• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilemiyorum!!!dayanamıyorum!!hikayeme kulak verin kızlar...ne olur.

Neyse... Konu sahibi! sabıkası olmayan, düzgün bir işi olan, kazancı yüksek, sinirli olmayan, parmağında döndürebileceğin, sana bakacak birini bul onunla evlen. Zaten imam nikahı geçerli değilmiş kocanın talak vermesine gerek yok direkt resmi nikah kıyabilirsin.

kardeş din alimimisin sen ?

senden kim fetva istedi ? mevzu burada dininikah resmi nikah değil...

bu kadının ipsiz sapsız sabikalı bir adamla isteyerek birlikte oluşu fakat para sebebiyle evlenemeyişi

yani yasal olarak şu anda mağdur durumda kalma riski var bunu anlaman için nasıl açıklama yapmak gerek?

ve böyle bir platformda dini nikahı böyle alenen matah birşeymiş gibi gösteremezsin

madem öyle herkes yatsın kalksın imamı çağırsın kıysın bir nikah

adam iki gun sonra tekmeyi basıncada gitti bekaretim! yok öyle yağma

bizim anlatmak istediğimiz bu

gitsin kıysın resmi nikahını sonra da çağırsın imamı kıysın dini nikahını,herkese de duyursun olsun bitsin..

senın ne derdin var anlayamadık nedir maksadın?

sen babanın maaşını nasıl alıyorsun? bekarsan annenin alması gerekmezmi? sen dul değilsinki? evlenincede anne almayacakmı? ayrıca annenle birlikteyseniz annen birlikte olduğunuzu biliyor sanırım.

kardeş din alimimisin sen ?

senden kim fetva istedi ? mevzu burada dininikah resmi nikah değil...

bu kadının ipsiz sapsız sabikalı bir adamla isteyerek birlikte oluşu fakat para sebebiyle evlenemeyişi

yani yasal olarak şu anda mağdur durumda kalma riski var bunu anlaman için nasıl açıklama yapmak gerek?

ve böyle bir platformda dini nikahı böyle alenen matah birşeymiş gibi gösteremezsin

madem öyle herkes yatsın kalksın imamı çağırsın kıysın bir nikah

adam iki gun sonra tekmeyi basıncada gitti bekaretim! yok öyle yağma

bizim anlatmak istediğimiz bu

gitsin kıysın resmi nikahını sonra da çağırsın imamı kıysın dini nikahını,herkese de duyursun olsun bitsin..

senın ne derdin var anlayamadık nedir maksadın?

Ne oldu işinemi gelmedi doğrular? Bunları söylemek için illa alim olmaya gerek yok, bu kadın imam nikahından kocası razı olmadan kurtulamaz kardeşim bunu kafanıza sokun. İstediğiniz kadar kocan değil diye çığırın bu karı koca olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Ama dersenizki yok benim işime gelmez bu resmi olarak evli değiliz, kabul git başkasıyla resmi nikahını kıy.

8 ayda bravo valla.
Öncelikle şunu söyleyeyim, resmi nikah ile birtakım haklarını korursun ve bu, babandan kalan maaştan daha değerli. Yarın öbür gün ne olacağını bilemezsin.
Para sıkıntınız için çözüm önerim: Herkesin yaptığını yapmak. Yani çalışmak.
Şiddet eğilimli ve cahil biriyle birliktesin. Çevresi de onun gibi, ki cahil cühela toplanıp birini linç etmişler. Sana şimdi şiddet uygulamıyor olsa da, ilerde uygulayacak. Öyle bir profil çizdin ki adam için, bence seninle tanışması tesadüf değil. Araştırmış bulmuş, babandan maaşını bilerek gelmiş sana. Ve sana en başta yalan söylemiş. Ve daha bir sürü şey... Yazdıkların neresinden tutsan dökülüyor.
Psikolojik sorunları olan bir kızsın. Bu konuda yalnız değilsin. Hayatta her şey insanlar için. Herkesin başına gelebilir.
Sevgilin seni bildiğin kullanmış, kullanıyor. Bizde böyle şeylere "yol yapmak" denir. Kendi hayatının garantisi olarak görmüş seni. Annen de büyük ihtimalle senin "kafadan hasta" olduğunu düşünmüş ve bir an önce evereyim moduna girmiş. Psikolojik durumun çok olağan olsa da... Annen için geri kafalı demişsin ya, eskiden doğum sonrası depresyon çeken kadınları tımarhaneye kapatırlarmış. O hesap.
Sana tavsiyem, sevgilim dediğin adama "hadi resmi nikah kıyalım" de bakalım ne oluyor. Hatta liseyi dışardan bitirmesini iste. Biraz zorla bakalım ne tepki verecek.
Asıl tavsiyem ise, ayrıl. Ama içimden bir ses bunu yapmayacağını söylüyor.
Haa bir de, psikolojik tedavi görüyorum demişsin. Bunları psikoloğunla konuşuyorsundur herhalde.

