- 26 Kasım 2010
- 33
- 0
Kullanmadığım şey kalmadı Bu konuda çok dertliyim Kendimi bildim bileli sivilcem çıkıyor. İlk bu durumu problem yapıp dermatoloğa gittiğimde 15 yaşındaydım Doktor; "ergenlik sivilceleri bunlar sorun değil" deyip benzamyncn vermişti. Tabi ben gitmeye devam ettim sonra cleocin-t acnelsyl(adını tam hatırlayamıyorum) Daha sonra da "geç kalınmış bana geç geldiniz" diyerek soyucu etkisi olduğunu söylediği retino jel serisi vermişti Bunlar da kar etmeyince 6 roaccutane tedavisi gördüm Bu arada össye hazılanıyordum Büyük depresyon yaşattı bana o ilaç Neyse ki sınava etki etmedi. Üniversiteye başladıktan sonra da sivilcelerim devam etti bir kez daha roaccutane kullanmak istemediğim için baska yöntemler aramaya basladım Doktor da bana imex krem ve cleocin verdi. Ben de dermo-kozmetik ürünler kullanmaya başladım İlk kullandığım ürün Roc'tu O zamanlar sadece eczanede satılıyordu. O ara iki aylık bir süre daha roaccutane kullandım ama yan etkilerine dayanamadım O acıları çekmektense sivilceli olayım dedim. Sonra vichy,neutrogena, nivea, böyle parçacıklı killi filan çeşitli jeller,maskeler, güzellik salonları, cilt bakımları, yosunlu bilmem ne maskesi, clinic, pevonia, kimyasal peeling...Arada unuttuğum marka, ilaç ve yöntemler olabilir
Şimdi ne mi yapıyorum Sivicelerim çıktığında ve çıkamadığında çok acı veriyor (çeken anlar) Aksil-10 mask sürüyorum üstlerine acısını hafifletiyor. Tetrasiklin içerikli antibiyotik kullanıyorum Bırakınca bir-iki ay sonra eski haline dönüyor. Ama her zaman temizlemek şart olduğundan dermo-kozmetik ürün olarak dermologica medi-bac serisini (artık ergen değilsiniz sivilcelere son sloganıyla reklam yapan) güneş kremi olarak da avene problemli ciltlere özel olanını kullanıyorum.
Çok fazla ürün denemiş olmama rağmen kimseye tavsiye verecek durumda değilim; aksine tavsiyeye açığım...
Şimdi ne mi yapıyorum Sivicelerim çıktığında ve çıkamadığında çok acı veriyor (çeken anlar) Aksil-10 mask sürüyorum üstlerine acısını hafifletiyor. Tetrasiklin içerikli antibiyotik kullanıyorum Bırakınca bir-iki ay sonra eski haline dönüyor. Ama her zaman temizlemek şart olduğundan dermo-kozmetik ürün olarak dermologica medi-bac serisini (artık ergen değilsiniz sivilcelere son sloganıyla reklam yapan) güneş kremi olarak da avene problemli ciltlere özel olanını kullanıyorum.
Çok fazla ürün denemiş olmama rağmen kimseye tavsiye verecek durumda değilim; aksine tavsiyeye açığım...