- 27 Ekim 2024
- 106
- 111
- 18
- Konu Sahibi thatsmeduygu
-
Size bağırılmasına müsaade etmeyin. Eh annenin babanın bağırdığını gören kardeş elbette hakaret eder. Genel olarak aile dinamiğiniz sıkıntılı.Ve verdiğiniz tavsiyeler bizim evin gerçekliğinden uzak. Yemek yapma, temizleme bilmem ne. Bunları yapmayınca annem işten gelince bir tek bana bağırıyor. Kaç yaşında kız olduğumu söylüyor, ben bunları dinlemek yerine tabii ki ev işlerini tercih edeceğim. Kardeşim ise bütün gün sadece yatıyor. Ve bir kere bile sen napıyorsun demedim. Onu zorla temizlik yapmaya da zorlamadım.
hayır içer misin dediğime eminim, ilk mesajda da iç derken içer misin anlamında dediğimi yazmışım. İçer misin dedim. emrivaki değil eminim. elbette haksız noktalarım vardır fazla üstüne düşmek ve iletişim kurmaya çalışmak. Buradakiler beni haksız bulmuyor, sizin demek istediğiniz eğer böyle biriyle muhattap olman bile hata ise, elbette bu konuda haksızım. Sürekli hakaret edilen biriyaeniz elbette bir gün patlayavaksınızdır. Siz en ufak bir şeyde ben de yumuşamazdım diyorsunuz ancak ben en ufak cevap verince neden suçlu oluyorum, çocuğu dövmek derken itişmekten bahsediyorum. Napıyorsun sen der gibi. Çay fırlattı üzerime 2 damla suyla aynı şey miydi? Aynı şey oldu velhasıl kelam, o suyu da hak etti. normal konuşmalarda bile sırf ben ona cevao vermiyorum diye gıcık gıcık cevap vermekten kendini esirgememeye başlamıştı. hani olur ya siz sakin olursunuz karşınızdaki ısrarla sizi gömmeye çalışır. Ben de dayanamadımburada anlattığına göre olay şöyle gelişmiş
"bardakta kalani içer misin"
"baska yere doksene gerizekali
ama ilk yazdiginiz mesajlarda olay su sekildeydi;
"bardakta kalani icer misin"
"icmeyecegim"
"ic"
"baska yere dök gerizekali"
sonra suyu yüzüne atmissin, o sana cayi atmis. sonra da kiza vurmussun.
sence bu normal mi?
annem babam beni haksiz buluyor diyorsun, buradakiler de seni haksiz buluyor. ama sadece "hayir hakli olan benim" diyorsun.
ergenliğine vermek lazim. çünkü olgun insanlar karşısındakinin davranışını- yasanam olaylari degil olaylara kendi tepkisini sorgular.
ablam beni dovse aksamina wpden qr kod gonderse ben yumuşamazdim. ne alaka yani?
bana ne yapayim diye soruyorsan hic ustune varma - ne odasini topla, ne onunla otur hakaretlerini duy.
sen artik o evden çıktın. birak ne b.k yerse yesin.
böyle üstüne vardikca her sey daha da kötüye gidecektir. ilisme, keyfine bak
zaten bir ayligina gelmişsin , cik git arkadaşlarınla gez, toz. odanda film izle. minimum iletisim kur kardesinle. ayni evde birbirinize dokunmadan yasayin.
en azindan kavga etmez, hakaret duymazsıniz.
o da siz alanina girmeyince kedi gibi tislamayı bırakır.
bir sure böyle iki yabanci devam edin. zaten zamanla onun da bu histerikli ergen halleri gececektir, o zamanlar fazla ustelemeden yavas yavas iletisime geçin..siz eve ciktiysaniz mesela uni sınavından sonra şehrinize davet edin kafa dagitsin diye. ona cocuk gibi de davranmayin- akrab gibi davranın. o arada normale donersiniz zaten zamanla.
ha dersen ki "ben onu gormezden gelirsem aramiz daha kötü olur"
ben de sana derim ki "asil böyle dipdibe olmaya devam edersen araniz daha kötü olur"
bazen mesafe iyidir.
benim ablam evlenecegi zaman düğün stresinden mi, yeni gelin piremsesliginden mi bilmiyorum bjr gicik oldu aramiz. ne dersem batti, yanlis anlasildi falan filan. oyle gergin bir donemimiz oldu. sirf "biz etle tirnagiz kopamayiz" diye o dönem sık sık bulussak eminim ki dolup dolup tasar belki de birbriimizden iyice tiksinirdik.
