• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapardiniz?

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
Nasil baslamam gerektigini bilmiyorum. Konu esimin kardesinin esi yani eltim. Yaklasik 3 yillik evliler. Kendi kendilerine bir dunya kurdular. Kayinbiraderim de esim gibi herseyi kendisi yapti. Esine yani eltime ayse desem su surecten sonra daha iyi olacak. Onlar tanistiginda biz nisan arefesindeydik. Ilginc bir tavir takindi bana. Ben farkettim ama kiz arkadasi daha ciddiyet yok diye cok umursamadim gormezden geldim tavirlarini tabii dozunu iyice arttirdi. Dugunumden sonra benibkiracak cok sey yapti 1 aya yakin konusmadim ama yine de ne bir kavga ne de agiz dalasi yapmadim. Uzak durdum sadece. Kayinvalidemin israriyla baristim. Neyse bunlari anlatiyorum ki suanki durumuma herseyi bilerek yorum yapin.
Ben cocuk sahibi olduktan sonra bambaska bir dunyam oldu tabi. Cok da tinnn modunda geziyordum. O da bakti ben takmiyorum yaklasmaya basladi. Eyvallah her ne olursan ol gel dedim.
Cok sik gorusmesek de gorusuyoruz iste. Gecenlerde bize geldi. Ikimiz vardik sadece. Esiyle bazi sikintilari oldugunu biliyorum. Esi ayseye karsi biraz ilgisiz ama sizin anladiginiz sekilde degil. Herkesin icinde sever sayar sadece aysenin stedigi sekilde degil. Ama adam da bikmis artik. Dusunsenize oylesine herkesin icinde otururken esinize kalk bana su getir der misiniz? Boyle bir modda ayse. Rica edersin en fazla...
Neyse geldiginde sorunlarini anlatti sonra soyle birsey dedi. "Nemlicim disarida bize ilgi gosterecek bi suru adam var... " ve olayini anlatti.
Internettten biriyle tanismis. Ortak ilgi alanlari var o konuyla ilgili konusurken telefon numaralarini almislar birbirlerinin. Adam evli 2 cocuk babasi. Sozde evlilikleri 1 yildir cok kotuymus. Adam ayseye demiski esim cok kotu bir insan hic anlasamiyoruz. 12 yillik evliymis bu arada. Dedim ki 2 cocuk yapmadan ya da 11 yil gecmeden farketmemis mi madem kotu ayrilsin dedim. Ayrilamiyormus aileler izin vermiyormus.
Bu adamla yazisiyor wp den. Hatta bir ayrinti daha vericem ama ifsa olmaktan korkuyorum neyse aysenin de bir arkadasi var. Buna canak tutuyor. Tabi baskalari var ilgi gosterecek vs vs...
Ben ayse 2 cocugu dusun ve kendini dusun kendini bu duruma dusurmeni istemem dedim. Sana da onlara da eslere de yazik dedim. Hayir sadece arkadasiz falan dedi. Uzerine gitmedim.
Bu olaylardan sonra face de surekli hasret ve askla ilgili paylasimlar yapiyor. Ne zaman biraraya gelsek elinde telefon. Aysenin esi de artik eline telefonu aliyir birbirlerine hem kiziyorlar hem de inat yapiyorlar.
Esime durumu anlattim. Esimle kardesi cok yakin degiller. Esim oyle bisey yoktur. Sen abime anlatasin abim de kiskansin diye yapmistir diyor. Ki benim nasil sir sakladigimi dunya alem bilir.
Napicam bilemiyorum. Onceki olaylar icimde kin biriktirdi bu olaya da o nedenle objektjf bakamayip sadece arkadaslar diye dusunemiyor muyum acaba diye dusunuyorum, bir yandan 2 coxuklu adam internette tanistigi insanla niye yazisir benim esim yapsa sacini basini yolarim diyorum, biyandan bana ne de otur diyorum...

