Neden Ben? Diye Soruyor Musunuz

ben bu dünyada ardı ardına sınandıkça sordum neden ben ama sonra kabullendim Allah dan gelen herşeye razı geldim evet ağır ama bazı imtihanlar ağır ...!Rabbim beterinden korusun 🤲🏼

Oncelikle hayırlı aksamlar. Sorumun baslıgı sanki sevgiliye “neden ben anlatsana biraz “ der gibi olmus olsa da gayem bu değıl :KK70:.
Tabı hayata gelis amacımız var. Amacı ve hayata bağlılığı, sürekliliği bir şeylere mutlak bağlıyoruz ve zorundayız zaten diye de dusunuyorum. Bir sekilde yasamaliyiz ,kıyaslamalarla bi yere varamayız bunun da farkindayim.
Elbette hayat bi savas bi yasam. Emeksiz ekmek de yok bu da bi gerçek bunları kabul ediyorum tabı. Elbet diğer insanların hayatını ve sartlarını da bilemeyiz ama belki bildiklerimiz de olur. Buna dayanarak diyorum ki bazı insanların hayatları fazla emek istemeyen ve doğal akısında ilerleyen hayatları var gibi görünürken kendimize baksak “hayatimi bi tek düze yasayamadım bi dert bitmeden diğeri geliyor” diyor muyuz sıkça kendimize acaba. Tabi su an için dertlerimizin nedenini bilmesek de zaman ıcersınde anlıyoruz derdımızın anlamini. Durup durup neden diyorum kendime. Ben bunu sıkla demeye basladım. Ve galiba biraz olsun “düşmüş ve yeniden kalkmış yaşama tutunmuş” hikayeler görmek okumak istiyorum sanırım. Hayat inisli cıkıslı zaten tek duzelık beklemek de bencıllıktır ama. Tutunmaya değer illa buluyoruz bir seyler hayata. Ama bugün daha da kotu his ediyorum. Başıma gelenleri anlatsam uzun kalır anlatsam kısa kalır bir sey anlamazsınız:KK70: o yuzden boyle paylasayim en iyisi mi. Neden diyorum sıklıkla. Neden ben ve bunca problem .. ne yapmalı bu girdaptan çıkmalı

Hayir sormam tam tersi neden olmasin diye bakarim.

Benim başıma neler geldi , ne dost Kaziklari, ne evden atılmalar, ne tehditler, ne hayal kırıklıkları, ne ifsalar, eski dostlarımla da (gerçek anlamda) mahkemelik oldum, esyami çalan hırsızla da... Sıradan bir insanın başına gelenden cok daha fazla şey yaşadığıma inanıyorum. Ama hiç 'neden ben' demiyorum, bir şekilde ya olay anında - ya üstünü kapattıktan sonra gülüp geçmenin, hayatımda beni mutlu edecek şeyler bulmanın bir yolunu buluyorum.
Bence önemli olan da bu. İnsanın başına her şey gelebilir, önemli olan bunu hayatının merkezine koyup koymayacagidir,bence

İlkokul yaslarımda gerek psikolojik bazı sağlık sorunları yaşadım kimisi halen bu anda da devam etmekte (stres yuzunden saçlarım da yok )
Sonra okula devam edemedım problemden dolayı. Yine de mezun oldum sınavlarla. İs buldukca girdim calıstım simdide sınavlara gitmek yukselmek istiyorum ama bi yandan da hayat telasesi var hayat uçtu gidiyor manyaklastı herkes hersey. Yetismek namumkun sankı. Ayrıca kkucuklugumdan beri yoktu kendisi ancak
Babamın hic ilgilenmeyisi uzerine bi de bi babaya yakısmayacak hareketleri olması (gördüğü yerde tanımamazlıga gelmesi gibi )
Sonra pandemi de anksiyete ataklarımın cogalması is bulamam nedeniyle atakların cogalması. Genc olmama rağmen yasıtlarım aksine sacsızlık gibi problemler ile verdiğim mucadelede guvenimin kendime sarsılması. Kendını beğenmemek. Bu begenmemek problemim anlattıgım anlatamadıgım herşeyden kucuk aslında herşey de anlatılsa asırı uzun olur okunmaz :KK70:
Bi yardim almayi dusundunuzmu

