Ne yapmalıyım

Peynirzeytinekmek

........
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
68
10
Kafam biraz Karışık farklı yorum ve düşüncelere ihtiyacım var...

Annem geç yaşta Felç geçirerek bir başkasının yardımına Muhtaç kaldı ve yıllarca evleneceğim güne kadar her şeyi ben yaptım.

Hatta abim geleceği gördüğü için benim evlenmeme 5 Yıl engel oldu neyse 30 yaşımda Sevdiğim adamla zorlu mücadeleden sonra evlendim...

Ben evlendikten sonra büyük babama düştü anneme her konuda yardımcı oldu iş ve eşten kalan zammlarımda ben de destek oldum yine... Ve bi yardımcı tuttuk ev işi yemek hafta da 3 gün...

Ama artık annemin ev illetinden ziyade özbskım ihtiyaçları da arttı. Yeni birini bulduk banyo wc ev işi yine yapıcaktı... Yaptıda

Annem bu kış hastalandı bende hamileyim ve doğumuma 1/2 hafta vardı 2 kadın tutuldu geceli Gündüzlü bakmak için bakıldı
Eve çıktı ama annen çok kötü daım dahi atamıyor benim bakmam imkansız abim yanaşmadı gelinimiz Oral'ı olmadı Abi'm eşinin annene bakmasını yardımcı Olmasını istemiyor 15 Yıldır evlidir bi tabak Çorba yapmamıştır o kadar işte. Illa baksın da demedik ben yıllarca baktım bakarım da...

Bu arada babam kadına artık siporta tapalım dedi yapıldı
Abi'm tek Yük bizden kalksın diye kadına 2 katı Maaş ve sigorta teklif etti kadın bayıla bayıla kabul etti 1 ay gece baktı şimdi normale döndü ... Bu 2 katı maaşı annemden babamdan gizli verecekti ben veririm yaparım vsvs dşye hava attı 1 ay Maaşını verdi şimdi 3 aydır yanaşmıyor kadına mahçup olmamak için ben veriyorum ama artık maddi olarak sıkıntıya girmeye başladım abimi arıyorum açmıyor belirtirim KARDEŞ ilişkimiz soğuk...
Annemi ona kalsa huzurevine ya da Bakım evine yatırmak çözüm ben de kıyamıyorum hayattan soğur ...

Babam extra parayı duysa kızar...
Bu arada 2 asgari ücrete yakın ödenen Ücret ve yaptığı iş hafifledi annem ayaklandı iyi kötü ev içinde yürüyor wc ye gidiyor

Ne yapmalıyım ?????

SÖZLEŞME yok konuşarak anlaşıldı... Yorum için tşkler

annenizin durumu eskisinden daha iyiyse ozaman kadının yaptığı iş yüküde hafifleyeceğinden kadınla konuşun miktarı düşürün ya da başka bir bakıcı bulun, çünkü sizde zorlanıyorsunuz, bu arada abiniz çok ayıp etmiş gerçekten, en azından paylaşadabilirsiniz maaşı, ama sizi kutluyorum hayırlı evlatsınız

SÖZLEŞME yok konuşarak anlaşıldı... Yorum için tşkler

D halde bir mecburiyetiniz de yok.
Üstelik şartların değiştiğinin kendisi de farkındadır.
Sizin ilgilenmeniz gereken çok önemli süreciniz başlıyor.
Hayırlısıyla gerçekleşsin doğumunuz ve evladınız da sizin gibi hayırlı olsun inşallah..

Iyi birini bulurmuyum tekrar endişem bu
Annem yabancı birine alışmakta güçlük çekiyor... Yorum için teşekkürler..

Babam duyarsa çok üzülür ve üzer
Babamla Abi'm bi şekilde toparlar ama
Abimle olmayan abi KARDEŞ bağımız daha kötü bi hal alır
Kadına mahçup olmak istemem
Kadının işi bırakması tüm yükü bana yıkar ve bebekle işim çok zor pdikolojık olarak da kaldıramam

Kadın kabul etmiyorum derse bende kendimi buna göre ayarladım dese ne derim
Ve belirtmende fayda var... Yaşadığımız yer küçük genelde hasta çocuk vs bakımları max 700 olur ama biz 2000 e takın ödeme yapıyoruz..
Işleri daga da kötü yapmaktan korkuyorum
Her iki tarafı da kırmadan nasıl bu işin içinden çıkabiliriz ...
Artık eşimde HAKLI olarak söylenmeye başladı gelecek için yatırım vs yapamıyoruz ...