ama bıraktım gitti. aylarca annemler gitse ben calisiyorum dedim, onlar gelse mesaideyim dedim denk gelmedim. sonra ara ara gitmeye basladim , buzlar eridi derken bebek haberi falan hepten eskisi gibi iyi olduk. 8 yildir da masallah baska tatsizligimiz olmadi.
zamaninda kurulan mesafe cok büyük kavgalarin önüne geçer
Anıları falan düzeltemezsiniz bunu çıkarın aklınızdan öncelikle. Çok nahif yaklaşıyorsunuz. Bırakın odasına kapansın. Tamam ablasınız, adım atmışsınız, olmamış. Çünkü kardeşinizde saygı yok terbiye yok. Bu kadar. 3 oda 1 salon ev neden temizle temizle bitmiyor onu da anlamadım. Bu kadar her şeyin sorumluluğunu almayın. 11 ay ne yapıyorlarsa onu yapsınlar. Çay kahve yapılır zaten, anne babaya servis yapılır meyve ikram edilir, sohbet edilir, televizyon izlenir. 1 ay böyle geçer yani. Yok temizlikti yok kardeşimdi, heba etmeyin. Hiç olmadı staj falan ayarlamaya çalışın kendinize.Garip bir şekilde herkes ben olsam ben de böyle yapardım diyebiliyor ama kardeşiniz böyle davransa herkes sus pus oturamazdı
elbette öyle. ben kimseyle sorun yaşayan biri değilim, çok nadir sinirlenirim. Bakmayın burada yazılanlara, böyle bir sinir hastası olmayı istemezdim. Küçükken de hep beni döver çığlık atardı kardeşim, annem de ona bir şey oldu sanar bana karışırdı. İtiş kakışmayla geçti karşılıklı. Ben bu anıları düzeltmek adına böyle davransam da şu an zamanı değil iyi niyetten anlamıyor. Sürekli odasına kapandığı için onunla aktivite yapmak istedim. 1 aylık buradaylen en azından yanında olmak istedim.
baba değil de anne elbette kızıyor ama eskiden daha çok oluyordu, şimdi zaten kimseyle bu ptoblemleri yaşayacak kadar biarada kalmıyordum. Hatta size geçenlerde bir olayı anlatayım, kardeşim benim çantamdan kendsiibe ait oldupunu zannettiği bir dudak kalemini aldı, ben de al ama o benim dedim, o ısrarla kendisine ait olduğunu, benim ondan kaçırdığımı söyledi. halbuki onu üniversite okuduğum şehirden almıştım, cevapları da mal o benim, sen salak mısın minvalinde. Hakşı olduğuma emin olduğum şeylerde bile böyle davranıyorSize bağırılmasına müsaade etmeyin. Eh annenin babanın bağırdığını gören kardeş elbette hakaret eder. Genel olarak aile dinamiğiniz sıkıntılı.
Temizlikten kastım süpürge ve silme. Gidip köşe dip temizlemiyorum elbet. Yemeği de ben yapıyorum annem ağır hir işte çalışıyor. Ben yokken de ya hazır yiyorlar ya da kardeşim yapıyor ama ben buradayken de kardeşim pek dokunöak istemiyor. Küçük bir kardeşim daha var 7 yaşında. O iyi beslensin diye ev yemekleri yapmaya çalışıyorumAnıları falan düzeltemezsiniz bunu çıkarın aklınızdan öncelikle. Çok nahif yaklaşıyorsunuz. Bırakın odasına kapansın. Tamam ablasınız, adım atmışsınız, olmamış. Çünkü kardeşinizde saygı yok terbiye yok. Bu kadar. 3 oda 1 salon ev neden temizle temizle bitmiyor onu da anlamadım. Bu kadar her şeyin sorumluluğunu almayın. 11 ay ne yapıyorlarsa onu yapsınlar. Çay kahve yapılır zaten, anne babaya servis yapılır meyve ikram edilir, sohbet edilir, televizyon izlenir. 1 ay böyle geçer yani. Yok temizlikti yok kardeşimdi, heba etmeyin. Hiç olmadı staj falan ayarlamaya çalışın kendinize.
eee israr ettin darladin diyorum işte ben dehayır içer misin dediğime eminim, ilk mesajda da iç derken içer misin anlamında dediğimi yazmışım. İçer misin dedim. emrivaki değil eminim.
lütfen bazen düşün "acaba neden?" diye.kimse beni özlemiyor. Kardeşim hele bence hiç.
