Ne zaman hamilelik testi yapmak gerek?

Gkyzu371

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2024
228
91
13
Hanımlar merhaba 18 mart regl başlangıç tarihimdi. Normalde düzensiz adet oluyordum doktor tavsiyesiyle bi süre doğum kontrol hapı kullandım onu bırakmamla galiba az da olsa düzene girdi 30 günde regl olmaya basladım. Uygulamaya göre de 31 mart yüksek yumurtlama dönemiydi ve biz denedik hatta 1 Nisan'da da da denedik. Şimdi sizce ne zaman test yapmalıyım ? Birde ne kadar sürede belirti olur sizce?

Hanımlar merhaba 18 mart regl başlangıç tarihimdi. Normalde düzensiz adet oluyordum doktor tavsiyesiyle bi süre doğum kontrol hapı kullandım onu bırakmamla galiba az da olsa düzene girdi 30 günde regl olmaya basladım. Uygulamaya göre de 31 mart yüksek yumurtlama dönemiydi ve biz denedik hatta 1 Nisan'da da da denedik. Şimdi sizce ne zaman test yapmalıyım ? Birde ne kadar sürede belirti olur sizce?
Belirti durumu kişiden kişiye değişir bazen hisseden olmuyor bazen birini hissedip birini hissetmiyorlar ama kendimden örnek verecek olursam reglimden bir veya bir buçuk hafta önce başlamıştı ilk şüphem oydu çünkü regl belirtilerim bir kaç gün önce başlardı. Test yapma konusuna gelince en iyisi gecikme beklemek ama sabredemem diyorsanız bir regle bir kaç gün kala yapabilirsiniz çünkü birliktelikten 14 gün sonra falan hcg çıkıyor ki o da zaten regl dönemine denk geliyor ben bir hafta önce silik gördüm kan verdim negatifti bir hafta sonra tekrar gittim regle iki kala hcg çıktı. Kimisinde bazen daha erken kimisinde regl bir kaç gün gecikmeyince bile çıkmıyor. Ya da mesela geçen ay 10 gün geciktim 4 farklı marka test yaptım silikti ama negatif çıktı. Bu süreçte yalancı pozitife karşılaşma durumunuz da çok hazırlıklı olun ama inşallah bu ay olur da hiç karşılaşmazsınız 🌼

Back