Cnm ya sİtede sorun vardı 3 kez gİtmİŞ demekkİ bebeİŞ gelcek bak cevaplar bİle doĞurmuŞ : )
canım okuduğum kadarıyla çok takıyosun ben gibi aynı:kedi: benim evleneli 1 buçuk yıla yaklaştı hiç hap kullanmadım eşim korundu ama 5 aydır istememize rağmen bebişimiz hala gelmedi bende çok takıyorum oyüzden olmadığınıda biliyorum ama elde diil eşim askere gidicek oyüsden bebiş işini bıraktım asker dönüşüne bu ay eşimi mutlu etcem tavsiyem takmamaya çalış Allah gönlüne göre versin inş. hepimiz tez vakitte kovuşuruz bebişlerimizeopuyorumnanaktan
canım bencede kafana çok takma. bu iş biraz psikolojik biliyosun. kafanı nekadar ferah tutarsan okadar kolaylaştırırsın bu işi :) söylüyorum ama bende çok takıyorum. mafoldumben
bişey soracağım folik asit kullanıyormusunuz ? ben kullanmıyorumda .
önce kullanılmalı falan die okudumda doktorada gitmezsem bende başlarım
Doğum kontrol hapı asla kısırlık filan yapmaz, etkisi de 6 ay sürmez. 1-3 ay arasında değişir ama daha fazla değil.
Ama yazdıklarına bakılırsa çok stres yapmışsın. Sakın unutma hamile kalma stresi başladığı anda hamile kalma ihtimalin yok gibi birşey. Birincisi; adet düzenin bozuluyor, yumurtlaman şaşıyor, geç ya da erken yumurtlama oluyor. Demişsin hep gecikirdi diye. İşte o gecikmeler filan hep o yüzden. İkincisi, ilişkiden sonra stresle birlikte yumurta ve spermin karşılaşması için ilerlemeleri sağlayan mekanizma iyi çalışmıyor.
Kafandan atmaktan başak yolu yok.
Bir de daha çok çok yeni. 7 ay uzun bir süre değil. Yaşın 35'in altındaysa doktorlar 1 sene denemeden kısırlık araştırması ya da tedavisi yapmıyorlar. 35'in üzerinde isen de en az 6 ay normal yollarla denemeden hiçbir takibe başlamıyorlar.
Yani şimdi doktora gitsen bile basit bir iki kan testi yapar belki, çok anormal birşey yoksa biraz daha deneyin bakalım diye gönderir.
Tek çaren rahatlamak.
En kısa zamanda dileğinin gerçek olmasını umarım.
canım yaşım 26 . gerçekten çok stres yaptım ben. ama elimde deil işte :gitme:
eşimde öyleydi . borç falan derken şimdi bitti borcumuz eşimde ona sıkılıyodu. ben hem ona hem bebeğe.
bu ay takmıcam streste yapmıcam . elimden geleni yapıcam.
ozaman ben bu ayda olmazsa doktora öyle gideyim. zaten gidince alttan bakılıyomuş şimdide onu düşünüyorum .
adetim 5-10 gün gecikmeli gelirdi. bu ay tam gününde geldi . daha yeni düzene girdi belki. belki bu ay olur kaydirigubbakcemile2
kızamıkçık aşısı ben oldum. 1 ay korun dediler 1 ay korundum .
folik asit kullanmaya başlasam zararı olmaz demi. ablam hamilelikte kullanmıştı önce kullanmamuştı diye biliyorum o yüzden bilgim yok .. doktora gidersem söylerimde bide gitmezsem çook kararsızım çokk :1no2::1no2:
Yok folik asitin zararı olmaz. Ama sen gene de doktora git mutlaka. Daha yeni adet olmuşsun adetin bitiminden hemen sonraki günleri çok ideal doktora gitmek için. Çünkü biraz bekleyince yumurtlama günlerine denk geliyor, gittiğinde hamile misin değil misin belli olmaz ve bazı tetkikler için doktor adetini bekleyelim der. O zaman ikinici iş çıkar.
Muayenede alttan bakılıyor tabi ama bu olacak. Kadınsan bunlar ollcak şeyler. Zaten hamilelik filan olmasa da yılda bir gidip rahim ağzı kanseri için smear taraması yaptırman gerek. Miyom, kist olup olmadığına baktırman gerek. Bu tür şeylerde erken teşhis hayat kurtarır biliyorsun. Erken teşhis sayensinde eşi kanseri yenen biri olarak söylüyorum bunu.
Muayene hiç zor değil merak etme. İlk kez muayene oluyorum dersen zaten doktor sakinleştirir seni. Derin bir nefes alıyorsun, işte herşey bitti. Zerre kadar acı filan yok. Eşinle birlikte olduğunda hissettiğinden daha azını hissediyorsun. Zaten ultarasonla bakılacağı için jel sürülüyor ucuna. Toplam da üç-beş dakika ya sürüyor ya sürmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?