Ne yapayim ben bi akil verin lütfen :(

Duygus57

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2010
818
22
118
Iyi geceler kizlar sanirim yazicaklarim biraz uzun olucak bu nedenle simdiden özür diliyorum.

Benim derdim isyerimle ilgili. Ben almanyada yasiyorum. 2006 senesinde okul bittikten sonra meslek egitimi icin call Center da meslege basladim. 3 sene egitim gördüm. Oraya girmemin sebebi aslinda baska bi is bulamadigim icindi. Yani 50 den fazla CV yazmistim ve okuldan sonra bos kalmamak icin orayi kabul ettim.
Oraya basladigimda aslinda bu meslegin bana göre olmadigini anladim ama yinede egitimimi bitirmek istedim. Herneyse bu 3 yil zorda olsa gecti cogu gün problemler yasadim.
Call Center da müsteri hizmetleri yani müsteriler örnek fatura icin ariyor bizleri bizde onlara satis yapmak zorundayiz.. Telefon hattiydi, yeni tarifeydi vs.
3 seneden sonra yinede burada kaldim cünkü maasi süper ötesiydi.. evlendim herseyimi karsiladim birikimimle. esim henüz calismiyor türkiyeden yeni geldi. dil kursu yapmak zorundaydi allaha sükür o bitti simdi is ariyor. Ama ben artik bu isyerinde yapamiyorum.. kac haftadir raporluyum gitmiyorum ise.. Depressiondayim cünkü..
O satis yap diye baskilar, yok her hafta istatistikler, patronlarin gelip senin yanina oturup senin konusmalarini dinlemesi ben bunlari kaldiramiyorum artik
esim calismadigi icin biraz daha dayanmam gerekir diye düsünüyorum ama icimden oraya gitmek gelmiyor. olur olmaz seylere agliyorum, geceleri resmen müsteri konusmalarimi görüyorum rüyamda, agresiflik desen aldi basini gidiyor..
iyice piskolojik olarak bittim yani
ailem biraz daha dayan diyor git hani hamile kalana kadar calis diyo ama yapamiyorum
aslinda bunlarin hepsi bi olaydan sonra patlak verdi: en büyük patron yeni Ögrencileri (meslek ögreniyorlar) bana verdi onlarla ilgilenmem icin. 7 tane genc onlara isi ögretmem icin beni görevlendirdi.. 2 tane kiz ögrenciyle problemim oldu bi mail yüzünden.. kizlar mail atiyorlardi aralarinda buda isyerinde yasak oldugu icin uyardim.. konu buydu ama bu kizlar beni patrona sikayet etti yapamiyoruz onunla diye, cok sert cikmisim falan filan.. geriye kalan 5 ögrencim benden memnun.
uzun lafin kisasi patron bu 2 kizin yüzünden beni o görevden aldi sen "eski" isine dön dedi ögrencileri baska kadina verdi.. yani kizlarin istedigini yapti..
bu durum beni cok etkiledi cünkü onlardan uzun ben orda calisiyordum beni "ezdi gecti" onlar icin.. biraz gurur meselesi gibi bisey oldu bu bende ve dedigim gibi piskolojim alt üst.

cikmazda hissediyorum kendimi ya niye böyle oldu
ya isten ayrilicam esim is bulana kadar idare edecegiz ama buda zor bulabilecekmi bulamayacakmi
yada disimi SIKACAGIM ve gercekten hamile falan kalana kadar devam edecegim
sorun bendemi sizce kizlar kendimi cok kötü hissediyorum kimse beni anlamiyor

Sizde sıkıntı yok bence,iki şımarık kızın edepsizliği işte...umarım herşey gönlünüze göre olur..ya da bir yandan iş bakmaya devam edin kendinizi geliştirmişsiniz çünkü

Isyerinde huzursuzluk olmasi inanilmaz kötü bisey cok iyi biliyorum
Eger gercekten psikolojin bozulduysa isten cikmani öneriyorum
Saglik herseyden önemli, kabuslarina giriyorsa dayanma bosuna
Biraz arbeitslosengeld alabilirsin, en az 1 sene sanirim, tam bilmiyorum
sonrada esin hala is bulamassa Hartz4 ne güne duruyor, gecinir gidersiniz
o sirada sende kendine baska is bakarsin olmazmi?

Sagligim bozuldu kulaklarimda cinlama var, yazdigim gibi aglamalar falan var. Daha yeni düsük yaptim ilk bebegimdi ama bunu ise baglamiyorum olabilir ilk gebelikte diyorlar. Karar vermekte zorlaniyorum cünkü ailemde baski yapiyor daha iyi biyermi bulucaksin, maasi iyi, her isyerinde problem olur falan diye. Hic kimse anlamiyor zorlaniyorum. Baska is arasam oda zor olacak cünkü isverenlerde biliyor yeni evli yakinda bebek ister bu nedenle almayabilirler ki zaten istiyoruz suan. Of suan bile agliyorum ne yapicam ben cok kafami yoruyor bu durum

sağlığın kıymetini hastalık yaşayan bilir...ailen yanlış destek oluyor malesef....inan senden kıymetli değil hiçbirşey, 3 sene iyi dayanmışsın...

bence bır psıkologa gıt ve krank geld almaya basla kendıne gelıncede ısıne oldugun yerden devam edebılırsın

bence mutlu değilsen daha fazla çalışma orda allah korusun ilerde psikolojik sıkıntılara yol açabilir bi durum.. herşeyden önemlisi sağlık bunu düşünmelisin bence...

Tek sorun o iki kız ile yaşanansa gitme derim ki zaten her iş yerinde mutlaka problem olur ama kulaklarının çınlaması ya da rüyanda görmen falan hiç normal değil belli ki sağlığını etkiliyor maaşı iyi olabilir ama sağlığını kaybedersen inan paranın ya da diğer hiçbir şeyin önemi kalmaz.

