- 25 Aralık 2014
- 8.152
- 27.721
Dini boyutuna girmeyin boşuna. Kendine zarar veren şeyler kullanmak mekruh maddesine göre değişir haram olanları da var. Ben kendi adıma içerik okumayı bildiğim için rast gele birşey kullanmam paketli gıda yerine evde doğal hazırlamaya gayret gösteriyorum herkesten aynı gayreti bekleyemem. Ama bana gelip de kimse kimyasal birşeyi savunmasın hakkı yok. Kendinize ne isterseniz yapın beden sizin başkasına da zarar vermeye hakkınız yok. Ayrıca deodorant kullanmıyor diye önüne gelen herkesi pis diye nitelendirme hakkına kimse sahip değil. Bu konuda çok fazla genelleme var sanki temiz olmak için deodorant zorunluymuş gibi tavırlar. Deodorantsız da gayet temiz olur insan suyun sabunun yerini biliyorsa.
Beni ilgilendirmiyor istediğim yorumu yaparım ne boşunaymış birine hakaret mi ediyorum dini boyutu da eklemek neden kabahat sağlık açısından okey toplumsal olarak okey eee neden rahatsız oluyorlar bu kadar onu da dediysem hiç anlamıyorum gülünç tamam okey bazı insanlar sabunla kırklansın isterse teni kokuyor bunu kapatabildiği tek şey ekstra ürün kullanmak oluyor. Bizzat şahit olduğum arkadaşlarım var.
Sigara içiyor ağır kokuyor napacak bu arkadaş. Sürekli dis fırçalaması gerekiyor ayrıca diş macunu da kimyasal. Parfümsüz bazı insanlar çok zorlanıyor tenleri kokuyor gercek anlamda. Ama abartı derece de kullanmak çok yanlış. İnsanları rahatsız etmemeli.
E ben pis demedim ki kullanmayanlara ama bazı insanların da kullanması gerekiyor elzem oluyor yapacak birşey yok. Ben ne ile kapatıyorsa onla kapatsın dedim sorununu. Ama doğal yollarla ama başka şeyle.