Neden boyle hissediyorum?

Kızlar mevzuyu biliyorsunuz 2.kere aldatılma sonucu boşanıyoruz.Su an anlaşmalı bir pürüz çıkarmazsa.Evi bana verecek arabayı o alacak cocuga da 1500 nafaka.Son 3 yıldır birbirimizi yiyorduk zaten ailesinin sürekli para istemesi bunun vermeye kalkması beni ailesinin her bireyine ezdirmesi arkamda durmaması gibi sorunlardan dolayı soğudum bir daha asla eskisi gibi olamadım o da çok yanaşmaya çalışmadı galiba.Bir anda aradaki o bağ koptu.Ben her kavgada bunları önüne sundum, geçmişi asla unutmadım, mutlu olmaya değil ödesmeye çalıştım.En ufak bir olayda bile senden nefret ediyorum seni bir gün elbet boşayacağım beni hak eden biriyle olacağım gibi laflar ettim.Kucumsedim onu, memleketine varana kadar küçümsedim.Hayatta çok az pismanligim olmuştur ben mi suçluydum bende de mi vardı diye düşünmeden edemiyorum.Cok dik kafalıyım inatciyim kinciyim.Bir yandan da diyorum ki bunlar yardim cigligiydi beni sev beni gör hayatında artik 1. Sırada olmak istiyorum deme seklimdi.Inanin sevgiliyken ve ilk evledigimizde o kadar masum saf bir insandım ki hayatta kimseyle münakaşa edemez anca ağlardım resmen içimdeki şeytani ortaya çıkardılar.Esimden aile olmayı ona şartsız koşulsuz guvenebilmeyi istedim bizden önce hep bir önceliği oldu ailesi, arkadaşları...Çocuğumuz olduğunda bile ailesini onun önüne koydu.Ani çıkışları ve sinirlenmeleri vardı bense son 3 yıldır bunları hiç alttan alamadım.Osuranin yanında s.cmak deyimini kullandım.Dışardan birisi eşim hakkında kötü yorum yapmaz herkesin işine koşar yardımseverdir, insanlari mevkilerine paralarina gore ayırmaz, dedikodu bile yapmaz kötü bir es diyebilirim ama kötü bir insan diyemem.
Bu kadar sorun, tartışma, sevgisizlik, bitmiş cinsellik en sonunda başkalarına yöneldi.Bunun bahanesi olmaz biliyorum ama en aptal, en bencil, en pislik insanların bile becerip senelerce yurutebildigi evlilik müessesini ben nasıl batırdım demekten kendimi alamıyorum.Ilk defa kendimi suçluyorum Bu zamana kadar hep o yapıyor ben de yapıyorum ben ezikken her şey guzeldi gul gibi gecinip gidiyorduk ne zaman sesimi cikarmaya basladim evliligim sorunlu oldu diyordum.Onunla evliyken de kendimi baskalriyla kiyaslardim.Bu kiz benden daha mi guzel, daha mi zeki, daha mi sevimli, daha mi zengin?Neden onun kocasi el üstünde tutuyor da her kosulda yaninda oluyor da benim kocam beni özümseyemiyor diye?Sanirim beni yeteri kadar benim istediğim kadar sevemedi.Simdi yine pişman ama asla olamayız gelse 2 gün sonra yine en ufak şeyden kavga, dövüş; birkaç