Bu kişi benim...Daha ne kadar kötü olabilir ki derken hep en kötüsü geldi başıma. En sonunda bir kayıp yaşadım...Bu yüzden artık hayatla savaşmamayı öğrendim...Bir dert geldi mi "başımın üstünde yerin var" deyip susacağım artık. Yoksa daha beteri daha beteri geliyor başıma..Ama bir bakıyorum, insanlığı olmayan, her zaman bencil davranmış, kötü insanların hayatları olağan akışında, dertsiz tasasız yürüdüğü gibi terfi alma, gelirinin çoğalması, insanlar arası ilişkilerinin iyileşmesi gibi olumlu şeyler yaşıyor..

Çok sorarım neden ben diye? Bakıyorum çevreme vicdansız , merhametsiz , kıskanç, kalbi kötü insanların her işi yolunda ama ben resmen 5 yaşımdan beri hayatla mücadele ediyorum. Hep sınav dedim, geçecek güzel günler gelecek dedikçe daha kötüsü geldi . Hep dua ettim Allah’a inandım güvendim ama baktım yok geldikçe geliyor . Galiba bu insanı biraz yoruyor ve maneviyattan uzaklaştıyor. İnsan bir umut ışığı görüp tutunmak isiyor.
Hislerime tercümansınız. Sizi okumadan yorum yaptım benzer şeyler yazmışız...

ben bu dünyada ardı ardına sınandıkça sordum neden ben ama sonra kabullendim Allah dan gelen herşeye razı geldim evet ağır ama bazı imtihanlar ağır ...!Rabbim beterinden korusun 🤲🏼
Allah'tan gelene razıyız diyelim de kuldan geleni ne yapacağız? Kuldan zarar görüyoruz ki, haksızlıklar, hakaretler, vicdansızlıklar hep kuldan geliyor. Asıl bunlar yıkıyor insanı...

Oncelikle hayırlı aksamlar. Sorumun baslıgı sanki sevgiliye “neden ben anlatsana biraz “ der gibi olmus olsa da gayem bu değıl :KK70:.
Tabı hayata gelis amacımız var. Amacı ve hayata bağlılığı, sürekliliği bir şeylere mutlak bağlıyoruz ve zorundayız zaten diye de dusunuyorum. Bir sekilde yasamaliyiz ,kıyaslamalarla bi yere varamayız bunun da farkindayim.
Elbette hayat bi savas bi yasam. Emeksiz ekmek de yok bu da bi gerçek bunları kabul ediyorum tabı. Elbet diğer insanların hayatını ve sartlarını da bilemeyiz ama belki bildiklerimiz de olur. Buna dayanarak diyorum ki bazı insanların hayatları fazla emek istemeyen ve doğal akısında ilerleyen hayatları var gibi görünürken kendimize baksak “hayatimi bi tek düze yasayamadım bi dert bitmeden diğeri geliyor” diyor muyuz sıkça kendimize acaba. Tabi su an için dertlerimizin nedenini bilmesek de zaman ıcersınde anlıyoruz derdımızın anlamini. Durup durup neden diyorum kendime. Ben bunu sıkla demeye basladım. Ve galiba biraz olsun “düşmüş ve yeniden kalkmış yaşama tutunmuş” hikayeler görmek okumak istiyorum sanırım. Hayat inisli cıkıslı zaten tek duzelık beklemek de bencıllıktır ama. Tutunmaya değer illa buluyoruz bir seyler hayata. Ama bugün daha da kotu his ediyorum. Başıma gelenleri anlatsam uzun kalır anlatsam kısa kalır bir sey anlamazsınız:KK70: o yuzden boyle paylasayim en iyisi mi. Neden diyorum sıklıkla. Neden ben ve bunca problem .. ne yapmalı bu girdaptan çıkmalı
Hic bu sekilde dusunmedim ve sizden cok daha zor bir hayatim oldu. Bu sekilde dusunmenin de size hicbir faydasi olmayacak

