Gebeliğe Hazırlık Neden hamile kalamıyoruzz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben de kendıme hep söz verdım ıkıncısınde hiş iş güç yapmayacagım dıye ama cok tezcanlıyım kendıme cok kızıyorum
e zaten calısıyorum da ama bari evde oldugum zamanlar yatsaydım:)

ben de kendıme hep söz verdım ıkıncısınde hiş iş güç yapmayacagım dıye ama cok tezcanlıyım kendıme cok kızıyorum
e zaten calısıyorum da ama bari evde oldugum zamanlar yatsaydım:)
Kendine çok dikkat et eve gelince yat cunku yatmak önemliymiş onu anladim hala yatiyorum mesela yemek felan yapiyorum sadece ev isini haftasonları esimle yapiyoruz birlikte cunku dusuk riskim var insan korkuyor herşeyden...

Bir arkadaşıma doktorun söylediğine göre korunmayı bıraktıktan sonraki ilk 6 ayda rahim kendini koruma modunda kalıyormuş.Yeni duruma alışması zaman alabiliyormuş.
Çocuklu Arkadaşlara bir sorum var : henüz Çalışmalara başlamadık biz ama ilişkiden yarım saat sınra duşa girmek spermin tutunması konusunda sıkıntı yaratır mı ?

Nasıl uç bir örnektir bu? Sanki hamile kadınların %90'ı tecavüz sonucu hamile kalıyo.

Örnek uç değil bence
Sizin verdiğiniz örnek çok genel.
4 sene olucak evliyim
3 sene hiç cocuk ıstemedık aklımıza dahı gelmedı
korunmadık da ama olursa olur dedik, sizin tabirinizle aşkla seviştik ama olmadı
son bir yıldır da hastanelerde sürünüyoruz.
olmayınca olmuyor yani bunun aşkla sevişmekle , rahatlıkla alakası yok.
rahatlık ıle ılgısı olsa ıdı ben 3 senede kaçkere hamile kalırdım benden rahatı yoktu inanın.

Kendine çok dikkat et eve gelince yat cunku yatmak önemliymiş onu anladim hala yatiyorum mesela yemek felan yapiyorum sadece ev isini haftasonları esimle yapiyoruz birlikte cunku dusuk riskim var insan korkuyor herşeyden...
Allah korusun inş herşey güzel olur cnm

Bu işin bir matematiği yok ki.. Hiç planlamıyorken, korunduğunu düşünürken hamile kalıverirsin. Hamile kaldığından habersiz çeşitli akrobasilerle sporlar yaparsın o çocuk düşmez. Ama bir başkası çocuk düşmesinden diye kendine dikkat ederken bir kanama, maalesef bebek gitmiş.
Yanlız benim anlamadığım hiç sorun yokken neden hamile kalınamıyor? Bir kadın hamile kalamıyorsa bu bir sorundur doktorlar bulamıyorlar mı ne yapıyorlar anlamıyorum. Hayır şimdi durduk yere bende stres oldum. ileride bende bebek düşünücem, olmazsa doktorlar beni yönlendirmeyecek mi? Ben de konu açıp sizden tavsiye mi alıcam.. Sinirlerim bozuldu iyi mi

Merhaba. Ben bir senelik evliyim. Evlendikten bir ay sonra korunmayi biraktik ve ilk ay hamile kaldim ancak kimyasal gebelik oldu. Seviniyordum en azindan hamile kalabiliyorum hemen diye. Zor bir surec oldu. Sonra korunmamiza gerek yoktu korunmadik. Aralikta kimyasal yasadim. Temmuza kadar korunmadik ama olmuyordu. O kadar kafama takiyordum ki, adete 1 hafta kala testlere basliyordum. Gunde 5 test yaptigimi bilirim. Once erken gebelik testleri bu 20 liralik olanlardan, sonra ucuzlardan. Tum parami bunlara veriyordum. Iliskilerden sonra ayaklari havaya dikmeler gece oyle uyumalar falan. Hatta bir ay ovulasyon testide kullanmistim. Neyse boyle boyle aylar gecti. Hayali cift cizgiler falan goruyorum tabi. Bu arada birkere hamile kaldigim icin rahim filmi falan cekilmedim tabi zaten doktorumda cekilme daha 1 sene olmadi zaten hamile kaldin diyodu. Vajinal usg de rahim yumurtaliklarda guzeldi. Bu arada esimde bende sigara iciyorduk fosur fosur hemde. Temmuz 14 te son adetimi gordum. Sonra icimden dedimki daha cok yeni evliyim, kafami neden sadece buna odakliyorum, Allah istediginde zaten bir gun evladim olacak. Vakti zamani ne zamansa o zaman olsun. Eger olucaksa ama sagliksiz olacaksa olmasin dedim. Hatta o gun dua ettim. Allah’im bir kere verdin yine verirsin ol de olsun..
Ve ogunden sonra kafami asla bebege takmadim. Ovulasyon gunlerine bakmadim. Onceden iliskiden sonra ayagimi dikip oyle uyuyan ben iliskiden sonra hemen kalktim banyo yaptim, banyo yapmasamda idrara ciktim. Hic bir sekilde dusunmedim ama bunu bilincli degil kendiliginden yaptim. Onceden adete 1 hafta testlere baslayan ben, adetimin bir hafta geciktigini bile farketmedim. Zoraki test yaptim. Yurt disina gidecektik biliyim diye. Onceden test yaparken gozumu ayirmazdim. Bu sefer idrari damlattim sonra mutfaga gidip islerimi yaptim. Oyle bir rahatlik gelmiski ve hamile degilim saniyordum.
Belirti olarakta sadece sunu soyleyebilirim. Oyle adete 1 hafta 10 gun kala belirti asla olmuyor. Tek belirtim adetim 2-3 gun gecikince adet agrisiydi. Ama normal bir adet agrisi degil bambaska cok yogun. Gunde 3-4 kere olurdu oldugum yerde kalakalirdim. Bu ne yaaa ne bicim agri falan diyordum cunku ben asla agrili adet olmam. Oyle bulantilar falan 7.haftada basliyor
Simdi 13 haftalik olduk. Hamile kalana kadar kafaya takiyorsun, bekliyorsun. Bide hamile kalincasi var, kalp atisi duyma ikili test zirt pirt bilmemne endiseler bitmiyor. Simdi tek istegim onu saglikla kucagima almak her anne gibi. Allah anne olmak isteyen her kadina tez vakitte bu duyguyu yasatsin. Tum anne adaylarininda evlatlarini saglikla kucaklarina almayi nasip etsin,
sevgiler

