• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapacagimi Bilemedim

Eşinizi en iyi siz tanırsınız

Eşim bu lafin peşini birakmaz annesiyle tartisirlar annesi de inkar eder söylemedim diye. Kavga cikarir duygu somurusu yapar eşime beni kotuluyor der bu uzar gider.
Halasina mi soylesem eşimle konuşsun en azindan annesi inkar ettiginde söyleyecek bir lafi olur.

Namusunuza dil uzatan insanla görüsmeyin. Ikincisi: Sahsen facebook ta güzel bir yazi paylasirdim "bir ruh hastasi olur olmaz dedikodular cikartiyor. Inanmadan önce kimin konustuguna bir bakin" diye.

Benim sorunum da bu aslinda diger bilgileri niye böyle yapiyor ya da yapiyorsunuz diye sorulmasini engellemek için verdim.
Namusuma kadar iftira eden biri daha ne kadar ileriye gidebilir. Içime dert oldu.
Oysa hicbir dedikosuna kulak asmiyordum buna fazlasiyla moralim bozuldu.

Eşim bu lafin peşini birakmaz annesiyle tartisirlar annesi de inkar eder söylemedim diye. Kavga cikarir duygu somurusu yapar eşime beni kotuluyor der bu uzar gider.
Halasina mi soylesem eşimle konuşsun en azindan annesi inkar ettiginde söyleyecek bir lafi olur.

Benim sorunum da bu aslinda diger bilgileri niye böyle yapiyor ya da yapiyorsunuz diye sorulmasini engellemek için verdim.
Namusuma kadar iftira eden biri daha ne kadar ileriye gidebilir. Içime dert oldu.
Oysa hicbir dedikosuna kulak asmiyordum buna fazlasiyla moralim bozuldu.
Asla araya başkasını katmayin derim.

Ben nasil söyleyeyim beynim durdu.
Çok gerginim dusunemiyorum.
Canim seninle birşey konuşmam lazım. Fakat senden birşey yapmanı istemiyorum. Sadece durumdan haberdar olmanı istedim. Deyip söyleyebilirsiniz.
Ne kadar sürelik evlisiniz. Yazmış sanizda kaçırdım sanırım

Ben ve eşimin ailesi 😁😁 vallahi sadece gülüyorum hepsi var ama sadece işte eve giren erkekler arabalar falan dışındaki hepsi ya hepsini yaşıyorum umrumda mı asla değil
Dediğin gibi önce ben ayağımı kestim benden sonra aynen ailesi karı köylü oldun dedi ama benim eşim hep cevap verirdi asla ne beni ezdirir nede kendi susardı bende salak gibi hep giderdim😂😂 olsun annen duyma boşver derdim bananeydi sanki
Şimdi diyorum ki evliliğim ilk yılları haram olmuş bana boşuna
Araya mesafeyi koyunca bizimkiler geri adım attılar ama hee ben yine mesafeliyim o ayrı
Birde bizde ek olarak çocuk yok yani olmuyor onun bile lafını döndürdüler
Hiç birini unutmam her şeyin bir zamanı var bekliyorum pusuda
Eşinle mutluysan sal dünyayı boşver kim ne demiş kim ne konuşmuş umrunda olmasın hayatın bize ne getireceğini bilmiyoruz yarınımız var mı bilmiyoruz mutluysan tıka kulaklarını mutluluğuna bak

Merhabalar.
Eşim 38 yasinda ben 37 yasindayim ikimizin de ilk evliligi.
Cok gerginim . Eşimle konuşmadan önce sizin fikirlerinizi de almak istedim.

Kayinvide bir turlu oglunun evlendigini kabullenemedi. Esime soyledigi iki lafindan biri boşan. Evlenmeden önce de istememiş zaten eşime surekli ayril demiş durmuş bunu evlendikten sonra ögrendim.

Eşimle annesi arasinda bagimli bir ilişki var annesi ne derse ne isterse , o yapilacak başka turlu yapmak mümkün degil. Kayinvalidenin istedigi olmazsa kiyameti kopariyor. Eşime surekli sen adam olmazsin ne zaman anne sozu dinleyeceksin bilmem ne diyor. Kendinden kaynakli cikan her sorunda ben demedim mi sana bununla evlenme diye boşan kurtulalim diyor. Ben zaten beceriksiz, aptal , öküz gibi yemek yiyen , koca parasi yiyen , saygisiz aile terbiyesi gormemis bir mahlukum kayinvalidenin yuzüme soyledigine göre.

