Neden ailede kimse bana kıymet yaptığı yok?

Sevimsizpamukseker

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
813
25
24
Bana bir yana nişanlıma yapın bari
Abim kahveye gel bile demedi nişanlıma en büyük abim kahvaltıya çağırmıştı
Aklı sıra beni seviyormuş seviyorsan saygı duyacaksın bana ve nişanlıma kahveye buyur çay içmeye gel bile demedi bırakın yemeği zaten yüzlerini de çok göstermediler abimin eşi hasta diye bahane ettiler
Nişanlım hataya gittikten sonra abim arkadaşlarını yemeğe çağırdı bunu nişanlıma söylemdim bile en son gittim zaten yemek yemedim onlarda
Neden herkes öyle bildiğiniz herkes beni çocuk görüyor kimse en küçük çocukta değilim evde kimse düşüncemi bile umursamıyor ne düşünür bozulur mu yok kimse düşünmüyor basit olabilir kırlent yastıklarım vardı kılıf alacaktım gitmiş annem kendi kafasına göre istediği renge göre seçimi kiremit rengi benim istediğim farklıydı ama bunda bile benim fikrimi sorulmadı nişanlım sorunca saygı duyunca ona bağlandım kimse kötü söyleme hakkı bırakmadım bu sefer annem ve herkes battım ailede nişanlısı ve nişanlısı var diye
ALAY EDCEKSİNİZ KİMSE YAZMASIN CANIM SIKILDI BUNA HERKES KALKMIŞ ALAY EDİYOR GEÇEN SORULARI BUNA KARŞTIYOSNUZ

Birde kendi ağzıyla tatlı ısmarladı o oğluna
Kulaklarıma duydum
Akşam sordum sen mi istedin diye yok
Abini bilmiyor musun diyor yapar getiri o dedi bana gözümün içine baka baka yalan söyledi bu olay yine o zaman oldu

Son düzenleme:
Kırık bir Türkçeye konuşan fenomen. Yazım tarziniz aklıma onu getirdi
IMG_0572.png

Alizade dediğiniz bu mu? Profiline baktım, gerçekten Türkçe katili. Bugün de yeni bir şey öğrendik çok şükür. 😁

Bu kadar takıntılı yaşarsanız hayatın tadını alamazsınız. Herkes nişanlınizi ve sizi çağırmak zorunda değil sizinle evlenecek o adam zaten onlarla değil. Yaşınız küçük belki o yüzden ama bu kadar takıntıli olursanız hayat zindan olur vazgeçin

Yahu siz geçen eltim, görümcem onları aramıyorum diye laf yapıyorlar tadında bir konu açmamış mıydınız? Onlar sizi darlıyor siz de abinizi ve abinizin eşini darlıyosunuz. Bi salın yahu çağırmak isteyen kendi istek ve iradesiyle çağırırsa çağırsın. Biri beni ben bozuk atıyorum diye çağırsa ne çağırmasa ne?
Kimse kimseyi daraldım yok ama hiç biri hiç bir şekilde kıymet etmiyorlar her zaman öyle annem için varsa yoksa o oğlu kimseye yüz vermiyor onu görünce kendini kızını ezer bir onu ezmez o ne yaparsa doğru yapar ona kıymet eder bir bize etmez düşünmez

Kıymet etmek değil "kıymet vermek".

Cagirmamalarini dert etmeyin anneniz birsey aldiginda da acik acik soyleyin ben bunu istemiyorum bana danis bir dahakine diye. Kendinizi ailenize acikca ifade etmekten cekinmeyin. Anneniz ismarlamis tatliyi sonra oglu dusunmuste almis gibi olsun istemis yapar bazi anneler oyle bosverin herseyi cok takiyorsunuz. Asil takmaniz gereken nisanlinizla yas farkiniz cok fazla bu aranizda sorunlara yol acabilir dikkat edin. Anlastiginiza iyice emin olmadan evlenmeyin evlenincede hemen cocuk yapmayin taniyin birbirinizi.

Evlilik için bu kadar merak ve dert edinmem evlendikten sonra ruh sağlığının da bozulmasına yol açar. Öncelikle evlilik olgunluğunda değilsin. Sonrasında çok fazla etrafı takıyorsun.

