• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenemedigimi öğrendim..

Kalbimyarali

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
116
42
13
Yine nereden ve nasıl baslayacagimi bilemiyorum. Bir önceki konumda bahsetmistim sorundan uzun süreli bi ilişkim vardı ve bitme noktasına gelmişti sevgilimin birlikte olmak istemesi sebebiyle. Burada bazılarınız ona hak verdi bazılarınız bana. Bende söylenenleri göz önünde bulundurarak empati kurmaya anlamaya çalıştım. Bana gerçekten zor durumda olduğunu söylemişti bu konuda artık dayanamıyorum kendimi sürekli reddedilen umursanmayan biri gibi hissediyorum demişti. Ayrinti öğrenmek isteyenler eski konuma.bakabilir o konu kapandığı için gerisini buradan yazacağım

Evlenmeyi neden düşünmüyorsunuz diyenler olmuştu bende ona bu konudaki fikirlerimi söyledim. Sen benimle birlikte olmak istiyorsun ama evlilik adına suan atılmış bir adımımız yok dedim. Ben bir ise girmeden evlenmek.istemedigim için bekliyorduk. Yani ben öyle sanıyordum bana hep ben seni bekliyorum hazır olmanı bekliyorum diyordu..

Fakat dün gece konuşurken ben ona yine bu konuyu açınca sen beni o anlamda mutlu etmedigin için benimde seni mutlu etmek icimden gelmedi dedi. Bu yüzden ailenle tanışmak istemedim seni kimseyle tanistirmadim cunku beni mutlu etmeyeni ben neden mutlu edeyim dedi. Söylediklerine inanamadım son bir haftadır yasadiklarima hala inanamıyorum. Normalde bana karşı hep anlayışlı görünüyordu hep iyi davraniyordu. Kalbimi kirmiyordu. Şimdiyse paramparça etti beni..

Bu saatten sonra kendisini dusunecekmis. Kendi iyi olmadan beni iyi etmeyecekmis. Anlattığım sorunlar durumla alakasızmis (evlenememe durumu) şimdiye dek hep beni düşünmüş ama ilk defa kendisini düşünüyormuş. Beni sucluyormus ona yaşatmadığım seyler için. Herkesin yaşadığı şeyi ona yasatmiyormusum bunu haketmiyor muymuş...

Gerçekten ben bitik durumdayım. Her gün daha berbat bişey öğreniyorum. Sanıyordum ki ben bu adamla çok mutluyuz. Herşey yalanlar üzerine planlar uzerine kuruluymus. Ben kendimi koca bir yalana inandirmisim. Gerçekten sadece şunu merak ediyorum ben onunla bunu yaşamış olsaydım bana daha çok mu bağlanmış olacaktı ? Bu mudur insanları birbirine bağlayan şey. Ben onu o kadar çok sevdim ki hep içim titrerdi ona bakarken. O mutluyken güldüm o uzgunken bende üzüldüm. Bütün kötü dönemlerinde yanında oldum.ona hep destek oldum. Hakettigim bu muydu neden bunu yaşadım? Ben nerede hata yaptım ?

Konunun detaylarını bilmiyorum , ama erkek arkadaşınız iğrenç biri bunu net söyleyebilirim .
Evlenmeden önce beraber olursunuz olmazsınız bu sizin kararınız . Ama ‘önce sen beni mutlu et , sonra ben seni’ zihniyetindeki bir mahluk ile zamanınızı harcamayın .
Daha neler duyacağız... önce sex , evlenmeyi geç aile ile tanıştırma sexden sonra ...
Adam sizi götürmek istiyor ;) 2 olgun insanın sevişmesi kadar güzel birşey yok ama bununda bir adabı,yolu yordamı olmalı .
Ay çok sinirlendim
Evlenmek istese de evlenmeyin şu d*mbükle .

Diyeceklerim bu kadar ...

