Ne yapmalıyım?

Bilgehan24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
19
-12
1
27
Size daha önce anlatmıştım eşim borç yaptı annemler de beni evden aldı evimize geldik diye.Esimle konuştuk bir daha böyle yapmayacağına söz verip ne istersem yapacağını söylüyor.Ama annemle babam çok tavırlı dönersem bir daha bizi sil diyorlar.Ne yapmalıyım?Güven de yok eşime bilmiyorum.Ama annemlerin evinde de yapamıyorum.Sanki boguyorlar beni atanirsan yanında geliriz falan yanlış evlilik yaptım diye sürekli benimle gezmek istiyorlar.Bana ışık olun lütfen!

Bunun dışında tabii aileler hiç birbirine uygun değil ve eşimin ailesinin psikolojik rahatsızlıkları var.Bunlara da bizimkiler katlanmak zorunda değilsin diyor.Seni biz bunun için okutmadik diyorlar ama ben seviyorum.Sevgiyi göz ardı edip bosanmali miyim?

Bunun dışında tabii aileler hiç birbirine uygun değil ve eşimin ailesinin psikolojik rahatsızlıkları var.Bunlara da bizimkiler katlanmak zorunda değilsin diyor.Seni biz bunun için okutmadik diyorlar ama ben seviyorum.Sevgiyi göz ardı edip bosanmali miyim?
Sevgi mi? Herif bir milyon lira kumar borcu yapmış, neyini seviyorsun bu adamın? Ailen çık gel demiş ama sen hala sevgi mevgi diyorsun, sinir harbi yaşıyorum böyle konularda.

Size daha önce anlatmıştım eşim borç yaptı annemler de beni evden aldı evimize geldik diye.Esimle konuştuk bir daha böyle yapmayacağına söz verip ne istersem yapacağını söylüyor.Ama annemle babam çok tavırlı dönersem bir daha bizi sil diyorlar.Ne yapmalıyım?Güven de yok eşime bilmiyorum.Ama annemlerin evinde de yapamıyorum.Sanki boguyorlar beni atanirsan yanında geliriz falan yanlış evlilik yaptım diye sürekli benimle gezmek istiyorlar.Bana ışık olun lütfen!
E iyi o zaman dön kumarci esinle gez
Ailen seni boguyormus ya
Kendi tercihlerini yaşa

Annenler haklı.Madem destek oluyorlar boşan

8 yıldır ilişkimiz vardı.Yaptıgı hatalar çok büyük olsa da çok sevdim.Babamin karşısında durdum evlendik.Babam evimizi kurdu bizi evlendirdi.Gelinin babası olarak ev düzmede hep arkandamdaydi.Biz hiç borcsuz bir evliliğe adım attık.Sonra 8 ay sonra 1 trilyon borç yapmış.Onu söyledi.İnancımı kaybettim çünkü evlenmeden önce de çok büyük hatalar yapmıştı.Simdi de bana sormayarak borca batmış.Bir insan karısını hiç mi dusunmez?Ben de babamlarin desteğiyle gitmeyi seçtim.Ama içimde öyle bir sızı var ki.Severek ayrılmaya inanmıyordum.Ama ben severek ayrılıyorum.Bu acı geçer mi?Onu o kadar seviyordum ki her seyimdi.Her şeyde onu korudum.Ama o beni koruyamadı.Su an bile belki de beni suçluyor kendi hatasını düşünmeden...Diyor belki sevmedi gitti ama o kadar sevdim ki aslında içim şu an çığlık atıyor.Ben her şeyden önce sevgimize inanmıştım.Bir daha beni üzmez dedim.Ama artık geri de dönüşü yok çünkü ilk hatasında da beni babam kurtardı.Bunda da babam aldı beni getirdi artık biliyorum onlar da yaşlandı üçüncü olsa ve tekrar hata yapsa babamın ölümü bu üzüntüden olacak.Ve bunu yapamam.

Yazık günah o babanıza. Adam daha ne yapsın, ev bile kuramayan boş beleş kumarbaza kızının hatırına ev kurmuş. Neyse siz dönün koşun, kocanız kumar parası bulamazsa satacak eşya kalmazsa sizi satar. Kardeş, babanızın parasını çalmış bir bakıma. Hırsızlara da aşık olmayın yahu. Ya da söyleyin babanız sizi evlatlıktan reddetsin. Aramızda bir psikiyatrist varsa nolur gelip anlatsın bu vakaları. Bir insan nasıl bu noktaya gelir nasıl kendini benliğini yok sayıp nasıl bu kadar ezik olabilir?