Çantanızı neden açıyor?baba değil de anne elbette kızıyor ama eskiden daha çok oluyordu, şimdi zaten kimseyle bu ptoblemleri yaşayacak kadar biarada kalmıyordum. Hatta size geçenlerde bir olayı anlatayım, kardeşim benim çantamdan kendsiibe ait oldupunu zannettiği bir dudak kalemini aldı, ben de al ama o benim dedim, o ısrarla kendisine ait olduğunu, benim ondan kaçırdığımı söyledi. halbuki onu üniversite okuduğum şehirden almıştım, cevapları da mal o benim, sen salak mısın minvalinde. Hakşı olduğuma emin olduğum şeylerde bile böyle davranıyor
bir kere söyledim içecek misin devam edecek misin anlamında. siz nasıl birisiniz. ben olayı anlatmaya çalışıyorum. sevilmemekte haklı olduğumu mu söylüyorsunuz? Öyle bir iddiam da yok iyi evlat benim falan. Siz sadece sataşmak için buradasınız. Ben zaten kardeşime nasıl davranabilirim onu soruyorum. Bu kadar tuhaf tepkilere gerek yokeee israr ettin darladin diyorum işte ben de
valla burada beni bile yordun.
tamam en cok sen haklisin, keske benim ablam olsaydin. harika bir evlatsin, kardeşin kepcük agizli salagin teki. nasil bilmez senin kiymetini? hem burs paranla mobilya takimi aldin hem guzel mobilyali odani sinava hazirlanan kardesine mj verdiler? ne munasebet? yilin 2 ayi geliyorsun ya nasil verirler!! o oda senin odan.
lütfen bazen düşün "acaba neden?" diye.
bilmemÇantanızı neden açıyor?
neden sevilmedigini düşünürsen bulabilirsin diyorum ama olaylara o kadar çok ve sadece kendi pencerenden bakıyorsun ki bulabilecegini hic sanmiyorum.bir kere söyledim içecek misin devam edecek misin anlamında. siz nasıl birisiniz. ben olayı anlatmaya çalışıyorum. sevilmemekte haklı olduğumu mu söylüyorsunuz?
Öyle biri değilim, neden bu kadar sert ve acımasız yorumlar yaptığınızı anlayamadım. Kendi penceremden bakmam genelde olaylara ve hep kendimi suçlarım. Ama bu sefer özellikle davranışlarıma dikkat ettiğim çok yumuşak davrandığım yerlerde de aynı muameleyi görmüş olmanın verdiği duygularla buraya konu açtım.neden sevilmedigini düşünürsen bulabilirsin diyorum ama olaylara o kadar çok ve sadece kendi pencerenden bakıyorsun ki bulabilecegini hic sanmiyorum.
dunyada tek bir hakli var ve o sensin. sana haksiz diyen seni yanlış anlamistir:)
neyse yalvaririm beni konudan engelle gece 4 olmus sinirlerim zipladi, tetiklendim konuda
Sizin ailenizde ergen kardeşinizden daha büyük sıkıntılar var. Anneniz sizi birey yerine koymuyor. Bence kardeşi sallayın da bu konuya odaklanın. Sallayın diyorum çünkü ona daha ana babası laf geçiremiyor.Hatta önceki mesajda da söyledim benim kaybettiğimi öne sürerek akbilini ben kaybettim diye anneme bu mal ablam akbilimi de kaybetti diyor ben de kaybetmediğimi hatta hiç görmediğimi 3 gündür anlatmaya çalışıyorum. Annem bile sen kaybetmişsindir dedi. Halbuki akbil kızın başka montunun cebindeymiş. Bana da şimdi onu eşşek gibi cüzdanıma koyuyorsun dedi. Her seferinde bu üsluba karşılık verecek olsam kızla birbirimizi öldürmüştük
Açıkçası çok umrumda değil. Zaten seneye eve bile gelemeyeceğim, diş okuyorum ben stajla geçecek yazım. Sallamaktan başka çare yok gibiSizin ailenizde ergen kardeşinizden daha büyük sıkıntılar var. Anneniz sizi birey yerine koymuyor. Bence kardeşi sallayın da bu konuya odaklanın. Sallayın diyorum çünkü ona daha ana babası laf geçiremiyor.
