Aynı böyle bir insanla 2 sene aynı grupta proje yaptım. Bizimki TÜBİTAK destekli bir proje olduğu için ayrılma gibi bir şansımız yoktu(beraber çalışmayı da biz seçmedik bu arada).
Benim evim uzak bahanesi ile 11.00' den önce gelmez(ben her sabah 08.30' da gelirdim), gelince de hocaya göstermelik 2 iş yapar, sonra bütün gün bahçede oturur, haftasonları bir bahane bulup gelemeyeceğim derdi hep ben gitmek zorunda kalırdım, yine de herkese ben çok çalışıyorum projeyi bir tek ben yürütüyorum diye dert yanardı.
Ben de bir sabrettim iki sabrettim, sonra aldım karşıma sert çıktım. Ne yaptın bugüne kadar söyle dedim, 08.30' da geliyorum akşam en erken 18.30' da çıkıyorum, sen bahçede çene çalarken ben burada çalışıyorum senin yapman gereken işi de ben düşünüyorum sen neden bahsediyorsun dedim. Hık mık etti ama itiraz edemedi. O günden sonra da sabah gelip işleri yazmaya başladım, ben bunları yapacağım bugün sen bunları yapacaksın diye eline kağıdı tutuşturdum.
Kısaca anladığı dilden konuştum, siz de böyle yapın. Kimseye emeğinizi ezdirmeyin. Ben çok çalışıyorum o hiçbir iş yapmıyor diyen kişiler de en az çalışan kişilerdir emin olun buna.
Gruptan ayrılma imkanınız varsa en doğrusu o tabii, benim yoktu. Düşünün ki aradan kaç sene geçti, hala ortak arkadaşlarımızla buluştuğumuzda sen o kıza nasıl katlandın bütün proje boyunca biz 5 dakika katlanamıyorduk derler, öyle bir insandı.