Allah'tan gelene razıyız diyelim de kuldan geleni ne yapacağız? Kuldan zarar görüyoruz ki, haksızlıklar, hakaretler, vicdansızlıklar hep kuldan geliyor. Asıl bunlar yıkıyor insanı...
işte o zararlara haksızlıklara gösterdiğimiz sabır o gözyaşlarımız mükafatımız olucak bence eee onlarında Rabbim yarına bırakır yanına bırakmaz ..!!! hemde nasıl yıkıyor en sevdiklerinden yemek o darbeleri ama insanlar nankör bencil menfaatçi olmuş çıkmış işte ...

Sakın isyan etmeyin.. İşleri tıkırında giden kötü kalpli herşeyleri olan zenginlik güç para güzellik vs her ne ise İstidracdır.. Allah memnun olmadığı kuluna çok verip gazabını arttırması.. Siz görünen Zahiri yüzünü görüyoruz bir de batıni yüzü yani Allahu Alem tarafından o kuluna veriyor ama ahiretinden alacak.. Büyük hesaplar büyük mahkemede olur.. Küçük hesaplar bu dünya da yani çektiğimiz her sıkıntı dert bela musibet hastalık, keder üzüntü, anne baba, evlat imtihanları hepsi bizlerin günahlarına kefaret.. Sakın isyan etmeyin aksine sevinin demekki seviliyorsunuz Allah sevdiği kulunu imtihanlara tabi tutar kulunu temizlemek için..

Günaydın, gune gülümseyerek baslayin😍
Herkesin bir derdi var muhakkak . Uzaktan bize dertsiz geliyorlar. Bir sohbet ettiginizde , sizinle paylasmasina bagli anlatmasi tabi.
Size tavsiyem ,dertlere odaklanmayin ,careyi arayin . Kendinize odaklanin .
Mesela ben spor ,yuruyus , kitap okuma , cilt bakimi vs ..kendimle ilgili bir sey yaptigimda cok mutlu oluyorum .
Başkasına yardim edincede öyle.
Ben de rosacea hastaligi vardi . Gecen bir hastalik degil ama ben vardi diyorum bakin. Çünkü artik yok , istisna arada yokluyor. Bir ara yüzüm kipkirmizi geziyordum . Yapmam gerekeni yaptim ve unuttum.
Eskiden hayal kurmayi cok severdim . Ulasmak icin basamak olurdu bana.Suan fazla hayal kuramiyorum . Ben de umutsuz gibiyim . Ama çoğu insan boyle saniyorum . Ben de bu durumda elimden gelenler icin cabaliyorum .
Her sey güzel olacak mottom🤗

Ölüm ve ağır hastalıklar dışında herşeyin iyi kötü bir çaresi bulunur. Şunu düşünün: "hayatta mıyım? Sevdiklerim hayatta mı? Sağlıklı miyim? (ölümcül veya acı veren bir hastalık yoksa) başını sokacağın bir ev var mı?" Gerisi hallolur...o nedenle karşınıza çıkan ufak tefek pürüzleri dert etmeyin..

