Neden böyleler?

acemianne88

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2023
66
45
35
Merhaba arkadaşlar esimle bes yıllık evlıyız bugünde evlılık yıldonumumuz ama yine önce tanısma yıldonumunde bile hediye alan eşim evlendıkten sonra bu konuda çok degıstı.Kac kere söyledim konustum ama bisey degısmedı.Ya hediyeyi gectim insan bir öper güzel bişeyler söyler ama yok...Normalde de sevdiğini söylemez ama öper sarılır vb ...Ama ben duymak istiyorum bu suc mu?Hediye konusunda da ben ne alayım sen kendine al ben sizin için zaten sunları yapmıyor muyum vb. seyler diyor.Erkekler neden böyle bu kadar masum biseyı neden kaosa cevırırler?Derdim bana pahalı seyler alsın asla degıl bunu ona da söyledim ama benim için gitsin bısey secsin alsın güzel bisey söylerek bana versin bu cok mu zor?O yapmadıgı için artık bende bugun bisey demedim hatırlamıyormus gibi yaptım ama onun hatırladıgından bildiğinden adım kadar eminim.Özel tarıhlerı çok iyi bilir ama kutlamaz .Yanı bu konuda onunla konusmak beni yordugu için sesimi çıkarmadım.Ama malesef beklentiye girmekten üzülmekten de kendimi alıkoyamıyorum....

Evlilik yıldönümümüzü kutlamayacak, hediye almasına gerek yok ama bir organizasyon yapmayacak, bir yemeğe çıkarmayacak adam eski kocam olur. Eşim de bunu bildiği için paşa paşa kutlar. Kendi içinizde üzülüp adama hiç bir şey yansıtmadığınız için konfor alanından çıkmıyor, bir şey yapmak için uğraşmıyor adam. Kaybetme korkusu zaten yok anladığım kadarıyla.

Durum o kadar kötü mü yani

Durum o kadar kötü mü yani
Benim için kötü. Ama kişiden kişiye değişen bir durum bu. Benim için özel gün kutlamak önemlidir, kabotaj bayramını bile kutlama fırsatı olarak görürüm. Karşımdaki adamın da buna dikkat etmesini beklerim. Sadece beklemekle kalmam talep de ederim. Ama siz talep etmiyorsunuz ki.

Hayır talep ettim daha önce ama ben ne alayım kart sen de var sen kendin al gibi şeyler söylüyor

Mesele hediye mi peki sizin için? Akşam elinde bir paketle gelse, evlilik yıldönümümüz kutlu olsun deyip verse tatmin olur musunuz?
Hediye değil ki mesele Karısının ruhuna hitap etmesi yoksa ben zaten istediklerimi karttan alıyorum suan calısmıyorum sonucta yıne o ödüyor

Hediye olayı bizde de öyle eşim kendi seçemez beğenmeyeceğimi düşünür.

Eşimle ilk tanıştığımızda kendi doğum gününü bile umursamazdı. Ben bu günlerin benim için önemli olduğunu çok kez söyledim ve talep ettim. Oda en azından elinden geleni yapıp, o günler dışarı çıkarır. Beğendiğim yada istediğim birşeyi alır olur biter.

Ayrıca şunu da ekleyim geçen ay bizim de evlilik yıldönümümüzdü eşime eee akşam beni nereye götürüyorsun dedim? Neden benden bekliyorsun ki planı benim de evlilik yıldönümüm değil mi bugün de sen beni dışarı çıkar dedi hep biz bekliyoruz da kadınlar olarak erkeklere bazen de biz jest yapabiliriz bence.

Benim erkek arkadaşım da böyle bazen hak veriyorum bazen gelenekçi damarlarım tutuyor herkes rolune sahip çıksın diyorum

Özel günlerde mutlaka dışarıda yemek yer kutlarız, bir yerlere gideriz ve çiçek alınır veya istediğim başka bisey , mesela geçen sevgililer günü çok istediğim bir notebook pc aldı, bence hediye olmasa bile en azından hatırlamalı bu denli idare etmeyin böyle adamları, bir silkeleyin derim ...

Aslında insanların veyahut eşlerin birbirleri arasında hediyeleşmesi bile sünnettir özle günler olsun olmasın hediye hepimizi mutlu eder ufacık bir söz bile o gün gülümseyerek gezmemizde sebep olur , bunu yapmıyorsa düşüncelerinizi açıkla dile getirin , yoksa anlasın diye beklemek çölde kutup ayısı aramak gibi .

Kart sende al diyen adama kart borcu şoku yaşatın.üzgünüm ama erkekler hediye alıp göklere çıkarılmayı seviyor!hediyeler yemekler şart değil tabiki 2 kahve yapıp hayatım nice yıllara birlikte bile diyemiyorsa diyeceği biri vardır.

Hediye almasını vs sevmemesini anlayışla karşılarım bir noktada ancak dile bile getirmekten acizse bu benim için sıkıntı çünkü çok önemserim özel günlerimizi. Söylediğin halde yapmıyorsa üzgünüm bir sorun var bütün erkekler böyle değil

Hediye değil ki mesele Karısının ruhuna hitap etmesi yoksa ben zaten istediklerimi karttan alıyorum suan calısmıyorum sonucta yıne o ödüyor
Anladım. Peki bu adam evlenmeden önce ruhunuza hitap eden, özel günleri önemseyip planlar, organizasyonlae yapan bir adam mıydı?

Ben de böyle şeyleri çok önemserim. Söylerim de almasını falan. Siz ona hediye alın, mahcup olsun. Özel gününüz için etkinliği siz organize etseniz katılmaz mı? Bir yere rezervasyon yaptirsaniz falan (butcenize gore) veya sinema bileti alın? Ona da katılmıyorsa, organizasyon yapın başka bir arkadaşınızla gidin, kız arkadaşınızla falan kutlayın bugün bir kutlamaya ihtiyacım var diye. O zaman anlar belki.

Yalnız yapmazsa eski kocam olur diyenler gerçekçi gelmedi. 5 yıllık evlilikte boşanma kararı almak bu gibi bi sebepten zor gerçekten anlayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…