• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım sizce?

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
598
Selam hanımlar, nasılsınız? Nasıl gidiyor?

Benim canım az sıkkın.
Eşimi boğasım geldi yine.

Yazmayacaktım, kaç gündür sinirlendirdi.
Yazayım rahatlayayım-gerekirse fikir alayım istedim, çünkü çevremden kimse ile böyle konuşmuyorum.

Birkaç gündür sağlıklı yaşama geçiş yaptım, belki diğer konumdan anımsarsınız berbat bi beslenme stilim vardı ve yazın ortasında gribe yakalanıp gün gün sürünmeye başlayınca canıma tak edecek hale geldi. Tüm zararlı alışkanlıklarımdan sıyrılmak, gücümü toparlamak adına bazı kararlar aldım ve benim adamın yeni eğlencesi beni sabote etmeye çalışmak oldu.

İlk gün bi poşet marşmelovlu bisküvi alıp gelerek benim sağlıklı yaşam kararımı kutladı. :işsiz:
Kovaladım başımdan. Diğer gün gelmiş "Şu dolaba bakma" diyor."Niye ki?" deyip dolabı açmamla kafama cipslerin inmesi bir oldu. "Sana o dolaba bakma demiştim, uyardım" diyor, çok zekice(!) bir uyarı, tam amaca yönelik hakikaten, çok zekice(!) bi çaktırmama hali değil mi? Delirdim. "Evlendiğimizden beri beni gün gün öldürmek dışında ne yapıyorsun başka ha?!!" diye bağırdım.

"Ya sen yemeyeceksin diye ben de mi yemeyeceğim?"e döndü olay.

İki gündür, buradaki "Kek" konusundan bahsedince, "Kek yap" diye dönüp duruyordu başımda, yapıverdimdi jest olsun diye; bana gelince itina sıfır. "Yeme mi diyorum, sadece gözüme sokup durma diyorum! Sağ ol çok desteksin bu konuda bana!!" dedim bastım gittim öbür odaya.
Sinirim bozuldu. Aklıma Ağır Hayatlar'daki, hastayı sabote eden fetiş sevgililer geldi tövbe yarebbi...

Zaten bozuktu sinirim; patlamaya hazırdım orası ayrı.

Annem bugün geliyor tatilinden, günlerdir gezmesinde kadın.
Haftalar öncesinden dedim adama "Annem döner dönmez bir gün es verip, pazar ya da pazartesi gününden çıkalım yola ayarlayalım" ... Tatil planımız vardı öyle, tamam demiştik, yeri-tarihi vb. seçtim, sadece eşime işini ayarlayıp yola düşmek kalıyor.
Ha bugün ha yarın derken yumurtayı kapıya getirdi ve şimdi de diyor "Ya bayram sonuna doğru ya da bayramdan sonraya ayarlayalım, olmayacak gibi yoğunluk, konuşalım" ... Bana net bir şey söyle değil mi? En başından planla bir kere de kavga gürültü olmadan, ben bi delirmeden huzurla hallet bir kere şu işleri, bir kere de ailen için iş bitirici olabil, bir kere de senin ağır kçını beklemeyelim...
"Konuşalım" dedi demesine de hala konuşacak, benim hatırlatmam-konusunu açmam lazım yine.
Ben dürtmeden konuşması da yok!!

Kabulleniyorum huylarını, öğreniyorum; sindiriyorum ama bazen fazla geliyor.
Bazen ayağıma bağlı bir taş gibi hissettiriyor, ben yüzdükçe o dibe çekiyor.

Geçen haftasonu cumartesi de apayrı delirtti; izin al dedim birkaç iş-alınacak var halledelim-hazır olalım. Bunu da 3 gün önceden söyledim ki cumartesi günü çok daha müsait olduğunu biliyorum; "Tamam cumartesiyi ayarlarım" dedi. Cuma akşamı "Sabahtan bi uğrayayım iş yerine, siz hazırlanadurun" dedi. Cumartesi sabah gitti, uğrayacaktı bi güya, aradım "Öğlen geleyim, arkadaşlarla birlikte çıkayım" dedi. Öğlen oldu "Çocuk uyuyup uyanınca geleyim haber edin" dedi. Çocuk uyudu uyandı oldu saat ikindi dört... Aradım "Az bir işim var halledip geliyorum hazırlanın" dedi. O az işten sonra da iki saat geçti ve artık mesaj attım "Artık gelme. İşin bittikten sonra da gelme işinde uyu" diye. Bir saat kalmış mesai bitimine ve adam izinli olduğu halde iş yerinde... Delirtti.
Aklıma geldi yine, parçalayasım geldi adamı; elim ayağım titremişti o gün sinirden.