Ben böyle birşey düşündüğünü aklımın ucundan bile geçirmedim. Davranışlarıyla bana bunu hiç belli etmedi hissettirmedi. Şimdi böyle konuşması gerçekten bana kendimi iğrenç hissettiriyor. Çok değersiz hissediyorum kendimi. Bana değer verdiğini beni sevdiğini düşünüyordum gerçekten. Şimdi ben bu sevgiyi sorguluyorum. Böyle sevgi olur mu?

Evlilik oncesi iliskiyi bi forumda en cok savunanlardan biriyim. Ama boyle okuz oglu okuzler ile asla degil. Bir kere kadin istemiyorsa( icinde bulundugumuz toplum itibariyle diyorum, yoksa aynisi erkek icin de gecerli) bu sorumlulugu almak istemiyorsa erkek tek kelime edemez. Boyke bir hakki yok. Sakin kotu hissetmeyin. Lokma dokturun kurtuldum diye hatta. One surdugu bahaneler o kadar mide bulandirici ki hic bir kadin bunlari duymayi hak etmez. Ben ne kadar bekaret tabusu yikilsin diye dusunuyorsam ayni seviyede de kadin gucu eline alsin da istiyorum. Ve ben ilk evlendigim adamla olucam diyebilmek de cok buyuk bir karar ve bir sounlulugu var. Kimsenin de bunun icin sizi asagilamaya hakki yok. Onunki sevgi diilmis oyle dusunun. Bence o size bu yonde bir enerji verseydi siz kendi isteginizle onunla birlikte olurdunuz emin olun. Ama icinizde birseyler rahat etmemis demek ki.

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama bazı şeyleri yaşamak gerektiğine inanıyorum. Bu yakınlaşmanın nereye kadar gideceği sizin koşullarınıza göre şekillenir. Seven insan da karşısındakine saygı duyar. Çünkü zaten onun kişiliğini bütün olarak sevmiştir.

Erkek arkadaşınız sizi kandırmaya direncinizi kırmaya çalışıyor. Maalesef sizin düşündüğünüz kadar sizi sevmiyor.

Yine nereden ve nasıl baslayacagimi bilemiyorum. Bir önceki konumda bahsetmistim sorundan uzun süreli bi ilişkim vardı ve bitme noktasına gelmişti sevgilimin birlikte olmak istemesi sebebiyle. Burada bazılarınız ona hak verdi bazılarınız bana. Bende söylenenleri göz önünde bulundurarak empati kurmaya anlamaya çalıştım. Bana gerçekten zor durumda olduğunu söylemişti bu konuda artık dayanamıyorum kendimi sürekli reddedilen umursanmayan biri gibi hissediyorum demişti. Ayrinti öğrenmek isteyenler eski konuma.bakabilir o konu kapandığı için gerisini buradan yazacağım

Evlenmeyi neden düşünmüyorsunuz diyenler olmuştu bende ona bu konudaki fikirlerimi söyledim. Sen benimle birlikte olmak istiyorsun ama evlilik adına suan atılmış bir adımımız yok dedim. Ben bir ise girmeden evlenmek.istemedigim için bekliyorduk. Yani ben öyle sanıyordum bana hep ben seni bekliyorum hazır olmanı bekliyorum diyordu..

Fakat dün gece konuşurken ben ona yine bu konuyu açınca sen beni o anlamda mutlu etmedigin için benimde seni mutlu etmek icimden gelmedi dedi. Bu yüzden ailenle tanışmak istemedim seni kimseyle tanistirmadim cunku beni mutlu etmeyeni ben neden mutlu edeyim dedi. Söylediklerine inanamadım son bir haftadır yasadiklarima hala inanamıyorum. Normalde bana karşı hep anlayışlı görünüyordu hep iyi davraniyordu. Kalbimi kirmiyordu. Şimdiyse paramparça etti beni..

