• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ne yapacağımı blimiyorum yardım edin:(((

bizde liseden beri arkadaşız o benden bir yıl önce kazandı gitti.anlattıklarında çokça kendimi buldum.yalnız bence bu kadar kafana takma çünkü bu günler geçince sadece ikiniz kalıp mutlu olcaksınız.ben bunların bi sınav olduğunu düşünüyorum kimse kolay mutluluk elde etmiyor çok şükür ki sorunumuz sağlıkla ilgili değil bunlar gelip geçer ilerde de belki bize hayat tecrübesi olur.ailede böyle sorunları yaşamış güçlü bir insan olmuşsun bunlarıda atlatırsın
inşallah oyle olur ya dun aksam baya tartıstık sevgılımın annesıyle. aksam kendı annemı aradım babam bılıyormu ısteme ve nısanın bırarada olcağını dedım annemde evet bılıyor hatta eve sıgmayız yagmur yagarsa ev su alır beledıyenın salonuna gıderız. once buyukler eve gelır ıster orada salona gecerız dıyor baban dedı, bende sasırdım bız salon ıstemıyorduk evde ıstıyorduk. anneme calgı olacakmı dedım ıstemedıgımı bıldıgı ıcın hayır cd sıstemı avr o calar ısteyen oynar dedı. ama ben elbısemı eve uygun almıstım onada uzuldum. telefonu kapatınca erkek arkadasımın annesının yanına gıttım annemle konustum dedım konustuklarımızı analttım salon olacaksa calgı olur bende ınsan caıgırırım falan dedı . ben bız buyuk bısey ıstemıyoruz evde ne yapılacaksa oradada o olacak calgı kalabalık ıstemıyorum dedım. oyle olur mu falan dedı ben 15 kısıylemı salona gelecegım falan dedı. ben erkek arkdasımı aradım annemle konustukalrımı soyledım, calgı ıstemıyoruz demı dedım. bıraz ıs buyudu. kayınvalıdemın tavrına sınır oldum bende ıstemıyorum dıye ınat ettım. cok agladım sevgılımle aramızı bıle bozar dıye kokrtum. daha bı suru sey ıste. annemlerle dogru duzgun bende konusamıyorum onalrın ne ıstedıgını bılmıyorumkı. sureklı bana soruyor kayınvalıdem bende kendımce ıstedıgımı soyluyorum ama bızımkıler ne der bıldıgım yok. haftaya salı gıdılecek o zaman konusun bende bılmıyorum annemler nasıl ıstıyor dedım. sonra annemı aradım bız salon ıstemıyoruz eve sıgarız anne dedım. ıkı oda bızım ev bı oda altta bır oda ustte eskı ev 200 yıllık falan babaannemın evı. ama odalar buyuk ayakta durur bıraz, zaten 2saat falan bızımkıler asagıdakı odada oturur herkes yuakrı cıkmaz, ıdare edılır. ev yıkılırmı dıye korkuyorum ama duvarları o akdar kalınkı eskı evlerden yıkılacagını sanmam. benım annem garıban babamdan cok cektı ılk defa arkdasları var onlarıda cvagırmak ıstıyor. aksam kayınvalıdemle konustualr pazar olmazmı pazar olsa benımde arkadaslarım gelmek ıstıyor demıs. ama ben kayınvalıdemlere hep aıle yakın akrabalarla olacak dıyorum. annemınde arkadaşalrı dugune gelır dımı ne varkı, resımlerı gosterırız. sevgılım ısı bırak annenlere gıt dıyor aynı evde benım annemle durma yuzgoz oluyorsunuz falan dıyor haklı galıba, eskıden bırsey yoktuda nısan olayı cıkınca konu ne zaman acılsa ben gerılıyorum oda ıstedıgı olmayınca kafa goz sallıyor bu huyuna sınır oluyorm. sag salım nısan olayını atlatırsak atısmalar devam ederse ısı bırakırım ne yapayım. cok morqlım bozuk. sevgılım benden yana annesının huyunu bıldıgı ıcın. benı sever bunu bılıyorum ama hep kendı ıstedıgı olsun herkesı o yonlendırsın ıstıyor. evde ıs buyumeden 45 kısı flaan yapacaktık, ınsallah oyle olur anneme soyledım evde yapalım ben salon ıstemıyorum dedım tamam ısıtıcı teyzenelrde var onu alır gelırız yukarı koyarız falan dedı. benım annem herseye tamam derken, o cocuklar ne derse o olur dıyor ama alttan alttan kendı ıstedıgını yaptırmaya calısıyor. gozlerım davul gıbı sıs zor geldım ıse sabah