ay sonra başka bir kadın vs.Surekli elindeki telefonla kimle konuşuyor kimi ayartıyor yine diye düşünmekten kafayı yerim.Onunla olursam ya akıl sagligimi kaybederim ya da katil olurum.Bir yandan diyorum Tzk kabul etmesen de senin kocan yavşak bir adam biraz alımlı bir kadın görünce atlıyor bunun seninle bir alakası yok.Bir yandan diyorum niye 5 yıllık sevgililik döneminde bir şeyini görmedim yakalamadım istese benden uzak Istanbul gibi bir yerde bekar evinde kalıyordu çok rahat yapardı ama eminim yok yapmadı.Her zaman evlenme hayali olan param olsa 18'inde evlenirdim diyen evcimen bir adamdı.Birden arkadaşlarıyla içip, sıçıp, gezmek isteyen, gözü dışarda bir adama dönüştü.Biz 19 yaşında tanıştık 23 yaşında evlendik acaba zamanında yapıp yasamayamadi şimdi parası mevkisi de var ondan mi yapmak istiyor diyorum?Sürekli kafamda neden yaptı niye yaptı diye dolandırıyorum.Kendimi bile sucluyorum.Bu sefer o da kabullendi bana biriyle mutlu olmaya kalkarsam sen ona hayatta izin vermezsin napar ne eder bulursun her seyi anlatirsin kacirirsin dedi.Ben senden sonra yalniz kalacakmışım gibi hayatımı kabullendim dedi.Bu olacak hatta bence yakında olacak ben o zaman nasıl dayanacağım.Hele bir de onu el üstünde tutarsa sürekli kendini yerim ben 10 yılda yapamadım 2 günlük kiza neler yapıyor diye. Beni guven problemi olan ve tahammulu eksik bir insan olarak birakti ben bundan sonra kimseyle olamam ama o olacak.Onun yaninda asla boyle konusmuyorum tabi sen bu serefsizligi yapmayacktin seni ölsen bile affetmeyecegim, senin mayan bozuk adam olmazsin vs diyorum ama geceleri yorgani basima cekip ağlıyorum.Sanirim bunu destek almadan atlatamayacağım.Atlatana kadar da sizin başınızı yiyecegim ozur dilerim çünkü kimseye anlatamıyorum artik onun yaptıklarından o kadar utanıyorum ki ben anlatamıyorum.
İlk başlarda bu böyle oluyor kendinizi eksiklik problem sizde gibi hissediyorsunuz aynı şeyleri bende Fazlasıyla yaşamış Biri olarak aynı duygulardan geçtim acaba bende mi ben mi bu hale getiririm dedim sonra düşündüm başkalarının eşleri niye yapmıyor onlar niye böyle hataya düşmüyor.. hemde arkadaşlarım eşlerini bu kadar hayatlarından ayrı bi yerde tutarken niye yapmıyor diyorum.. çünkü adam olan sadık olan onlar bizimkiler daldaki çürük üzüm.. kendinizi suçlu olduğunuza inandırmaktan vazgeçin ilk önce hatalı olan onlar bizler değiliz.. zayıf olan onlar bizler güçlü olmalıyız çünkü evlatlarımız var.. dik durun Allah hak edene ettiğini verir merak etmeyin. Rabbim kolaylıklar versin inşAllah

