• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacğımı bilemiyorum.. Yardım :(

burcuvegokhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
8
0
36
Zonguldak
Merhabalar Meltem hanım;
23 yaşındayım, bu yaşıma kadar dağınık bir ev ortamında büyüdüm.
Babam başkalarını mutlu etmek, memnun etmek adına yaşıyor sanki.
Annem deseniz çocuk gibi (anneden çok). Kendime bir kıyafet aldğımda kıskkanıyor, bozuluyor.
Bir problemim olduğunda kimseye anlatamıyorum.
Şuan üniv. okuyorum ama kendi çabalarımla bu durumdaym. Babam yada annem verdikleri okul harç parasını bile borç hanesine yazıyorlar.
Ay sonunda geri ödeme yapıyorum. (yaptım). O durumdayız.
Bir erkek arkadşm var ve 4 yıldır beraberiz:40:.
3 kez istemeye geldiler -düşünelim, abisi ne der diye salladılar. Şuan abim karşı çıkıyor :57:. (Abim benden 1 yaş büyük).
Karşı çıkmasının nedeni sadece bir inat. Benim istediğim kişinin olmaması gerekiyormuşcasına bir karşı çıkış.
Bu ortam da evleneceğim insanın bile yanlışlarını göremeyecek durumdayım. Korkuyorum. BU ortamdan uzaklaşmak istercesine karar veriyorm sanki. Bana nasıl bir öneride bulunabilirsiniz.. :5::5:

Teşekküler, iyi günler.

Merhabalar Meltem hanım;
23 yaşındayım, bu yaşıma kadar dağınık bir ev ortamında büyüdüm.
Babam başkalarını mutlu etmek, memnun etmek adına yaşıyor sanki.
Annem deseniz çocuk gibi (anneden çok). Kendime bir kıyafet aldğımda kıskkanıyor, bozuluyor.
Bir problemim olduğunda kimseye anlatamıyorum.
Şuan üniv. okuyorum ama kendi çabalarımla bu durumdaym. Babam yada annem verdikleri okul harç parasını bile borç hanesine yazıyorlar.
Ay sonunda geri ödeme yapıyorum. (yaptım). O durumdayız.
Bir erkek arkadşm var ve 4 yıldır beraberiz:40:.
3 kez istemeye geldiler -düşünelim, abisi ne der diye salladılar. Şuan abim karşı çıkıyor :57:. (Abim benden 1 yaş büyük).
Karşı çıkmasının nedeni sadece bir inat. Benim istediğim kişinin olmaması gerekiyormuşcasına bir karşı çıkış.
Bu ortam da evleneceğim insanın bile yanlışlarını göremeyecek durumdayım. Korkuyorum. BU ortamdan uzaklaşmak istercesine karar veriyorm sanki. Bana nasıl bir öneride bulunabilirsiniz.. :5::5:

Teşekküler, iyi günler.

Sevgili burcuvegokhan, aslında evlenme kararına kadarki kısmı son derece güzel kotarmışsınız hayatınızda. Ne olursa olsun, ne kadar sağlıksız olursa olsun, o ortamda üniversiteye girmişsiniz ve okuyorsunuz.
Şimdi gelelim şu "ortamdan uzaklaşmak" meselesine; hayatı bu kadar zorluklarına rağmen buraya getirmişken, doğru çıkış yolu yerine belki de yanlış olabilecek bir yolu seçmek çok yazık olur. "Ortamdan uzaklaşmak" evlenerek değil, ancak okulu bitirip para kazanıp belki de başka bir şehirde çalışıp hayat kurarak olur. Evlilik okul bitip hayat kurulduktan sonra karar verilmesi gereken bir hayat etabıdır.Asla kötü bir etaptan kurtulmak için seçilmemelidir. Eş seçimi hayatımızdaki en önemli seçim. Bu seçimi yaparken doğru sebeplerle yola çıkmalıyız.
Siz evlenmeye konsantre olmak yerine, öncelikle okulu bitirmeye konsantre olun. Okul bitip iş hayatına girdikten sonra doğru seçim olup olmayacağınız daha iyi görürsünüz.
Teşbihte hata olmaz; hani derler ya: "denize düşen yılana sarılır", siz böyle bir hataya düşmeyin. Eşinizi gerçekten istediğiniz için seçin, sizi kurtaracağını düşündüğünüz için değil.
Hayatınızdaki tüm kararları doğru verip sağlıklı ve çok keyifli bir hayat yaşamanız dileğiyle,

Back