Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Neden anaokulu ?

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
Çocuğunuzu neden anaokuluna gönderme kararı aldınız?
Ne gibi olumlu ve olumsuz sonuçlarla karşılaştınız.paylaşımlar arttıkça daha çok deneyim sahibi olacağımıza inanıyorum.

a.s.

oğlum mart ayının 1'inde 3 yaşına girecek.haftada 3 gün şeklinde kreşe vermeyi düşünüyorum.
öncelikli amacım işin uzmanı kişiler eşliğinde sosyal çevre edinmesi,yeni arkadaşlar kazanması,doğru davranışları yerleştirebilmek.
umarım pişman olmam

oğlum mart ayının 1'inde 3 yaşına girecek.haftada 3 gün şeklinde kreşe vermeyi düşünüyorum.
öncelikli amacım işin uzmanı kişiler eşliğinde sosyal çevre edinmesi,yeni arkadaşlar kazanması,doğru davranışları yerleştirebilmek.
umarım pişman olmam

Emin ellerde olduktan sonra olumlu gelişmeleri gördüğünüzde pişman olmayacaksınız bence.Aile ve çevreden sonra ilk hayata atılımını burada gerçekleştiriyor bir çocuk.Umarım o'nun için de sizin için de iyi bir deneyim olura.s.

Emin ellerde olduktan sonra olumlu gelişmeleri gördüğünüzde pişman olmayacaksınız bence.Aile ve çevreden sonra ilk hayata atılımını burada gerçekleştiriyor bir çocuk.Umarım o'nun için de sizin için de iyi bir deneyim olura.s.

inşallah dediğin gibi oluryerimseniben

çalıştığım ve çevremde bırakacak kimsem olmadğı için oğlum 3,5 yaşından itibaren anaokuluna gitti. ilk deneyimimiz çok yanlış bir seçimdi çok pişmanım. oğlum üzerinde kalıcı olumsuzluklar bıraktı. kız meslek lisesi anaokulu. yarım gün eğitim veriliyordu , yatak yoktu. yaş grubu yoktu. mecburen vermek zorunda kalmıştım. dedğim gibi pişmanım.
ikinci sene normal anaokuluna verdik. orda rahattık. iki senede orda devam etti. şu an birinci sınıfa başladı. bana sorarsanız ben kesinlik mecbur kalmadıkça verilmememsi taraftarıyım. oğlum resmen okludan usandı. çocukta heves namına bişey kalmadı. tatil günlerini iple çekiyor. okuldan alacağını aldı. yılgınlıklar, usançlar. kendisi çok seçici bir çocuk . herkezle arkadaşlık kuramıyor. okulda da arkadaşlık kurmakta zorlanıyor. aynı okuldayız ve sürekli yanıma geliyor. yeni yeni alışmaya başladı.
dedğim gibi ben çalışmayan annelerin çocuklarını iki sene göndermelerine karşıyım. illa gidecekse birinci sınıfa başlamadan bir sene önce ve sadece yarım gün gitmeli.
oğlumun şuanki öğretmeni de anaokuluna giden çocukların daha isteksiz olduğunu söylüyor ve kendisi çocuklarını göndermemiş.
nacizane fikirlerim.

Son düzenleme:
kızım 4 yaşını yeni doldurdu ve maalesef bu 3.okulumuz ilk deneyimimiz kreşti ve çok çok kötüydü
2.sefer bir özel ilköğretim okulunun anasınıfına verdik orasıda çok ağır geldi dinlenme saatlari falan yoktu akşama kadar etkinlik etkinlik
3.olarak kız meslek lisesi uygulama okuluna verdik
10-12 tane öğrenci 3 tane öğretmen var tabi uygulamaya gelen öğrencilerde var nerdeyse 1e1 öğretmen düşecek:) yemekleri harika uyku saatleri falanda var çocuk yorulmuyor en azından
ve gayet mutlu
mecbur olmasamda gönderirdim ama yarım gün olurdu ancak zorunluyum ve tam gün gönderiyorum çocuğumda çok güzel gelişmeler oldu okula başlayalı
iyikide göndermişim diyorum zor oldu ama doğru yeri bulduk

