Neden aşık olamıyorum ve bağlanamıyorum

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Hayatta ki tek derdim çalışmak, kariyer yapmak, kendi ayaklarım üzerinde durmak ve kimseye muhtaç olmamak. Son derece dik başlı ve gururlu biri olarak üniversiteye ilk başladığım andan beri çalıştım ve ayaklarımın üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak için çabaladım ve o zamandan beri hala başkasına muhtaç olma korkusunu yenemiyorum. Sırf bu sebeple özel sektörde o kadar çalıştım ki kpss çalışmaya vaktim olmadı dolayısı ile atanamadım. Özel sektörde kendimi geliştirdim ama hala istediğim, beklediğim atıyorum beş ay işsiz kalsam kiramı, faturalarımı ve masraflarımı ödeyebileceğim kadar değil. Asgari ücretin epey üzerinde ama günü kurtaracak düzeyde hala. Ve bu durum beni strese sokuyor. Ne zaman ki işten bir ay uzaklaşıp kafa dinlemeyi düşünsem bunları düşünüp vazgeçiyorum. Hayatta ki tek odak noktam bu olunca da kimseye bağlanamıyorum. Hiç aşık olmadım ve aşık olacağım kriterlerdeki zeki, entelektüel insan profili bulunduğum çevre dolayısı ile karşıma çıkmıyor.

Birine bağlanmak isterdim, görünce heyecanlanmak onunla hayat kurmayı hayal edebilmek ve beraber bir düzen kurmak. Kendimi sakinleştirmenim, sosyal çevre edinmenin ve birine bağlanmanın yolları nelerden geçer?

Aşk plan proje ile olmuyor ki. Bir anda neye uğradığını şaşırıyorsun. Kendini bu kadar kasma.

Yazınında ayakları üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak ve güçlü olmak konusunda büyük bir vurgu var.
Buradan bakınca hayatınızı bunun üzerine inşa etmişsiniz gibi görünüyor.
Her ne kadar birine bağlanmak istediğinizi dile getirseniz de büyük ihtimalle duygusal bağlılık fikrini bile güçlü olma ihtiyacınıza bir tehdit olarak algılıyor olabilirsiniz.
Hayatınızı yönlendiren bu derece büyük bir güdü ise öyle kendiliğinden ortaya çıkmaz.
Bu güdünüz büyük ihtimalle ciddi çocukluk travmaları sonucunda bir savunma makinası olarak ortaya çıktı.
Bana kalırsa bu konuları çalışmak üzere terapi almanız yararınıza olacaktır.
Siz değişirseniz hayatınız değişir, aksi takdirde "niye böyle oluyor" derken hayat yanınızdan akar gider.

hiç aşık olmadıysan, sana zeki, entellektüel birine aşık olacağını düşündüren şey nedir ?
belki o söylediğin profile de aşık olmayacaksın ?
kaç yaşındasın bilmiyorum ama platonik dahi olsa hiç aşık olmadın mı sahiden ? imkansız biri olabilir, bi sanatçı bile olabilir
hiç mi olmadın ?

Belki cikmamistir o kisi daha karsina.

Belkide cocukluktan gelen bir guvensizlik vardir öyleyse cok zor birine guvenip baglanmak

Aşk plan proje ile olmuyor ki. Bir anda neye uğradığını şaşırıyorsun. Kendini bu kadar kasma.
Aşktan kastım en azından sevebileceğim, bağlanabileceğim bir ilişki. zamana bıraka bıraka yaş 30'a dayandı
Oldukça açıklayıcı ve bilgilendirici bir cevap olmuş, çok teşekkür ederim. Koyulaştırdığım cümleyi çok duyuyorum son zamanlarda ama neredeyse her şeyi buna bağlar olduk artık. Bence bu birazda kişilik ile alakalı, atalarımızdan gelen genetik olan karakter özelliğimizde diyebiliriz. küçük yaştan beri çok gururlu ve dik başlıydım.
ne istediğimi çok iyi biliyorum, zeki entelektüel tipler her zaman ilgimi çekmiştir ama aşık olmaktan kastım kapılmak değil. bir ünlüden etkilenmek benim için aşık olmak değil mesela. zaten aşık olmanın tanımı yaş ilerledikçe hep değişiyor. bu yaşımdan aşık olmaktan kastım birinin beni heyecanlandırması, tamamlamasıydı
Belki cikmamistir o kisi daha karsina.