Ailem beni boğuyor yazmışsınız, nasıl yapmasınlar? Millet malını mülkünü kumarbaz damat yesin diye yapmamıştır. Arkalarını dönseler ellerinden alır kocanıza yedirirsiniz.

...Sonra bir gün kocam 1trilyon borç yaptığını söyledi hem de kredi kartından çektirerek.Benim dünyam yıkıldı.Bana da sormamis beni düşünmemiş...

Aileniz haklı. 1 trilyon borcu ödemek için mi geri döneceksiniz ?

anne babanızın eğer eşine dönersen bizi sil demesine inanmıyor, size kıyamayacaklarını içten içe biliyor ve eşinizin verdiği sözü tutmayıp sizi yine hayal kırıklığına uğratması hâlinde döneceğiniz bir yer olduğunu bildiğiniz için risk almak istiyor olabilir misiniz? peki buna değer mi?

ailenizin sizin için endişelenmesi, üzülmesi endişeniz olmasın diyelim; hayal kırıklığına uğrayıp üzülme endişeniz yok mu, kendinizi de mi gözden çıkardınız? eşiniz güven vermiyormuş kendiniz diyorsunuz, bu yeniden deneme isteği nasıl vuku buluyor anlayamıyorum, ailenizin sizi varlığıyla bunaltması eşinizin aldatmasından (sözle aldatış, kumarda borç yapması) daha kötü olabilir mi ki?

Eşine dönme mutsuz evliliği kabullenme

Sevgini göz ardı et tabiki. Böyle bir durumda nasıl sevgi kalıyor onu da anlamadım. Eşin kumar bağımlısı trilyon borç yapmış. Kesinlikle o eve dönme, ailenle iyi anlaşamıyor olsan bile, en azından eşinin yanında sürünüp kanser olmaktan iyidir. Eşinle barışıp ne yapacaksın bir ömür onun borcunu mu ödeyeceksin? Yazık etme kendine

Yağmurdan kaçıp doluya tutulursun diyorum.

O borcu sıfırladığın gün dönerim desenize bir. Size bayıldığından değil, babanızın imkanlarından olmamak için dön diyor. Evinizi eşyanızı bile babanız yapmış. Kim bilir babanızdan alıp alıp ne paralar yedirdiniz bu adama. Kumarı seviyor hanımefendi sizi değil. Siz maddi olarak güvence sağlıyorsunuz. Aileniz aç bırakacak değil ya, alır getirirler doldururlar dolaplarınızı. Adam aç susuz kalmama derdinde. Beş kuruş parası yok, olanı kumara yatırıyor. Kendisini besleyecek, evini temiz tutup çamaşırını yıkayacak biri lazım. Koşun adam mağdur olmasın.

Hay sevginize bir siz seviyorsunuz. Bir adamı sevmemeniz için ne yapması gerekiyor anlamıyorum ben artık. Kumar oynuyor seviyorum, dövüyor seviyorum b.k var seviyorsunuz. Dönerseniz umarım ailenizin gercekten siler sizi başlarına bela almaz. Bugün borç yapmis yarın o borcu odeyemediginde başındaki beladan sizi feda ederek (kibar tabirle) kurtulmasin da. Off gercekten icim şişiyor şuradaki seviyorum ama ağız yaymalarindan

Ailen hakli, sende akil yok madem onlari dinle bundan sonra. Adam kumarbaz, ailesi hastalikli daha neye gideceksin allesen???

Esimle konuştuk bir daha böyle yapmayacağına söz verip ne istersem yapacağını söylüyor.

Söz vermek ve kumar bir arada olmuyor, kumarbazlar verdikleri hiçbir sözü tutmazlar.

Aileniz haklı ama 27 yaşında kocaman kadınsınız, kendinizi ateşe atmak istiyorsanız atarsınız, borç batağında yanmak istiyorsanız da yanarsınız, benim de evli kızım var Allah inşallah yolundan şaşırtmaz lakin eşi kumar oynasa borca batsa evladımı kurtarmak isterim, he evladım bırakın ben boğulacağım diyorsa da zincirleyemem fakat kocasının kumarı için 5 kuruş maddi yardım da yapmam.

Sevgi değil o bağımlılık. Ailesi arkasında olmayan kadınlara nazaran çok çok daha şanslısınız. Eşiniz düzelmez. Hele ki psikolojik rahatsızlıklar diyorsunuz yani herkesin ayrı ayrı iyiye gitmesi lazım, eh bu da mümkün değil.

Atanın, paranızı kazanın, güzelce hayatınıza bakın. Ailenizi de öpüp başınıza koyun bence. Bir süre içiniz daralır ama işe başlayınca kendi hayatınızı kurarsınız.

Back