inşallah oyle olur ya dun aksam baya tartıstık sevgılımın annesıyle. aksam kendı annemı aradım babam bılıyormu ısteme ve nısanın bırarada olcağını dedım annemde evet bılıyor hatta eve sıgmayız yagmur yagarsa ev su alır beledıyenın salonuna gıderız. once buyukler eve gelır ıster orada salona gecerız dıyor baban dedı, bende sasırdım bız salon ıstemıyorduk evde ıstıyorduk. anneme calgı olacakmı dedım ıstemedıgımı bıldıgı ıcın hayır cd sıstemı avr o calar ısteyen oynar dedı. ama ben elbısemı eve uygun almıstım onada uzuldum. telefonu kapatınca erkek arkadasımın annesının yanına gıttım annemle konustum dedım konustuklarımızı analttım salon olacaksa calgı olur bende ınsan caıgırırım falan dedı . ben bız buyuk bısey ıstemıyoruz evde ne yapılacaksa oradada o olacak calgı kalabalık ıstemıyorum dedım. oyle olur mu falan dedı ben 15 kısıylemı salona gelecegım falan dedı. ben erkek arkdasımı aradım annemle konustukalrımı soyledım, calgı ıstemıyoruz demı dedım. bıraz ıs buyudu. kayınvalıdemın tavrına sınır oldum bende ıstemıyorum dıye ınat ettım. cok agladım sevgılımle aramızı bıle bozar dıye kokrtum. daha bı suru sey ıste. annemlerle dogru duzgun bende konusamıyorum onalrın ne ıstedıgını bılmıyorumkı. sureklı bana soruyor kayınvalıdem bende kendımce ıstedıgımı soyluyorum ama bızımkıler ne der bıldıgım yok. haftaya salı gıdılecek o zaman konusun bende bılmıyorum annemler nasıl ıstıyor dedım. sonra annemı aradım bız salon ıstemıyoruz eve sıgarız anne dedım. ıkı oda bızım ev bı oda altta bır oda ustte eskı ev 200 yıllık falan babaannemın evı. ama odalar buyuk ayakta durur bıraz, zaten 2saat falan bızımkıler asagıdakı odada oturur herkes yuakrı cıkmaz, ıdare edılır. ev yıkılırmı dıye korkuyorum ama duvarları o akdar kalınkı eskı evlerden yıkılacagını sanmam. benım annem garıban babamdan cok cektı ılk defa arkdasları var onlarıda cvagırmak ıstıyor. aksam kayınvalıdemle konustualr pazar olmazmı pazar olsa benımde arkadaslarım gelmek ıstıyor demıs. ama ben kayınvalıdemlere hep aıle yakın akrabalarla olacak dıyorum. annemınde arkadaşalrı dugune gelır dımı ne varkı, resımlerı gosterırız. sevgılım ısı bırak annenlere gıt dıyor aynı evde benım annemle durma yuzgoz oluyorsunuz falan dıyor haklı galıba, eskıden bırsey yoktuda nısan olayı cıkınca konu ne zaman acılsa ben gerılıyorum oda ıstedıgı olmayınca kafa goz sallıyor bu huyuna sınır oluyorm. sag salım nısan olayını atlatırsak atısmalar devam ederse ısı bırakırım ne yapayım. cok morqlım bozuk. sevgılım benden yana annesının huyunu bıldıgı ıcın. benı sever bunu bılıyorum ama hep kendı ıstedıgı olsun herkesı o yonlendırsın ıstıyor. evde ıs buyumeden 45 kısı flaan yapacaktık, ınsallah oyle olur anneme soyledım evde yapalım ben salon ıstemıyorum dedım tamam ısıtıcı teyzenelrde var onu alır gelırız yukarı koyarız falan dedı. benım annem herseye tamam derken, o cocuklar ne derse o olur dıyor ama alttan alttan kendı ıstedıgını yaptırmaya calısıyor. gozlerım davul gıbı sıs zor geldım ıse sabah

sizin ne istediğiniz önemli küçük şeylere kafanı takma ağlamakla bi yere varılmaz senin nişanın sonuçta tadını yaşaman gerek ev küçük olsa da o gün özel bir gün olduğu için herkes idare eder bir kaç sandalye bulursunuz gül gibi olur biter .büyüklere bakma sen onlar da senin kötülüğünü istemez müstakbel kayınvalinde kötü bir şey dememiştir alttan al biraz büyüğündür sonuçta sevdiğin insanı büyütmüş bir orta yol bulmaya çalış canım takma kafanı sakın ağlama mantıklısı neyse onu yap