Intagrami kapatacaksın sosyal hayatini nasil kapatacaksin.
Kapatamıyorum en basitinden çalışıyorum iş yerinde biri eşiyle ilgili bişey anlatıyor onu hatırlamam için başka bişey olmasına gerek yok

İlk başlarda bu böyle oluyor kendinizi eksiklik problem sizde gibi hissediyorsunuz aynı şeyleri bende Fazlasıyla yaşamış Biri olarak aynı duygulardan geçtim acaba bende mi ben mi bu hale getiririm dedim sonra düşündüm başkalarının eşleri niye yapmıyor onlar niye böyle hataya düşmüyor.. hemde arkadaşlarım eşlerini bu kadar hayatlarından ayrı bi yerde tutarken niye yapmıyor diyorum.. çünkü adam olan sadık olan onlar bizimkiler daldaki çürük üzüm.. kendinizi suçlu olduğunuza inandırmaktan vazgeçin ilk önce hatalı olan onlar bizler değiliz.. zayıf olan onlar bizler güçlü olmalıyız çünkü evlatlarımız var.. dik durun Allah hak edene ettiğini verir merak etmeyin. Rabbim kolaylıklar versin inşAllah
Amin o zaman niye çürüğü seçtik o kadar uzum arasından 😭

Amin o zaman niye çürüğü seçtik o kadar uzum arasından 😭
Oda kısmet.. ağlamayın lütfen dik durun evladınız için alınlarında yazmıyor ki bilelim.. Rabbim bi kapıyı kapatınca diğerini açar inanın belki hayırlı olan budur. Yada eşinizin toplanmaya aklının başına gelmesine ihtiyacı vardır.. çok dua çok sabır İnşirah suresini okuyun Rabbim feraha çıkarsın inşAllah

Onla geri birlikte olmak istemiyorum zaten çünkü dediğin gubibhicbir şey değişmeyecek birkaç gün sonra sende nefret ediyorumlar havda uçuşacak. Ona hatalı davrandığımi söylemedim zaten sonra diyecek aldatmak da haklıydım millete bile diyecek ki kendisi bile bana hak verdi.ama o da asla suçlu olduğunu kabul etmiyor ne varmış mesajlarda sadece goygoy muhabbeti imis ben kinden beslediğim için evlilik bu hale gelmiş bilmem ne .Yok artık diyorum ya ailecek senelerce hatalarını kabul etmeyip hep biz deyip beni cildirttilar şimdi adam aldatmasına rağmen ben hatalıyım demiyor
Demeyecek... o yüzden beynini sağlıklı tut ve böyle bir cinsin ileride kimle ne yaşayacağını düşünüp kendi kendini kurma.Sana saygısı olmayan (ki ne yazık ki bu zorla olmuyor) biri ne yaşamış ne yaşamamış hiç umurunda olmasın. Olaya şöyle bak,sen ona şans verdin ama o bunu hoyratça kullandı.. diğer türlü düşünürsen sen değil o daha değerliydi de sen kaybettin gibi bir algı oluşur beyninde ve o algı sana özür bile dilettirir! Aman ha.. hiç o hayallere girme.

Ben aldatılıp tekrar barışmayı tasvip etmiyorum.
Konu sahibinin de eski konularına affettiğin için pişman olacaksın yine yapacak dedim, görüyorsunuz geldiği noktayı.
2ile 2 yi toplayıp5 bulmayı ummak bana vakit kaybı geliyor.
Çocukları da buna bahane etmemek lazım. Çocuklar aradaki gerilimi anlıyor. Sürekli gergin mutsuz bir ebeveynle yaşamaları bana çocukları da ziyan etmek, mutsuzluğa ortak etmek gibi geliyor.
Daha yenilerde bir arkadaş 8 yaşında oğlu var, yeniden aşık oldu evlendi, kocası hiç evlenmemiş hatta. Çocuğu da gayet mutlu iki tarafta da evi var odası var. Annesi babası mutlu günlerde bir araya geliyorlar zaten.
Bana hayat sürprizlerle doluyken mutsuzluğa razı olmak yanlış geliyor.
6 yıllıl evliyim, 4 yaşına gelen oğlum var bugün aldatılsam oğlum için durmam. Ayrılırım.

Aldatmanın bahanesi olmaz. Gerçeği kabullenin. Karaktersiz biri olmasaydı bunları yapmazdı. Neden o karaktersiz için hayatınızı mahvediyorsunuz ki? Neden bir daha hayatınıza birini almayacaksınız? Bu düşünce tarzınızı değiştirmezseniz, ömrünüzü onu stalklayarak ve kahrolarak geçirirsiniz. Kendinize zaman verin, psikoterapilerle beraber eminim çok iyi olacaksınız. Belkide karşınıza çok iyi biri çıkacak sonra. Tüm yaralarınız iyileşecek, gerçekten sevilmenin ne demek olduğunu göreceksiniz.

Bu sefer o da kabullendi bana biriyle mutlu olmaya kalkarsam sen ona hayatta izin vermezsin napar ne eder bulursun her seyi anlatirsin kacirirsin dedi
Şu cümlesinden bile adamın kendisi ile ilgili gerçekleri kabullendiği anlaşılıyor.