Bir kere adamın karımla aram çok kötü, ayrılamıyorum, aileler izin vermiyor, bilmem ne yalanlarına inanması salaklık. Karımı çok seviyorum ama ruhum or..pu, fırsatını bulunca önüme gelene asılıyorum diyecek hali yok herhalde. Eltiniz de sadece arkadaş olarak yazışmıyor belli ki. Sadece arkadaş olarak yazışıyorsa, bunda kötü bir şey bulmuyorsa, kocasına da anlatsın o zaman. Evlilikte böyle gizli kapaklı işler olmamalı, oluyorsa o pis bir iştir. Yerinizde olsam en baştan beni pisliğine bulaştırma, bir daha bunlarla bana gelirsen fena olur, ya eşine sen anlatmak zorunda kalırsın ya da anlatmazsan ben anlatırım derdim.

‘Banane otur’ harika bir seçenek.
Üstelik eşinize söylemişsiniz.
Ben biri bana böyle bir şey anlatmaya kalksa sustururum.
Ben böyle bir yükü taşıyamam, bu bilgiyi merak da etmiyorum, öğrenmek de istemiyorum, bu meseleler bana göre değil diye.
Bir dahakine siz de öyle yapın.
Aile içinde yüzyüze baktığınız insanlarla böyle şeyleri saklamaya çalışmak çok zordur.
Ama siz eşinize anlatmışsınız sizden de çıkmış zaten. Artık karışmayın, uzak durun.

Ayrıca sandığınız kadar iyi sır saklamıyorsunuz. Eşiniz biliyor sonuçta değil mi?

Esiniz müdahele etmiyorsa siz sakin etmeyin. Iftira der ne eder eder siz suclu cikarsiniz. Esinize söylemeniz dogru. Onun neden birsey söylemedigini anlamiyorum. Kardesim olsa uyaririm. Kadin besbelli akli basinda bir insan degil. Ortaya ciksa da olan cocuklara oluyor sonra

sakın karışmayın irtibatı kesin uzak durun
sonra yediği moklar ortaya çıkınca ne var bunda nemli de biliyordu hep anlatıyordum hem biz normal arkadaşız falan der. hatta nemli de tanıyor der. herşey beklerim.

‘Banane otur’ harika bir seçenek.
Üstelik eşinize söylemişsiniz.
Ben biri bana böyle bir şey anlatmaya kalksa sustururum.
Ben böyle bir yükü taşıyamam, bu bilgiyi merak da etmiyorum, öğrenmek de istemiyorum, bu meseleler bana göre değil diye.
Bir dahakine siz de öyle yapın.
Aile içinde yüzyüze baktığınız insanlarla böyle şeyleri saklamaya çalışmak çok zordur.
Ama siz eşinize anlatmışsınız sizden de çıkmış zaten. Artık karışmayın, uzak durun.

Ayrıca sandığınız kadar iyi sır saklamıyorsunuz. Eşiniz biliyor sonuçta değil mi?
Esime anlatmak zorunda kaldim. O bana geldikten sonra ki 3 gun resmen essek tepmise dondum. Doluya koysam almadi bosa koysam dolmadi. Esimin israri ole anlattim.

Herkesin dedigi gibi uzak duruyorum lakin gecen bayram ziyaretinde kasla goz arasinda esinin ona zarar verdigini soyledi fiziksel olarak. Daha once kayinvalidelerde biraraya geldik oradada esinin haksizliklarini anlatti bana mutfakta. Ilgilenmiyorum sormuyorum baska konular aciyorum alttan aliyorum olmuyor. Sanirim sahit ariyor biseyler icin. Ya yalan soyleme huyu da var..

Esime anlatmak zorunda kaldim. O bana geldikten sonra ki 3 gun resmen essek tepmise dondum. Doluya koysam almadi bosa koysam dolmadi. Esimin israri ole anlattim.

Herkesin dedigi gibi uzak duruyorum lakin gecen bayram ziyaretinde kasla goz arasinda esinin ona zarar verdigini soyledi fiziksel olarak. Daha once kayinvalidelerde biraraya geldik oradada esinin haksizliklarini anlatti bana mutfakta. Ilgilenmiyorum sormuyorum baska konular aciyorum alttan aliyorum olmuyor. Sanirim sahit ariyor biseyler icin. Ya yalan soyleme huyu da var..

