Ne yapmalıyım, bilmiyorum

kimliksizkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
627
805
Gunaydin hanimlar, ben devlet dairesinde memurum yeni atandim, yeni geldigim icin mi yoksa baska bir neden mi bilemiyorum is arkadaslarimla fazla konusasim gelmiyor hatta hic konusmuyorum bile denilebilir gunaydin iyi aksamlar ve bazen soru sorduklarinda cevap veriyorum o da kisa kisa. Haliyle bu durumdan baya sikayetciler. Neden hic konusmuyorsun cumlesine neredeyse her gün maruz kaliyorum. Calisirken bir yandan konusmak istesem yapacağım is kafamda karisacak ve yanlis olacak ( yeni basladigim icin yavas yavas yapiyorum ve dogrulugundan emin olmak istiyorum) hem de ne konusacagimi bilemiyorum ancak birisine guvenmemem gerektigini kesin biliyorum cunku yanimda bile benim dedikodumu yapan biri var yeni basladigim icin haliyle ses cikaramiyorum. ( konusmama nedenim bu kisi yuzunden ortama alisamadigim olabilir mi bilmiyorum) bir keresinde yururken arkama aniden donunce bana nefretle baktigini gordum. Ben ona hicbir sey yapmadim, hep kibar olmaya calistim. Diger calisma arkadaslarim yardimsever ve iyi ama tabiki konusmadigim icin biraz tuhaf karşılıyorlar. Onlarla neden rahat konusamadigimi bilmiyorum seviyorum ama konuşamıyorum o kisi is ogretirken bile alayli bir sekilde ogrettigi icin diger kisilere de rezil oluyorum, onlara karsi mahcubiyet mi hissediyorum bilmiyorum .Dedikodumu yaptigi kisi bana yardim ediyor is konusunda ama bazen benim hakkinda konuştuklarında güldüklerini duyabiliyorum. Sesin gitmedigini mi saniyorlar anlamiyorum arada 1 metre bile yok. Gelen vatandasa da cok ters davraniyor ben bilmedigim icin cevaplayamiyorum keske bilseydim de ben cevaplasaydim diyorum. Sizce ne yapmaliyim ☹ isimi seviyorum calismayi cok seviyorum ama benim hakkimda konustuklarini duyduğumda cok üzülüyorum butun motivasyonum düşüyor cevap versem bile biliyorum ki beni gondermek icin elinden geleni yapacak. O yuzden artik is konusunda soru bile soramıyorum ( cogu isi o bildigi icin ona sormak zorunda kaliyordum) müdürümü seviyorum bu konuyu konustuk ama o da onun iyi biri oldugunu yapisinin boyle oldugunu soyledi ama ben beimle surekli alay eder gibi konusan biriyle birlikte olmak istemiyorum ☹ bana butun isi ogretse seve seve yaparim mesailere bile kalirim ama yeter ki ters tepki veya alay eder gibi anlatmasin diyorum icimden ama yine yok soru sormaya bile korkuyorum artık

Zamanla alışırsınız.
İş ortamlarında her türlü insan var.
İnsanoğlu çok çabuk adapte olur, selam da verir, şaka da yapar, iyi insanlarla sohbet, kötü insanları takmazsınız.
Daha çok yenisiniz, hiç kafanıza takmayın.

Kimsenin sizinle uğraştığı güldüğü falan yok
Debdebe başka birşey değil
Rahatlayın relax
Bilmediğinizde gülün geçin
Bu gerginliğiniz yüzünden yaşıyorsunuz bunları
Ben bile burda gerildim valahi

Hiç mi yemek yemiyor çay kahve içmiyorsunuz iş yerinde? İş yaparken konuşamamanızı anlarım ama kendinizi insanlardan tamamen soyutlamak normal değil.

İnsanlar tanımadıkları, tanıyamadıkları insanların arkasından konuşurlar. Siz kimseye sizi tanıma fırsatı vermiyorsunuz ki.

Bu karakter meselesi. Ben de konuşmayı çok sevmem hele ki yeni ortamlara alışmam epey zaman alır. Siz de öyle gibisiniz. Yani her şey zamanla. Üzerinizde baskı hissetmeyin lütfen, ve bu baskı dizi daha da içinize dönmesin. Normal bir durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…