Kendisi kabahatli olmasa bunu demezdi.

Demek ki kendisinin ne kadar arıza olduğunu biliyor ki... bunu diyor

Hani yaptıklarımı hangi kadina anlatsan benden kaçar diyor yani.

Bu adamla olmaz . Bak bu adama dünyanın en iyi kızını ya da dünyanın en cadı kızını versen yine olmaz.

Dikkat et bak..pınar altuğ oğlu gibi bir delikanlı ile senelerdir evli. Çünkü çocuğun kadınla geçinmeye gönlü var.

Burda mesele birinsanın geçinmeye gönlü var mi yok mu?

Bazen etrafımızda görürüz
Huysuzluktan adamı çatlatan kadınlar..ama kocaları bayılır onlara. Ordaki mesele kadın değil. Adam
Adamım geçinmeye gönlü var.

Senin kocanda eksik olan bu.

Üstüne yetmiyor gibi güzel kadın görünce peşine takılıyor

Bence sen sıradan bir bosanma.asamasi geçiriyorsun.

Boşanmalarda bi süre insanin kendini suçlaması olabilir
Cok zor ve sancılı bi süreç çünkü.

Ama geçecek . Az sabırlı ol.sadece.

Şu cümlesinden bile adamın kendisi ile ilgili gerçekleri kabullendiği anlaşılıyor.

Kendisi kabahatli olmasa bunu demezdi.

Demek ki kendisinin ne kadar arıza olduğunu biliyor ki... bunu diyor

Hani yaptıklarımı hangi kadina anlatsan benden kaçar diyor yani.

Bu adamla olmaz . Bak bu adama dünyanın en iyi kızını ya da dünyanın en cadı kızını versen yine olmaz.

Dikkat et bak..pınar altuğ oğlu gibi bir delikanlı ile senelerdir evli. Çünkü çocuğun kadınla geçinmeye gönlü var.

Burda mesele birinsanın geçinmeye gönlü var mi yok mu?

Bazen etrafımızda görürüz
Huysuzluktan adamı çatlatan kadınlar..ama kocaları bayılır onlara. Ordaki mesele kadın değil. Adam
Adamım geçinmeye gönlü var.

Senin kocanda eksik olan bu.

Üstüne yetmiyor gibi güzel kadın görünce peşine takılıyor

Bence sen sıradan bir bosanma.asamasi geçiriyorsun.

Boşanmalarda bi süre insanin kendini suçlaması olabilir
Cok zor ve sancılı bi süreç çünkü.

Ama geçecek . Az sabırlı ol.sadece.
Ne kadar sürede mesela😁bilmiyorum ya o kadar şey yaptı bütün haysizyetsizlikleri o yapti ama kendimi sevilmeye layik hissetirmedi beki aldatılan kadinnkonununa düşürüp özgüvenimi yaraladı.

Oda kısmet.. ağlamayın lütfen dik durun evladınız için alınlarında yazmıyor ki bilelim.. Rabbim bi kapıyı kapatınca diğerini açar inanın belki hayırlı olan budur. Yada eşinizin toplanmaya aklının başına gelmesine ihtiyacı vardır.. çok dua çok sabır İnşirah suresini okuyun Rabbim feraha çıkarsın inşAllah
Çok teşekkür ederim beni hiç tanımıyorsunuz ama dua edin kimin duası kabul olur hiç belli olmaz

Aldatmanın bahanesi olmaz. Gerçeği kabullenin. Karaktersiz biri olmasaydı bunları yapmazdı. Neden o karaktersiz için hayatınızı mahvediyorsunuz ki? Neden bir daha hayatınıza birini almayacaksınız? Bu düşünce tarzınızı değiştirmezseniz, ömrünüzü onu stalklayarak ve kahrolarak geçirirsiniz. Kendinize zaman verin, psikoterapilerle beraber eminim çok iyi olacaksınız. Belkide karşınıza çok iyi biri çıkacak sonra. Tüm yaralarınız iyileşecek, gerçekten sevilmenin ne demek olduğunu göreceksiniz.
Inşallah ama hiç zannetmiyorum bir ilişki yaşayamayacak kadar enkazım

