Sivilceli Ciltler Ne yapsam işe yaramadı :( ama benim hala umudum var :)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

bubamara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
33
0
Kullanmadığım şey kalmadı Bu konuda çok dertliyim Kendimi bildim bileli sivilcem çıkıyor. İlk bu durumu problem yapıp dermatoloğa gittiğimde 15 yaşındaydım Doktor; "ergenlik sivilceleri bunlar sorun değil" deyip benzamyncn vermişti. Tabi ben gitmeye devam ettim sonra cleocin-t acnelsyl(adını tam hatırlayamıyorum) Daha sonra da "geç kalınmış bana geç geldiniz" diyerek soyucu etkisi olduğunu söylediği retino jel serisi vermişti Bunlar da kar etmeyince 6 roaccutane tedavisi gördüm Bu arada össye hazılanıyordum Büyük depresyon yaşattı bana o ilaç Neyse ki sınava etki etmedi. Üniversiteye başladıktan sonra da sivilcelerim devam etti bir kez daha roaccutane kullanmak istemediğim için baska yöntemler aramaya basladım Doktor da bana imex krem ve cleocin verdi. Ben de dermo-kozmetik ürünler kullanmaya başladım İlk kullandığım ürün Roc'tu O zamanlar sadece eczanede satılıyordu. O ara iki aylık bir süre daha roaccutane kullandım ama yan etkilerine dayanamadım O acıları çekmektense sivilceli olayım dedim. Sonra vichy,neutrogena, nivea, böyle parçacıklı killi filan çeşitli jeller,maskeler, güzellik salonları, cilt bakımları, yosunlu bilmem ne maskesi, clinic, pevonia, kimyasal peeling...Arada unuttuğum marka, ilaç ve yöntemler olabilir
Şimdi ne mi yapıyorum Sivicelerim çıktığında ve çıkamadığında çok acı veriyor (çeken anlar) Aksil-10 mask sürüyorum üstlerine acısını hafifletiyor. Tetrasiklin içerikli antibiyotik kullanıyorum Bırakınca bir-iki ay sonra eski haline dönüyor. Ama her zaman temizlemek şart olduğundan dermo-kozmetik ürün olarak dermologica medi-bac serisini (artık ergen değilsiniz sivilcelere son sloganıyla reklam yapan) güneş kremi olarak da avene problemli ciltlere özel olanını kullanıyorum.
Çok fazla ürün denemiş olmama rağmen kimseye tavsiye verecek durumda değilim; aksine tavsiyeye açığım...

canım lise 2 den beri sivilcelerle uğraşıyorum ilk benzamycinle başladım şimdi 27 yaşındayım hala da uğraşıyorum bu nedir ya bıktım valla resmen ömür törpüsü lisedeyken dışarı zor çıkardım millet yüzüne bak harita gibi olmuş derlerdi psikolojim bile bozuldu bi ara.

Gecmis olsun canim bende 21 yasindayim

Akne belasiyla 15 yasinda tanistim, o zaman cok oynadim cocuk akli ile cok patlattim fln derken bunlar cogaldi.. Bende tum kullandigin urunleri ve methotlari kullanmis bulunmaktayim canim.

Hatta roacutan tedavimi tamamladim ve tam 6 ay sivilcesiz dolastim ama 6 aydan sonra yanakta derken bir iki sivilvce derken sag ve sol yanagim yine akne doldu hemde acili akneler, 1 ay gidiyor 1 ay geri geliyor.

Kapatici olarak VIchy Normaderm fondoten kullaniyorum yoksa asla disari cikamam, bu fondoten yag icermior ve akneli ciltlere birebir, bu fondoten olmasaydi napardim bilmiyorum. gercekten sivilcem olmadigi zamanlar acaip oz guvenim artiyor ama aknelerim basladimi kendimi odama kapatiyorum :KK43: Su an oldugu gibi, az sonra carsiya gidecegim ve hemen lorealim mineralli pudrasini kullandim azda olsa kapatti :)..

