• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Neden Cildim Bebek gibi değil:(((((

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
sadece cildi temiz tutarak sağlıklı görünmemiz mümkün değil mi, hangi krem olursa olsun , ben yağlı buluyor ve hemen çıkarıyorum,,, ya da yağlı hissetmeyeceğim doğal ürünlerden neyi tavsiye edebilirsin canım.

sadece cildi temiz tutarak sağlıklı görünmemiz mümkün değil mi, hangi krem olursa olsun , ben yağlı buluyor ve hemen çıkarıyorum,,, ya da yağlı hissetmeyeceğim doğal ürünlerden neyi tavsiye edebilirsin canım.

canimm su bazli kremler daha az yaglidir..yag orani yerine su orani fazladir...birde her kremin cilt tarafindan emilmesi yapisiklik birakip birakmamasi ayni degildir

artik krem firmalari bu gibi sikayetlere sebeb olmayacak kremler üretmekle mesgul..bir kremde aranan özelliklerden biride budur...

sana tavsiyem alacagin üründe yukarda yazdiklarim seylere dikkat et...birde aldigin yerde bu isin uzmani varsa danis mutlaka...cilt bu sakaya gelmez biliyosun...ama illede

ben krem kullanmiyycam diyosan ( kullanmani öneririm ) cildine yazik olur...su yogurt kaymaklari yokmu onu balla karistir yüzünde 20 dk beklet ilik suyla yika..zeytinyagli sabun

kullan...

canimm su bazli kremler daha az yaglidir..yag orani yerine su orani fazladir...birde her kremin cilt tarafindan emilmesi yapisiklik birakip birakmamasi ayni degildir

artik krem firmalari bu gibi sikayetlere sebeb olmayacak kremler üretmekle mesgul..bir kremde aranan özelliklerden biride budur...

sana tavsiyem alacagin üründe yukarda yazdiklarim seylere dikkat et...birde aldigin yerde bu isin uzmani varsa danis mutlaka...cilt bu sakaya gelmez biliyosun...ama illede

ben krem kullanmiyycam diyosan ( kullanmani öneririm ) cildine yazik olur...su yogurt kaymaklari yokmu onu balla karistir yüzünde 20 dk beklet ilik suyla yika..zeytinyagli sabun

kullan...

2 gün önce birkısım kremler vs aldım, ve yağlı olmayacağı söylendi, yarın başlayacağım, ki eczaneden aldım, sakın kozmetikten almayın, o yüzdendir diyorlar, güya kozmetikten alınanlar mutlaka beni rahatsız edermiş, hangi marka olursa olsun, bakalım bir de bunu deneyeyim,, olmazsa, kaymak, bal vs deneyim , belk i daha memnun kalırmmm. teşekkürler

2 gün önce birkısım kremler vs aldım, ve yağlı olmayacağı söylendi, yarın başlayacağım, ki eczaneden aldım, sakın kozmetikten almayın, o yüzdendir diyorlar, güya kozmetikten alınanlar mutlaka beni rahatsız edermiş, hangi marka olursa olsun, bakalım bir de bunu deneyeyim,, olmazsa, kaymak, bal vs deneyim , belk i daha memnun kalırmmm. teşekkürler

hadii kullan bakalimm ins memnun kalirsin tatlimm...rica ederimm bu arada:)

Bu arada kullandığımız ürünlerde paraben ,sls vb.çok zararlı kimyasalların olmamasına da dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum

slmm cnm...ben güzellik uzmaniyim yardimci olmaya calisicam sana...cildin pul pul dökülüyosa kuru olmali..Ama sivilcelerde var demissin tam biraz daha detay verirmisin

2 yıllık cilt bakımı ön lisanstan mezun biri olarak. ki bizim bölümde 2 seneliği bitirenler bile güzellik uzmanı sayılmıyo estetisyeniz diyoruz. profilinize baktım lise mezunusunuz ve güzellik uzmanı olarak görüyorsunuz buna rağmen verdiğiniz önerilerde çok yanlış. konuyu açan arkadaş. 1 sene öncesinde yüzünün daha iyi olduğundan bahsetmiş. krem sürmezse kuru,sürerse çok yağlı olduğundan bahsetmiş. burda bariz olarak cildiye uzmanı (doktora) na başvurmalı. bu tür durumlarda biz estetisyenler ve güzellik uzmanları önce hormonel dengesizlik,yeme içme bozukluğu,psikolojik sorunlardan mı ötürü bu sivilcelenmeler diye önce müşterilerin doktora başvurmalarını isteriz. aksi taktirde sorunun ne olduğunu bilmeden yaptığınız her bir işlem cildin daha çok tepki vermesine yol açar.

