Neden Ben? Diye Soruyor Musunuz

corekotlu

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2020
523
176
24
Oncelikle hayırlı aksamlar. Sorumun baslıgı sanki sevgiliye “neden ben anlatsana biraz “ der gibi olmus olsa da gayem bu değıl :KK70:.
Tabı hayata gelis amacımız var. Amacı ve hayata bağlılığı, sürekliliği bir şeylere mutlak bağlıyoruz ve zorundayız zaten diye de dusunuyorum. Bir sekilde yasamaliyiz ,kıyaslamalarla bi yere varamayız bunun da farkindayim.
Elbette hayat bi savas bi yasam. Emeksiz ekmek de yok bu da bi gerçek bunları kabul ediyorum tabı. Elbet diğer insanların hayatını ve sartlarını da bilemeyiz ama belki bildiklerimiz de olur. Buna dayanarak diyorum ki bazı insanların hayatları fazla emek istemeyen ve doğal akısında ilerleyen hayatları var gibi görünürken kendimize baksak “hayatimi bi tek düze yasayamadım bi dert bitmeden diğeri geliyor” diyor muyuz sıkça kendimize acaba. Tabi su an için dertlerimizin nedenini bilmesek de zaman ıcersınde anlıyoruz derdımızın anlamini. Durup durup neden diyorum kendime. Ben bunu sıkla demeye basladım. Ve galiba biraz olsun “düşmüş ve yeniden kalkmış yaşama tutunmuş” hikayeler görmek okumak istiyorum sanırım. Hayat inisli cıkıslı zaten tek duzelık beklemek de bencıllıktır ama. Tutunmaya değer illa buluyoruz bir seyler hayata. Ama bugün daha da kotu his ediyorum. Başıma gelenleri anlatsam uzun kalır anlatsam kısa kalır bir sey anlamazsınız:KK70: o yuzden boyle paylasayim en iyisi mi. Neden diyorum sıklıkla. Neden ben ve bunca problem .. ne yapmalı bu girdaptan çıkmalı

Yoo Imanin 6 sartindan 1i olan kader
Allah bugünlerimizi aratmasın aynen öyle. Canim yaniyor vardır nedenı dıyorum. Nasıl dayanacagımı bılmıyorum. Hic bır ınsan tek degıldır tek basına terkedılmemıstır. ınsan yorgun hissediyor. Hayat zaten tatil koyu degil ancak böyle de acı olması.

anlatmaya gerek yoğk görüyorsunuz :olamaz:
Bende yoruldum ama yaşayacak çok güzel günlerim var, en azından buna inancım tam. Böyle düşüncelere girmiyorum artık sorgulamıyorum hiçbirşeyi. Olacaklar oluyor, olmaması gerekenlerde olmuyor ne zorluyorum nede pes ediyorum Söyleyeceklerim bukadar :KK51:

Allah bugünlerimizi aratmasın aynen öyle. Canim yaniyor vardır nedenı dıyorum. Nasıl dayanacagımı bılmıyorum. Hic bır ınsan tek degıldır tek basına terkedılmemıstır. ınsan yorgun hissediyor. Hayat zaten tatil koyu degil ancak böyle de acı olması.
Nedir bukadar aci olan

Bende yoruldum ama yaşayacak çok güzel günlerim var, en azından buna inancım tam. Böyle düşüncelere girmiyorum artık sorgulamıyorum hiçbirşeyi. Olacaklar oluyor, olmaması gerekenlerde olmuyor ne zorluyorum nede pes ediyorum Söyleyeceklerim bukadar :KK51:
Akısa bırakmıssınız ne hoş bunu yapabilmek ya :halay: ben akışa bırakamadım ama akıs bana bıraktı galiba baktı ben akışa gguvenemedım:KK70:. Olacaklar sorgulasakta oluyor ama olduğunda acısına dayanma problemi olmasa tadından yenmicek :S