Belkide cocukluktan gelen bir guvensizlik vardir öyleyse cok zor birine guvenip baglanmak
Evet güvenmek çok zor ama güvenmek için değerlendirilecek profilde çıkmıyor artık karşıma.

aradığın tarzda birine rastlamak için zeki ve entelektüel kişilerin olduğu çevrelere girmen lazım
ancak o çevrelere girebilmen için senin de öyle olman lazım
eğer öyle biri değilsen o tarz adamların ilgisini çekmezsin .

Anneniz calisiyor muydu?

Cocuklugunuza inecektim. Calisin kazanin da bu da hayatin normal bir parcasi bu kadar odak haline getirip coook buyuk anlamlar yukleyen kadinlar calismayan, eziyet ve parasizlik gormus annelerle gecen cocukluklari olmus olabiliyor yani bir kac defa dinlemisligim oldu.
Calisirken aşik olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Beni mi yazdiniz Benim gençliğim çok çok ilk yillarim Doğru yoldasin herşey düşünülmeli hayatına alıp hayatını kuracağın kişi asrın hatasi olmamalı bu önemli ve gerçekten gereken önem verilerek alınmalı bu kararı düşünerek alan mutlu oluyor zaten.Biraz rahatla ama gözünü dört açip beynini çalıştırmayı sakın unutma.Bu yalnızlık bu telaş hali seni olmayacak limanlara sürüklenmesin.Gemi batıyor sonra.Ben ikinci gemiden yazıyorum şimdi sana Manzaram güzel şimdi .Çünkü mantık ve sevgi birarada olmalı bence zamanını bekle.Senin gibi düşünen insanlar çok nadiren mutsuz olur

İşte hafife aldığınız, olmasa da olur dediğiniz cinsellik burda işe yarıyor. Öyle bir özel bağ ki o, kimler kimlerin yanında oluyor. Direkt ilişkiden bahsetmiyorum, dokunma, öpme, işte nasıl anlatsam o çekimin o muhabbetin olması gerekiyor arada. Siz kimseye karşı hissedemiyorsunuz onu. Karşınıza dünya zekisi, entelektüel biri çıksa onunla da yapamayacaksınız. Öyle bir adamla sevgili olmanız gerekmiyor, arkadaşken de entelektüel yanınız doyurulur gayet. Sorunu çok başka yerlerde arıyorsunuz, böyle çözüm bulmaya çalışmanız çok iyimserce.

cak o çevrelere girebilmen için senin de öyle olman lazım
eğer öyle biri değilsen o tarz adamların ilgisini çekmezsin .
Kendimi tanımlamak yani zeki ve entelektüelim demek benlik değil, ki değilim de zaten. Önümde çok yol var daha ama olmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince kendimi geliştirip her konuda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Şuan küçük bir ofiste iyi bir pozisyondayım. iş arkadaşlarım ile mesafeli bir ilişkim var. İş dışında da kendi küçük çevrem ile vakit geçiriyorum yani sözün özü her ne kadar iki üniversite bitirip iki yabancı dil bilip kendimi geliştirmeye çalışsam da çevrem çok kısıtlı. Bu da dediğiniz gibi birazda benim bahsettiğim kriterleri henüz taşımamamla ilgili olabilir.
Annem çalışmıyordu. Çalışmaktan memnunum sadece bazen yoruyor, bazen tekdüzeliğin verdiği boşluklar oluyor. Ama çalışmak benim tek kafamı dağıtma alanım, asla şikayetim yok. .çalışırken aşık olamayacak kadar iş arkadaşlarımla mesafeli bir ilişkim var. Sadece bir kız arkadaşım vardı yakın olduğum oda ayrıldı.
Teşekkür ederim, dediklerini uygulamaya çalışıyorum, elimden geldiğince. Gerisini akışına bıraktım, zamana kalmış artık.
Teşekkür ederim çok güzel bilgilendirme olmuş peki sorunu çözmek için nerden başlamalıyım sizce?