Bu kadar çok şey denemek de çok sakıncalı:/
Madem hiçbiri işe yaramadı birde kan testi,hormon testi yaptırsanız?Sivilceleriniz bambaşka bir sebepten ötürü çıkıyor olabilir..
Yalnız keşke roaccutane'ı 2. kez kullandığınızda yarım bırakmasaydınız...

kızlar bende yirmi yaşındayım denemediğim şey kalmadı 7 yıldırr bu nedir ya bazen pürüzsüz cilde sahip insanları görünce isyan edesim geliyo ama allah beterini verir diye tutuorum kendimi....acaba daha ergenlikten çıkmadın mı naptım ya 20 yaş erken mi

bir dönem bende sivilceyle mücadele ettim... bir çok abuk sabuk maske ilaç antibiyotik tarzı şeyler kullandım.. ve çareyi ne de buldum biliyor musunuz??? sarımsak... evet.. her gece yatmadan önce bir avuç sarımsak yuttum.. doğal antibiyotik olduğu için divilcelerim 20 gün e kadar maşallah düzeldi... tek tük leke var şimdi... deneyin pişman olmazsınız....:KK39:

Sarımsak ilginç bir yönteme benziyor :) Ağız kokusu yapmıyor mu? Ben çok sarımsak tüketen bir insanım. Pişmişini yiyorum O da sayılır mı? :))
Ama dediğim gibi antibiyotik tedavisi de olsa bıraktıktan bir süre sonra aynı şey oluyor. Yorum yazan bir arkadaş keske bu kadar çok yöntem denemeseydiniz demiş Bu yöntemlerin hepi bir anda ve birlikte denenmedi ki :) 10-15 yıllık bir süreç. Bir yöntemin etkisi sona erince ve yineleyince başka bir yöntem deniyorum.Şu an sorun etmiyorum tetrasiklin sebebiyle yağlanma da azaldı. Düzenli olarak doğum kontrol hapları kullanmak da belki böyle etki eder; bilemiyorum. Ama bu bir hastalık mı ki ben düzenli tedavi göreyim diyorum Bir iyileşmesi yok mu yani :)) (bu arada düzenli hormon ve kan testi yaptırıyorum miyom filan da yok)
Bir arkadaşım roaccutane tedavisinden bir kaç ay sonra hamile kalmıştı Şimdi çocuk maşallah gayet sağlıklı ama doğduğunda halk arasında "kalbi delik" diye tabir ettiğimiz rahatsızlığı varmış Ameliyat filan oldu. Roaccutane'nın prospektüsünde 1 ay sonra vücuttan atılır hamile kalabilirsiniz yazıyor bilirsiniz. Ama eşi ona keşke kullanmasaydın demiş. Üzücü bir durum.
Bu da bir nevi kilo problemi gibi. Kilo sorunu olan insanlar da hep diyet vs. yöntemler deniyorlar Kilolu insana her gittiği yerde "şöyle bir yöntem çıkmış denesene" denmediği gibi, beni de dolmuşta market, banka kuyruğunda gören, tanımadığım insanların sormadığım halde yeni yöntemlerden bahsetmesini istemiyorum. Çok kırıcı oluyor. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın burada yöntemleri paylaşalım diye bu başlığı açtım Herkes denediği yöntemleri yazsın ya da benim gibi içini döksün :)
Artık yaşlanma karşıtı ürünler kullanacak yaşa geldim ama hala sivilce problemim var Belki bu yağlılık cildimin yaşlanmasını geciktirir Böyle de bir olumlu etkisi olur. Ne dersiniz?

ebilgece ;tabi ki bütün işlemleri birkaç haftada yada birkaç ayda yaptığını düşünmedim.Ama yine de ne kadar ara verirsen ver ordan burdan duyup denediğin bu kadar çok şey cildin için fayda sağlamaktan çok zarara neden olur...