Sevgili Khomyuk’un sorunuza verdiği cevabı okuduysanız her cümlesine birebir katılıyorum. Maalesef bir kere aldatan tekrar tekrar aldatıyor. Kaldı ki bazı şeylerin biri,ikisi,üçü,kısacası telafisi olmaz. Eşiniz sizi aldattı mı? Evet, aldattı. Kaç defa aldattığının bir önemi var mı? Yani sadece bir defa aldatması sizi aldatmış olduğu gerçeğini değiştirir mi? Siz de biliyorsunuz, eşiniz artık sadakat sınırını aşmış, gözü dışarı kaymış. Siz şimdi bu ihanetini sineye çekip onu affederseniz bu hareketinizden cesaret alıp nasılsa terketmiyor diyerek daha fütursuzca aldatmaya başlar. Her çocuk annesinin mutlu olduğu, babası tarafından sevgi ve değer gördüğü bir ailede büyümeyi hak eder. Sizin aile birliğiniz bir kere sarsılmış maalesef. Lütfen asıl çocuğunuz için, çocuğunuzun gözünde aldatılıp sinen ve ayrılmamak için çocuğunu bahane eden ezik bir anne değil aksine güçlü, gururlu, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmak için ihanete göz yummayın.

Sevgili Khomyuk’un sorunuza verdiği cevabı okuduysanız her cümlesine birebir katılıyorum. Maalesef bir kere aldatan tekrar tekrar aldatıyor. Kaldı ki bazı şeylerin biri,ikisi,üçü,kısacası telafisi olmaz. Eşiniz sizi aldattı mı? Evet, aldattı. Kaç defa aldattığının bir önemi var mı? Yani sadece bir defa aldatması sizi aldatmış olduğu gerçeğini değiştirir mi? Siz de biliyorsunuz, eşiniz artık sadakat sınırını aşmış, gözü dışarı kaymış. Siz şimdi bu ihanetini sineye çekip onu affederseniz bu hareketinizden cesaret alıp nasılsa terketmiyor diyerek daha fütursuzca aldatmaya başlar. Her çocuk annesinin mutlu olduğu, babası tarafından sevgi ve değer gördüğü bir ailede büyümeyi hak eder. Sizin aile birliğiniz bir kere sarsılmış maalesef. Lütfen asıl çocuğunuz için, çocuğunuzun gözünde aldatılıp sinen ve ayrılmamak için çocuğunu bahane eden ezik bir anne değil aksine güçlü, gururlu, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmak için ihanete göz yummayın.
Kesinlikle öyle.
Bir de bu affetme işini zimmetlemişler kadınların üzerine. Onur gurur sanki bir erkeklere has bir duygu. Kadın aldatınca kaç erkek acaba çocuğu için affedip bir şans daha veriyor acaba?
Kocam affetmeyip, gururunu düşünüyorsa kusura bakmasın kimse ben de affetmen benim de gururum var. İkimizin de çocuğunu tek başıma ben düşünemem

Kesinlikle öyle.
Bir de bu affetme işini zimmetlemişler kadınların üzerine. Onur gurur sanki bir erkeklere has bir duygu. Kadın aldatınca kaç erkek acaba çocuğu için affedip bir şans daha veriyor acaba?
Kocam affetmeyip, gururunu düşünüyorsa kusura bakmasın kimse ben de affetmen benim de gururum var. İkimizin de çocuğunu tek başıma ben düşünemem
Aynen öyle, kadın aldatılsa da yuvasını yıkmamalı, hele ki çocuğu varsa o yavru için aldatılan kadın olmayı kabul edip eşinin her türlü hizmetini görmeye devam etmeli. Ne de olsa erkektir, aldatması olağandır. Ama o erkek aldatırken çoluğunu çocuğunu, yuvasının yıkılmasını düşünmez. Gururu, çocuğu falan bir kenara bırakalım bu ülkede eşini aldatıp hala hayatta kalabilmek kadın için çok büyük bir şans.