Behhusuya katiliyorum..
Ilk olarak sunu dusunmelisin: sagligimmi onemli yoksa parami?
Niye hem problem yapiorsunki niye sasirip kaliyorsunki niye pisoklojini bozuyosunki?
En basit yolu en kolay cevap cik isinden dusunup durdukce daha cok streslere girersin buda evliliginede yansiyabilir.
Birde avrupada kolay hani muracat edebilecegin yerler cok yani mutlaka para verirler.
Baska islerede bakabilirsin. Yada tatile cik izine ayril ondan sonrada hala durumun ayniysa ozaman cikmani oneririm.

canim bende bir ara call center´da calisdim 400€ luk isci olarak... ancak 3 ay dayanabildim.. cok zor bir is, vede insanlari resmen kandirman gerekiyordu ve buda beni daha cok rahatsiz etti,
inanirmisin o 3 ay icinde aldigim 1200 € dan hic bir kurus kalmamisti o 3 aylik zaman icinde...
pek hayirli bir is degil, kendi kendime insanlari kandirdigim icin helal para degildi o yüzden ucup gitti diyordum...
ben birde ögrenciydim ve ayda 400 € kadar bafög aliyordum ve aslinda kiyafet ve yiyecek icecekten baska hic bir harcamam yoktu,
düsün artik o kadar para nereye gitti hala bilmiyorum....
demekki seninde huzurunu birsekilde bozdu... bence bir an önce ya baska bir is bulmalisin yada sürekli hasta raporu al ki onlar seni birgün isten cikarsin ve sende en azindan issizlik maasini alirsin.... ne diyeyim baska...

iyi geceler kizlar hepinize cok tsk ederim yorumlariniz icin.. bu pazartesi ise baslamam gerekiyordu ama pazar gecesi hafif bir sinir krizi gecirdim.. ise gitmek zorunda kalmam bu fikir beni mahvetti esim sakinlestiremedi 1,5 saat hickira hickira agladim.. esim buzamana kadar isin ciddiyetini anlayamamisti ama o geceden sonra beni anladi.. ailemede durumu anlatti onlarda anladi artik isten cik diyorlar.. normalde fistik gibi is falan diyorlardi ama anladilar.. sagligin daha önemli diyorlar artik :)
doktora gittim 2 hafta rapor yazdi ayrica ilac tedavisine basladim.. piskoloktan randevu almam icin bana adreslerinide verdi terapiye gidicem bundan sonra
hakkimizda hayirlisi olsun kizlar allahim büyük..

Bir işin ruh sağlımıza etkilerinin en önemli örneklerinden birisiniz
Bende iş arıyorum ve bulamıyorum
Tr de yaşıyorum
Son çare call center bile düşünüyorum
Ama bu meslek hakkında bu yorumları okuyunca hemen vazgeçiyorum
Hem Tr de call centerde verdikleri ücret asgari ücret.
Hakkımızda hayırlısı olsun

ttnet asistte çalışan arkadaşlarım var bence call centerlar arasında en iyisi neden diyeceksiniz müşteri kandırma gibi bi durumunuz yok sizden istenen sadece müşteriyle iyi geçinmek ve çözüm üretim durumunuz eee her işte oldugu gibi stresli biraz daha fazlası asgari ücretle başlıyor preformans primleriyle biraz daha fazla oluyor bir düşünün derim..

Son düzenleme:

Janım benım baska yerlere baswurmaya devam etmenı onerırım hamıle kalınca 8 Hafta once sekız hafta sonra kalıcan bu zaman dılımı bır seneden geckın

Bak esınde. Issız evet dayan ama o sırada ıs ara kendıne ne kadarınananırnyapıcam dersen melekler senle olur

Merhaba kizlar.. yorumlariniz icin tek tek cok tsk ediyorum sizlere...
Sinir krizimden sonra ailem durumun ciddiyetini anladi.. doktora gittim ve beni piskologa gönderdi ve isten cikmam icin bana rapor yazdi...
Tedaviye baslamistim hap kullaniyordum.. türkiyeye gittim geldim tatil yaptim... düsünmem icin iyi bir firsat oldu.. esiminde destegiyle döndügümüzde isten ayrildim..
allahima sükürler olsunki cok rahatladim... kus gibi hafifledim desem yeri var..
Isyerine cikisimi vermek icin gittigimde kadar mutluydumki Ama bu esimin, ailemin destegiyle oldu.. ailem destek cikariz dedi, yeni is bulana kadar idare ederiz niye üzüyorsun kendini dediler... allaha sükür sagligimdada degismeler var.. kulaklarimdaki cinlamalar gecti, daha mutluyum ya.. üstümden öyle bir yük kalktiki anlatamam..
Suan issizim ama hic takmiyorum.. allaha sükür ben isten ciktiktan 1 ay sonra esim ise girdi suan o calisiyor.. benimde issizlik maasim geliyor almanyada oldugum icin buna hakkim vardi.. anlayacaginiz hic bir derdim kalmadi.. allahim okadar büyük ki bir kapiyi kapatsada öbür kapiyi aciyor..
Bir yandan is ariyorum suan henüz birsey bulamadim ama dert etmiyorum. evimle ilgileniyorum :)

Sizlere tavsiyem eger isyerinde gercekten calisamiyoru gibiyseniz cikin.. dert etmeye deger bir sorun degilmis bu..
hem bu ara hobim olan resim cekmeyi gelistiriyorum nasil olsa cok vaktim var.. dügün fotografciligi yapmak istiyorum kismet olursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…