konuyu açan arkadaşım sağdan soldan duyduğun önerilere güvenme direk doktora git. gittiğin halde düzelme yoksa bi takım testler yaptır. çünkü vücutta oluşan sorunlar direk cilde yansır:ssz:

imex krem de iyi geliyor sivilcelere düzenli olarak akşam yatmadn önce sürecksin. gündüz sürmek yk sürüp dışarı da çıkma akşam sürülecek. bnm cildim de çok sorunluydu sivilceli bnde aralıklı olrk 2 ay kdr roaccutane kullandm o ara imex de vermişti doktr. roaccutane ı en fazla 2 ay kullanabldm hep ramazan ayına denk geldi dudaklarım çok kuruduğu için oruçta zor oldğu içn bıraktm. ama düzenli kullanan ark lrm çok iyi snuçlar aldı. şimdi düzeldi cildm ergenlikte oluyor yaşın kaç blmiyorm bnm 15 20 arası çktu şimdi 24 üm. arada çıkar sivilce akşamdan sürerim imex i bikç gün iyi gelir.
yüzünle çok uğraşırsan da sivilce olur. bn mesela o dönemler ergnlik ya sürekli aynanın karşısındaydm harita gbi olurdu yüzüm. şimdi hiç takmıyorum. dediğim gbi sürüyom imex i geçiyor bikç güne. imex antibiyotkmiş bi doktora sor öyle al istersen her ihtimale karşı.[/QUOTE

asagida yazdigim gibi sivilce ciltteki gözeneklerin kir toz vs ile dolup komedon olusmasina ve komedon üzeride bakteri üremesiyle olusur..biz o gözenekleri acik tutmazsak sivilce

kacinilmazdir...antibakteriyel kremler, temizleyiciler, alkollü tonikler kullanilmali...sivilceli ciltler ayni zamanda yaglida olduklari icin makyaj alti kremi kullanilmaz

önce pudra ardindan su bazli fondöten tavsiye ederim...

şöle bi durum var . comedon dediğiniz şey Türkçesiyle siyah nokta :) sivilcelerin uçları çıktığında beyaz. ne alaka Allah aşkına.zaman içinde sebum (vücudun kendi ürettiği yağ) şeftali tüyü dediğimiz kıl folükülünü tıkar. buralarda sivilcenin oluşmasını sağlayan bakterler oluşur. böylelikle sivilce dediğimiz şey oluşur. kısaca yağ bezlerinin iltihaplı halidir sivilce. erkeklerde ve bayanlarda farklı görülür çünkü erkeklerin cildi daha kalındır geniş,büyük,kırmızı sivilceler derinlerde oluşmuştur. siz bunları her sıkmaya kalktığınızda kıl foliklüne bağlı kanallar vasıtasıyla farklı yerlerdede çıkmaya başlar. ha bazı durumlarda ciddi sinir bozucu bi görüntü olur böyle durumlardada ucunu alkolle sildiğiniz iğneyi sivilcenin başına batırın ve sivilce köşelerinden gerdirin. bendede şu sıralar sivilce problemi var.kendimde uyguladığım işlem işe yarıyor sizinle paylaşayım. evde vapozon olmadığı için,yüz sauna cihazından aldım. önce cildime mini bakım yapıyorum . cildi temizledikten sonra 15 dk. buhar veriyorum gözeneklerin açılması için. daha sonra tonik ve buket sivilce kremi almıştım onu kullanıyorum uyduruk bi krem gibi gözükmüştü gözüme ama çok memnun kaldım :) tam sivilcenin ilk çıkış anını yakalayıp uyguladığımda kırmızı lekeler oluşmuyo. sıkmıyorumda. kısa bi süre sonra geçiyo:32:

ha bu arada zaten sorunlu sivilceli olan cilde pudra tavsiye etmişsin zaten gözenekler tıklaı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar yanlis bilgi vermek istemem..en iyisi sizler cildinizde sorun yasadigizda bir doktora gidin en saglikli bilgiyi onlar verecektir...yanlis bilgilendirmis olmak istemem...siz beni

dinleyin önce doktora gidin:) tr lelli sanada tesekkür ederim canim uyardigin icin sevgilerimle...

slmm cnm...ben güzellik uzmaniyim yardimci olmaya calisicam sana...cildin pul pul dökülüyosa kuru olmali..Ama sivilcelerde var demissin tam biraz daha detay verirmisin

haklısın şimdi benim de cildimde ergenliğimde olmadığı kadar sivilce çıkıyo çünkü bende yüzümü temizlemeden yatıyorum kesinlikle bundan olduğunu düşünüyorum. üniversite dönemimde bir fiil hergün yüzüme fondotenden dudak kalemine kadar makyaj yapardım ikinci dönem olduğum için eve gece 23.30 gibi dönerdim ama yine de bi gün makyajımla uyumazdım ve bi tane sivilce olmazdı hemde çok kaliteli makyaj malzemesi kullanmama rağmen şimdi en kaliteli malzeleri alıyorum ama nerdeyse her seferinde makyajla yatıyorum temizleyip yattığım nadir oluyo o yüzden de yüzümde sivilce eksik olmuyo buara azaldı gibi biraz :S temizlesende düzenli yapmak lazım yoksa bi işe yaramıyo herşeyde olduğu gibi....

Back
X