• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenemedigimi öğrendim..

Eski konunda da yazmıştım.Prensiplerin yok , adamla tam değil yarım birlikte olmuşsun o da iğrenç bir şekilde devamını istiyor.Hiç yapmamalıydın eğer istemiyorsan bu tür şeyleri evlenmeden önce.Bu işin birazı olmaz yani.Ha bu adamdan bi' halt olmaz o ayrı.Bırak gitsin.

Bir ton mesaj gelmiş, bir şeyler yazılmış. Evlilik öncesi birlikte olunması taraftarı olan birisiyim ancak burada gerçekten siz haklısınız. Birisi evlenmeden önce birlikte olmak ister istemez bu çiftin dini görüşü ya da hayata bakış açısına bağlı bir şey. Kaldı ki biz kadınlar bu özel şeyleri - tabi ki tam tersi de olabilir bu da bizi ilgilendirmez - bize özel şeyler hissettiren, güvende hissettiren kişilerle yaşamak isteriz. Bu da en doğal hakkımız. Sen kadına hiçbir güvence verme ama başka türlü şeyler bekle. Bence kendisinden kurtulmanız iyi olmuş.

Yine nereden ve nasıl baslayacagimi bilemiyorum. Bir önceki konumda bahsetmistim sorundan uzun süreli bi ilişkim vardı ve bitme noktasına gelmişti sevgilimin birlikte olmak istemesi sebebiyle. Burada bazılarınız ona hak verdi bazılarınız bana. Bende söylenenleri göz önünde bulundurarak empati kurmaya anlamaya çalıştım. Bana gerçekten zor durumda olduğunu söylemişti bu konuda artık dayanamıyorum kendimi sürekli reddedilen umursanmayan biri gibi hissediyorum demişti. Ayrinti öğrenmek isteyenler eski konuma.bakabilir o konu kapandığı için gerisini buradan yazacağım

Evlenmeyi neden düşünmüyorsunuz diyenler olmuştu bende ona bu konudaki fikirlerimi söyledim. Sen benimle birlikte olmak istiyorsun ama evlilik adına suan atılmış bir adımımız yok dedim. Ben bir ise girmeden evlenmek.istemedigim için bekliyorduk. Yani ben öyle sanıyordum bana hep ben seni bekliyorum hazır olmanı bekliyorum diyordu..

Fakat dün gece konuşurken ben ona yine bu konuyu açınca sen beni o anlamda mutlu etmedigin için benimde seni mutlu etmek icimden gelmedi dedi. Bu yüzden ailenle tanışmak istemedim seni kimseyle tanistirmadim cunku beni mutlu etmeyeni ben neden mutlu edeyim dedi. Söylediklerine inanamadım son bir haftadır yasadiklarima hala inanamıyorum. Normalde bana karşı hep anlayışlı görünüyordu hep iyi davraniyordu. Kalbimi kirmiyordu. Şimdiyse paramparça etti beni..

Bu saatten sonra kendisini dusunecekmis. Kendi iyi olmadan beni iyi etmeyecekmis. Anlattığım sorunlar durumla alakasızmis (evlenememe durumu) şimdiye dek hep beni düşünmüş ama ilk defa kendisini düşünüyormuş. Beni sucluyormus ona yaşatmadığım seyler için. Herkesin yaşadığı şeyi ona yasatmiyormusum bunu haketmiyor muymuş...

Gerçekten ben bitik durumdayım. Her gün daha berbat bişey öğreniyorum. Sanıyordum ki ben bu adamla çok mutluyuz. Herşey yalanlar üzerine planlar uzerine kuruluymus. Ben kendimi koca bir yalana inandirmisim. Gerçekten sadece şunu merak ediyorum ben onunla bunu yaşamış olsaydım bana daha çok mu bağlanmış olacaktı ? Bu mudur insanları birbirine bağlayan şey. Ben onu o kadar çok sevdim ki hep içim titrerdi ona bakarken. O mutluyken güldüm o uzgunken bende üzüldüm. Bütün kötü dönemlerinde yanında oldum.ona hep destek oldum. Hakettigim bu muydu neden bunu yaşadım? Ben nerede hata yaptım ?

Yol yakınken kaç bundan iğrenç net...

Birlikte olmak istemesine kılıf arıyormuş onu bulmuş kendini haklı çıkarıp vicdan azabı hissettirecek güya. Hem ne kadar bencilce bir laf? Sen beni mutlu etmedin ben de seni mutlu etmem ne ya :işsiz:

Bir kere seven insan karşıdakine saygı duyar, en azından tercihlerine onun bedenine saygı duyar. Birlikteliği hak etmek için önce seni kazanması hak etmesi gerekmez mi? Düşmeyin bu ayaklara kızlar. :duduk:

Bir ton mesaj gelmiş, bir şeyler yazılmış. Evlilik öncesi birlikte olunması taraftarı olan birisiyim ancak burada gerçekten siz haklısınız. Birisi evlenmeden önce birlikte olmak ister istemez bu çiftin dini görüşü ya da hayata bakış açısına bağlı bir şey. Kaldı ki biz kadınlar bu özel şeyleri - tabi ki tam tersi de olabilir bu da bizi ilgilendirmez - bize özel şeyler hissettiren, güvende hissettiren kişilerle yaşamak isteriz. Bu da en doğal hakkımız. Sen kadına hiçbir güvence verme ama başka türlü şeyler bekle. Bence kendisinden kurtulmanız iyi olmuş.