Küçuk bir ornek vereyim gerisini siz dusunun daha nelere karisiyor.
2 kilo domates aldik diye kiyameti kopardi niye yarim kilo almamişiz, yarim kilo neyimize yetmiyormuş. Sanki adam öldürdük bas bas bagiriyor etmedigi hakaret kalmadi. Eve aldigimiz her seyi istiyor aldigimiz yiyecekleri getirin burda yiyelim diyor. Evine gitsek burda yatin gitmeyin diye tutturuyor. Bir gun gitmesek kiyameti kipariyor, bir yere gidip kendine söylemesek niye beni goturmediniz diye agliyor bagiriyor kavga cikariyor küsuyor bizim etrafinda dönmemizi bekliyor ozur istiyor. Istedigi olmadiginda da küsuyor duygu somurusu yapiyor ya da kavga cikariyor.

Daha anlatsam bitmeyecek bir sürü şey yaşandi.
Beni butun akrabalara herkese kötülüyor. Yeni evliyken esimin akrabalarina evine gitmeyij o misafir sevmiyor bizi bile evine sokmuyor demiş şaşirdim. Samimiyet kurdugum akrabalardan hep şunlari duydum biz seni boyle bilmiyorduk seni cok farkli anlatiyorlar. Hatta yeni tabidigim insanlar bile bana anlam veremedigim sekilde garip davraniyordu sonra ögrendim ki kayinvalide benim hakkimda asilsız seyler soyluyormuş.

Anlatmakla bitmeyecek sorunlar kavgalar yasadik eş ailesiyle en sonunda ben iletisimi kestim. Eşim gorusmeye devam ediyor ama kayinvalidem eşime biz ne yaptik da kustu ,sen adam misin , adam olup karini getiremiyorsun, kilibik , avrat agizli , karindan izin al da buraya gel , karindan izinsiz hicbir sey yapamazsin , karin gelip bizden ozur dileyecek, ben onu istemiyorum ogulmsan bosayacaksin vs... Eşim annesiyle telefonda tartisiyor surekli. Sonunda o da gitmeyi gorusmeyi kesince iyice kiyamet koptu.

Eşimle ailesi kaynakli başlarda çok sorun yasadik terapi de aldik çok şukur esimle aramiz iyi mutluyuz sorunumuz yok.Kayinvalidenin bitmek bilmeyen asılsız dedikolarina da yalanlarina da hep kulagimi tikadim ama bu defa sınırını fazlasiyla aşti.
Kayinvalide beddua edip duruyormuş , evimize giren çikan bellisizmiş cesit cesit arabalarla adamlar girip cikiyormus ( kayinvalide ile yarim saatlik mesafedeyiz).

Oglunu ac birakiyormuşum açliktan ölecekmis zavalli .
Benden bosanamiyormus buyu yaptirmisim agzimin içine bakiyormus. O kadar benden bikmis ki intihar edicem diyormus annesine. Oglunu benden kurtarmak istiyormuş. Oglu cocuk var diye bosanamamiş simdi cocukta yokmuş (rahmetli oldu) bosanacakmisiz...

Iki haftadir akrabalar arasinda bu asilsiz dedikodu devam ediyormus ( esimin bir kisim akrabalari benim ailemle ayni sehirde oturuyor) benim ailemin kulagina gitmiş , beni arayip duruyorlar. Esimin halasi da aradi bugun kayinvalide onu da aramiş.
Ne yapayim ben bilemedim çok gerildim.
Benim annem bana böyle davransa aşağılayıp emirler yağdırsa bir sorgularım öz mü üvey mi diye. Dinlemem tabi ki aile de bir yere kadar sana ve eşine zarar veriyorsa mesafe koyacak tabi tamamen küslükten bahsetmiyorum ama ne yazık ki annesinin sözünden çıkmayıp onun yanlışlarına, hakaretlerine boyun eğen erkeklerin çoğu boşandı ya da mutsuz evlilikle devam etti. Yani adam değişmiyor karakter, huy değişmez zaten. Bir de şunu anlamıyorum akli dengesi yerinde olan insan ana kuzusu da olsa nasıl izin böyle emirlere kötülüğe? Benim annem bir misafirlikte veya benim yanımda yanlıi ve kötü bir şey söylediğinde kızıyorum yapmaya devam ederse de çekiliyorum kenara konuşmuyorum uzun bir süre kendine çekin düzen ver diyorum. Atıyorum kınıyor birini veya beddua ediyor kesinlikle izin vermiyorum sürekli yapmasına kaldı ki bana boşan bundan diyecek, evine giren çıkan belli değil bunun diyip söylenecek yok mümkün değil aklı başına gelene kadar aramam. Sanırım anne ya da baba ilgisizliğinden kaynaklanan bir durum gözüne girmek için her dediklerini yapıyorlar. Hoş bende ilgisiz ve sevgisiz büyüdüm ama çok şükür aklım başımda sevgiye ihtiyaç duymadım duymuyorum da

Canim seninle birşey konuşmam lazım. Fakat senden birşey yapmanı istemiyorum. Sadece durumdan haberdar olmanı istedim. Deyip söyleyebilirsiniz.
Ne kadar sürelik evlisiniz. Yazmış sanizda kaçırdım sanırım
Konustum az önce eşimle.
Konuyu da guncelledim.
Eşim konuşacakmiş annesiyle ve soyledigi kişilerle.
Sen canini sıkma ben halledicem dedi.