Miyom değilde PKO hastalığı sivilceye neden oluyor ama sen testlerimde böyle bir sorun çıkmadı diyorsun.Peki çinko durumun nasıl?Onun eksikliği de sivilceye neden olabiliyormuş.

Roaccutane kullanan arkadaşın 1 ay sonra hamile kalmış ve risk almış.Keşke 4-5 ay bekleseydi.

Ben de sivilce tedavisi gördüm.İlki 18 yaşımdaydı.Antibiyotik ve bazı kremler kullanmıştım.Geçmedi.Sonra 23 yaşımda tekrar tedavi gördüm.Bu sefer roaccutane kullandım ve geçti.Tekrar eder mi bilmem ama şimdilik yoklar.Aslında önceden yazdığım gibi 2. kez roaccutane kullandığında 2 ayda bırakmasaydın belki de iyileşebilirdin.İlk tedavilerinden 5-6 ay sonra sivilceleri tekrar çıkan insanlar 2. kez tedavi olduklarında ciltlerinde baya baya düzelme oluyor.

Umarım cildinde düzelme olur ebilgece....

Son düzenleme:
evet keske roaccutane ı 2.kez kullandığınızda yarıda kesmese imişsiniz..
ve çok yıpratmıssınız cildinizi anladığım kadarıyla ilaç ve kreme bağışıklık
kazandığından artık tepkide vermiyor olabilir..
tavsiyem biraz cildinizi rahatlatın ve dinlenmeye bırakın
bu zaman zarfında da bolbol meyve ve sebze tüketin..
yağlı soslu fastfood tarzı şeyleri nerdeyse kesin..
ben ilk kullandığımda üç ay roaccutane kullanıp kendi kafama göre
etkileri çok olmasın diye kesmiştim fakat sonra aynen tekrar etti..
benim yüzümden ziyade sırtımda omuzlarımda çıkmakta idi..
sonra yaklaşık bir sene sonra tekrar basladım dördüncü ayın sonunda doktorum yeterli keselim dedi
kestik ve birbucuk seneye yakın oldu henüz çıkmadı sivilce..
2. kullanımda şansı yakaladım ben de..
tavsiyem doktora tekrar görünün ve bu kullandığınız tüm ürünleri bildirin..
artık bünye yeteri kadar ağır ilaç almış..belki bitkisel bir yol önerir..
veyahut lazer tedavisi ile sivilceleri yokedebilir..
kimyasal yöntemler uyguyanlar da var..kan testi de yaptır..
karacğerde bir rahatsızlık olduğunda da sivilce oluşumu gözlemlenebiliyor..
geçmiş olsun umarım şifana kavusursun..

Bende 2 yıl sivilce mağduru olarak galip gelicem çok az kaldı..

2 yıl doktora gitmedim ısrarla kendi yöntemlerimle geçircem dedim olmadı..

Hatta izlerim vardı daha beter oldu..

Cildiye doktoruna gittim..

Derin akneler var dedi ve ellemişsin..

6 aylık bi tedaviye başlayalım bakalım senle dedi..

Çıt yok bende..

maske+su (karışımlı bunlar)+antibiyotik+peniclin iğne..

maske ve suyu eczacım karıştırıyor 1 ay boyunca yetiyor..

Akşam maskeyi sürüp bekletip yıkıyorum..
sabah karışımlı suyla atışman şeklinde sülüsyon yapıyorum..
Antibiyotiği her gün 1 tane (15 günlük)
İĞnemide ayda 1 şeklinde aksatmadan uyguluyorum.. (iğne feci yakıyo 3 gün oturup yatamıyorum)

2 ay bittii

Gören şaşrıyor izlerimde gitti sivilcemde çıkmıyor..

(mermer gibi bir cildim olmasada artık aknelerim izlerim sivilcem yok)

ve daha 4 ay tedavim sürücek..

:KK15:

Sakın yok efendim limonmuşş..
yok sarımsakmış..
yok kil maskeleri aldanmayın hemen doktora..