Kardeşimi aldım yanıma çocukla, biz çıktık dışarıya. Arıyor "Neredesiniz söyle ya geleyim mahvetme günümüzü, niye böyle yapıyorsun?" diye; ölür müsün öldürür müsün? Günü mahveden ben oluyormuşum, hep aynı şeyi yapıyormuşum... Neden acaba? Durduk yere gün mahvederim ya ben, öyle hiç sebebi yoktur, adam her şeyi doğru yapmıştır masumiyet timsalidir, ama Gangsta durduk yere huzur bozar çünkü manyak.
Telefonda bağırmıştım artık "Sana gelmiyorsun dedim!" diye.

Neyse...
İçim dolu, öyle de böyle de bi dolu, doldum.
Annem gelince, tek başıma basıp gitmeyi düşünüyorum.
Biliyorum adam zorla peşime takılacak, allem edecek kallem edecek tek bile basıp gitsem peşime düşecek ya da bir şeyler yapacak engelleyecek; bir şeyler olacak yani "Ben bir başıma gidiyorum sen otur evinde, işinden kopama"deyip bavul toplamaya başlayınca o yerinden oynamayan kçı, pireleniverecek.
Düşünüyorum, annem de yenice stres atmış, huzurlu gelmiş; yol yorgunluğu da olacak tabi ilk gün üzerinde, ikinci günden çocuğu bırakıp yola tek düşeceğim diye eşimle çekişmemin ortasında bulacak kadın kendisini... Bu da olmaz.

Bekleyip basıp gitsem diyorum.
Bu eş kişisine çok kıl oldum kızlar öyle böyle değil.
Evden kovaladım geçen "Gelme, düşün bi bu kadın neye sinirleniyor böyle, bir hafta gelme yanıma, otur ve düşün" diye ama inatla geldi ki sinire kaldım, çocuk yanımızda diye ses edemedim, anasının delirdiğine şahit olsun istemedim haliyle; öyle de araya kaynattı gitti. Üzerine adam akıllı bir özür-telafi bile yok.
Öyle işte, bi uzaklaşasım var adamdan yoksa yırtacağım; şöyle bir ay yüzünü görmeyesim var, en azından bir hafta kadar bensiz kalmasını istiyorum ki burnu sürtsün, ot hayatının farkına varsın, iş-ev pineklerken eşinin sesi evde bi olmasın, yerine birileri planlamasın-her şeyi hatırlatıvermesin bi bomboş kalsın öyle. Bi ben olmayayım yanında.
Ne yapayım sizce, nasıl yapayım?

Hakikaten bu nedir kedi gibi mıy mıy mıy, ben buradan şiştim..

Bu konu belli ki birikmiş bir şeylerin patlaması olmuş, sürekli çocuk gibi mızırdanan, ağırkanlı, iş bitiricilikten uzak insanlara kadın/erkek fark etmez, tahammülüm yok.

Basın gidin bence, hem annenize, hem tatile. O düşünsün.

ya öyle bir yazıyorsun ki tatlı tatlı ortada bir şey yokmuş hissi uyandırıyor:)
yeme içme konusunda fazla tepki vermişsin gibi geldi.
diğer konuda haklısın bütün günü yemiş resmen baştan söyle bari 6 da gelebilirim diye bende ona göre program yaparım belki.
son olarak bırakıp gitme.

Sonuna doğru okumayi bıraktım.
Ama genelinden belli oluyor.
Siz sorumluluk sahibisiniz oda rahat bie insan .

Birsey yapılacaksa siz hemen olsun istiyorsunuz esiniz genelde böyle erteliyor mu?
Bende esiniz gibiyim de. Isden baska diger konuları erteliyorum artık .

Ne yapilacak kisminada yorumum yok.
Bunlarda biraz kisilik degilmi degisir mi ki , ben sanmıyorum pek.

Ha benim erteleme sebebimden biride canim sıkkın bu aralar. Öyle birsey olabilir mi ki??

Her zaman anlattığınız gibiyse, bu uyuşukluk, boş vermişlik halleri insanı hayattan soğutur ya. Okurken nefes alamadım vallahi, kıpırda, konuş, hareket et be adam diye çığlık atasın geldi. Hafta sonu yaptığı şeyi eşim bana yapsa, hem bizimle olmaya fırsatı var, hem de bütün gün işte olacak, ay ölümlerden ölüm beğenirdi gerçekten. Eşinizin hala hayatta olmasından dolayı sizi tebrik ederim. :KK53: Yaptıklarının, ne hissettirdiğinin farkında da değil demek ki? Günümüzü mahvetme lafından bu anlaşılıyor. Bu daha da bunaltıcı. Yani bir özür dileme, pişman olma, telafi etme moduna da ancak iteleyerek girer böyle insan. Çocuğunuzu alıp gidin bir yerlere, olmaz mı? Hem annenizi darlamamış olursunuz, hem de koca kişisinden azıcık uzaklaşırsınız. Çocukla zor olacaksa, birkaç gün daha sıkın dişinizi, anneniz bir soluklansın, sonra bırakın gidin.