Bunlar da bir ihtimal tabi.
Eşimin annesi görüşme diyemem de.
Çocugu göstermemezlik de yapamam eşimin annesi sifatinda çünki.
Eşim gorüsmeyi azalttiginda olay cikti tamamen kestiginde daha buyuk bir olay cikti.
Nadiren goruserek de çözülmez.

En iyisi bu sehirden gitmek galiba uzak kalirsak belki bir ihtimal.
Eşim bunu dusunuyor zaten baska turlu annemden kurtulusumuz yok diyor.
Ama çözüm mu bilemedim.
Eşim ne derse desin anlamiyor kavga cikiyor yine anlamiyor.

Konusmadigimiz halde çat kapi kapiya dayaniyor defol git bu evden ben seni istemiyorum, senin yuzunden oglum benle konusmuyor diye bagiriyor kapida. Agliyor bayiliyor duygu somurusu yapiyor tansiyonum dustu sekerim firladi bilmem ne deyip krizlere giriyor.

Eşimin de canina tak etti artik.
Eşimin kardesleri uzak oturuyorlar tek yakin biziz.
Onlara da karisiyor da bizim kadar degil nadiren gorustuklerinde bile onlarin da burnundan getiriyor her şeyi. Annedir biz idare ediyoruz siz de idare edin diyorlar şaka gibi.
Şehir değiştirmek iyi bir fikir gibi duruyor. Bunu iyice düşünün derim ben. En azından kapınıza dayanma lüksü kalmaz. Ama o zaman da gidip bir kaç gün kalmak zorunda kalırsınız, bu da zor olur.

Şehir değiştirmek iyi bir fikir gibi duruyor. Bunu iyice düşünün derim ben. En azından kapınıza dayanma lüksü kalmaz. Ama o zaman da gidip bir kaç gün kalmak zorunda kalırsınız, bu da zor olur.
Eşim ailesi ile ilişkisini tamamen kesmeyi düşünüyor.
Agir hastalik ölüm vs olmadikça hicbiriyle konusmak görüşmek istemiyorum artik diyor.
Kayinvalidenin aradigi kisileri arayacakmiş bir şey olursa bana degil, kendine söylemelerini isteyecekmiş.
Bu çözüm mü bilemedim...
Nereye kadar sürecek bu böyle...

Eşim ailesi ile ilişkisini tamamen kesmeyi düşünüyor.
Agir hastalik ölüm vs olmadikça hicbiriyle konusmak görüşmek istemiyorum artik diyor.
Kayinvalidenin aradigi kisileri arayacakmiş bir şey olursa bana degil, kendine söylemelerini isteyecekmiş.
Bu çözüm mü bilemedim...
Nereye kadar sürecek bu böyle...
Eşiniz çaba gösteriyor bu çok önemli bir şey. Sorunu büyük oranda çözer "bir şey olursa bana söyleyin" demek çünkü kimse cesaret edip söyleyemez. Benim de çok sorunlu bir ailem var olabildiği kadar eşimi uzak tutuyorum, çoğu zaman da başarıyorum. Eşiniz de başaracaktır.

Bebek olduktan sonra bile aynı tutumu gösterecektir bence çünkü adam da bıkmış belli ki.

Sizin izleyeceğiniz temel politika, olanı anlatırken suçlayıcı değil mağdur dili kullanmak. Bu her zaman etkilidir. Mümkün olduğu kadar az dile getirin ama dile getirdiğinizde canınızın yandığını hissettirin. Annesini seçme şansı olsa emin olun bu kadını seçmezdi. O da zorlanıyor bu yaşadıklarınızla.

Eşiniz çaba gösteriyor bu çok önemli bir şey. Sorunu büyük oranda çözer "bir şey olursa bana söyleyin" demek çünkü kimse cesaret edip söyleyemez. Benim de çok sorunlu bir ailem var olabildiği kadar eşimi uzak tutuyorum, çoğu zaman da başarıyorum. Eşiniz de başaracaktır.

Bebek olduktan sonra bile aynı tutumu gösterecektir bence çünkü adam da bıkmış belli ki.

