- 10 Nisan 2021
- 148
- 151
- 23
- 29
- Konu Sahibi Minnoskizz
-
Bence hakkınızı arayın. Bir süreden sonra kendisi pes edecektir. Sürünsün. Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Evet mesleğiniz olabilir ama şu da var. Bu zamanda kira cok zor. Bende istanbuldaym kiralar burada şuan 2800 ben 1250 ye oturuyorm. O da iş olanakları az olan bir kesimde kalıyor. En azından başınızı koyabileceğiniz bir eviniz olsaydı. Size evladinizla garanti gelecek vermesi lazmdi maddi olarak. Yarın öbür gün illaki bir yuva kurmak isteyecek erkek degilmi sonuçta alınmayın kalbinizi kırmak için söylemedim. Hayatın kanunu bu. Bir erkek kolay kolay tek başına yaşayamaz. Karşısına öyle biri çıkar pat diye nikaha oturur. 5-6 yıl beklemek zorunda kalmazsınız. Bu işler hiç belli olmuyor. Birde şunu söylemek istiyorum imkanınız var ise Silivri gibi kalabalık olmayan bir ilçede açın hem daha çabuk görülür dava hemde belki o kadar uzun sürmez. Bu arada rahatsızlığındn dolayi geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasınAltınlar toplamda 150 gramı geçer o civarlarda başka da ortak aldığımız bişey yok..
hic üzülmeyin. saçma sapan laflarla insan etiketleyen insanları Allahım her yerden uzak tutsun.Aynen öyle...bir kadın hele de çocuğu varsa tekrar evlenirken daha temkinli oluyor olmakta zorunda...ama işte sizinde dediğiniz gibi toplumda hic bir aile boşanmış çocuklu kadınla , oğulları evlensin istemiyor...ah ah bu konular çok derin ve çok yaralarimiz var toplum olarak....ya düşünsenize bir kadın namusuyla evleniyor ve boşanıyor adı dul oluyor ama diğer türlü ne haltlar yiyenler var ama adı bekar oluyor ..ben çok üzülüyorum böyle durumlara .
Evet çok haklısınız , doğru soyluyosunuz söylediklerinizi dikkate alacağımBence hakkınızı arayın. Bir süreden sonra kendisi pes edecektir. Sürünsün. Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Evet mesleğiniz olabilir ama şu da var. Bu zamanda kira cok zor. Bende istanbuldaym kiralar burada şuan 2800 ben 1250 ye oturuyorm. O da iş olanakları az olan bir kesimde kalıyor. En azından başınızı koyabileceğiniz bir eviniz olsaydı. Size evladinizla garanti gelecek vermesi lazmdi maddi olarak. Yarın öbür gün illaki bir yuva kurmak isteyecek erkek degilmi sonuçta alınmayın kalbinizi kırmak için söylemedim. Hayatın kanunu bu. Bir erkek kolay kolay tek başına yaşayamaz. Karşısına öyle biri çıkar pat diye nikaha oturur. 5-6 yıl beklemek zorunda kalmazsınız. Bu işler hiç belli olmuyor. Birde şunu söylemek istiyorum imkanınız var ise Silivri gibi kalabalık olmayan bir ilçede açın hem daha çabuk görülür dava hemde belki o kadar uzun sürmez. Bu arada rahatsızlığındn dolayi geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın
Çok teşekkür ederimAnlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi açarsınız bilemiyorum ancak önce bu avukatı değiştirin. Avukat sağlam kandırmış.
Böyle iş yapmaya erinen, zahmet etmemek için kandırmaya gidenlerden hiç hazzetmiyorum.
Eşiniz bu avukatı tanımıyor inşallah? Tutsa avukatı da zaten bu kadar savunur.
1) Düğün videolarının delil sayıldığına dair Yargıtay kararı var. Mesajlaştıysanız onları da kanıt gösterebilirsiniz.
2) Çocuklar küçükse ağır kusurunuz (bağımlılık, şiddet vb) da yoksa zaten velayeti sizde kalır. Türkiyede ortak velayet yok, ancak görüş günü falan ayarlanıyor. Yani size vererek iyilik yapmıyor.
3) 30 bin tl çok yüksek rakamlar. Zaten işi almaya niyeti yok, zahmet etmemek için yüksek söylemiş.
4) Oturduğunuz evin tapusu ondaysa başkasına devretmemesi için mutlaka tapudan şerh koydurun.
5) Nafaka için belli formüller, standartlar vardır. Hiç nafaka vermemek demek nedir?