Eşinize anlatmanız doğru olmuş.
Belki sizin bilmediğiniz onun bildiği bir şeyler vardır.
Yada aklı başında adam, karı koca arasına girilmeyeceğini biliyor.
Karışmayın. Dinlemeyin. Kaş göz arası diye bir şey yok. Kesin bir dille eltiye,
Anlattıkların bana yük oluyor, ben bunları bilmek duymak istemiyorum. Böyle meseleler aile içinde sıkıntılara yol açar, ben bunun bir parçası olamam. Kendi huzurumu korumak durumundayım, kusura bakma diyeceksin
Sonra isterse küssün. Hatta bence küssün de rahat edin.

daha fazla birşeyler söylersen ve bu ifşa olursa iftiracı konumuna düşersin..o kendini sıyırır bir şekilde olan sana olur..mecbur kalmadıkça görüşme ve görüştüğünde bu konuyu sakın açma onun anlatmasınada müsade etme..

karışmayın. ablam komşusunun eşini aldattığını farketmişti. zaten komşusuda kendisi itiraf etti. neyse ablam uzak durmaya çalıştı. sonra komşusu heralde ablam anlatır diye beni aradı. bana ablam benim namusuma laf edebilir diye saçma sapan şeyler söyledi. ben ablama söylemedim. çünkü söylesem uzar ablam tartşır. ama ablamın kadın uzak durdugunu biliyorum. neyse gün geldi kocası kendi yakaladı.

yani demek istediğim eğer ablam karışsaydı inanki ablam iftira atıyor olurdu. bi şekilde yakalanıyorlar. uzak durun. çamura girmiş insan çamur bulaştırır. eşinede anlatmıssın. o da gayet güzel politik bir cvp vermiş. susun bence

Bence lütfen ama lütfen siz karışmayın...
Aklıma gelen bir kaç şey var:
1. Gerçekten eşine laf taşıyın istedi, ama bu durumda kendisi eşiyle arası düzelir siz kötü olursunuz, o sebeple karışmayın...
2. Seni kışkırtmaya çalışıyor olabilir, sen durumu duyurursun, elinde kanıtın olmadığı için beni çekemiyor bana iftira ediyor der, sonunda tüm aile sana cephe alır, senin eşinle aran açılır, senin evliliğin zarar görür...
3. Bazı erkekler bu durumu öğrenir, karılarına göz yumarlar yeter ki evde otursun diye, ama siz olayı yayarsınız, onlar hallerinden memnunken her şeyi ailece reddederler yine siz kötü olursunuz.

Keşke kocanıza bile söylemeseymişsiniz.
Bence bu konuyu unutun, asla ağzınıza almayın, kendi yuvanıza kendi mutluluğunuza odaklanın.
Kendi yuvamızdan kendi evimizden sorumluyuz unutmayın...

Eltiniz kocasını aldatıyor, aldatmaya da meyilli. Flört ediyor adamla belli ki. Keşke hiç dinlemeseydiniz. Sizi yükün altında bırakmış. Bence eşinize anlatmışsınız üstelemeyin artık. Bir daha karışmayın. Belki de sizi tuzağa düşürmek için yaptı bilemeyiz. Elinizde ispat yok ortaya çıkıp konuşacaksınız ve bana iftira atılıyor diyecek. Bunu planlamış bile olabilir. Vicdanen rahatsiz olup size anlatmış da olabilir. Karmaşık bir durum.