Bin pişman oldum oyalandığım için ve doktorada ilk 1 ay sitem ettim hani geçcekti geçmiyo dedim kızdım..

Güldü duu bakalım sen 2 sene savaşmışsın 1 ayda ne bekliyorsun dedi ve ben ona inanamakla haklı çıktım..
Allah ondan razı olsun..
Sıfır:KK16: makyaj doğal güzellik..

Sayın tr_lelli,

Hangi şehirdesiniz ve hangi doktora gittiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ist KARTAL da ikamet ediyorum..
Burda bi polikliniğin başhekimi cildiye doktoru ona gittim..
Daha öncede cildim ilgili gitmiştim 4 ayda iyi etti şimdide şükürler olsun ki yüzüm düzeldi sorun yok..

ist KARTAL da ikamet ediyorum..
Burda bi polikliniğin başhekimi cildiye doktoru ona gittim..
Daha öncede cildim ilgili gitmiştim 4 ayda iyi etti şimdide şükürler olsun ki yüzüm düzeldi sorun yok..

ay cnm çok sevindim senin adına allah bizede nasip eder inş:)

inş cnm 1.5 _2 sene bende uğraştım..
Cildinizi doktor gördüğünde anlıyor..
Derin izli akneler var dedi direk..
Tedavisi uzun sürücek..
Bakalım devam..

ya sivilceden sununla kesinlikle kurtuldum diyeni gormedim))) nedir bu sivilceden cektigimiz. doktorlar okadar agir hastalari bile iyilestirirken bi sivilceye cozum bulamamlari nekadar tuhaf. bende 14 yasimdan beri bu dertle ugrasiyorum. ozaman ergenlik sivilcesiydi peki ya simdiki neee???? kullanmadigim sey kalmadi.ISE YARAMIIYOOOR. arkadasim senin gibi hala umudum var ama)))

Bende 2 yıl sivilce mağduru olarak galip gelicem çok az kaldı..

2 yıl doktora gitmedim ısrarla kendi yöntemlerimle geçircem dedim olmadı..

Hatta izlerim vardı daha beter oldu..

Cildiye doktoruna gittim..

Derin akneler var dedi ve ellemişsin..

6 aylık bi tedaviye başlayalım bakalım senle dedi..

Çıt yok bende..

maske+su (karışımlı bunlar)+antibiyotik+peniclin iğne..

maske ve suyu eczacım karıştırıyor 1 ay boyunca yetiyor..

Akşam maskeyi sürüp bekletip yıkıyorum..
sabah karışımlı suyla atışman şeklinde sülüsyon yapıyorum..
Antibiyotiği her gün 1 tane (15 günlük)
İĞnemide ayda 1 şeklinde aksatmadan uyguluyorum.. (iğne feci yakıyo 3 gün oturup yatamıyorum)

2 ay bittii

Gören şaşrıyor izlerimde gitti sivilcemde çıkmıyor..

(mermer gibi bir cildim olmasada artık aknelerim izlerim sivilcem yok)

ve daha 4 ay tedavim sürücek..

:KK15:

Sakın yok efendim limonmuşş..
yok sarımsakmış..
yok kil maskeleri aldanmayın hemen doktora..

Bin pişman oldum oyalandığım için ve doktorada ilk 1 ay sitem ettim hani geçcekti geçmiyo dedim kızdım..

Güldü duu bakalım sen 2 sene savaşmışsın 1 ayda ne bekliyorsun dedi ve ben ona inanamakla haklı çıktım..
Allah ondan razı olsun..
Sıfır:KK16: makyaj doğal güzellik..

maska+su nedir acaba?bir formülü vardır eminim?antibiyotik hangisi?
Genelde antibiyotik geçici baskılıyor sonra yine çıkıyor ama o karışımları merak ettim??
bende çok muzdaribim doğum kontrol hapından başka hiç bişey geçirmiyor.hormon-karaciğer-guatr testide yaptırıdm hiç bişey çıkmadı ilginçç

X