How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ne Yapacagimi Bilemedim

Kv nin cezai ehliyeti yok
Bu kesin
Bana da psikolojik bir sıkıntısı var gibi geldi. Normal insan davranışı değil bunlar 😒 doktor detaylı incelese bir sürü rahatsizlik bulur kesin ki hakaret amaçlı yazmıyorum. Çoğu davranış probleminin altında psikolojik rahatsızlıklar var bence.

Ay kuzum çeşitli arabaları kayınvalidem yolluyor memnun olduklarından de 👹👹 sen eşinle iyiysen onun ağzına laflarını tık rahatına bak ama eşinde ona uyarsa boşan gitsin 😦

Kv ile gorusmuyorsunuz, esiniz de yaninizda.
O zaman hic huzurunuzu kacirmayin.
Sizi arayanlara yeter artik deyin.
Bircogu da laf aramak, laf tasimak icin yanasiyordur. Macerasina.
Ne duyduysaniz ne gorduyseniz sizde kalsin deyin, bicak gibi kesin.
Laflar bitmez, kvde de durulmaz.
Baska yapacak bir sey yok.
Kim ne dusunurse dusunsun.
Kayinvalidenin durulmaya niyeti yok zaten.
Ne konuşmadan anliyor ne tartismadan ne mesafeden. Iletisimi kessek bile biz suclu oluyoruz. Eşim de bunaldi artik annesi diye iletisimde kaliyor ama onu da bezdirdi.

Bunlar olurken elbette susulmadi. Uzamasin diye o detaylara girmedim zaten baya uzun oldu.
O zaman kaynananızı Allah ıslah etsin. Bakın aklıma geldi kaynanamın ablasının gelini var umarım siz değilsinizdir 😅 kayınvalidem sürekli kıza gerizekalı diyor. Neymiş ablasının evini temizlememiş. Onunla laf yarışına girmiş yardım etmemiş. Boşan diyorlar adama sürekli. Gelini sevmiyorlar ruh hastası diyorlar. Kızı hiç görmedim ama arkasından baya kötülüyorlar. En son dayanamayıp kaynanama size sormicak hakim karışmayın anne dedim tutamadım kendimi. Allah ıslah etsin bunları. o gelinde çok alışveriş yaprmış isrf edermiş diye demediklerni bırakmadılar.

Bana da psikolojik bir sıkıntısı var gibi geldi. Normal insan davranışı değil bunlar 😒 doktor detaylı incelese bir sürü rahatsizlik bulur kesin ki hakaret amaçlı yazmıyorum. Çoğu davranış probleminin altında psikolojik rahatsızlıklar var bence.
Kesinlikle psikolojik rahatsizligi var.

Merhabalar.
Eşim 38 yasinda ben 37 yasindayim ikimizin de ilk evliligi.
Cok gerginim . Eşimle konuşmadan önce sizin fikirlerinizi de almak istedim.

Kayinvide bir turlu oglunun evlendigini kabullenemedi. Esime soyledigi iki lafindan biri boşan. Evlenmeden önce de istememiş zaten eşime surekli ayril demiş durmuş bunu evlendikten sonra ögrendim.

Eşimle annesi arasinda bagimli bir ilişki var annesi ne derse ne isterse , o yapilacak başka turlu yapmak mümkün degil. Kayinvalidenin istedigi olmazsa kiyameti kopariyor. Eşime surekli sen adam olmazsin ne zaman anne sozu dinleyeceksin bilmem ne diyor. Kendinden kaynakli cikan her sorunda ben demedim mi sana bununla evlenme diye boşan kurtulalim diyor. Ben zaten beceriksiz, aptal , öküz gibi yemek yiyen , koca parasi yiyen , saygisiz aile terbiyesi gormemis bir mahlukum kayinvalidenin yuzüme soyledigine göre.

Küçuk bir ornek vereyim gerisini siz dusunun daha nelere karisiyor.
2 kilo domates aldik diye kiyameti kopardi niye yarim kilo almamişiz, yarim kilo neyimize yetmiyormuş. Sanki adam öldürdük bas bas bagiriyor etmedigi hakaret kalmadi. Eve aldigimiz her seyi istiyor aldigimiz yiyecekleri getirin burda yiyelim diyor. Evine gitsek burda yatin gitmeyin diye tutturuyor. Bir gun gitmesek kiyameti kipariyor, bir yere gidip kendine söylemesek niye beni goturmediniz diye agliyor bagiriyor kavga cikariyor küsuyor bizim etrafinda dönmemizi bekliyor ozur istiyor. Istedigi olmadiginda da küsuyor duygu somurusu yapiyor ya da kavga cikariyor.