Nasil baslamam gerektigini bilmiyorum. Konu esimin kardesinin esi yani eltim. Yaklasik 3 yillik evliler. Kendi kendilerine bir dunya kurdular. Kayinbiraderim de esim gibi herseyi kendisi yapti. Esine yani eltime ayse desem su surecten sonra daha iyi olacak. Onlar tanistiginda biz nisan arefesindeydik. Ilginc bir tavir takindi bana. Ben farkettim ama kiz arkadasi daha ciddiyet yok diye cok umursamadim gormezden geldim tavirlarini tabii dozunu iyice arttirdi. Dugunumden sonra benibkiracak cok sey yapti 1 aya yakin konusmadim ama yine de ne bir kavga ne de agiz dalasi yapmadim. Uzak durdum sadece. Kayinvalidemin israriyla baristim. Neyse bunlari anlatiyorum ki suanki durumuma herseyi bilerek yorum yapin.
Ben cocuk sahibi olduktan sonra bambaska bir dunyam oldu tabi. Cok da tinnn modunda geziyordum. O da bakti ben takmiyorum yaklasmaya basladi. Eyvallah her ne olursan ol gel dedim.
Cok sik gorusmesek de gorusuyoruz iste. Gecenlerde bize geldi. Ikimiz vardik sadece. Esiyle bazi sikintilari oldugunu biliyorum. Esi ayseye karsi biraz ilgisiz ama sizin anladiginiz sekilde degil. Herkesin icinde sever sayar sadece aysenin stedigi sekilde degil. Ama adam da bikmis artik. Dusunsenize oylesine herkesin icinde otururken esinize kalk bana su getir der misiniz? Boyle bir modda ayse. Rica edersin en fazla...
Neyse geldiginde sorunlarini anlatti sonra soyle birsey dedi. "Nemlicim disarida bize ilgi gosterecek bi suru adam var... " ve olayini anlatti.
Internettten biriyle tanismis. Ortak ilgi alanlari var o konuyla ilgili konusurken telefon numaralarini almislar birbirlerinin. Adam evli 2 cocuk babasi. Sozde evlilikleri 1 yildir cok kotuymus. Adam ayseye demiski esim cok kotu bir insan hic anlasamiyoruz. 12 yillik evliymis bu arada. Dedim ki 2 cocuk yapmadan ya da 11 yil gecmeden farketmemis mi madem kotu ayrilsin dedim. Ayrilamiyormus aileler izin vermiyormus.
Bu adamla yazisiyor wp den. Hatta bir ayrinti daha vericem ama ifsa olmaktan korkuyorum neyse aysenin de bir arkadasi var. Buna canak tutuyor. Tabi baskalari var ilgi gosterecek vs vs...
Ben ayse 2 cocugu dusun ve kendini dusun kendini bu duruma dusurmeni istemem dedim. Sana da onlara da eslere de yazik dedim. Hayir sadece arkadasiz falan dedi. Uzerine gitmedim.
Bu olaylardan sonra face de surekli hasret ve askla ilgili paylasimlar yapiyor. Ne zaman biraraya gelsek elinde telefon. Aysenin esi de artik eline telefonu aliyir birbirlerine hem kiziyorlar hem de inat yapiyorlar.
Esime durumu anlattim. Esimle kardesi cok yakin degiller. Esim oyle bisey yoktur. Sen abime anlatasin abim de kiskansin diye yapmistir diyor. Ki benim nasil sir sakladigimi dunya alem bilir.
Napicam bilemiyorum. Onceki olaylar icimde kin biriktirdi bu olaya da o nedenle objektjf bakamayip sadece arkadaslar diye dusunemiyor muyum acaba diye dusunuyorum, bir yandan 2 coxuklu adam internette tanistigi insanla niye yazisir benim esim yapsa sacini basini yolarim diyorum, biyandan bana ne de otur diyorum...
Eltime açık bir dille anlattıklarının bana yük olduğunu ve bundan sonra dinlemek istemediğimi söylerdim.
Her ikisi de başkalarıyla evli olan kişilerin mesaj yoluyla bile olsa görüşmelerini doğru bulmadığımı , hiç bir şekilde bu işin içinde olmak ve kendisiyle görüşmek istemediğimi açık ve net belli ederdim. Böyle ahlak yoksunu insan akraba olsa kaç yazar, benden ve ailemden uzak olsun.
Bu konuşmayı yaparken de cebimdeki telefonuma ses kaydı alır o kaydı da hemen güvenli bir şekilde saklardım.
Sonrasında da hiçç karışmazdım.
Kendi düşen ağlamazmış.
Not: ben de kocama anlatırdım, ama öncesinde yine ses kaydım olurdu elimde, ondan sır saklayamam.

Eşinize anlatmanız doğru bir hareket
Diğer arkadaşlar gibi uzak durun diyeceğim
Hatta kırıcı olun, sizden elini eteğini çeksin
Bu arada sabrınız için tebrik ederim, ben olsam yolmuştum saçını başını

Back