Neden nişanlınızı her yere sokuşturma derdindesiniz?
Niye nişanlınızı kahveye çağırsınlar,niye yemeğe çağırsınlar? Sebep ne yani? Siz kendi evinize çağırın.

Neden nişanlınızı her yere sokuşturma derdindesiniz?
Niye nişanlınızı kahveye çağırsınlar,niye yemeğe çağırsınlar? Sebep ne yani? Siz kendi evinize çağırın.
Nişanlım uzaktan misafire olarak gelmiş bize Bir insan çağırmasıda buyur gel denir
Ağızından dahi çıkmadı
Misafir geldiğinde size yine bekleriz demez misiniz?
Buyur bize kahveye gel içelim bir gün demez misiniz işte bu illa çağırsın demedi ama en azığından azdan çıkar

Cagirmamalarini dert etmeyin anneniz birsey aldiginda da acik acik soyleyin ben bunu istemiyorum bana danis bir dahakine diye. Kendinizi ailenize acikca ifade etmekten cekinmeyin. Anneniz ismarlamis tatliyi sonra oglu dusunmuste almis gibi olsun istemis yapar bazi anneler oyle bosverin herseyi cok takiyorsunuz. Asil takmaniz gereken nisanlinizla yas farkiniz cok fazla bu aranizda sorunlara yol acabilir dikkat edin. Anlastiginiza iyice emin olmadan evlenmeyin evlenincede hemen cocuk yapmayin taniyin birbirinizi.
Söylüyorum demem rağmen yine aynı şeyi yapıyor beni ne muhataba alıyor nede ciddiye alıyor umursamıyor kırılacak mıyım üzülecek miyim derdi yok
Ve nişanlımla annemden abimden babamdan daha iyi anlaşıyoruz en azından anlıyor ailemin bana yaptıkların da farkında çok şükür

Kendi yaşınızda veya yaşınıza uygun birini bulsaydınız keşke.
10 yaş fark çok fazla.. Muhtemelen aile filan o yüzden sizi ciddiye almıyorlar.
annemle babam arasında 10 yaş fark var
Ama benim görüşmede benim için sorun değil alsında tamda istediğim gibi ve gayet güzel anlaşıyoruz kafamız bir çalışıyor

Bu kadar takıntılı yaşarsanız hayatın tadını alamazsınız. Herkes nişanlınizi ve sizi çağırmak zorunda değil sizinle evlenecek o adam zaten onlarla değil. Yaşınız küçük belki o yüzden ama bu kadar takıntıli olursanız hayat zindan olur vazgeçin
Takınıtlı değilim olay şu zaten aile girmiş bu bir
İki benim sinir olduğum şey buyurun bizede gelin bile demedi zaten bize bir kaç günlüğüne gelmişti
En büyük abim her gördüğünde bize gel uğura diyor gitmese de laf olsa dahi bu
Zaten bir kere de kahvaltıya çağırdı

Nişanlım uzaktan misafire olarak gelmiş bize Bir insan çağırmasıda buyur gel denir
Ağızından dahi çıkmadı
Misafir geldiğinde size yine bekleriz demez misiniz?
Buyur bize kahveye gel içelim bir gün demez misiniz işte bu illa çağırsın demedi ama en azığından azdan çıkar
Anneniz babanız çağırmalı,evli veya ayrı yaşayan abiniz ablanız da davet edilmeli,olması gereken budur. Ayrı ayrı her kapıdan davet gelmesi olmaz,bildiğiniz görgüsüzlüktür. Usülde aile büyükleri kendi evine davet eder.

Saçmasapan şeylere takılmaktansa gerçekten bir derdiniz varsa onun üzerinde düşünün.

Söylüyorum demem rağmen yine aynı şeyi yapıyor beni ne muhataba alıyor nede ciddiye alıyor umursamıyor kırılacak mıyım üzülecek miyim derdi yok
Ve nişanlımla annemden abimden babamdan daha iyi anlaşıyoruz en azından anlıyor ailemin bana yaptıkların da farkında çok şükür
Ailenizin yaptiklarini sakin nisanliniza anlatmayin ileride bir kavga yasarsaniz yuzunuze vurma ihtimali yuksek. O umursamiyorsa sizde size aldigi seyleri begenmediginizde gidin yenisini alin. Onun aldigini kullanmayacaginizi soyleyin.

X