• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım artık

arsecn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
138
26
53
Evet kızlar hep olumsuz konular açıyorum biliyorum ama tek dertleşeceğim yer burası oldu artık benim için çünkü çevremde beni anlayan tek bir insan bile yok. Bir buçuk yıl önce sevdiğim adamla evlendim ailem ne kadar karşı dursada. Ama evlendikten sonra aileme yansıyan tek bir olumsuzluk tek bir hata olmadı. Eşimle anlaşamadığımız kavga ettiğimiz çok zaman oldu hatta evliliğe alışamadım ayrılmayı bile düşündüm kendi kendime. Annem eşimi hiç sevmiyor bunu da her fırsatta bana dile getirir yani içimden gelmiyor sevemiyorum hiçbir zaman da sevmeyeceğim diyor (Nişanlılık dönemimizde aileme yansıyan sorunlardan kaynaklı). Neyse kızlar yarın benim Doğum günüm daha önceden beğendiğim bir takı vardı eşime bahsetmiştim. Eşimde beğendiğin yere gidelim alalım onu sürpriz yapmayacağım sen ne istiyorsan onu almak istiyorum dedi ve annemide aldık gittik beğendik ve eşim bana beğendiğim takıyı aldı. Az önce annemle tlf da görüşürken evde altınlarını saklama götür bankaya koy kendi adına koy zaten herşey kocanın üzerine senin neyin var ki çalışıyorsun çabalıyorsun dedi ben de anne ben kendimce üç beş kuruş atıyorum kenara dedim hayır sen atamazsın o kocan senin beynini yıkıyor sen ona herşeyi anlatırsın hiçbirşey saklayamazsın o seni kandırıyor sürekli zaten falan.... gibi bir sürü şey saydı ben de herşey burnumdan geldi zaten siz istemediniz diye hiçbir zaman mutlu olamıyorum dedim ağladım ve kapattım. Kızlar uzun oldu ama ben evlendiğim halde aileme her türlü fedakarlıkları yapıyorum elimden geldiğince maddi manevi sırf bu yüzden o kadar ağırıma gidiyor ki sürekli annemi memnun edememek beni okadar mutsuz ediyor ki ne olur bana bir şey söyleyin. Keşke hiç doğurmasaydın beni anne demek istiyorum ama diyemiyorum.

mutlumusun eşinle?

o zaman annenin eşine dediği laflara normal olarak üzülüyorsun haklısın ama takma uğraşma onu öyle kabul et...

annedir tabiki sen kulak tıka seni mutsuz etmesine izin verme...

Annenin evlenene kadar seni ikna etmeye çalışmasını,istememesını anlarım ama sen artık evlisin..

Şuan annenin yaptığı şey aranıza fesat sokmak..sen yuvanda mutluysan gerisi anneni ilgilendirmez..sende kımsenın ağzına soz vermemelisin kocanla ilgili..cunku senin ailen artık o..

vala konuşan anne olunca yapılacak yorumlar da biraz kısıtlı oluyor maalesef..
ben senin yerinde olsam tavramı çok net belli ederim.. tamam annedir baş üstünde yeri vardır ama artık evlisin ve eşin senin en büyük ailen.. ben şahsen kimseye eşime laf dedirtmem.. biraz tavır koy bence annene azcık aklı başına gelsin.. damadını sevmese de evladının mutluluğu için biraz susmayı bilmeli..