Senin su kocayi soyle bi sarsmak istiyorum
Yada getir bana benimkiyle kafalrini tokusturalim
Bende cok gerginim bu aralar benimkine karsi , kafasini duvarlara surtup ates cikarasim var
Şaka mı yapıyosunuz ya. Ben de aynı. Bu adamlara topluca bisey mi oldu. Bu ay tutulması erkek cinsine ters mi tepti ne oldu. Oynatmama az kaldı benim de.

Şaka mı yapıyosunuz ya. Ben de aynı. Bu adamlara topluca bisey mi oldu. Bu ay tutulması erkek cinsine ters mi tepti ne oldu. Oynatmama az kaldı benim de.
Valla anlamadim ama cok feciyim , cok sinirliyim adama karsi , offf ben sicaklardan diyodum ama ay ile de alakali olabilir
Bilemedim

bendede var bir benzeri uyuşuk lap göt bir adam, herşey son dakika planlanır.. bende tam tersi planlı yaşamayı severim..
yalnız ben şunu anlamadım nede çocuğu bırakıyorsunuz yani tamam bizde çocuksuz tatile gidiyoruz arada çocuklu da gidiyoruz falanda adama kızmışınız belli alın çocuğunuzu da birlikte takılın ben çocuğumla takılmayı çok seviyorum yalnız sadece ikimiz..
ama bence siz adama karşı dolmuşunuz, çocuk zaten ayrı bir meşguliyet kafa dinlemeye ihtiyacınız var gibi o nedenle yaptığınız plana eşiniz eşlik etmez ise zaten kadın çocuğunuza bakacakmış alın annenizi ve çocuğunuzu eşiniz olmadan güzelce bir tatil yapın hem paranız boşa gitmesin yanlış anlamadı isem plan yapılmış hem biraz eşiniz yalnız kalsın, hemde siz kafanızı dağıtın..

Yemek konusunda abartmissiniz- gercekdende size uymasina gerek yok. saglikli yasam iyi hos ama sekersiz stresli yasam da zararli.

diger konuda haklisiniz ama galiba cok taviz verdiniz. ben genelde 15 dakika beklerim. bu devirde 15 dakika beklemek (haber almadan) cok bile.
ek olarak- azcik esinizden bagimsiz hareket edin bir kac hafta. belki dank eder kafasina

Dönem dönem insanlarda tahammulsuzluk olabiliyor heleki karşıdaki insana taktı ise her hareketi batıyor. Yazdığınız konular tolere edilebilir şeyler bana göre. Ama eşinizin genel karakteri boyleyse insanı yoran bir tip belli ki. Ve sizin karakterinize zıt olduğu belli. Yemek olayında adama hak verdim , çünkü kardeşim diyet yapıyor diye eve almazken ben de olay cikariyordum banane ben yemek istiyorum diye, bırakın yesin tabii gözünüze sokmasın orası ayrı da.

Diğer konularda size hak verdim. İnsan ikili ilişkilerde karşı tarafta bir şeyler yapsın, cabalasin istiyor. Esinize ite kaka yaptiriyorsunuz bazı şeyleri. Bir ara eski sevgilim de böyleydi ya, cidden insanın ömrünü yiyorlar bir yerden sonra. Benimki düzeldi sonradan, başka sebeplerden ayrıldık orası ayrı ama:) Allah sizi ayırmasın.

Bence ayrı bir şekilde çocuğunuzu alıp , bir yerlere gidin,yoksa daha da batacak yaptıkları. Uzaklaşmak iyi gelir. Belki eşinizin kafasına dank eder bir şeyler, biraz da olsa düzeltir kendini. Kendi de çabalamaya başlar ailesi için. Bu kadar boş vermislikle , uyuşuklukla hayat geçmez ki, tek derdi işi sanki.

Hakikaten bu nedir kedi gibi mıy mıy mıy, ben buradan şiştim..

Bu konu belli ki birikmiş bir şeylerin patlaması olmuş, sürekli çocuk gibi mızırdanan, ağırkanlı, iş bitiricilikten uzak insanlara kadın/erkek fark etmez, tahammülüm yok.

Basın gidin bence, hem annenize, hem tatile. O düşünsün.

Kadın şok olacak gelir gelmez "Durun bi çocuklar, konuşalım, noldu size?" diye. 10 gündür yok, dönüşte de böyle gergin ortamın ortasına girince... Bilmiyorum, biraz bekleyip gideyim diyorum, o zaman yine bayram karışacak araya, regl tarihim girecek öncesinde, tarih tutmayacak tatile; kafam karıştı ya. Sırf gıcıklığına annem gelir gelmez "Hopp buyur torunun, ben kaçtım" deyip habersiz gidesim var. Hiç olmayacak böyle. :olamaz:

Back