Ne yapsam ben suçlu oluyorum

Kesinlikle ben 9 yıl sabrettim ama olmadı mı olmuyor ..Aynı konular üzerinde defalarca konuşsak,kavga etsek bile koca öküz balık hafızasında olduğu için hep tekrarlanıyordu yani ben çözüm bulamadım umarım siz bulursunuz ..Aynı dili konuşamadıktan sonra ne anlamı var evli olmanın,düşman değildik ki karı kocaydık ..Yazık oldu ..
Çok imrenirim eşlerinin gözünden birbirlerini anlayan insanlara öyle bir eşim olacak mı bilmem

Bence durum o yani. Senin uyuman onu beklememen onu umursamıyormuş algısı yaratabilir onda. Babamla annemden biliyorum. Galiba eşin ilgi istiyor. Erkekler hep ilgi ister zaten.

İlgisiz alakasız biri değilim sanırım yaa :)
Çalışıyorum, eve ondan geç geliyorum, bebeğim var onla ilgileniyorum, yemekti, bulaşıktı, evi topla...
Kendime ayıracak vaktim bile kalmıyor ki, perte çıkıyorum çoğu zaman. Bende ilgi istiyorum, yardım bekliyorum. Dışarda parka oturana kadar "eşim yorgunluktan uyuyakalmış, yedim içitim, şu mutfağı toplayım" diyemez mi, hadi onu yapmadı, salonda her yer her yerde, toparlasa eline mi yapışacaktı.

Ama yoookk o ilgi ister, bekler sadece. Ben de robot değilim ki, Ben de isterim o ilgiden, yardımdan.

İnşallah gönlünüze göre bi eşiniz olur. Aynı dili konuştuğunuz.
Evet aynı dünyaya aynı pencereden, hatta aynı açıyla baktığınız biri.

Zaman zaman yardım almamız gerektiğini düşünmüyor değilim. Aile terapistine ihtiyacımız var galiba.

anladığım kadarıyla siz sakin kalabiliyorsunuz kavga
evvelinden eşinizde patlıyor olay
eşinizle tartışmaya girmeden evvel
hararetli konuşmaya başlamadan
sen benim söylediğimden ne anladın diye sorun
bu alevlenme neden derseniz belki şöyle durur

oooff offf çok zormuş. Ayrı 2 dünya aynı evde çok zor oluyormuş. Sen bunu anladın ben bunu dedim. Böyle anlat dur kendini. Sürekli kendini açıklamak, ifade etmek zorunda kalmak kötü bir şey.

Ben seni anladım deyip kısa kesiyor. Uzun uzadıya tartışabilsek sorun kalmayacak. Kendince birkaç cümleyle örtüyor olayın üstünü. Sinir oluyorum bu duruma. Eski olayı çözemeden patlayan 2. olayda birikmiş oluyor içimdekiler. Daha büyük kavga çıkıyor işte. Kısır döngü.

eşinin huyu bende vardı ve eşin şu an o huyunu görmüyor kabul etmiyor
ben psikolog eşliğinde hafiflettim sadece

erkekler bazen tartışırken saçma bir olay bile olsa olayın saçma olduğunu bile bilse tartışmayı alevlendirirler hep kendilerini haklı görürler bu arada oğlunuzu uyuttuğunuzu ve uyuyakaldığınızı söylemişsiniz eşiniz de parka inmiş eşiniz belki kendini yalnız hissetmiş olabilir? ve bu yüzden parka inmiş olabilir bazen erkekler çocuk doğduktan sonra eşlerinin değiştiğini hep çocukla ilgilendiklerini artık kendisiyle işi yokmuş gibi hissedebilirler. ayrıca bazen insanlar kendilerinin anlaşılmadığını hissettikleri zaman bağırarak tartışarak kendilerini gösterebilirler bana göre eşinz kendini yalnız hissediyor bence eşinizle oun hoşuna gidecek onu değerli hissettrecek ufak süprizler yapın ona hiç beklemediği ama hoşuna gidecek güzel şeyler yapın :) ben bu şekilde anladım tabii hayatınızı bilemem o yüzden yanlış bişi yazdıysam kusura bakmayın :)

