• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları ne yapmalıyım?

merakedemem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
91
0
36
İstanbul
İyi akşamlar herkese.
Ben lise sona geçtim bu sene.
Seneye güzel sanatlar için yetenek sınavına gircem.
Kazanamamaktan korkuyorum. İstediğim bölümün kontenjanı 10 malesef.
Kazanamazsam ne yapmalıyım ona karar vermek istiyorum.

Kazanamazsam Seçeneklerim Şunlar;

1) Bu sene staj yapıcam(muhasebe). Güzel sanatları kazanana kadar orada çalışmaya devam etmek? (lise bitince de çalışmamı istiyor çalışacağım yer.)

2) Diğer sene güzel sanatları kazanabilmek için 1 sene boyunca hiç bişey yapmamak sadece ders çalışmak?

3) Boş durmayıp muhasebe okumak. Aynı zamanda güzel sanatlara hazırlanmak?

Sizin fikirleriniz neler? Yorumlarınızı merak ediyorum ne yapmalıyım. Güzel sanatlar olmasını çok istiyorum ve olana kadar uğraşıcam. Seneye olmama ihtimali çok yüksek. 1 senelik çalışmayla yapabilir miyim bilmiyorum.
Muhasebe okuyupta kontenjan işgal etmek istemiyorum :50:

Lütfen yardım edin çok karışık kafam. En mantıklı olan sizce hangisi?
Şimdiden teşekkürler.

Bence ;'' 3) Boş durmayıp muhasebe okumak. Aynı zamanda güzel sanatlara hazırlanmak? '' olmalı. Zaten Türkiye'de malesef istediğimiz değil bulgumuz ıste calısıyoruz.Ama umudunu asla yıtırme.Muhasebeden kazandıgın parayla,güzel sanatlar dalında eğıtım alıp sınava girsen daha iyi olur.Gec olur ama garanti olur . Ama eminim sen yaparsın. Sende baya bir pozitif enerji hissediyorum.Morelini bozma.Hedeflerınden şaşma.İyi şanslar... :61:

Bence ;'' 3) Boş durmayıp muhasebe okumak. Aynı zamanda güzel sanatlara hazırlanmak? '' olmalı. Zaten Türkiye'de malesef istediğimiz değil bulgumuz ıste calısıyoruz.Ama umudunu asla yıtırme.Muhasebeden kazandıgın parayla,güzel sanatlar dalında eğıtım alıp sınava girsen daha iyi olur.Gec olur ama garanti olur . Ama eminim sen yaparsın. Sende baya bir pozitif enerji hissediyorum.Morelini bozma.Hedeflerınden şaşma.İyi şanslar... :61:

Teşekkürler.:70:
Muhasebeyi seviyorum ama yapmak istediğim iş değil:50:
Muhasebe 2. sınıfa geçerken, yani g.sanatlara 2. girişimde kazanırsam, muhasebeyi bırakırım.
Sonrada vicdan azabı çekerim boşuna gittim, benim yüzümden 1 kişi muhasebe bölümüne giremedi diye :50:
Ama güzel sanatları kazanamazsam en azından muhasebe mezunu olurum.
Güzel sanatları kazanana kadar çalışır para kazanırım seçenekler beni öldürcek :50:

Bence 2 .. O sınavı kazanmak tek hedefin olmalı :)

İstediğimde o ama bilmiyorum aklımdan atamıyorum diğer seçenekleri.
ya hiç kazanamazsam? bıkmadan usanmadan her sene girerim sınavına ama yaşım 20 25 bilmem kaç derken ortada kalırsam :50: çünkü hiçte kolay olmayacak güzel sanatları kazanmak.
işsiz kalmaktan korkuyorum :50:

Bence de 2. seçenek. En iyi şekilde sınavlara hazırlanmalısın. Hem daha çok gençsin. İşsiz kalmazsın canım nasibin nerdeyse bulur seni. Sen yeter ki azmet.

elbette idealist olmak en güzeli..
ama bide gerçek hayat var..
ekmek aslanın ağzında..
güzel sanatlar istiyosan, bu sene olmasada seneyede hazırlan bırakma ama bi taraftanda çalışmak istiyosan, işe ihtiyacın varsa muhasebeyide değerlendir..
ben senin yerinde olsam, eğer imkanım varsa ikisini bi arada yürütürdüm..
kontenjan işgal etmiyosunki..
seninde o işe ihtiyacın var ve işini yapıyosun..
sonuçta bi tarafta kazanacağından yüzde yüz emin olduğun bi sınav yokki, muhasebe kontenjanını işgal ettin, girmek isteyen bir kişinin hakkını birkaç aylık iş için yedin diyelim..
bence her alternatifi değerlendir..
iş bulmak gerçekten çok zor..

Yetenek sınavları hepimizin bildiği üzere torpilin en çok işe yaradığı yerler.
Eğer torpilin yoksa muhasebeyi boşlama derim.
Arkadaşın da dediği gibi, bir de gerçek hayat var.

Muhasebe bölümüne giripte bir kişinin okumasını engellemekle ilgili vicdan muhasebenizi takdir ettim doğrusu :61:

Açıköğretimden okuyabileceğin bir bölüm seçip aynı zamanda istediğin bölüm için çalışabilirsin.
Ama sırf güzel sanatlar için uğraşırsan şansın daha yüksek olur gibi, çünkü bu arada zaman geçirmek için girdiğin bölümün sınavları vs var onun için ders çalışacaksın bide...

Allah hayırlısını nasip etsin.

Back