Neden gözleri hep başkasının giydiğinde yaptığında ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.941
4.485
358
Merhaba herkese bu konuda aşırı canım sıkılıyor sizlere danışmak istiyorum neden olur ne yapılır diye

İkiz kızlarım 5yaşında 9 yıldan sonra oldular herkesin evladı kıymetli ama biz cidden o yıllar içinde yapamadığımız hayal ettiğimiz ne varsa onlarla yapmaya onları her anlamda mutlu etmeye çalışıyoruz
Okul öncesi öğretmeniyim az çok çocuk psikolojisinden anlarım,sevgi ilgi anlamında da eksik bırakmadığımızı düşünüyorum ama sitede parkta bahçede okulda arabada kimde ne görürse çok aşırı özenerek bakıyorlar hatta o özenerek baktıkları şeyden illa evde bahsedip bize de alın diyorlar almamız gereken bişeyse (ihtiyaç) alıyoruz değilse konuşup kapatıyoruz konuyu ancak bi gezme olayını bile gelip söylerler

Misal bu akşam bi arkadaşları ailesi ile yemeğe gidecekmiş okulda bahsetmiş onlar da eve gelip bahsetti biz de gidelim diye “biz bikaç gün önce gittik her istediğimiz zaman dışarda yemek yemeye gidemeyiz evde istediğiniz yemeği pişireceğim” dedim tamam ağlamadılar kızıp küsmediler ama her ortamda bunu yaşıyoruz.
Şimdi Allah biliyor içimi “Biz de gitmiştik” desinler ve sıradan olan bu durumu hiç bize yansıtmasınlar istiyorum.Çünkü gerçekten sıradan bişey oldu hatta artık dışarda yemek yemenin bi albenisi kalmadı bende sıkıcı ve yorucu geliyor..
Neyse bu okul arkadaşları ile aynı sitedeyiz çocuğun ailesi beraber doğru düzgün hiçbir şey yapmaz (kadın anlatır,eşi işinde yükselme peşinde gece gündüz çalışıyor bizimle oturup yemek bile yemeye vakti yok parka çocuk mu indirecek diye bahsediyor)
Hadi bu çocuk için özel sayıldığı için anlatıyor benimkiler neden özenip biz de gidelim diyor ben o kısma üzülüyorum

Biz tatile de gidiyoruz sosyal kültürel aktivitelere de katılıyoruz evde de gayet güzel vakit geçiriyoruz kek kurabiye pizza vs yapacaksak hep beraber yapıyoruz

Ezcümle Ne ben ne eşim onları duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını ihmal etmediğimizi düşünüyorum.

Nasıl davranmalıyım neden yapıyorlar bunu anlamıyorum çok konuştuk ama hep aynı şeyi yaşıyoruz üzülüyorum yetersiz hissettiriyorlar beni belki de ben gereksiz vicdan yapıyorum.. Ama her defasında başkasının terliğinden tokasına gittiği yere kadar kıskanmaları normal gelmiyor artık..
(Doyumsuz diyecekler çıkacak eminim..Ama öyle değil hayır demeyi de bilen bir aileyiz ihtiyaç olmadıkça sırf istiyor diye almayız bişey veya evde bi kural varsa sırf onların canı yapmak istemiyor diye tamam deyip geçmiyoruz)

Son düzenleme:
Bence gayet yerinde davraniyorsunuz. Zamanla buyudukce onlarda anlicaklardir kafaniza takmaniza gerek oldugunu dusunmuyorum.

Çocuk diyorum geçiyorum. Başkasındaki tatlı gelir her zaman. Evde bulgur pilavı yemez başkasının evinde annem pilav yapmıyor der gibi gibi.

Kız çocuklarında boyle bir durum var sanirim. Ben ilkokuldayken bir kisi kirmizi kaban aldi, sonra siniftaki her kizin kırmızı kabani oldu. Biri isikli ayakkabi alir, digerleride alir. Birisi kokulu silgi alir, herkes alir vs.
Birde bence cocuklar yeterince somut dusunemiyor. Mesela diyelim dun yemege gittiniz, onlara gore hergun gidebilirsiniz. Bazi seyleri tekrar tekrar soylemek gerekiyor. Birsure sonra oturacagini düşünüyorum. Normal geldi bana

Çocukken ben de öyleydim. Bana ailem dünyaları da alsa başkasında gördüğüm tokayı isterdim ve hep alınırdı. Hiç ilgisiz de kalmadım sevgisiz de. Size tavsiyem hiç böyle bir yöntem uygulamayın. Çünkü artık başkasında gördüğüm şeylere özenmesem de istediğim her şeyi almak istiyorum bu da bazen hem gereksiz masrafa hem de aldığım hiçbir şeyin kıymetinin olmamasına neden oluyor. Siz mantıklı olmayan şeyleri almamaya devam edin çünkü bir şeyler alma hissi sadece sevgi açlığını kapatmak için olmuyor, gerçekten nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. Sürekli mantıklı açıklamalarla almanızın gereksiz olduğunu öğretirseniz, biraz büyüyünce bu kızlarınızda oturur ve bir süre sonra gördükleri her şeyi istemezler.