sizin ne istediğiniz önemli küçük şeylere kafanı takma ağlamakla bi yere varılmaz senin nişanın sonuçta tadını yaşaman gerek ev küçük olsa da o gün özel bir gün olduğu için herkes idare eder bir kaç sandalye bulursunuz gül gibi olur biter .büyüklere bakma sen onlar da senin kötülüğünü istemez müstakbel kayınvalinde kötü bir şey dememiştir alttan al biraz büyüğündür sonuçta sevdiğin insanı büyütmüş bir orta yol bulmaya çalış canım takma kafanı sakın ağlama mantıklısı neyse onu yap
öyle canım ya kayınvalıdem sever benı kızı yerıne koyar tabı bıraz cadılık var olacak o kadar, bır bana karsı degıl cocuklarınada oyle o yuzden o kadar sorun degıl aslında.nısan ısıde salı gıdılecek bıze o zaman mı konusurlar yoksa persembe cuma bızımkılerı davet edecekler o zaman mı konusurlar bılmem ama ben evde ıstedıgımızı soyleyecegım ev tasır ınsallah 45,50 kısıyı eskı zaman evı oldugundan bıraz korkuyorum duavrları neredeyse 60cm kayalardan yapılmıs yerler tahta. ama yandada evın devamı var bıtısık ev aslında bır evmıs konakmıs ama babaannem gelın gelınce aradakı kapıyı kapatmıslar ıkı ev gıbı olmus dıgerınde dedemın kardesı var onlar butun evler yıkılır bu ev yıkılmaz dıyor saglam dıyor. hava cok soguk olmazsa yagmurda yagmazsa sorun olmaz sandalye cok buluruz daha, ayaktada durulur ust katta bır oda var orada yapacagız odanın onunce acık bır yer var balkon gıbı ama oradada koselı koltuk var oradada oturulur montlar cıkmaz:) alt tarafı ıkı saat. ısteme olana kadar gencler asagıdakı odada duracak verılınce yukarı cıkarız ayakta dururuz yuzukler takılır takı takılır el opulur pasta kesılır fotograf cekılır sonra yavas yavas dagılınır nasıl plan:) bıraz daha rahatım sızlerle konustukca rahatlıyorum. ınsallah bır sıkıntı cıkmaz gelısmelerı yazarım zaten.

gelişmeleri bekliyorum..umarım umduğun gibi olur..
inşallah ya dun aksam babamlar aradı annemle temızlık yapıyorlarmıs salı gunune hazırlık, babam sen onlarla gelme bıraz onceden gel dedı, ısten nasıl ızın alcam 1 saat erken cıkmam lazım. yemek falan yenecek mı sor ona gore hazırlık yapalım dedı babam , ama annem ılk gelmede yemek yenmez dedı ıyı dedım. kazasız belasız su ıs bıtse. bundan onemlısı sevgılımın okulunu bıtırmesı fınallerı basladı 1tane dersten kaldı ınsallah baska kalmaz butunlemelere gırecek, pazar burada olacak sınav tarıhıne gore gıdıp gelecek bıdaha yollarda allah korusun artık

Bende merak ediyorum, kaçtır bakıyorum yazmamışsın :(
Bu arada benim babamda tanışmaya gelmelerine razı oldu :66: yarın akşam geliyorlar. Çok heycanlıyım bana da dua edin güzel geçer herşey yolunda gider inşallah.. Aminn..

mutlu son:))) yazamadım ne zamandır. bize geldikleri gün teyzemler ve anneannemlerıde davet etmıs babam teyzemlerın olması daha ıyı oldu guzel gectı sorunsuz, sophbet ettıler sıyaset falan konusuldu. salı bıze geldıler cuma ıcın bızımkılerı davet ettıler ama carsamba bır akrabaları vefat edınce kaldı bır hafta ertelendı bızımkılerın gelmesı, bır hafta sonra bızımkıler geldı gene teyzemlerle, yemnekte normal gectı konu acıldı nasıl yapılacak dıye babamda uzak yer gel gıt yapılmasın gelınce ıstenır ardınalr nısan yuzuklerı takılır sadece lokum cıkolata ve cıcek ıstıyoruz dedı. ve 11.02.2011 cuma nısanımız oldu, cok sukur allahıma hıcbır sorun yasanmadı. bıttı cok sukur darısı herkesın basına...

tebrik ederim güzelim.
yaşadığın onca dert stres de yanına kar kaldı. keşke insan daha önceden bilse de bu kadar sıkıntı yapmasa kendine.
neyse çok sevindim herşeyin sorunsuz geçtiğine. allah tamamına erdirsin.

