor bu durum. Hayır onunla birlikte bende üzülüyorum sürekli hastane, randevu, ağrıları, sızlamaları.. vs. bitmiyor üstüne kilo olduğunu da kabul etmiyor :) Keşke verdirebilsem. Birde üstüne bana '' yoyosun yoyoson kolo olmoyosonn '' demesi yok mu

Parfümlerin yüzde 99u bende de mide bulantısı yapıyor ama asla kötü kokmam. Doğal bitki esansları vs kullanıyorum mesela. Ter kokusuna gram dikkat etmeyip bir de parfümü boca edince o koku.....

Bunları ben yazdım sandım. Kesinlikle önce sağlık için… Avuç avuç hap içiyor, en sonunda ağladım bir gün senin benden başka evladın var mı? Hayatın binbir türlü hali var yarın öbür gün yatalak olsan ben seni nasıl kaldırıp altını alıcam? Kendini düşünmüyorsan beni düşün dedim. Bir diyetisyen buldum parasını da ben ödeyeceğim dedim. Çok şükür 137 kilodan 119 a düştü verdikçe mutlu oluyor ilaçların dozu düşüyor. Darısı sizin başınıza

Bir insanı işe giderken veya gün ortasında görmekle, 10-12 saatlik mesai sonrası görmek arasında fark var demek istemiş. Sabah duş almış, temiz kıyafetle giyinmiş halle; iş çıkışı tıklım tıklım bir kaç vasıta değiştirirken ki hal aynı mı sizce ?

Temiz ya da pis olmanin cinsiyeti olmaz. Neden kadinlardan erkeklerden daha temiz olmalari bekleniyor?

Ulkece ruhen rezil bir vaziyetteyiz, insanlar sorunlarindan kurtulup dislerini bile fircalayacak kafa bulamiyor ve bu son derece normal

Erkekler çok daha pis kesinlikle ama maalesef Türkiye’de temizlik ve bakım genellikle ev içi oluyor . Kadının evine bakıyorsun tertemiz , evde güneş gözlüğüyle gezmen lazım öyle parlıyor ama kendileri genelde bakımsız .
Toplu taşımadaki bakımsız insanlar genelde mutsuzluktan bence de ama bunlar bir döngü zaten . Kendini saldıkça da psikolojin bozulur. Kadın-erkek diye ayırmadan insanımızda bir bakımsızlık var haklısınız . İş yerindekilere bakıyorum yağlı saçlarla geliyorlar . Yani duşa girmek de bu kadar zor olmamalı bir sürü insanla muhattap olunuyor . Saç boyası , makyaj , şık kıyafet ya da kilo demiyorum da saçın yağlı da gezme yani ya . Bir de bunu yapanlar başkasının yemeğini yiyemediğini , işte bilmem ne konusunda çok hassas olduğunu falan anlatıyor Allah’ını seversen bir aynaya bak diyesim geliyor.
Yani kimsenin güzel görünme zorunluluğu elbette yok ama temiz olma zorunluluğu var tabii ki . Toplumsal kurallar açısından .

Çok sevindim vermesine. Aynılarını ben de söyledim. Benim ki 90 civarında ama geçmişte aşırı derecede içtiği sigarayla birlikte bu kilo onu mahvediyor üstüne vücut ağrıları başladı doktor her seferinde kilo vermesini söylüyor ve her doktordan gelişinde tatlı alıp geliyor kadın Bi gün şekerinin sınırda olduğunu dikkat etmesi gerektiğini söylemiş doktor aynı gün baklava alıp geldi. Birde dalga geçiyor benimle. Şimdi şekeri var bu seferde hap kullanması gerektiğini iğneye geçerse çok büyük sıkıntı yaşayacağını söylüyor onu da sallamıyor. Şuan bi işe başladı iş onu acayip yoruyor ve az yemek zorunda kalıyor valla ne yalan söyliyim seviniyorum da :)

Hiç pisliği normalleştiremicem valla. Su + sabun ya. Müslüman ülkeyiz yani bunun ne gibi bir güzellemesi meşrulaşması olabilir? Çiçek bahçesi gibi kokmak zorunda değiller tabii ama ter de kokmasın bi zahmet. Günlerce yıkanmayan insanlardan bahsediyorum. ne insanlar var daha tuvalet kullanmayı bilmiyor . Elini yıkamaktan aciz. Sana ne falan demişsiniz , sananesi mi var ben çekmek zorunda mıyım başkasının pis kokusunu görüntüsünü. İnsanlar insan gibi yaşamıyor bu doğru ama hiç bişey pisliği meşrulaştıramaz burda ekonomik bozukluk buna engel değil.

Diyetisyene gitmeyi kendisi istiyor ancak hamur işini yemekten vazgeçemezmiş asdfghj Zaten diyetisyen de ye diyecekti.

Tabi ki de , kimse güzel görünmek zorunda değil ama temiz olmak zorunda bu hayatta hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz , kul hakkı ya. Ben öğretmenim velim geliyor adam leş gibi üstü başı çiş kokuyor mesela benim midem bulanıyor ya çekmek zorunda mıyım bunu

sananesi mi var ben çekmek zorunda mıyım başkasının pis kokusunu görüntüsünü. değil.
Birde bu var tabi. İnsanın pis olması sadece koku olarakta değil gittiğin her yerde seni fazlasıyla etkiliyor ne yazık ki. Keşke kokudan ibaret olsa. Her tuvaletten çıkışımda '' ne iğrenç, leş insanlar var ahırda mı yaşamış bunlar? '' diye söylenerek çıkıyorum zira tuvaleti o şekilde bırakanın insan olma ihtimali çok düşük. Burada ayrıntılı yazıp mide bulandırmak istemiyorum hepimiz mutlaka az çok karşılaşmışızdır o manzarayla. Dahası var hijyeni olmayan birinin çevreye de saygısı olmuyor. Yere çöplerini atmaları, tükürmeler... pis pistir sonuçta bunları önemsemez asla. Sadece kendilerine değil çevreye zararları çok. Bi insan ter kokabilir ki bunun önlemi de alınıyor doktora giderse ancak yıkanmıyor oluşun getirdiği o ağır koku çok başka. Vakit bulamazsın iki günde bir yıkandıysan üç günde bir olur zaman zaman ancak vücut, diş, saç..vs temizliği HİÇ olmayan biri için hayat bir çöplüktür.

Şu ilk cümlenizin çok benzerini yıllar önce burada yazdım.
İnsan bir zahmet sokağa çıkarken saçı başı derli toplu, duşunu almış tertemiz kokarak çıkmalı diye.
Lakin ülkenin geldiği yerde insanlardan böyle bir beklentim kalmadı benim, daha dün akşam yanımızdaki plazada akşam 21 sularında bir işçinin düşerek öldüğü söylendi.
O adam çalışırken karanlık bir saatte mi öldü yoksa intihar mı etti, bilinmez.
Artık bırakın temizliği, nefes alacak halleri yok insanların.
Çoğu inancı gereği hala hayatta, bunu farketmek için üstün bir empatiye gerek yok.
Biz internet kullanabilen, evinde sıcak su akan, diş macunu kaç lira olursa olsun alabilen azınlık olabiliriz ama o kadının ertesi gün çocuğunun beslenmesine belki de kuru ekmek dışında bir şey koyma gayesi var, bilemeyiz.
Ve evet artık hijyen de parayla, kimse aksini iddia edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…