çalıştığım ve çevremde bırakacak kimsem olmadğı için oğlum 3,5 yaşından itibaren anaokuluna gitti. ilk deneyimimiz çok yanlış bir seçimdi çok pişmanım. oğlum üzerinde kalıcı olumsuzluklar bıraktı. kız meslek lisesi anaokulu. yarım gün eğitim veriliyordu , yatak yoktu. yaş grubu yoktu. mecburen vermek zorunda kalmıştım. dedğim gibi pişmanım.
ikinci sene normal anaokuluna verdik. orda rahattık. iki senede orda devam etti. şu an birinci sınıfa başladı. bana sorarsanız ben kesinlik mecbur kalmadıkça verilmememsi taraftarıyım. oğlum resmen okludan usandı. çocukta heves namına bişey kalmadı. tatil günlerini iple çekiyor. okuldan alacağını aldı. yılgınlıklar, usançlar. kendisi çok seçici bir çocuk . herkezle arkadaşlık kuramıyor. okulda da arkadaşlık kurmakta zorlanıyor. aynı okuldayız ve sürekli yanıma geliyor. yeni yeni alışmaya başladı.
dedğim gibi ben çalışmayan annelerin çocuklarını iki sene göndermelerine karşıyım. illa gidecekse birinci sınıfa başlamadan bir sene önce ve sadece yarım gün gitmeli.
oğlumun şuanki öğretmeni de anaokuluna giden çocukların daha isteksiz olduğunu söylüyor ve kendisi çocuklarını göndermemiş.
nacizane fikirlerim.

Kötü bir deneyim yaşamışsınız keşke böyle olmasaymış.ama size katılıyorum bir parça mecbur kalmadıkça çok erken yaşlarda çocuğun okula başlaması ileride ** ben her şeyi biliyorum nasıl olsa** düşüncesine itiyor çocuğu
kendimizden düşünelim.Bazen her gün yemek yapmak bize sıkıcı gelmiyor mu?hergün aynı şeyleri yapmaktan bıkmıyor muyuz.......

kızım 4 yaşını yeni doldurdu ve maalesef bu 3.okulumuz ilk deneyimimiz kreşti ve çok çok kötüydü
2.sefer bir özel ilköğretim okulunun anasınıfına verdik orasıda çok ağır geldi dinlenme saatlari falan yoktu akşama kadar etkinlik etkinlik
3.olarak kız meslek lisesi uygulama okuluna verdik
10-12 tane öğrenci 3 tane öğretmen var tabi uygulamaya gelen öğrencilerde var nerdeyse 1e1 öğretmen düşecek:) yemekleri harika uyku saatleri falanda var çocuk yorulmuyor en azından
ve gayet mutlu
mecbur olmasamda gönderirdim ama yarım gün olurdu ancak zorunluyum ve tam gün gönderiyorum çocuğumda çok güzel gelişmeler oldu okula başlayalı
iyikide göndermişim diyorum zor oldu ama doğru yeri bulduk

Sizin adınıza ve kızınız adına çok sevindim.Keşke her okulda da böyle 2 3 çocuğa 1 öğretmen düşse de eğitim kalitesi artsa çocuklar boş kaldıkları zaman sıkılmaya olumsuz davranışlar sergilemeye daha meyilli oluyorlar.Dolu dolu bir programla ama dediğim gibi bütün gün masa başı etkinlikleri değil oyunu masalı şarkısı şiiri,eğlencesi ve SEVGİSİ bol olan bir okuldan yetişen çocuğu düşünsenize ne hoş olurdu :CüvCüv:

nacizane fikirlerim.

dediklerinizin bir kısmına katılıyorum sadece.
çalışmayan annelerin çok erken çocuğunu kreşe göndermelerine bende karşıyım.ancak sadece bir yıl gitmeside aynı oranda yanlış bence.
birincisi evde çocuğa verebildikleriniz çok sınırlı.bir yerden sonra bütün gün tv izlemesine engel olunabileceğini sanmıyorum.
ikincisi kreşler (düzgün yerler olması kaydıyla tabi) normal okul gibi değil ki.uyku saatleri var,yemek saatleri var.oyun oynuyorlar,etkinlik yapıyorlar,koşturup enerjilerini atıyorlar.
yani tüm gün ders çalışmıyorlarki dersten okuldan bıksınlar.
ayrıca bazı çocuklar için şart.ileri derecede eğitilmesi gereken çocuğunuz varsa yeterli gelmeyebilirsiniz.
bangır bangır 7 çok geç diye bağırıyor eğitimciler.heralde sadece bir sene önce verelim diye uyarmıyorlardır.
bence 3-3,5 hatta oyun grupları için 2,5 ideal.