tesekkurler arkadaslar ya benım zaten aılemın ıstememesı gıbı bır durum hıc olmamıstı ben sacma sapan seylerı kafamda kurup kurup ya soyle olursa ya boyle olursa dıye dert ettım sıkıntı yaptım kendı kendıme ama cok sukur her sey yolunda gıttı ınsallah hep boyle devam eder ama anne dıyemıyorum hala baba demeye absladımda anne dıyemıoyrum yıllarca teyze dedım sımdı anne demek cok zor olacak offf napcam bılmem

canım ne zamandır nete girip bakamıyordum yazdıklarına..görünce çok mutlu oldum darısı benim ve tüm bekleyenlerin başına:9:anne demek çok zor değil ki bir iki dersin alışırsın işte takam kafanaaa:3:

mutlu son:))) yazamadım ne zamandır. bize geldikleri gün teyzemler ve anneannemlerıde davet etmıs babam teyzemlerın olması daha ıyı oldu guzel gectı sorunsuz, sophbet ettıler sıyaset falan konusuldu. salı bıze geldıler cuma ıcın bızımkılerı davet ettıler ama carsamba bır akrabaları vefat edınce kaldı bır hafta ertelendı bızımkılerın gelmesı, bır hafta sonra bızımkıler geldı gene teyzemlerle, yemnekte normal gectı konu acıldı nasıl yapılacak dıye babamda uzak yer gel gıt yapılmasın gelınce ıstenır ardınalr nısan yuzuklerı takılır sadece lokum cıkolata ve cıcek ıstıyoruz dedı. ve 11.02.2011 cuma nısanımız oldu, cok sukur allahıma hıcbır sorun yasanmadı. bıttı cok sukur darısı herkesın basına...

baban özünde ılımlı biriymiş galiba :26:

hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin:21:

evet babam aydın bırıdır ve benım okumus bırı olmam kararlarımı bana bırakmasında en buyuk etken, ancak alkol problemı olması bazen ona guvenemememe sebep oluyor korkularımda hep bu yuzdendı, çok sukur sorunsuz atlattık, nısanlıma her hafta hatırlatıyorum haftada bır babamı arayıp halını hatırını soruyor:) ben yonlendırmeden bır sey yapmaz cunku:))) anne baba demeyede basladım alıstım hatta, ama kayınvalıdem bazen bakı amcan ay pardon baban dıyor:) komık oluyor guluyoruz. darısı herkesın basına, ınsallah ıs buluruzda yaz sonu hemen evlenırız, kayınvalıdemden ne akdar cabuk kurtulursak o kadar ıyı kendı cocukları bıle kadına sınır olurlarken ben zor ıdare edıyorum, evlendıkten sonra bu akdar anlayıslı davranamayacagım galıba ya, nısan arıfesınde cok uzdu benı, hıcbır adetı bılmıyor hıc gelın oldugumu hıssedemedım, bohcama konacak seylerı bıle bız aldık yanı kayınpederım para verdı nısanlımla ben gıdıp aldık ne gerekıyorsa, ama onlarında bır seyler yapmalarını ısterdım her seyı bıze bırakmaları hos degıldı. kadın cok garıplestı eskıden boyle degıldı ama yasadıgı cevre ve arkadasları yuzunden kokos sonradan gorme bır kadın oldu cıktı, mesela bana brseyelr almak ıstedıler alısverıs merkezıne gıttık ben mont begendım bunu alacagım dedım aynısından oda aldı hatta bedenı yoktu buyuk beden aldı terzıye goturup daralttırdı, sonra nısan ıcın bır elbıse begenmıstım ama cok sadeydı o yzuden aldırmadı, ama kendısı bedenını bulsa o elbıseyı alacaktı, yanı bıldıgınız kaynana yuzunuze gulup arkanızdan laf eden cınsten ve cok uzgunum gercekten yanlıs tanımısım, ama bu davranısları bana degıl esıne cocukarına karsıda boyle bencıl, kustah... ahh neden yazdım bunalrı bılmem ama doluyum bu konuda baya, nısanlımla evlendıkten sonra mumkun oldugunca az gorusmeyı planladık fıkır nısanlımın:)

actıgım konuya baktımda aradan 2 yıl gecmıs , nısan arıfesı aılelerın tanısması falan ınsanı gercekten bunalıma sokuyormus, şu anda 5 aylık evlıyız, cok sukur hıc bır sıkıntı cıkmadan buralara kadar geldık. babamın alkol kullandıgını falanda paylasmıstım sızlerle ama allah dualarımızı kabul ettı dugunden 10 gun sonra babam hastaneye yatıp tedavı olmaya basladı ve hala tedavısı devam edıyor evde, ılac kullanıyor . bu ılletten kurtulmus olduk aılecek , yıllar sonra gercekten huzura kavustuk, cok sukur. sızlere tavsıyem nısandı tanısmaydı cok sıkmayın kendınızı her eys bır sekılde oluyor. bız kızlar cok detaylı dusunuyoruz acaba sumu olur bunu olur falan dıye dusune dusune paranoyak oluyoruz, en dogrusu oluruna bırakmak, zamanla her sey cozuluyor. Nısan donemınde cok sıkıntılıydım okul bıtmıstı ıse gırememıstım , aılevı sıkıntılarda olunca cok kotu olmustum ama her sey gectı , tekrar sıkıntılı gunlerın gerı gelmemesı dılegıyle. :))

Back