Bu saatten sonra kendisini dusunecekmis. Kendi iyi olmadan beni iyi etmeyecekmis. Anlattığım sorunlar durumla alakasızmis (evlenememe durumu) şimdiye dek hep beni düşünmüş ama ilk defa kendisini düşünüyormuş. Beni sucluyormus ona yaşatmadığım seyler için. Herkesin yaşadığı şeyi ona yasatmiyormusum bunu haketmiyor muymuş...

Gerçekten ben bitik durumdayım. Her gün daha berbat bişey öğreniyorum. Sanıyordum ki ben bu adamla çok mutluyuz. Herşey yalanlar üzerine planlar uzerine kuruluymus. Ben kendimi koca bir yalana inandirmisim. Gerçekten sadece şunu merak ediyorum ben onunla bunu yaşamış olsaydım bana daha çok mu bağlanmış olacaktı ? Bu mudur insanları birbirine bağlayan şey. Ben onu o kadar çok sevdim ki hep içim titrerdi ona bakarken. O mutluyken güldüm o uzgunken bende üzüldüm. Bütün kötü dönemlerinde yanında oldum.ona hep destek oldum. Hakettigim bu muydu neden bunu yaşadım? Ben nerede hata yaptım ?

Asıl sen evlenene kadar ilişki yaşamadan beklenmeyi haketmiyor musun?

Evlilik oncesi iliskiyi bi forumda en cok savunanlardan biriyim. Ama boyle okuz oglu okuzler ile asla degil. Bir kere kadin istemiyorsa( icinde bulundugumuz toplum itibariyle diyorum, yoksa aynisi erkek icin de gecerli) bu sorumlulugu almak istemiyorsa erkek tek kelime edemez. Boyke bir hakki yok. Sakin kotu hissetmeyin. Lokma dokturun kurtuldum diye hatta. One surdugu bahaneler o kadar mide bulandirici ki hic bir kadin bunlari duymayi hak etmez. Ben ne kadar bekaret tabusu yikilsin diye dusunuyorsam ayni seviyede de kadin gucu eline alsin da istiyorum. Ve ben ilk evlendigim adamla olucam diyebilmek de cok buyuk bir karar ve bir sounlulugu var. Kimsenin de bunun icin sizi asagilamaya hakki yok. Onunki sevgi diilmis oyle dusunun. Bence o size bu yonde bir enerji verseydi siz kendi isteginizle onunla birlikte olurdunuz emin olun. Ama icinizde birseyler rahat etmemis demek ki.
Aslında onu bu olanlar yaşanana dek gerçekten çok sevdiğim için ben nerdeyse ikna olmak üzereydim çünkü onun mutluluğu benim için herseyden önemliydi. Beni durduran şey onun ailemle tanışmak istememesi hatta arkadaşlarımla bilr tanışmak istememesiydi. Bir gün bile ikimize dair bir fotoğraf paylasmadi mesela. Ben hep bekledim bu yönde bi adım atmasını hayatındaki varlığımı gerçek anlamda hissetmek istedim. O bunu yapsaydı zaten ben ona hayır diyemezdim . Kendi icimde hep kendime bile itiraf etmeye korktuğum şüphelerim oldu. Bu adam neden ailemle tanismiyor ? Neden beni ailesiyle tanistirmiyor?
Ben ne sanıyordum biliyor musunuz çalışmadan evlenmek istemediğim için benim kararlarima saygi duyduğunu, beni önemsediğini ve bu yüzden evlilik konusunda baskı yapmadığını. Meğer bambaşka şeyler düşünüyormuş

Iki yetiskin insanin birbirini arzulamasi cok olagan birsey ama birsey yasanacaksa karsilikli olmali. Sizin erkek arkadasiniz kafayi buna takmis ve mutlu olmanin yolu burdan geciyormus gibi vicdaniniza oynuyor. Once saygi olmali bir iliskide. Bu adam size saygi duymuyor. Ciselligi istemek kadar istememek de sizin hakkiniz. Boyle israr ederek, istedigini alamayinca mutsuz olmus rolu yaparak sizi uzup istemediginiz birseye zorlamasina izin vermeyin. Boyle bir bencille omur gecmez.