Son düzenleme:
bende oğlum 3 yaşına girince verdim.evde çok yalnızdı,apatmanda başka yaşıtı çocuk yok,hep büyükler.fazla tanıdığım cevremde yoktu burda,çocuğun sosyalleşmesi için başlattık yarım gün olraka,ayrıca konuşması çok geri kalmıştı,zor konuşuyordu,dediklerini anlamkta güçlük çekiyorduk,
kreşi iyi fena değil,bir kaç sorun yaşadık ama çözdük,şu anda beş yaşında ve artık kreşe gitmek istemiyor,öğretmeninin ona süpriz olarak verdiği şekerleri bile bahane ediyor.öğretmenim benim dişlerimi çürütüyor diye şikayet ediyor,bir süre başka şikayetler,arkadaşlarının onu görünce sevinmelereinden bile şikayetci,
bazen diyorum alsam kreşten evde kalsın bir süre,sonuçta seneye anaokuluna başlıcak diyorum ama sonra bakıyorum evdeyken ya televizyonun başında yada bilgisayarın,sonra yok diyorum.bu çocuk evde tv ve bilgisayara bağımlı olacak,artı kreşte çok güzel şeyler öğreniyorlar,ben o kadar şey sunamam oğluma evde,ama bir bıkkınlık söz konusu oğlumda ,şimdiki aklım olsaydı,kreşe vermezdim 3 yaşında,5 yaşında yani bu sene başlatırdım.erken verdim gibi geliyor

dediklerinizin bir kısmına katılıyorum sadece.
çalışmayan annelerin çok erken çocuğunu kreşe göndermelerine bende karşıyım.ancak sadece bir yıl gitmeside aynı oranda yanlış bence.
birincisi evde çocuğa verebildikleriniz çok sınırlı.bir yerden sonra bütün gün tv izlemesine engel olunabileceğini sanmıyorum.
ikincisi kreşler (düzgün yerler olması kaydıyla tabi) normal okul gibi değil ki.uyku saatleri var,yemek saatleri var.oyun oynuyorlar,etkinlik yapıyorlar,koşturup enerjilerini atıyorlar.
yani tüm gün ders çalışmıyorlarki dersten okuldan bıksınlar.
ayrıca bazı çocuklar için şart.ileri derecede eğitilmesi gereken çocuğunuz varsa yeterli gelmeyebilirsiniz.
bangır bangır 7 çok geç diye bağırıyor eğitimciler.heralde sadece bir sene önce verelim diye uyarmıyorlardır.
bence 3-3,5 hatta oyun grupları için 2,5 ideal.

7 çok geç evet. 7 öğrenmeye, ilgilenilmeye çok geç.bırakın 7 yi . çocuklar anne karnından itibaren öğrenmeye başlıyor. eğitm anne karnında başıyor yani. bu slogan bence annelere babalara , mesaj niteliğinde anlayana tabi. kreşe gitmeyip evde büyük bir ilgiyle büyütülen çocuklar daha bi zeki ve daha bi hevesli okumak için. ben herşeye rağmaen sözümün arkasındayım. kesinlikle 1 yıl önce verilmeli diyorum ama o yaşa kadar evde gerekli eğitim süreci devam etmeli, tabi bu çalışmayan anneler için bizler ne kadar çabalarsak çabalayalım maalesef onlara yetemiyoruz. tabi burda iğneyi kendime batırıyorum. bu okullar ve kreşlerden o kadar çektimki.
şu anda bakıcım işi bıraktı. oğlumu etüt merkezine göndermek istiyorum ama kendisi kesinlikle istemiyor. çocuk doydu artık.

X