Ne yapsak acaba fikir verir misiniz ?

yildiz54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
371
260
Haftasonu erkek arkadaşım ve ailesi bize tanışmaya gelecekler. 8 saatlik yoldan geliyorlar. O yüzden ikramlık değil de yemek yapmaya karar verdik ama ne yapsam diye düşünüyorum. Şu an mantı yapmaya karar verdik yanında başka neler olabilir ?

Domates corbasi
Patlican kebabi
Pirinc pilavi
Cacik
Salata, sarma ve manti (bunlari ortaya salata tabaginda koyun dileyen alsin)
Tatli olarak da kadayifli muhallebi olabilir yazin serbetli tatlilar agir olabilir
Ama yinede cesit olsun diyorsaniz yanina bi sambali ya da revani olabilir
Cay kahve karpuz ve kapaniş

Ben kayınvalideme ilk Sultan kebabı yapmıştım, şık bir yemek bence. Yanına pilav, öncesinde de domates ya da mercimek çorbası gibi bi şey olabilir

Domates corbasi
Patlican kebabi
Pirinc pilavi
Cacik
Salata, sarma ve manti (bunlari ortaya salata tabaginda koyun dileyen alsin)
Tatli olarak da kadayifli muhallebi olabilir yazin serbetli tatlilar agir olabilir
Ama yinede cesit olsun diyorsaniz yanina bi sambali ya da revani olabilir
Cay kahve karpuz ve kapaniş
Teşekkür ederim fikir için biz zaten mantıyı genelde çorba şeklinde yaparız çorba kısmına mantıyı alırsak iyi olur gibime geldi.

Uzun yoldan gelecekleri için çokda agır yaglı yemekler hazırlamayın bence . Yaz günü bütün sebzelerde mevcut ama ben olsam bır yaprak sarmasını soframda bulundurdum

Mercimek çorbası pirinç pilavı tavuklu bir yemek olabilir beşamel soslu tavuk , salata , patlıcan ezmesi , sarma zeytinyağlı dolma . Tatlı olarak da sütlü tatlı olabilir.irmikli Prenses tatlısı , profiterol gibi

Mantı corba olacak madem buna göre devam ediyorum :)
Pirinç pilavı
Fırında sandal Köfte ya da tavuk çöp şiş
Havuçlu tarator- salata
Sarma
Magnolia tatlısı.

Uzun yoldan gelecekleri için çokda agır yaglı yemekler hazırlamayın bence . Yaz günü bütün sebzelerde mevcut ama ben olsam bır yaprak sarmasını soframda bulundurdum
Evet o yüzden şu an düşünüyorum mantı da ağır gelir mi diye

X