sanırım resmi, devlet nazarında ve hukuki yollarda birlikteliğinizin tanınması için evlilik konusunda sıkıntıya düşmüşsünüz. onun dışında birlikteliğinizi her şey dahil standart yaşıyorsunuz. anneniz siz ve nişanlınız aynı evdesiniz aileniz bir özellikle anneniz bir ses çıkarmıyor.
neyi sıkıntı yaptığınızı anlayamadım. zaten her sonucuyla tüm kabul etmişsiniz
ciddi soruyorum derdiniz nedir açık değil anlamak için.

Ne oldu işinemi gelmedi doğrular? Bunları söylemek için illa alim olmaya gerek yok, bu kadın imam nikahından kocası razı olmadan kurtulamaz kardeşim bunu kafanıza sokun. İstediğiniz kadar kocan değil diye çığırın bu karı koca olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Ama dersenizki yok benim işime gelmez bu resmi olarak evli değiliz, kabul git başkasıyla resmi nikahını kıy.

doğrulara itiraz eden yok imam nikahı tabiki geçerli ama resmi olarak bu adam onun kocası mı? değil

ister imam nikahı olsun ister olmasın bu kişinin istegine göre değişir

biz de dedik ki madem bu adam senın kocan neden bekarete takıldın? resmi olmayan bir biçimde karı koca hayatı yaşayıp sonra mağdur mu olsun bu kadın şimdi?

ortak noktamız bu olmalı değil mi?

resmi nikahı kıysın sonrada gitsin imam nikahını kıysın bu daha garantılı bir yol değil mi?

bak şimdi şüphesi var başkasıyla olur mu acaba bekaretim yok diyor.resmi nikahı olsa da boşansa başkasına gidince niye bekaretin yok mu derler bu kadına?

ki başkasıyla gönül ilişkisi olsa imam nikahını gizlemeyecek mi?

gizlemeyecek olsa derki ben evlendim boşandım onun içinde yok diycek sonraki kişiye öyle değil mi?

burada kadının kötülüğüne kimse birşey demiyor sen fazlaca alınganlık yapıyorsun

kimse dini nikaha tü kaka demediki...önce tedbirini al dedik ...

şaşırdım kaldım anlattıklarına.hadi eğtim durumunu geçtim.en başta belalı bir adam bu belli.bugün sana sevgisinden bişey yapmıyorsa birde sevgisinin biteceğini düşün o zaman kork bence bu tipler böyledir sevgileri bitince herşeyi yaparlar insana kaldaki ohh ne rahat kendi maaşın var babanın maaşı var iyi yine çalışıyor hayret yakında çalışmazsa hiç şaşmam.imam nikahı olaylaına hiç girmicem haberin yok sanırım bunun yasak olduğuna biri ihbar etse cezayı yersin artık yasak helede işin içimde maaş varsa.bir anönce aklını başına topla ve bırak derim ben.

doğrulara itiraz eden yok imam nikahı tabiki geçerli ama resmi olarak bu adam onun kocası mı? değil

ister imam nikahı olsun ister olmasın bu kişinin istegine göre değişir

biz de dedik ki madem bu adam senın kocan neden bekarete takıldın? resmi olmayan bir biçimde karı koca hayatı yaşayıp sonra mağdur mu olsun bu kadın şimdi?

ortak noktamız bu olmalı değil mi?