Benim erkek arkadaşınızla ilgili tek anlayamadığım nokta neden bu konuda size baskı yapıp direncinizi kırmaya çalışıyor? Madem beklentileriniz uyuşmuyor, ayrılmayı tercih etsin.

Ben eski bir erkek arkadaşımdan bu sebeple ayrılmıştım. İnancı gereği evlilik dışı ilişki yaşamak istemiyordu ama bir yandan da karşı koyamıyordu en ufak bir yakınlaşmadan sonra kendini çok kötü hissediyordu. Ben onu öyle görünce taciz ediyormuş gibi hissettiğimden ayrılmayı tercih etmiştim. İnancına saygı duyduğumu ve ilişkiden beklentilerimizin farklı olduğunu belirtip gayet medeni bir şekilde ayrılmıştık. Olayı bu kadar uzatıp abartmanın bir manası yok.

Herkesin bakış açısı,istekleri farklı olabilir.Siz evlenmeden cinsel bir beraberlik yaşamayı istememiş olabilirsiniz.Karşı tarafın buna anlayış göstermemesi,sizi bu konuda suçlaması yanlış.Beklentilerini bu şekilde ifade etmesi,onun sizinle evlenmeyi zaten düşünmediğini gösteriyor bana göre.Gerçekten seven erkek böyle davranmaz.Kendinizi üzmeyin bu adam için.Size ve düşüncelerinize saygı duyacak,gerçek anlamda sevecek birisi karşınıza çıkacaktır eminim.

Rabbim yol göstermiş yanlışa düşmemişsin kardeşim.
Bitecek birşey yok hayat sana yeni güzellikler getirsin inşaAllah hayırlı yazılar yazsın Rabbim. Önüne bak sen..

Evlendiğinizde bile beraber olacağınızın garantisi yok. Vajinusmus sorunu yaşayabilirsiniz birçok kadın gibi, o zaman bu insanın size nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyorum. Bende eşimle 10 sene flört ettikten sonra evlendim. Yaklaşık 2 yılda vajinusmus ile uğraştık, tedavi gördük. Eşim hiçbir zaman bu konuda beni üzecek birşey söylemedi ki eşim cinselliğe çok düşkün biri ayrıca.

Kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle davranın. Sizin için bekaret önemli ise sırf karşınızdakini mutlu etmek adına kendinizden ödün vermeyin.

Evlendiğinizde bile beraber olacağınızın garantisi yok. Vajinusmus sorunu yaşayabilirsiniz birçok kadın gibi, o zaman bu insanın size nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyorum. Bende eşimle 10 sene flört ettikten sonra evlendim. Yaklaşık 2 yılda vajinusmus ile uğraştık, tedavi gördük. Eşim hiçbir zaman bu konuda beni üzecek birşey söylemedi ki eşim cinselliğe çok düşkün biri ayrıca.

Kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle davranın. Sizin için bekaret önemli ise sırf karşınızdakini mutlu etmek adına kendinizden ödün vermeyin.
Ben artık hiçbir şekilde iyi hissedemiyorum ki. O olsa da olmasa da artık mutlu olamam bu duyduklarimdan sonra. Bana evlenme teklif etse ne olur ki şu saatten sonra. Hicbiseyin gözümde bir değeri kalmadi

Evlilik öncesi iliskiye karsı degilim ama bunun da bir adabı var. Adamın başına vurmuş resmen.
Boyle hesap kitap yapan bi adamla sakın birlikte olmayın, niyeti pek halis görünmuyor. Evlilik sorumlulugunu almak istemiyorum demiyor da bahane uretiyor. Oldu da birlikte oldunuz diyelim ikinci aşamada yeni bahanesi tenimiz uymadı evlenemeyiz olacak belki de.
Beden sizin, karar sizin. Direncinizi kirmaya calisiyor.
Beni ben oldugum icin degil sex objesi olarak saygı duymaya calışan bi adamı ben istemiyorum deyin vurun kıçına tekmeyi

Back