Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
46.516
Puanlar
548
Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.

Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.
Firmasına şikayet edin

Çalıştığı firmaya şikayet et. Ne bu cesaret ya. sürekli kargo getiriyor diye bu yüzü bulması çok saçma

Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan.
Yahu kaydetmenizi anlarım çok doğal da elin kargocusunun durumlarını niye takip ediyorsunuz? İlgilendiğinizi düşünmüş o da.
Şikayet edin şirketine

Çalıştığı firmaya şikayet et. Ne bu cesaret ya. sürekli kargo getiriyor diye bu yüzü bulması çok saçma
Calcifer adam beni hiç görmedi desem.
Devamlı kardeşim iniyor ben evden dışarı çıkmıyorum bile. Wp profilim herkese açık oradan mı gördü naptı bilmiyorum. Acayip sinir oldum.

Calcifer adam beni hiç görmedi desem.
Devamlı kardeşim iniyor ben evden dışarı çıkmıyorum bile. Wp profilim herkese açık oradan mı gördü naptı bilmiyorum. Acayip sinir oldum.
Belli ki takıntılı biri Narcissa. tedirgin olmakta haklısın mutlaka firmasına şikayet et

Kargo firmalarını ben de kaydediyorum. Bu zamana kadar hiç durumlarını izlemek aklıma gelmedi ama şu Watsapta durum paylaşma olayına alışamadım ondan sanırım. Muhtemelen siz izlemeye devam ettikçe ilgisinin karşılıksız olmadığını düşünmüştür. Rahatsız olmakta haklısınız konuşmuşsunuz anlamamış ya şikayet edeceksiniz ya görmezden geleneksiniz. Tabi şikayetin ardından kesin bir yaptırım uygulanacağının garantisi yok maalesef

Umarım numarayı kaydettiğin için boş linç yemezsin 😂 ben de sık gelen kargocuları ve sık yemek siparişi verdiğim kafeleri vs kaydediyorum. Bence burada yanlış yok.

Senin adamı kaydetmiş olman, onun yaptıklarını ucundan kıyısından meşru kılmaz. Rahat ol senlik bir şey yok, adam sınırsızmış. Kesinlikle adamı firmaya şikayet et, aileni ve nişanlını da haberdar et. Büyürse direkt polise git.

Yahu kaydetmenizi anlarım çok doğal da elin kargocusunun durumlarını niye takip ediyorsunuz? İlgilendiğinizi düşünmüş o da.
Şikayet edin şirketine
Yok takip etmedim
Durumlara bakıyorum öyle, gördüm birkaç defa özellikle bana atıldığı bariz belliydi.
Ondan sonra dikkatimi çekti, çünkü mesela ben gördüm 5 dk sonra sildi birkaç defa denk geldim dikkat ettim. Zaten sonra tersledim, diyorum ya benimde hatam olabilir ama hayır dediysem hayırdır. Zorlamanın, benim evimi video olarak araba storysi çekmenin anlamı nedir? Bu da mı benim suçum?
İlgilendiğimi düşünmesi saçma tarih yazıyor orada.

Herhangi bir yaptırım uygulanır mı, benim başıma geldi başkasının başına gelmesin. Rezil etmeyi bile düşündüm.

Mutlaka şikayet edin kargo şubesine , hatta bizzat gidin ve müdürle konuşun.

Bir süre gençken kargo şubesinde çalışmıştım , bu tarz durumlar affedilmiyor .

Numarasını silmeseniz de hikayelerini "sona al" diyin ve bakmayın. En azından numarasını sildiğinizi düşünsün. Evet yaptığı rahatsızlık vermek ama ben çaliştiği firmaya şikayet edip işinden olmasını istemezdim. Bilmiyorum, vicdani gelmedi bu seçenek. Size mesaj atarsa tersleyin sert konuşun. Daha da akıllanmazsa takıntı yaparsa o zaman şikayet edin iş yerine.

Kargo firmalarını ben de kaydediyorum. Bu zamana kadar hiç durumlarını izlemek aklıma gelmedi ama şu Watsapta durum paylaşma olayına alışamadım ondan sanırım. Muhtemelen siz izlemeye devam ettikçe ilgisinin karşılıksız olmadığını düşünmüştür. Rahatsız olmakta haklısınız konuşmuşsunuz anlamamış ya şikayet edeceksiniz ya görmezden geleneksiniz. Tabi şikayetin ardından kesin bir yaptırım uygulanacağının garantisi yok maalesef
Ben izliyorum, bende atıyorum çünkü. Ama gördüğü hiçbir durumum yok, ben sadece arkadaşlarıma atıyorum. Arkadaşlarımın attığını izliyorum. Onunkini de izledim denk geldikçe.
Dediğim gibi bu benim hatamdır ama benim hayır dediğim şey hayırdır, fazlası tacize girer. Firmadan bir ceza almazsa daha çok takar diye korktum.

Ailenize ve nişanlınızada anlatın durumu adam takıntılı olabilir ortalık ruh hastası pislik kaynıyor

Umarım numarayı kaydettiğin için boş linç yemezsin 😂 ben de sık gelen kargocuları ve sık yemek siparişi verdiğim kafeleri vs kaydediyorum. Bence burada yanlış yok.

Senin adamı kaydetmiş olman, onun yaptıklarını ucundan kıyısından meşru kılmaz. Rahat ol senlik bir şey yok, adam sınırsızmış. Kesinlikle adamı firmaya şikayet et, aileni ve nişanlını da haberdar et. Büyürse direkt polise git.
Evet bende ediyorum çünkü yabancı numaraları genelde açmıyorum.
Teşekkür ederim desteğiniz için.

Her ihtimale karşı numarasını silip konuşmaları tutun derim. Kanıtınız olur. Kargo firmasına nişanlınız, babanız ile vs. gidip konuşmak da daha iyi olur. Kanıtlarınızı gösterirsiniz.

linçler başlamış😂 durumlara bakarken hâliyle sırasıyla herkesin durumu gözüküyor. Bir iki şüphelenmeden sonra da herkesin içi gıdıklanırdı bence “acaba” diye. Kaldı ki hissinizde yanılmamışsınız da. Fakat bundan sonrası için numarasını silin ki profil fotoğrafınızı görmesin. Siz de durumlarını görmeyin.

Ailenize ve nişanlınızada anlatın durumu adam takıntılı olabilir ortalık ruh hastası pislik kaynıyor
Anneme anlattım, o kargoyla yollanıyorsa alma başka yerden al dedi ama trendyolda bu belli olmuyor. Annemin çekindiği bana ya da kardeşime rahatsızlık vermesi. Şikayet etmek aklımızdan geçti ama bilmiyorum.
Nişanlımda değil aslında sevgilim, onun şuan haberi yok akşam söyleyeceğim. İnanın size atsam oha dersiniz o derece yani. Aşırı rahatsız oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back