Evet kızlar hep olumsuz konular açıyorum biliyorum ama tek dertleşeceğim yer burası oldu artık benim için çünkü çevremde beni anlayan tek bir insan bile yok. Bir buçuk yıl önce sevdiğim adamla evlendim ailem ne kadar karşı dursada. Ama evlendikten sonra aileme yansıyan tek bir olumsuzluk tek bir hata olmadı. Eşimle anlaşamadığımız kavga ettiğimiz çok zaman oldu hatta evliliğe alışamadım ayrılmayı bile düşündüm kendi kendime. Annem eşimi hiç sevmiyor bunu da her fırsatta bana dile getirir yani içimden gelmiyor sevemiyorum hiçbir zaman da sevmeyeceğim diyor (Nişanlılık dönemimizde aileme yansıyan sorunlardan kaynaklı). Neyse kızlar yarın benim Doğum günüm daha önceden beğendiğim bir takı vardı eşime bahsetmiştim. Eşimde beğendiğin yere gidelim alalım onu sürpriz yapmayacağım sen ne istiyorsan onu almak istiyorum dedi ve annemide aldık gittik beğendik ve eşim bana beğendiğim takıyı aldı. Az önce annemle tlf da görüşürken evde altınlarını saklama götür bankaya koy kendi adına koy zaten herşey kocanın üzerine senin neyin var ki çalışıyorsun çabalıyorsun dedi ben de anne ben kendimce üç beş kuruş atıyorum kenara dedim hayır sen atamazsın o kocan senin beynini yıkıyor sen ona herşeyi anlatırsın hiçbirşey saklayamazsın o seni kandırıyor sürekli zaten falan.... gibi bir sürü şey saydı ben de herşey burnumdan geldi zaten siz istemediniz diye hiçbir zaman mutlu olamıyorum dedim ağladım ve kapattım. Kızlar uzun oldu ama ben evlendiğim halde aileme her türlü fedakarlıkları yapıyorum elimden geldiğince maddi manevi sırf bu yüzden o kadar ağırıma gidiyor ki sürekli annemi memnun edememek beni okadar mutsuz ediyor ki ne olur bana bir şey söyleyin. Keşke hiç doğurmasaydın beni anne demek istiyorum ama diyemiyorum.
1:Annene birşey anlatma
2.Maddi yardım etme
3-Kendini biraz annenden geri çek mesafeli ol
4-Eşinle sorunun yoksa,kimseyi takma
Bak o zaman senden iyisi olmaz.

size hediye almaya giderken neden 3 kişi gidiliyor.
yanınızda bi büyük olmayınca vermiyolarmıymış?
sizdede problem var. annenizi memnun etmek zorunda degilsiniz.
cünkü sizin asıl aileniz şuanki aynı evi paylaştıgınız eşiniz ve yuvanız...

cidden emrak ediyorum. yaşınız kaç?
18 ergen gibi herşeyi anneye anlatan bi tip canlandıda karşımda.

Eşinle mutluysan bunu sorun etme anlıyorum annende sevsin istiyorsun ama soğumuş bir kere biraz zor
Hiç takma

annenize basın antidepresanı başka yolu yok inanın

Evlilik hayatı 2.kişiden oluşur.Bazı şeyleri anlatırsın bazılarının anlatılmaması lazım.Bu demek oluyor ki maddi konuları annenle paylaşmayacaksın artık.Bundan sonra sana tecrübe olur.

eşimle bir araya geldiklerinde güler yüz gösterir hal hatır sorar ortamına göre sohbetini eder ama istemedikleri kişiyle evlendiğim için hep içerler bana bugün kü gibi yeri geldikçe de laflarını esirgemez yalnız konuştuğumuzda

benim ısrarımla gitti sende fikir ver birlikte gidelim dedim çok ısrar ettim hem de

Bence siz eşinizin iyiliğini size verdiği değeri ispatlamak için götürmüşsünüz eşinizi.
Haksız bulmuyorum ama bu bile krize neden olmuş.
Bence annenizin önyargılarını yıkmanız imkansız..
Annenize yorum hakkı vermeyin artık..

• Beğen
Reactions: anu
3 senedir evliyim
babam hala eşimin benimle oynadığına, aslında bana çok kötü davrandığına, beni kısıtladığına, bana emrettiğine inanıyor. mutlu olduğumuza hala inandıramadım. güzel güzel geçinip gidiyoruz, huzurumuz var çok şükür.
eşim ki sabahları bana kahvaltımı hazırlayıp önüme getiren, evin her işinde yardımıma koşan, kararları bana bırakan bi adamdır.gündüzleri eşimle 3-5 kere birbirimizi ararız özleriz falan.
demem o ki aileler baştan istemediyse sonra eşin sana prensesler gibi davransa da inandıramıyosun mutlu olduğuna.
benim babam hala bir felaket haberi bekliyor. eşim beni dövdü ya da siz haklıymışsınız bu adam çok kötüymüş dememi bekliyor farkındayım.

madem esine pek yansitmiyor. siz esinizle tek gidilebilecek bir yere annenizin ondan.hoslanmadigini bildiginiz halde neden bir araya getiriyorsunuz? bana kalirsa ortadaki dengeyi saglayamiyorsunuz boyle giderse esinizzde hissedecek bu sfer iyice ortada kalip isleri cikilmaz hale getirirsiniz... anlatiminizdan bunu anladim kusura bakmayin...

Back