Kızlar sohbet etmek istiyordur bence. 'atakan yemeğe gitmiş, biz de gidelim' cümlesi kadar normal bir cümle yok ki.
Kitaptaki kız koltuk minderlerinden yatak yapsa onu da 'o yapmış biz de yapalim' diye isterler.
Çocuk bu. Başka örnekler var mı sayacaginiz? Anlattığıniz her şey bana çok normal geldi. Konudaki tek anormal cümle "Şimdi Allah biliyor içimi “Biz de gitmiştik” desinler ve sıradan olan bu durumu hiç bize yansıtmasınlar istiyorum."
Bu nasıl bir istek allahaskina yani okul oncesi öğretmeni olup okul öncesi çocuğundan bu cümleyi duymayı beklemek saçma değil mi? Hangi 5 yaşında çocuk der ki 'mehmetler dönme dolaplı parka gitmis. Kırmızı çarpışan arabaya binmiş. Biz de gitmiştik ben yesile binmistim' diye. Der ama 'bir daha gidelim,onda da kırmızıya bineyim' der :)))
Bence siz 'acaba çocuğuma yetemiyor muyum' kompleksine girmissiniz,böyle küçük şeyleri bile buyutmussunuz
Benim yeğenim de beş yaşında, ne duysa o da yapmak ister. hiç başkalarını kıskandığıni düşünmedik. Gayet doğal bir çocuk hali bence...

*'10 yaşında kızım onun iPhone 'u var, bunun marka ayakkabısı var, şu tatile mikonasa gitmiş biz niye çeşmeye gittik diyor herkesin her şeyini kiskaniyor' diye konu açsan hak vereceğim ama beş yaşında çocuktan fazla bir şey beklemeyin

Bu dönemin problemi emin olun bütün çocuklarda var ve geçiyor zamanla hiç Merak etmeyin kendinizi yetersiz hissetmeyin..

bunda bu kadar üzüleceğiniz birşey yok ki ,hoşgeldin ebeveynlik ,çocuklar biz ölene kadar ister ,sizde ne gerekli ne değil,ne neden niçin anlatacaksınız. şuan yaptığınızı yapmaya devam edeceksiniz ,zaten birşeyden geri bırakmıyorsunuz ki .

Çocukların çoğu aynıdır bence. Benim de ikizlerim var. Oğlum dışarda yemek yerken yine gelelim der oyun parkında oynarken yine gelelim der. Anın tadını çıkarmak diye birşey yok bende bundan dertliyim

Evet yetersiz hissettiğim oluyor ve kompleks yapmış olabilirim

Çocuktur bu ister de ister. Siz ne alınmalı, ne alınmamalı biliyorsunuz zaten ona göre davranıyorsunuz. Sanırım çağın annelerinin sorunuda bu “yetememe” duygusu. Çevremde de var böyle anneler. Çocuğu güzel yetiştiriyor ama aklında sürekli “acaba ben bu çocuğa yetemiyor muyum, iyi bir anne değil miyim” düşünceleri var. Bence olması gerekeni yapıyorsunuz çok sorgulamayın kendinizi.

Bilmiyorum ya benim kız kardeşim var ufak onda böyle şeyler hiç görmedim arada yapar onu da gider alırım yapmaması tuhaf geliyor bana çünkü kız çocukları ufakken böyledir. Normal olan sizinki emin olun

Bunlar kafaya takilacak seyler degil. Siz sanirim yetemiyor muyum duygusuyla kendinizi yiprattiniz o yuzden gozunuzde buyuyor. Yuklenmeyin kendinize. Komsunun tavugu komsuya kaz gorunurmus cocuk akli iste. Siz kendinizi yipratmayin. Cocuklarinizin biraz eksikleri olsa da olur siz yeter ki gergin bir anne olmamaya calisin.

Çocuklar boyle değil midir zaten ? Komşunun altı yaşında oğlu var . Bana ve eve aşık sanirsiniz . Çok normal bir evde yaşıyoruz ama çocuğa ilginç geliyor demek ki :))

Ben çocuk yetiştirmekten/psikolojisinden pek anlamam da 5 yaşındaki çocuklar için büyük bir beklenti değil mi?

“Güneş ailesi ile beraber yemeğe gitmiş, hımmm biz daha yeni gitmiştik” diye düşünmek???

45’e çok az kaldı, ben bile dışarda yemek deyince daha dün gitmiştik demem, hazırlanırım ne yalan söyleyeyim…

Kendi çocuklarımda ve yeğenlerimde de var bu durum. Kızım kahkül kestirdi, ertesi hafta üç kuzende kahküllüydü, birinde değişik birsey görseler almak istiyorlar. Hele o yaştaki çocuğun biz bunu yapmıştık demesini beklemeniz ütopik geldi bana. Çocuk bunlar, evde yedirir içirirsin bir yerde sevdiği bir şey görür günlerdir açmış gibi saldırırlar, ay biz hep yiyoruz demezler, bizimkiler demiyor en azından bir çocukta oyuncak görür isterler evde onlarca oyuncağı vardır halbuki. Mesleğinizden ötürü de bunların gayet olağan olduğunu bilirsiniz aslında.

Tamamen cocuk olmalarıyla ilgili bunu size söylüyor olmalarıda güzel. Söylemeyipte içten içe düşünüp üzülseydiler,tavıırlı tepkili davransaydılar siz ne olduğunu bile anlayamasaydınız,içlerinde birike birike huylarını etkileseydi durum daha zor olurdu. Arkadaşları söylüyor akıllarına düşüyor biz bunları zaten yapıyoruz ve keyif alıyoruz neden bir daha yapmayalım ki veya bir tane daha almayalım ki diye düşünce yapısı cocuk aklı işte olumlu veya olumsuz cevaplarınıza da tepki vermiyorlarmış herşey normal bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…