En güldüğüm kısım, malı yok parayı nasıl alacağız.Yahu bankalar kredi borcu birikince kiralık evin kapısına dayanmıyor mu? Şirkette çalışıyorsa şirket maaşını SSK için bildirmiyor mu?
Bankalar tahsil edemeseydi Türkiyede kimse ev sahibi olmazdı, herkes kiradayken sonsuz kredi kartı borcu açardı.
Düzgün avukatlarla görüşün, zaten o zaman görüşünüz netleşmiş olacak.
bir yerden başlamak gerek adım atın devamı hızla gelirKonuya hemen gireyim , aramız bozulali bir yıl boşanma kararı alalı 6-7 ay oluyor fakat yaşadığım bir hastalık sebebiyle dava acmamistik şimdi dava açacagim fakat avukat 5-6 yıl sürer ( büyüksehir olduğu için ) ve yaklaşık 30 bin masraflar var dedi ( bu parayı ödemek beni aşırı zorlar ) eş kişisi anlaşmalı istemiyor hiç bişey vermeyecekmis ama benim altinlarim vs hepsi onda..
1.
Ceksimeli açsam ki aslında öyle düşünüyordum avukatla konuşana kadar ama ; hayatımdan 5-6 yıl daha geçecek , sürekli mahkeme dava vs uğraşacağım, hala o soyismini taşımakta cabası...zaten bir hastalık geçirdim sağlıkla sinandim inanın huzur istiyorum evladimla... hiç gücüm yok cekismeliye ..ama elbette geleceğim için altinlarim , evladima nafaka falan da gerekiyor çünkü evladimla şu hayatta tek başıma yaşayacağım..
2.
Anlaşmalı teklif etsem ( aslında ettim ama hicbisey vermem dedi ) ; hiç bişey istemiyorum kızımın velayeti dışında hiç bişey istemiyorum yeterki defolsun hayatımdan desem...mesleğim var tek bir maaşla bakarım evladıma yaşarım bir şekilde...belki bir ev almak için yıllarca da çalışsam olmayacak ama çoğu insan bu şekilde kiminin mesleği de yok şükür et diyorum...ama sonra pisman olur muyum ?
Avukatla konuştuğumda beri kafam öyle dolu ki basım agriyo resmen ne yapmalıyim ...elbette bunun kararıni kendim vereceğim ama sizlerle de dertleşmek istedim açıkçası
Ne kadar haklı ve güzel bir yorumhic üzülmeyin. saçma sapan laflarla insan etiketleyen insanları Allahım her yerden uzak tutsun.
Boşanan hiçbir arkadasimiza dul demiyoruz. Bekar anne diyoruz.
Kulu Allah yargılar, kimseyi yargılama hakkimiz yok. hem boşanmak kotu birsey degil, mutluluğa bi adim...
boşanan kimsenin dedikodusunu yapacak kadar seviyesiz degil herkes.
Bugun bir arkadaşımla buluşacam 3 yaşında çocuğu var ,ayrıldı. Niye onun icin kotu seyler düşüneyim. tam tersi incinmesin diye herseyime dikkat ediyorum..namusuyla evlendi, boşandı, deger veriyorum kendisine..evli, bekar, ayrilmis diye insan mi kategorize edecez. Insan olması yetmiyor mu insanlarla dost olmak icin.
cocuklular cocuksuz kisilerle mi gorusmesinler. yargılasınlar vs ne tuhaf seyler bunlar..
Allah vicdan. empati yapan insanları cikarsin her yerde karsiniza, bunların olmadıgı insanlar çıkacaksa da uzak durma cevabini verme hakkiniz var..
hic bir aile boşanmış çocuklu kadınla , oğulları evlensin istemiyor. demissiniz...YANLIS
yakin akrabamız evlendi. cok da mutlu.. herkes dedi ki namusuyla evlenip ayrilmis sorun olmadi. hatta bebekleri oldu..
boyle insanlar da var. görümcesi gelinin daha once evlilik yapıp ayrildigini duyunca ilk tepkisi, olabilir ben de esimden ayrilabillirim, hayat bu dedi.. aile oğullarına yanındayız, senin mutluluğun onemli dedi.
kimsenin hicbirseyi garanti degil ki bu hayatta..