resmi nikahı kıysın sonrada gitsin imam nikahını kıysın bu daha garantılı bir yol değil mi?

bak şimdi şüphesi var başkasıyla olur mu acaba bekaretim yok diyor.resmi nikahı olsa da boşansa başkasına gidince niye bekaretin yok mu derler bu kadına?

ki başkasıyla gönül ilişkisi olsa imam nikahını gizlemeyecek mi?

gizlemeyecek olsa derki ben evlendim boşandım onun içinde yok diycek sonraki kişiye öyle değil mi?

burada kadının kötülüğüne kimse birşey demiyor sen fazlaca alınganlık yapıyorsun

kimse dini nikaha tü kaka demediki...önce tedbirini al dedik ...

Ortak noktamız mağduriyetine inandığın kadın olamaz...

İlk mesajımda söyledim yine söylüyorum insan önce kendi çizgisini belirlemeli o doğrultuda gitmeli. Olaya konu sahibinin içten içe terketmeyi düşündüğü imam nikahlı kocasının penceresinden bakalım... Sırf sabıkalı diye evlenip yuva kurmaya hakkı yok, karısı zannettiği kadın onun hakkında planlar yapıyor, karısı zannettiği kadının maaşına güvendiği söyleniyor, zor zamanlarında yanında olduğu kadın bekareti dert etmese ona tekmeyi basacak, kardeşleri evde istenmiyor.

Biraz insaf. Haklıyı cinsiyetine göre belirlemek doğru mu? Adam zaten sabıkalıymış, vurun abalıya...

Ortak noktamız mağduriyetine inandığın kadın olamaz...

İlk mesajımda söyledim yine söylüyorum insan önce kendi çizgisini belirlemeli o doğrultuda gitmeli. Olaya konu sahibinin içten içe terketmeyi düşündüğü imam nikahlı kocasının penceresinden bakalım... Sırf sabıkalı diye evlenip yuva kurmaya hakkı yok, karısı zannettiği kadın onun hakkında planlar yapıyor, karısı zannettiği kadının maaşına güvendiği söyleniyor, zor zamanlarında yanında olduğu kadın bekareti dert etmese ona tekmeyi basacak, kardeşleri evde istenmiyor.

Biraz insaf. Haklıyı cinsiyetine göre belirlemek doğru mu? Adam zaten sabıkalıymış, vurun abalıya...

abalı dediğin adam çalışıp para kazansa bassa kadına nıkahı, paranı istemiyorum senı sevıyorum dese ne ala

ama abalı dediğin adamın geçinmekte kadına sahip çıkmakta gözü yok, şimdi sabıkalı olduğunu gizlemiş, lise mezunuyum demiş lise terk çıkmş,kızı kandırmış bir adam mı abalı oldu? imam nikahını kıydıracak kadar dini bütün madem bu insanlar o zaman neden birlikte oldular bu zina değil midir?

imam nikahını kıyıp mı birlikte oldular sence? hiç sanmıyorum... yani burada en mağdur bence kadın

ki herkes geleceğini korumak için planlar yapar bu suç mudur?

kendini güvende hissetmediği için ne yapacağını kestiremeyen kadın mıdır suçlu yoksa erkeklik vazifelerini unutup nişanlı tabiriyle nişanlının annesyle aynı evi paylaşan erkek mi? gerçi kız bunada ses etmemiş?

e zaten nikahlarıda varsa asıl sorun ne ben bunu da anlamış değilim...

abalı dediğin adam çalışıp para kazansa bassa kadına nıkahı, paranı istemiyorum senı sevıyorum dese ne ala

ama abalı dediğin adamın geçinmekte kadına sahip çıkmakta gözü yok, şimdi sabıkalı olduğunu gizlemiş, lise mezunuyum demiş lise terk çıkmş,kızı kandırmış bir adam mı abalı oldu? imam nikahını kıydıracak kadar dini bütün madem bu insanlar o zaman neden birlikte oldular bu zina değil midir?

imam nikahını kıyıp mı birlikte oldular sence? hiç sanmıyorum... yani burada en mağdur bence kadın

ki herkes geleceğini korumak için planlar yapar bu suç mudur?

kendini güvende hissetmediği için ne yapacağını kestiremeyen kadın mıdır suçlu yoksa erkeklik vazifelerini unutup nişanlı tabiriyle nişanlının annesyle aynı evi paylaşan erkek mi? gerçi kız bunada ses etmemiş?

e zaten nikahlarıda varsa asıl sorun ne ben bunu da anlamış değilim...