Çok sorarım neden ben diye? Bakıyorum çevreme vicdansız , merhametsiz , kıskanç, kalbi kötü insanların her işi yolunda ama ben resmen 5 yaşımdan beri hayatla mücadele ediyorum. Hep sınav dedim, geçecek güzel günler gelecek dedikçe daha kötüsü geldi . Hep dua ettim Allah’a inandım güvendim ama baktım yok geldikçe geliyor . Galiba bu insanı biraz yoruyor ve maneviyattan uzaklaştıyor. İnsan bir umut ışığı görüp tutunmak isiyor.
Geercekteten ya. Yasayann bilir. Anladın ne demek istedigimi. Bende ceebellesıyorumm o cıvardan beri.... insan baska tecrübeler dınnlleyıp derttten kurrtulma hikayeleri dinlemek istiyyor

Hic bu sekilde dusunmedim ve sizden cok daha zor bir hayatim oldu. Bu sekilde dusunmenin de size hicbir faydasi olmayacak
HHerkesin yükü kendi yasina gore agır. Kucukk yasstayiimm. YYasadıklarımı acıkca yazamıyorum aancak herkesin yükü kotu. Benım amacım dertlerinden kurtulmus olanlar anlatırsa belkı rahatlarım kurtulurum dıye ummutlanırım dıyyorum. Cnm sıkkın ya:/

Günaydın, gune gülümseyerek baslayin😍
Herkesin bir derdi var muhakkak . Uzaktan bize dertsiz geliyorlar. Bir sohbet ettiginizde , sizinle paylasmasina bagli anlatmasi tabi.
Size tavsiyem ,dertlere odaklanmayin ,careyi arayin . Kendinize odaklanin .
Mesela ben spor ,yuruyus , kitap okuma , cilt bakimi vs ..kendimle ilgili bir sey yaptigimda cok mutlu oluyorum .
Başkasına yardim edincede öyle.
Ben de rosacea hastaligi vardi . Gecen bir hastalik degil ama ben vardi diyorum bakin. Çünkü artik yok , istisna arada yokluyor. Bir ara yüzüm kipkirmizi geziyordum . Yapmam gerekeni yaptim ve unuttum.
Eskiden hayal kurmayi cok severdim . Ulasmak icin basamak olurdu bana.Suan fazla hayal kuramiyorum . Ben de umutsuz gibiyim . Ama çoğu insan boyle saniyorum . Ben de bu durumda elimden gelenler icin cabaliyorum .
Her sey güzel olacak mottom🤗
Nasıl kurtuldunuz rosa dan ne yaptınız acaba ?

Biz insanların iki seçeneği oluyor çoğunlukla bu yaşamda. Biri kendi seçimlerimiz birisi de elimizde olmayan şeyler. Elimizden olmayan şeyler anne babalarımızdan bize miras kalan dertler diyebilirim ya da elimizde olmadan başımıza bir şekilde gelen, bizi bulan müsibetler. Bana hayatın cilvesi gibi geliyor bu. Fazla emek istemeyen ve doğal akışında giden hayatlar demişsiniz, bu size göre doğal fakat acaba yaşayan için öyle midir? Ya da gerçekten dışarıdan göründüğü gibi midir bu yaşamları? Bunu elbette bilemeyiz. Herkes hayatın cilvesinden payını alır diye düşünüyorum. Herkesin yolu da ayağına takılan taşlar da farklıdır. Kimi eşiyle sınanır, kimi kardeşiyle, kimi maddiyata kimi sağlığıyla... Ama döngü hep budur. Birileri bir şeylerle sınanır. Eğer etrafınızda hiç derdi olmayan, hiçbir sıkıntısı olmayan birileri varsa muhtemelen bu kişi birilerinin sınavıdır. Gurur ve kibir insana bunu yaptırır çünkü. Naçizane fikrimdir. Bir de bir yerde okumuştum Allahım sen bana sabır ver diye dua etmek yanlışmış. Allahtan sabır istersek, kulum buna zaten sabreder daha fazla kötülük vereyim daha çok sabırlı olsun,muş mantık. Bu yüzden Allah tan hep iyi şeyler istemek en doğru olanmış. Başınıza gelen her şeyden kurtulmanız dileğiyle, ve yenileriyle de başa çıkabilirsiniz umarım 😊

X