Evet , ama baslayamadim bir türlübir yerden başlamak gerek adım atın devamı hızla gelir
bende kukuk bürosunda çalışıyorem bu boşanma süreci pandemi olmasa eşinizde eğer davaya katılırsa erken biter boşanmak istiyor değil miEvet , ama baslayamadim bir türlübenmi zorlastirdim yoksa bu kadar zorlu anlamadım
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Ama çocuğunuz için güçlü durmaya çalışın.Umarim bu zor günleri siz ve evladınız en az hasarla anlatırsınız.Allah,yardımcınız olsun.Evet mantıklı ama inanın beynim öyle yogunki hiç kendimde o gücü goremiyorum
Boşanmayı zaten kendi istedi defalarca söyledi bem de tamam dedim aç davayı dedim kendi açmıyor benim açmamı bekliyor ve anlaşmalı olsun ama hicbisey vermeyeyim diyor..kabul edersen bu şekilde etmezsen çekişmeli aç dedi en sonbende kukuk bürosunda çalışıyorem bu boşanma süreci pandemi olmasa eşinizde eğer davaya katılırsa erken biter boşanmak istiyor değil mi
Çok geçmiş olsun kurtulmuş kardeşimiz darısı başıma...evet çok fazla yani ben o parayı ödeyemem kiYerel mahkeme, istinaf ve Yargıtay üç ve beş yıl arası sürüyor çoğu zaman.mahkeme devam ettiği sürece çocuk için ve kendiniz için tedbir nafakası alırsınız ama mahkeme bitimi yoksulluk sınırının üstünde maaşınız varsa sadece çocuğa nafaka bağlanır.benim kardeşim boşandı masraf +altı bine anlaştık.toplamda 6600 tuttu ve kısa sürede bitirdi davayı hamd olsun.avukatiniz abartmış 30 bin çok fazla
insanlar ne düşünürsen dusunsun yaa, beyinlerine girip yonetemeyecegimize gore...kotu zihniyetlerinde kalsınlar öyle..Ne kadar haklı ve güzel bir yorumben de sizin görüşünüzdeyim aslında ama bahsettiğim şey malesef çoğu kişi böyle düşünmüyor :/
Çok teşekkür ederim güzel dilek ve temennileriniz içinSizi o kadar iyi anlıyorum ki.Ama çocuğunuz için güçlü durmaya çalışın.Umarim bu zor günleri siz ve evladınız en az hasarla anlatırsınız.Allah,yardımcınız olsun.
Tamam sizde birşey istemiyorum çocuktan başka diye söylediniz mi mal mülk vs istemediğinizi zaten öncesinde protokol metni hazırlıyacaksınız anlaşmalı olursa dava günü eşiniz ve siz orada olursanız tek celsede biter uzamazBoşanmayı zaten kendi istedi defalarca söyledi bem de tamam dedim aç davayı dedim kendi açmıyor benim açmamı bekliyor ve anlaşmalı olsun ama hicbisey vermeyeyim diyor..kabul edersen bu şekilde etmezsen çekişmeli aç dedi en son
Doğruinsanlar ne düşünürsen dusunsun yaa, beyinlerine girip yonetemeyecegimize gore...kotu zihniyetlerinde kalsınlar öyle..
onemli olan size ne düşündüğünüz, kendinizi degersiz hissetmemeniz, çocuğunuza da bunu öğretmeniz..
İşte ben de onda kararsızım hiç bişey talep etmesem ileride pişman olur muyum çünkü altinlarim onda ve ben bosanirsam evladimla tek başıma kalacagim evet maaşım var çok şükür ama zorlanirim diye düşünüyorumTamam sizde birşey istemiyorum çocuktan başka diye söylediniz mi mal mülk vs istemediğinizi zaten öncesinde protokol metni hazırlıyacaksınız anlaşmalı olursa dava günü eşiniz ve siz orada olursanız tek celsede biter uzamaz
aynen.. su an ben evliyim mesela haftaya boşanırsam degersiz miyim..Doğruyavaş yavaş insanların söylediklerine takılmaması öğreniyorum
memur musun bak canım o zaman çekişmeli aç iste altınlarını zaten bu senin hakkın daha fazla kendini üzme aç davayıİşte ben de onda kararsızım hiç bişey talep etmesem ileride pişman olur muyum çünkü altinlarim onda ve ben bosanirsam evladimla tek başıma kalacagim evet maaşım var çok şükür ama zorlanirim diye düşünüyorum
evladimla tek başıma kalacagim demeyin... evladımla mutlu bir hayat surecem diyin yaa....İşte ben de onda kararsızım hiç bişey talep etmesem ileride pişman olur muyum çünkü altinlarim onda ve ben bosanirsam evladimla tek başıma kalacagim evet maaşım var çok şükür ama zorlanirim diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?