Gelecek planları sinsice yapılmaz alsın karşısına söylesin çünkü planlara bu adam da dahil, yazıktır bu kadar acımasız olmayın. Adam zaten garsonluk yapıyor kıt kanaat evi geçindirebilir ama hanım kızımız resmi nikah istemiyor çünkü maaşı kesilirmiş. Adam hanım kızımızla tanışmadan önce parklarda mı yatıyormuş? Ben pek konu sahibine bağımlı yaşadığını tahmin etmiyorum.

Son düzenleme:
yok kılıf uydurmam,ben seçtim bu yolu,evet ama o beni zorladı bazı şeylere. şimdi ise geri dönüşü yok.ayrıca ben değil annem bekarete önem veriyor. ömür boyu bununla mı yaşamalıyım yoksa dönüp kendi hayatıma devam mı etmeliyim bilemiyorum. şu an psikolojik tedavi görüyorum psikolojik durumum da iyi değil. çok üzgünüm çok:(

annen bekarete önem mi veriyor
peki nasıl aynı evde yasamanıza ve sırf babanın maası için nikah kıymamanıza önem vermiyor
çelişki değil mi

O değil de , üzüldüğüm nokta.
Ben o kadar yıl çalışıp sigorta ödeyeceğim, kızım benim maaşımla bir erkekle imam nikahı ile yaşayacak.
Hem de böyle bir adamla ...
Sabıkalı olmasını kastetmiyorum. Sabıkası dışında normal biri mi yani sizce?

dertleşmek fikir almak. geri dönüş olabilir mi bazı şeylerden bunu sorgulamak.

neden geri dönüş yapmak istiyorsunuz ki

ayrıca nikah masraflı bir iş değil ki
nikah salonuna beyaz bir sade elbiseyle gidin
eşinizde takım giysin
aileler gelsin
bir kac tanıdık gelsin
bu da bir düğündür

Madem kendinizi şu durumda evli sayıyorsunuz, tabiii annenizde;
o zaman ayrıldığınızda da kendinizi boşanmış sayarsınız.
Yaşadıklarınızda elle tutulur bir yan göremedim.
Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Hayatınıza yeni bir yön vermek için hiçbir zaman geç değil.

KK kadınları çok uyanıktır onları iyi dinle. İşine geldiğinde dini kullanır, işine geldiğinde çağdaşlığın dibine vurur, işine geldiğinde kadın erkek eşitliğini savunur, işine geldiğinde feminizm bayrağıyla en önde koşturur. Ama asla bunlardan birini benimsemez. Sadece işine geldiklerini söyler. Bu yüzden sen bu konuda mutlaka haksız çıkacaksın.

Sen kendin hayat tarzını nasıl belirlediysen ona göre hareket etmelisin. Eğer dini yönün kuvvetliyse imam nikahı olduğun kişi senin kocandır bu tartışılamaz bile. Bazıları çıkmış o senin kocan değil demiş, dediğim gibi buna karar verecek olan sensin. Hemen her konuda olduğu gibi işin özü paraya dayanıyor. Bazı arkadaşların tuzu kuru olduğu için değil seni anlayıp doğruyu göstermek, okuduğunu bile anlayamayacak kadar polyannalar.

Milletin lafına bakma nasıl hissediyorsan öyle davran.

üsttekii sözlerinizin aynısını ekşi sözlükte okumuştum nasıl benziyor
haksız çıkacak evet elle tutulur yönümü var sanki haklı çıksınn

annesi gerikafalı bekarete önem veriyor ama kızının bir adamla nikahsız yaşamasına izin veriyor, aslında nişanlılar ama imam nikahlı oldukları için dinen evliler de ne garip hayatlar ben anlamakta zorlanırken siz yaşıyorsunuz bi de :S

ne soruyor bize tam olarak onu bile anlamadım o kadar ki kafam karıştı :S

Back