Nedir bukadar aci olan
İlkokul yaslarımda gerek psikolojik bazı sağlık sorunları yaşadım kimisi halen bu anda da devam etmekte (stres yuzunden saçlarım da yok )
Sonra okula devam edemedım problemden dolayı. Yine de mezun oldum sınavlarla. İs buldukca girdim calıstım simdide sınavlara gitmek yukselmek istiyorum ama bi yandan da hayat telasesi var hayat uçtu gidiyor manyaklastı herkes hersey. Yetismek namumkun sankı. Ayrıca kkucuklugumdan beri yoktu kendisi ancak
Babamın hic ilgilenmeyisi uzerine bi de bi babaya yakısmayacak hareketleri olması (gördüğü yerde tanımamazlıga gelmesi gibi )
Sonra pandemi de anksiyete ataklarımın cogalması is bulamam nedeniyle atakların cogalması. Genc olmama rağmen yasıtlarım aksine sacsızlık gibi problemler ile verdiğim mucadelede guvenimin kendime sarsılması. Kendını beğenmemek. Bu begenmemek problemim anlattıgım anlatamadıgım herşeyden kucuk aslında herşey de anlatılsa asırı uzun olur okunmaz :KK70:

Hayat kimilerine sefa kimilerine çile. Gerçekten kimisinin öyle bi şansı var ki işleri tıkır tıkır yolunda rast gidiyo falan şaşırıyorum yani ben de ne kadar didinsem de olmuyor. Artık dünyada adalet ve mutluluk aramayı bıraktım şahsen günümü dolduruyorum demek ki benim de kaderim buymuş diyip stabil bi ruh halinde yaşayıp gidiyorum napıyım.

Neden ben diyen kimi gördüysem hayatı iyice kötüye gitti. Dertleri sakin karşılayan, çözüm odaklı yaklaşan insanlar da bir yerde toparlamayı başardı. O yüzden başıma ne gelirse gelsin (inanın hiç kolay bir hayatım olmadı) derin bir nefes alıp bu da geçecek biz neler atlattık beee diyorum artık.

Aslında bende bunu merak ediyorum…hayattaki sınavlarımız farklı,kiminin burnu dertten çıkmaz kiminin tek derdi taşı küçük tektaşı ee sınavımız aynı değilse not neye göre veriliyor tabi kadere inanıyorum Kader bu mu oluyor

Hayır demiyorum.
Ben başıma kötü şey geldiğinde aynı şeyi tekrar yaşamamak için bir an evvel çözüp dersimi almaya odaklanıyorum.
Kimsenin hayatı mükemmel değil, kimsenin hayatı berbat da değil. İniş çıkış var, hep olacak.

Çok sorarım neden ben diye? Bakıyorum çevreme vicdansız , merhametsiz , kıskanç, kalbi kötü insanların her işi yolunda ama ben resmen 5 yaşımdan beri hayatla mücadele ediyorum. Hep sınav dedim, geçecek güzel günler gelecek dedikçe daha kötüsü geldi . Hep dua ettim Allah’a inandım güvendim ama baktım yok geldikçe geliyor . Galiba bu insanı biraz yoruyor ve maneviyattan uzaklaştıyor. İnsan bir umut ışığı görüp tutunmak isiyor.

Neden ben diye düşünmek her şey beni buluyor, herkes mutlu ben mutsuzum anlamında biraz. Ama öyle mi? değil. Herkesin halletmesi gereken sorunları var. O nedenle böyle düşünmek sizi daha da yorar ve problemler gözünüzde daha da büyür. Ben bu soruyu çok sorardım ve daha fazla olumsuzluklarla karşılaşıyordum. Ya da sürekli olumsuz tarafını görüyordum. Sonra kendi kendime düşündüm, hayatin her evresinde sorunlar var ve bununla başa çıkmak zorundayız. Kaçmak imkansız. Mesela hayallerimiz vardır. Bütün bunlara ulaşmak sorunsuz ve kolay mı? Kolay olsa hayal olmazdı. Dolayısıyla her şey sizi bulmuyor. Neden ben demeyin çünkü sadece siz değilsiniz.

Konuyu okuyunca neden ben sorusunu hiç sormadığımı fark ettim.
Neden ben çok garip bir soru değil mi zaten? Dert beni bulmasın ama başkasını bulabilir der gibi. Dolaylı yoldan başkasının kötülüğünü istemek bu.
Ben kötü şeyleri Allah düşmanımın bile başına vermesin diyerek serbest bırakıyorum.

Mesela şu an hayatımın zor bir dönemi. Daha azına daha çok yıkıldığım, daha çoğuna daha güçlü durduğum olmuştu. Daha kötü bir şey başıma gelmedi diye kendimi de teselli etmiyorum, şartlarımı düzeltmeye odaklandım çalışıyorum. Nasıl olsa düzelecek. Ama ben sonraki aşamada bu yaşadığının fazlasını göğüslemeye hazır hale geleceğim.

X