Siz her konuda haklisiniz.Erkekler herseyi bayanlardan beklerler ve bayanlarda tatsizlik cikmasin diye istenen herseyi verirler.Sonrada nerede yanlis yaptim diye kendilerini suclu ve eksik gorurler((

Biz kendi açımızdan bakınca haklıyız; sanırım onlar da kendi açılarından bakınca haklılar. Çocuktan önceki ilgi devam etsinler istiyorlar; ama öyle zamanlar oluyor ki kendime bile hayrım olmuyor. Bu dengeyi kurarım inşallah.

Teşekkürler yorumunuz için.

İnşAllah en kısa zaman içinde istediğiniz mutluluğu yakalarsınız ailenizle :)

Bicok evlilik gibi sizinkide cok bogucu, surekli işten yorgun gelen kadin ev isleri ve cocukla bogulmus soylenen etrafi toplamasini bekleyen eş..
Kabus gibi birsey ben okuyunca boguluyorum bu adamlarrr napsin

Bicok evlilik gibi sizinkide cok bogucu, surekli işten yorgun gelen kadin ev isleri ve cocukla bogulmus soylenen etrafi toplamasini bekleyen eş..
Kabus gibi birsey ben okuyunca boguluyorum bu adamlarrr napsin

Evli, çocuklu ve çalışan mısınız?

Değilseniz baştan bu şekilde düşünmeyin, sizde üzülenler kervanına katılırsınız.
Eğer ki evli, çocuklu ve çalışan ama "bogucu" değilseniz; fikirleriniz ve eşinize davranışlarınızı anlatın, biz de nasiplenelim.

Evliyim ,cocuklu degilim, calismisligimda var eylulden sonra tekrar baslamayi dusunuyorum
Ama hicbisey icin kendimi harap edip yirtmadim acikcasi o adam ,evin yastigi nerede ,bardak nerededen cok ilgi ve vakit ister

Ben ev isi diye kendimi yemiyorum ,adama yardim et diye cemkirmiyorum. Iş mi var beklesinnnnm nolur yani evde bulasik varken ,utu varken cikarizz biz gezmeye ,oturmaya birlikte bisey yapar once ruhumuzu toplariz oyle adam zaten evede yardim ediyor haliyle :)) kendine hayrin olmuyorken ne bekliyorsun ki karsidan ?surekli bogucu bi hava bir suru is yipranmis kadini kim napsin ki yani ben oyle olsam esim firlatir atar herseyi boyle olcaksan yapma der .. yani berbat bi hayat

Bende ev işi diye kendini yiyenlerden değilim, öyle olmadım da. Zira öyle olsaydı, o gün uyumaktan önce, çocuğumu yıkamaktan önce, onu uyutmaktan önce o işleri yapardım. Haftasonu daha güzel vakit geçsin diye evi süpürmediğim bile olur. Açık ve net.

Ben çalışıyorsam dışarıda, ona yardım ediyorumdur madden. O da evde bana manen yardımcı olmak Z-O-R-U-N-D-A...
İster salata yapar, ister evi dağıtmaz, isterse ben bişeyler yaparken çocukla ilgilenir. Ama bana yardım etmek zorunda. Çocuk düşünüyor musunuz bilemem ama, olsun dediklerinizi değil, düşüncelerinizi bile yutarsınız.

Çocuk yokken akşam vakti, iş sonrası sıkılıp şehir dışına bile giden bi çifttik. Çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrı 2 hayat var. Yaşarsanız anlarsınız. Sizde katılırsınız o "bogucu" kadın grubuna. Sonra açarsınız buraya; eşinizle olan kavga içerikli bir başlık... (Dilerim böyle olmaz ama olma ihtimali %80 o ayrı tabi. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…