Çok doğru bir yorum. Dilinize sağlık. Gerçekten bir kadını zorlamak psikolojik baskı kurup sevgisini kullanarak birlikte olmaya çalışmak çok aşağılık bir hareket. Herkes birlikte olur olmaz orası onlara kalmış ama bence olacaksa da her iki taraf da gerçekten istediği için ve sevdikleri için olmalı. Gerisi yalan...

Resmen seni kullanıyor 1 saniye bile beklemede bırakırım ben olsam hayat sadece cinsellikten ibaret deil sevgi cinsellik deildir birini seversen herseyini seversin onu hep mutlu etmek istersin onunla vakit geçirmek bile çok güzeldir herşeyin yeri ve zamanı vardır seviyorsa dusuncenede saygı göstermesi gerekir

Ben şahsen evlilikten önce beraberliğe karşıyım.
Ama iki tarafında rızası ile yaşananlara da hiç karışmam hatta banane diyip saygı duyarım.
Ama siz istememişsiniz. O istemiş. İstemediyseniz ve sizi gerçekten seviyorsa, bir tarafına sahip olur, sabreder evlenir.. Ama evlenmek d eelinden gelmemiş sanırım çünkü siz işsizken evlenmek istememişsiniz. yani tüm yolları ile kapatmışsınız bir şekilde kapıları. Kendi kararınızdır saygı duyarım. O deseydiki ben böyle ilişki istemiyorum, üzgünüm insanca ayrılıyorum, ben ona hak da verebilirdim.
Ama saçmalamış. Öküzlük etmiş. Bence de ilişkinizi gözden gçeirin ve gerekiyorsa tereddüt etmeden ayrılın.

Kararlarınıza ve isteklerinize saygı duymayıp psikolojik baskı yapıyor resmen. Umarım bu baskıya yenilip istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda hissetmezsiniz kendinizi.

Altın-zarcı Kezbansın demiş kısaca.sen de birlikte olmak istemiyor diye öyle diyecek zihniyette birine mi layıksın?bunlar nasıl sığlıklar?
Beraber olup sonra evlenmekten vazgeçse belli ki yıkılacaksın.sen de köpeği kemikle terbiye eder gibi gel söz nişan çeyiz yap ben de sana seks vereyim tavrına girmişsen hakedeceksin demektir

Yine nereden ve nasıl baslayacagimi bilemiyorum. Bir önceki konumda bahsetmistim sorundan uzun süreli bi ilişkim vardı ve bitme noktasına gelmişti sevgilimin birlikte olmak istemesi sebebiyle. Burada bazılarınız ona hak verdi bazılarınız bana. Bende söylenenleri göz önünde bulundurarak empati kurmaya anlamaya çalıştım. Bana gerçekten zor durumda olduğunu söylemişti bu konuda artık dayanamıyorum kendimi sürekli reddedilen umursanmayan biri gibi hissediyorum demişti. Ayrinti öğrenmek isteyenler eski konuma.bakabilir o konu kapandığı için gerisini buradan yazacağım

Evlenmeyi neden düşünmüyorsunuz diyenler olmuştu bende ona bu konudaki fikirlerimi söyledim. Sen benimle birlikte olmak istiyorsun ama evlilik adına suan atılmış bir adımımız yok dedim. Ben bir ise girmeden evlenmek.istemedigim için bekliyorduk. Yani ben öyle sanıyordum bana hep ben seni bekliyorum hazır olmanı bekliyorum diyordu..

Fakat dün gece konuşurken ben ona yine bu konuyu açınca sen beni o anlamda mutlu etmedigin için benimde seni mutlu etmek icimden gelmedi dedi. Bu yüzden ailenle tanışmak istemedim seni kimseyle tanistirmadim cunku beni mutlu etmeyeni ben neden mutlu edeyim dedi. Söylediklerine inanamadım son bir haftadır yasadiklarima hala inanamıyorum. Normalde bana karşı hep anlayışlı görünüyordu hep iyi davraniyordu. Kalbimi kirmiyordu. Şimdiyse paramparça etti beni..

Bu saatten sonra kendisini dusunecekmis. Kendi iyi olmadan beni iyi etmeyecekmis. Anlattığım sorunlar durumla alakasızmis (evlenememe durumu) şimdiye dek hep beni düşünmüş ama ilk defa kendisini düşünüyormuş. Beni sucluyormus ona yaşatmadığım seyler için. Herkesin yaşadığı şeyi ona yasatmiyormusum bunu haketmiyor muymuş...

Gerçekten ben bitik durumdayım. Her gün daha berbat bişey öğreniyorum. Sanıyordum ki ben bu adamla çok mutluyuz. Herşey yalanlar üzerine planlar uzerine kuruluymus. Ben kendimi koca bir yalana inandirmisim. Gerçekten sadece şunu merak ediyorum ben onunla bunu yaşamış olsaydım bana daha çok mu bağlanmış olacaktı ? Bu mudur insanları birbirine bağlayan şey. Ben onu o kadar çok sevdim ki hep içim titrerdi ona bakarken. O mutluyken güldüm o uzgunken bende üzüldüm. Bütün kötü dönemlerinde yanında oldum.ona hep destek oldum. Hakettigim bu muydu neden bunu yaşadım? Ben nerede hata yaptım ?
Sen hatayı canım erkek arkadaşına inanarak ve güvenerek yapmışsın. İyi ki dediklerine daha fazla inanıp birlikte olmamışsın. Hiç üzülme hatta ona daha fazla kendini kaptirmadığın için sevin. Sen değerlisin. Malesef bu tür insanlar hep çıkıyor karşımıza

Back