Sizin izleyeceğiniz temel politika, olanı anlatırken suçlayıcı değil mağdur dili kullanmak. Bu her zaman etkilidir. Mümkün olduğu kadar az dile getirin ama dile getirdiğinizde canınızın yandığını hissettirin. Annesini seçme şansı olsa emin olun bu kadını seçmezdi. O da zorlanıyor bu yaşadıklarınızla.
Annesinin huyunu çok iyi biliyorum.
Eşim resti çeker bir hafta dolmadan numaradan lafta hastanelik olur , amca dayi hala teyze herkesi araya sokar duygu sömurü yapar eşimi çagirir.
Eşim gidip gelmeyi konusmayi bir ara kestiginde eşimi taa bilmem nerdeki dayisina arattirmişti çok hastaymiş yataktan kalkamiyormus hastaneye goturecek kimse yokmuş... Laf işte bal gibi gidebiliyor... iki gün sonra duyduk sehir merkezinde fink atiyor...

Eşim hastaneye gotürdu, önemli bir seyi yokmus soguk alginligiymiş.
Bir defa da eşimi amcasina arattirmişti neymiş eşim gitmiyor diye üzüntüden bayilmiş gelsin ozledim diyormus. Gorumceler de siraya girdi üc gün boyunca gun icinde art arda ariyorlardi acmadigi halde.
En son bir sey mi oldu diye merakindan açti, söylenene göre annesi kederinden ölecekmiş.
Benim yuzumden annesini uzuyormus falan filan.

Eşime de söyledim iki gün sonra bir sey bulur cagirirlar diye , gitmem diyor. Nereye kadar gitmeyecek bilmiyorum.
Bir insanin annesinin hastaliginda ihtiyaci oldugunda özlediginde yanina gitmesi ne kadar güzel bir şeyken bunu çikari için sahte bir sekilde kullanmasi çok igrenç.
Düsünsenize hep numara yapiyor diye gitmeyeceksiniz ve gercekten onemli bir şey olacak insan bu yükü nasil kaldirir.

konundaki tek sorun eşinin hala onlarla görüşmesi ama bunu da yapma deme hakkınız yok malesef. Eşiniz yanınızda destek sizi zorlamıyor onlardan etkilenip size sorun çıkarmıyorsa anne işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor. İnsanların söyledikleri sizin onları ciddiye aldığınız kadar önemlidir. Mesela ben burda size eve erkek atıyor desem bu doğru olacak mı veya umrunuzda olacak mı? Böyle bir insanı takmayın. Arada laf taşıyıp sizi sinir etmeye çalışan akrabalardan da uzaklaşın. ya da bu muhabbeti açmalarını engelleyin

konundaki tek sorun eşinin hala onlarla görüşmesi ama bunu da yapma deme hakkınız yok malesef. Eşiniz yanınızda destek sizi zorlamıyor onlardan etkilenip size sorun çıkarmıyorsa anne işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor. İnsanların söyledikleri sizin onları ciddiye aldığınız kadar önemlidir. Mesela ben burda size eve erkek atıyor desem bu doğru olacak mı veya umrunuzda olacak mı? Böyle bir insanı takmayın. Arada laf taşıyıp sizi sinir etmeye çalışan akrabalardan da uzaklaşın. ya da bu muhabbeti açmalarını engelleyin
Dışardan biri olsa söyleyen umrumda olmaz.
Insan oglunun eşine bu iftirayi nasil atar.
İnsanda hiç mi utanma olmaz.
Eşim bana destek evet ama annesinin bu ithamlari çok gurur kirici.
Beni istemiyor oglunu paylaşamiyor anladik da bu kadar da olmaz.

Canım benim Allah sabırlar versin inşallah. Gerçekten çok zor biriymiş senin anlattığına göre bu kv. Ancak eşinde senin yanında ne güzel ve en önemliside bu ama sanki biraz sende sessiz kalmışsın. Bu yüzden artık kv ye lafını söyleme vakti gelmişde geçiyor yani lafını hep zamanında söyler geçersen bence en sonunda pes edecektir ve aranızada güzel bir sınır çekersen diğerleri ne demiş o ne demiş bu ne yapmış hiç umrunda bile olmaz. Bütün bunlar çalışmalarına engel olmasın sen en çok bütün gücünü, enerjini çalışmalarına ver canım. Umarım zamanla her şey düzelecektir

Ayy evlerden ırak kv ve gerçekten tedaviye ihtiyacı var. İletişiminizi kesmişsiniz zaten eşin de yanında olabildiğince duymaza gel onun yaptıkları söyledikleri yüzünden moralini bozma canım. Bırak kendi kendine atıp tutsun

Back