katılıyorum rahatlıkla çok ilgisi yok, ha tabiki pozitif olalım ama bu kendi ruh sağlığımız için. ben de 6 ay korunmadım ve 3.ayda yumurta rezervimin azaldığını öğrendim ve ozamanki doktorum direkt tüp bebeğe yönlendirdi, tüp bebek doktoru acele etmeyin durum okadar kötü görünmüyor dedi. 33 yaşındayım bu ay 34 e gireceğim.

yumurtlama günlerini takip ettim eşime bir sürü vitamin takviyeleri filan yaptım ve gerçekten ilişki planlayarak oldu başka şansım yoktu, 7. ayda klomen ve çatlatma iğnesi kullanmıştım güne dikkat etmesem onlar boşa gidecekti. bu şekilde birkaç ay daha geçmesi halinde de tüp bebeğe yönelecektim çok şükür gerek kalmadı.

Takmayın düşünmeyin diyenlere aldırmayın bence, kendimden biliyorum ne kadar umursamayayım deseniz de düşünüyor insan. Tek unutmamamız gereken şey kendimizi olduğumuz gibi sevmek ve bol dua etmek, Allah isteyen tüm arkadaşlara nasip eder inşallah

Son düzenleme:
1.5 yıllık vajınusmus sıkıntısından kurtulduktan sonra bebek yapmaya karar verdik 1 yılı geçti deniyoruz hiç korunmadık bir türlü olmuyor. hormon tahlillleri normal. bi ara bi iltihap vardı ben de ilaçtı rahım filmiydi kurtulduk sonra eşimde bi üşütme oldu o da geçti. ona tahlil yapıldı morfolojı 3 çıktı ama ileri hareketli yavaş hareketli ve sperm sayısı çok iyi sıkıntı olmaz çocuğunz kendiliğinden de olur dedi doktor. sonra bana klomen verdi buseferde 6 cm kist oldu ilaç verdi bi ay düşmedi şimdi soğan suyu felan içiyorum adetim yeni bitti devam edicem küre. hep bi sorun hep bi engel çıkıyor artık sinirim bozuluyor doktora gitmek dahii istemıyorum her gitiiğimiz de başka bir sıkıntıyla karsılastık. sanki hiç çocuğumz olmıycakmış gibi geliyor. artık hayal bile kurmak istemıyorum. neden hamile kalamıyorum işte bisürüüüü neden.

Taa haziranda mı konu açtın ?

Taa?

E ben geçen sene bu zamanlar bebek için uğrasıyordum 1 sene doldu 2 kayıp yaşadım kucak bomboş. Ben napim?

İnsanlar yıllardır ugrasıyor. Ne süreçler yasıyor. Sen 4 ayda böyle mi oldun. Bu kadar süre için aşılama içinde çok erken...

Allah yardımcınız olsun ne diyim..

Son düzenleme:
ovulayonla yumutlamanı takip et o gün birlikte olun

Rahim filmi çekindim canım doktorum rahmin yapısı gayet güzel dedi rahmim geriye doğruymus
Sana hayırlı olsun canım benim darısı bize :)

Bu ay aşılamam var canım

Bide diz dirsek eşim çok istiyo öyle yapmayı ama ben sevmiyorum canım acıyo :)

Ne diyim bilemedim ki üzmeyin kendinizi nolur herşey olcagına varır hayırlısı olsun demekten başka çare kalmıyor eşiniz tedavi oldu mu?

bizim 4 yıla girecek evliliğimiz
Allah nasip etmeyince olmuyor işte
bende de bir olumsuz asılama var
şimdi ikinciyi oldum sonuc beklıyorum:)
Sonucunu yaz mutlaka bak merak ediyorum seni canım :) baştan beri aynı kaderi paylasıyoruz senle..hadi inşallah hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…