Çok geçmiş olsun.Benım de annemde felç rahatsızlığı var. Hemde çocuk yaştan beri.Ben daha evlenmedim.Babamıda kaybettim.Destek olabilecek sadece ben varım birde ablam..Sizin durumunuzu ve vicdanınızı anlıyorum.

Annenız yavaş yavaş ayaklanmış olmasına cok sevındım.Belki bilginiz yoksa diye belirtmek istedim. Engelli aylığı alabilir anneniz. Gelir durumu yoksa eğer evde bakım maaşı da alabilirsiniz.Ayrıca bez kullanma durumu varsa bunu Bez raporu aldıgınızda ; Aldıgınız bezlerın fişleriyle birlikte SGK'ya başvurdugunuzda size belli bir oranda geri ödeme yapılıyor.Eğer maddı durumunuz kısıtlıysa zaten bazı beledıyeler bez yardımı yapabılıyor.Ayrıca fizik tedavi için 153 ü arayın.Fizik tedavi personeli gönderiyorlar.Annenizin azmi varsa zaten bu yönde biraz rahatlatacaktır.Eğer maddi olarak imkanınız varsa Bakım evlerine değil de; Fizik tedavı hastaneleri var.Oraya yatırabilirsiniz.Bakıcı orada bakmaya devam etmesi gerekecek tabi.Bazı özel hastanelerde buna gerek duyulmuyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Allah şifa versin.Yine duruma göre paylaşımda bulunmaya çalışırım.Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almak nasıp etsin Allah..

sanırım anneniz iyi durumda yoğun bir bakıma gerek yok bu yüzden bayanla konuşup o yoğun bakıma ihtiyaç duyduğumuzda seni çok gördüğümüz için bir avansta diyin anlayışla Karşılar hasta aynı hasta Bakım aynı Bakım ...

çok zor bir durum yaşayan bilir .Annenizi yalnız bırakmayın onun size ihtiyaçı var gelin olsada olur olmasada önemli olan evlat ama eşiniz neden böyle söylediki daha üç ay olmuş.Bende çok baktım baktırdım ama eşim ne maddi ne manevi hiçbir sorun çıkarmadı hep destek oldu o sizin ve ağbinizin annesi eşinizle yengenizin değil eşim bana yatırım yapamıyoruz dese inanın çok kırılırdım babanızın emekli maaşı yok mu devletten bakım ücreti talep etseniz veya yanınıza alsanız ben evimde baktım ve geçen yıl kaybettim mümkün olsaydıda mamalarla beslenen annem hiç başımdan eksik olmasaydı nasıl bakım evine bırakılır düşünemiyorum ağbiniz kendisimi dedi size yatıralım diye belki oda bunalmıştır hasta bakımı çok zor ama anne denildiğinde akan sular duruyor ağbiniz de çok ayıp etmiş eşinizde ağbinizde erkek değilmi sonuçta düşüncesiz yaratılmışlar allah yardımcınız olsun

Canım yorumun için tşkler
Eşimin söylenme sebebi Abinin yapmış olduğu Hatay'ı neden bir telafi ediyoruz
Abi'm kadına bu vaadlerde bulundu

Zaten kadın 1000 lira alıyordu ve onu babam ödüyordu ... Siğortada yapılmaya başlandı Abim extra para teklif etti annem kötü olunca ama hiç bir şeye yanaşmıyor eşim buna kızıyor

Yeni evli sayılırım bebeğim yeni yatırımdan kastım bebek ve sağlık içindi...

Kadınla konuşma kararı aldım anlayışla Karşılar umarım...

bakıcıyla konuşup eskı fıyata gerı doneceksınız.zaten odeyemıyormussunuz kadında anlar herhalde.durumu açıklayın
ayrıca bakımevıne felan yatırmayı bır evlat olarak dusunmeyın lutfen....
katılıyorum sibelim84 o şimdi bebek gibidir insan ona kıyarmı insan yaşlandığında yeniden bebek oluyor yeri geliyor söz dinlemiyor inatlaşıyor yuruyemitor konuşamıyor allah anneleri ve evlatlarını korusun canım annem yaşasaydıda yavrum deseydi.

Bakımevini ben de istemiyorum
Gecen sene konusu açıldığında kahroldum Ağladım hayır dedim
Biliyorum tüm Yük benim omuzlarımda olucak ana yinede istemiyorum

O bize bakmış büyütmüş sıra bizde Bakım evini isteyen konusunu aman Abi'm di

bakıcıyla konuşup eskı fıyata gerı doneceksınız.zaten odeyemıyormussunuz kadında anlar herhalde.durumu açıklayın

Ödeyememekten geçtim sorunum tüm yükü benim omzuna yıkması
Ve annemin o eski halinde olmaması yani bayanın işi hafifledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…