Kesinlikle öyle.
Evet daha kimseye duyurmadım ama duyurun a gelecek tepkileri çok iyi biliyorum.Aman bir sey yapmamis ya bir mesaj atmis pire icin yorgan yakıyorsun? Her erkek yapar çocuğun var kimler neleri affediyor.Inanin geçenkinde genç öğretmen arkadaşların bile bana bunu demişti.Sanirim buradaki bosan laflarına u yüzden tepki gösteriyordum.Yani buradaki kişilerle gerçek hayattaki kisiler uyuşmuyor diye.Ama öyle değilmiş işte affetmemek gerekiyormus arkanı donup kimseyi dinlenemem gerekiyormus

Evet daha kimseye duyurmadım ama duyurun a gelecek tepkileri çok iyi biliyorum.Aman bir sey yapmamis ya bir mesaj atmis pire icin yorgan yakıyorsun? Her erkek yapar çocuğun var kimler neleri affediyor.Inanin geçenkinde genç öğretmen arkadaşların bile bana bunu demişti.Sanirim buradaki bosan laflarına u yüzden tepki gösteriyordum.Yani buradaki kişilerle gerçek hayattaki kisiler uyuşmuyor diye.Ama öyle değilmiş işte affetmemek gerekiyormus arkanı donup kimseyi dinlenemem gerekiyormus
Kimler neler affediyor sizin kıstasınız olmasın zaten.
Siz mesleği olan, kazancı olan bir kadın olmasanız ben de boşan demem.
Ama mağdur olmayacak bir kadın kötü bir evliliğe mahkum olmamalı.
Her evlilik de inanın çile çekilen bir kurum değil.
Benim çevremde kötü evlilik var evet, ama iyi evlilikler de var. İyi kocaların olduğu gibi.
Kendinize bı kötülüğü yapmayın. Bir kere kötü bir seçim yaptınız diye neden ömrü billah böyle bir hayata razı olasınız ki? Bı kadar mutsuz gergin kin içinde bir hayat mı istiyorsunuz? Belki sevip sevildiğiniz bir hayatınız olacak.
Belki gerçekten çok iyi anlaştığınız bir eşiniz olacak, onunla sohbet etmek, gezmek tozmak yasa bol bol sevişmek hoşunıza gidecek. Bu ihtimal de var.

Kimler neler affediyor sizin kıstasınız olmasın zaten.
Siz mesleği olan, kazancı olan bir kadın olmasanız ben de boşan demem.
Ama mağdur olmayacak bir kadın kötü bir evliliğe mahkum olmamalı.
Her evlilik de inanın çile çekilen bir kurum değil.
Benim çevremde kötü evlilik var evet, ama iyi evlilikler de var. İyi kocaların olduğu gibi.
Kendinize bı kötülüğü yapmayın. Bir kere kötü bir seçim yaptınız diye neden ömrü billah böyle bir hayata razı olasınız ki? Bı kadar mutsuz gergin kin içinde bir hayat mı istiyorsunuz? Belki sevip sevildiğiniz bir hayatınız olacak.
Belki gerçekten çok iyi anlaştığınız bir eşiniz olacak, onunla sohbet etmek, gezmek tozmak yasa bol bol sevişmek hoşunıza gidecek. Bu ihtimal de var.
Bu ihtimalin olduğunu kesin bilsem bu kokarca için ağlamam zaten.Seytan diyor git Mugla'nin bir dağ köyüne tayin iste kurtul insanlara meram anlatmaktan.Evlenmek şu an için düşündüğüm cok uzak bir ihtimal fazla yaralıyım çünkü bir de oğlumu düşünüyorum onun mutluluğu benimkinden daha onemli

X