Aynen bu şekilde hayat geçmez. Bırakın takılsın. Siz odasına girerseniz o çantanızı açar sizi itham eder. Siz yüzüne su atarsanız o başka şey atar. Sözlerinizi başka yere çeker çünkü herkese kurulmuş. Bilemezsin ki kafası nasıl çalışıyor daha. Büyüyecek, dersini alacak. Ama sizin de büyümeniz lazım, bunun da yolu hayatınıza bakmak. Sizin 16 yaşında bir çocuğunuz yok, ergenliği kötü geçen bir kardeşiniz var. Ya bana ablan olarak saygılı davran ya da muhatap olma diyeceksiniz. Yorum da yapmayacaksınız. Yorum kaldıracak bir dönemde değil.Açıkçası çok umrumda değil. Zaten seneye eve bile gelemeyeceğim, diş okuyorum ben stajla geçecek yazım. Sallamaktan başka çare yok gibi
Doğru diyorsunuz, yapacak pek bir şry yok. Teşekkür ederimAynen bu şekilde hayat geçmez. Bırakın takılsın. Siz odasına girerseniz o çantanızı açar sizi itham eder. Siz yüzüne su atarsanız o başka şey atar. Sözlerinizi başka yere çeker çünkü herkese kurulmuş. Bilemezsin ki kafası nasıl çalışıyor daha. Büyüyecek, dersini alacak. Ama sizin de büyümeniz lazım, bunun da yolu hayatınıza bakmak. Sizin 16 yaşında bir çocuğunuz yok, ergenliği kötü geçen bir kardeşiniz var. Ya bana ablan olarak saygılı davran ya da muhatap olma diyeceksiniz. Yorum da yapmayacaksınız. Yorum kaldıracak bir dönemde değil.
Ya hu kitabını kaldirdim demedin mi , Kaldırma. Yemeğin bowl gibi demedin mi , deme. Sen kötü niyetlisin demedim ki kardesin şuan sen ne desen tersleyecek muhattap olmanasıl okumadan aynı lafları söylüyorsunuz? Sizce ben odasına mı karışmışım, yemeğine mi? odasını topla bile dememişim, yemeğine de bir şet dememişim. Üstten mi okuyorsunuz, anlamıyorum
Bundan sonra zaten kendi odasına hapsolacak şekilde bırakacağım, daha fazlasına gerek yok onu anladıkYa hu kitabını kaldirdim demedin mi , Kaldırma. Yemeğin bowl gibi demedin mi , deme. Sen kötü niyetlisin demedim ki kardesin şuan sen ne desen tersleyecek muhattap olma
Dokunma söyleme temizleme her kardeş bir değildir kaldı ki 16 yaşında ne yapsan söz dinletemezsin. Bırak öyle pis aksi kalsın odası da kendisi de 1-2 yıl sonra düşünceleri felan değişir sorgulamaya başlar niye kimse benle konuşmuyor zamanı gelince dinleme kıvamına gelince söylersin :)Merhabalar, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 16 yaşında da bir kız kardeşim var. Gelgelelim kız kardeşimle küçüklükten beri anlaşamıyorum. Küçükken bile çok aksi insan içine çıkmayan bi tipti. Bense tam tersiyim. Üniye gittiğimden beri haliyle problem yaşamıyoruz ama bugünlerde yine sorun oluyor. Mesela onun odasını topluyorum (odası dediğim yere kitapları düşüyordu ve eşyaları, kırılmasınlar diye masasına geri koydum) bana gerizekalı mısın defol git toplama diyor durduk yere. Sabah kendine enteresan bir tabak hazırlıyordu koredekiler gibi bowla benzemiş diye şaka yapıyorum (bunu tamamen iyi niyetle hani değişik olmuş anlamında diyorum, dalga geçmek değil takdir etmek için) ona da cevap olarak hıı çok komik dedi. Ne desem böyle malca cevaplar veritor. 1 arkadaşı dışında arkadaşı yok. En son bugün dayanamadım. Masada çay içiyorduk ki ben zaten senede birkaç ay onlarla beraberim, suyun dibi kalmıştı onu da iç dedim ona, o da midem bulanır içemem koysana şuraya gerizekalı dedi, ben zaten başka batdağa koymak için yeltendim bana gerizekalı demesi çok sinirlendirici geldi, ben de o dibinde kalan suyu surstına fırşattım. O ise bana cevap olarak çayı fırlattı bağırış çağırış. (Sürpriz tiyatro bileti alıyorum bana daha önce gitmek istediğini söylediği için, gerizekalı mısın bana neden sormadın diyor sadece.) Dayanamayıp vurduö hatta artık sabrım kalmadı. Annem her zaman beni haksız buluyor. Hep ben haksızım. Kız asla normal değil. Her şeye bir cevabı var. Ve geçrekten kardeşim olmasa gram sevmeyeceğim bir tip. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Düşünceleri değişecekse elbette hiç karışmam, benim korkum hep böyle iletişimimiz olmasıDokunma söyleme temizleme her kardeş bir değildir kaldı ki 16 yaşında ne yapsan söz dinletemezsin. Bırak öyle pis aksi kalsın odası da kendisi de 1-2 yıl sonra düşünceleri felan değişir sorgulamaya başlar niye kimse benle konuşmuyor zamanı gelince dinleme kıvamına gelince söylersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?