Gayet de öyle biri belli yani.kız ego kasmış gibi bozuk atmışsın.bir de ben zeki entelektüel erkek ortamı neresi oluyor anlayamadım.nasa da falan mı çalışsın yani? Ya da kütüphaneye mi gitsin nedir ki yani? Gerçek hayatla örtüşmeyen cevaplar yazıyorsunuz bazen hee.şimdi size gidin zeki ve entelektüel erkek ortamına girin desem nereye gideceksiniz? Gerçi konu sahibi de ilginç.işe gidip geliyorsun işte.başka ne yapacaksin? sanki her sevgili bulan o ortam bu ortam geziyor çıkmıyorsa çıkmıyor yani.hep bir kendinde suç arama, bahane bulma.
Nedense bir herkeste bahane bulma çabası var.sanki çalışırken ilişki yaşanmıyor.ben şöyle düşünüyorum.günümüzde kadın yokluğu gerçekten büyük bir sorun.resmen insanlık dramı yaşanıyor.kimse kimseyle ilgilenmiyor, herkes kendi aleminde.ne trajikomik konular okuduk buralarda.abuk sabuk sanal mesajlaşmalara bağlanıp kalıp, aşk acısı çeken mi dersin, yine abuk sabuk uygulamalardan birine bel bağlayıp gelinlik hayalleri kuran mı dersin daha neler neler var.kadınlar da bu acı gerçeklerle baş etmeyi başaramadıkları için bu tarz saçmalıklar uydurmak zorunda kalıyorlar kendilerine.kimse yüzüme bakmadı, birini bulamadım diyecek kadar güçlü değiller.hani kendime bile itiraf edemiyorum derler ya.yok işime baktım, yok kariyer yaptım, yok kimse dikkatimi çekmedi, yok ortamlara giremedim cart curt.sanki her ilişki yapan o klup bu etkinlik geziyor.normal işe gidip gelirken oluyor olacaksa.haa senin gibi enkaza kocayı bulanlar da kendini garantiye almış olmanın verdiği rahatlık ve tepeden bakmayla öyle bilmiş bilmiş konuşuyor işte.

Mutsuz olsa da bunu kaderi olarak görmez, gemiden inmesini bilir :)

konu sahibi gayet güzel biçimde açıkladı ve cevap verdi bana
henüz ben de o özellikleri taşımıyorum dedi
ferhans mısın erkek üye misin nesin bilmiyorum ama seni ciddiye almıyorum
alıntılama beni.

Cümlenin başıyla sonu arası o kadar alakasız oluyor ki. Yani o kadar olur.
Kafan mı karışık, bağlam kurmada mı sorunun var anlamıyorum.
Gerçekten değişik bir tipsin

Arkadaşım eşiyle birlikte otobüsle Avrupa turuna katıldı 2 haftalık falan. Tur şirketi bildiğiniz yaş sınırı koymuş 25-40 gibi ya da daha emeklilere yönelik gibi. Çoğunlukla insanlar bekarmış ve baya kaynaşan oluyormuş. Hem modunuz değişir hem de belki bir çevreniz olur hem de tatil.

o kadar haklı bi yorum ki bu
hani bazı insanlar der yani adam çok hoş, yakışıklı, şöyle iyi böyle süper ama ben yükselemiyorum
aynen bu dediğin şey
cinsellik herkesle yaşanabilir ama herkesle aynı tadı vermez denilen şey tam da bu aslında
gerçekten tensel çekim duymadığın biriyle yaşadığında amaan olmasa da olur, bu muymuş sürekli abartılan cinsellik dersin
ama biriyle o çekimi yakalayıp o bağı kurduğun zaman olay çok başka yerlere gider
benim dünyanın en toksik insanını 1.5 sene hayatımdan atamama sebeplerimin en başındaydı cinsellik
sanki tenine bağımlıymışım gibi hissediyordum, bir insan başka bir insanı öpüp koklamayı nasıl bu kadar çok isteyebilirdi ?
ben istiyordum
ha son yaptıklarından sonra çıkardım hayatımdan o ayrı konu, en son geçenlerde yazdı ağzının payını aldı gitti
ama 1.5 senede yaşadığım şeyin özeti tam da anlattığım gibi
ben her buluştuğum kişi için karşımda dururken içimden sorgularım, ben bununla öpüşmek ister miyim, şimdi kucağına oturmak ister miyim gibi gibi edepsizce sorgular yapıyorum ve çok işime yarıyor

konu sahibi gayet güzel biçimde açıkladı ve cevap verdi bana
henüz ben de o özellikleri taşımıyorum dedi
ferhans mısın erkek üye misin nesin bilmiyorum ama seni ciddiye almıyorum
alıntılama beni.
Erkek olduğu şüphesine nereden kapıldınız ki? Bazen yorumları karşıma çıkıyor hiç erkek mi acaba dedirten yorumuna denk gelmedim bazen konu açıyor onlari okumadım ama

Erkek olduğu şüphesine nereden kapıldınız ki? Bazen yorumları karşıma çıkıyor hiç erkek mi acaba dedirten yorumuna denk gelmedim bazen konu açıyor onlari okumadım ama
Erkek değilim de o yüzden.yönetim kaç defa kontrol etti.üyelere de söyledi artık bu iddiada bulunmayın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…