• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden çatlatma iğnesi değil progestan??

babyface26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
383
0
96
İzmir
mehaba hanımlar sorua bir türlü cevap bulamadım.Geçen ay klomen kullanmıştım bitince muayeneye gittim fakat sizlerden duyduğum kadarıyla klomen sonrası çatlatma iğnesi veriliyormuş doktorum ise neden bana progestan diye bir ilaç verdi bu hap olarak da i.iliyormuş fakat bana daha etkili olsun diye vajinal yoldan kullanmamı söyledi aklımda bir sorudur kaldı???sizce neden??

Eğer klomenle 1 yumoşun olduysaa çatlatma iğnesi gerek görmemiştir doktorun.Çünkü kendisi çatlacaktırr..Eğer 1 den fazla yumoşun olursa o zaman veriyor doktorlar çatlatma iğnesinii
Progestena gelincedeee.Eğer muhtemel bir gebelik olursaa bebeğin tutunmasına yardımcı oluyorr:1rolleyes:Rahim ağzını sıkılaştırıp düşük riskini azaltıyor:1rolleyes:

bal surat canım çok teşekkür ederim.Klomenle bir yumurtam tepki vermemiş öbürü ise 18 çapında olması gerekirken 13 olmuş işte bu yüzden merak ettim neden çatlatma iğnesi vermedi diye hamile de değilim ki bebiş tutunsun hamileliği kolaylaştırıyordur inşallahalkisalkisalkis

arkadaşlar benimde adetlerim düzensiz çok..evliyim(ama vajinusmus tedavisi görüyorum bu ayrı bi sorunda)polikistik overim var ayrıca..bana doktor verdi progestan hap bende 5 gün sabah akşam içiyom 4 veya 5.günü adet görüyom,,kafam karıştı accık :uhm:

bende klomen kullandım geçen ay yumurta oluşmadı
banada progestanı adet söktürsün diye verdi :)

Back