Daha anlatsam bitmeyecek bir sürü şey yaşandi.
Beni butun akrabalara herkese kötülüyor. Yeni evliyken esimin akrabalarina evine gitmeyij o misafir sevmiyor bizi bile evine sokmuyor demiş şaşirdim. Samimiyet kurdugum akrabalardan hep şunlari duydum biz seni boyle bilmiyorduk seni cok farkli anlatiyorlar. Hatta yeni tabidigim insanlar bile bana anlam veremedigim sekilde garip davraniyordu sonra ögrendim ki kayinvalide benim hakkimda asilsız seyler soyluyormuş.

Anlatmakla bitmeyecek sorunlar kavgalar yasadik eş ailesiyle en sonunda ben iletisimi kestim. Eşim gorusmeye devam ediyor ama kayinvalidem eşime biz ne yaptik da kustu ,sen adam misin , adam olup karini getiremiyorsun, kilibik , avrat agizli , karindan izin al da buraya gel , karindan izinsiz hicbir sey yapamazsin , karin gelip bizden ozur dileyecek, ben onu istemiyorum ogulmsan bosayacaksin vs... Eşim annesiyle telefonda tartisiyor surekli. Sonunda o da gitmeyi gorusmeyi kesince iyice kiyamet koptu.

Eşimle ailesi kaynakli başlarda çok sorun yasadik terapi de aldik çok şukur esimle aramiz iyi mutluyuz sorunumuz yok.Kayinvalidenin bitmek bilmeyen asılsız dedikolarina da yalanlarina da hep kulagimi tikadim ama bu defa sınırını fazlasiyla aşti.
Kayinvalide beddua edip duruyormuş , evimize giren çikan bellisizmiş cesit cesit arabalarla adamlar girip cikiyormus ( kayinvalide ile yarim saatlik mesafedeyiz).

Oglunu ac birakiyormuşum açliktan ölecekmis zavalli .
Benden bosanamiyormus buyu yaptirmisim agzimin içine bakiyormus. O kadar benden bikmis ki intihar edicem diyormus annesine. Oglunu benden kurtarmak istiyormuş. Oglu cocuk var diye bosanamamiş simdi cocukta yokmuş (rahmetli oldu) bosanacakmisiz...

Iki haftadir akrabalar arasinda bu asilsiz dedikodu devam ediyormus ( esimin bir kisim akrabalari benim ailemle ayni sehirde oturuyor) benim ailemin kulagina gitmiş , beni arayip duruyorlar. Esimin halasi da aradi bugun kayinvalide onu da aramiş.
Ne yapayim ben bilemedim çok gerildim.
Bence aile saadetini bozmaktan dava açılmalı böyle tiplere

Taşının, gözden ırak olun. Size laf taşıyanlara da prim vermeyin. Laf taşıyan insanın samimiyetine zerre inanmam.

Size kv lafı getireni uyaracaksınız; "Ben kayınvalide ile ilgili herhangi bir şey duymak, haber almak istemiyorum, hakkımda ne dediği ile de ilgilenmiyorum, siz de ilgilenmeyin. Onun lafını oturup dinleyip ciddiye alanlarla da uğraşamam, herkes kimin ne olduğunu az buçuk bilir. Lafını getirirseniz daha, kalbinizi kırarım" deyip kestirip atacaksınız. Laf taşıyanlara da seyirlik lazım da ondan taşırlar, prim vermeyin. Anneniz de laf getirene aynısını desin çekilsin.

Psikolojik hasta filan da demeyin herkese, kimi insanın normali budur, kötüdür. Kayınvalideniz de kötü ve cahil biri.

Ateşli kaynana buz gönderin baska çözüm gelmiyor
Evlerden ırak iyi dayaniyorsunuz
Biraz daha sabredin atesi sönecek sonmezse buzzz baska care yok

Ateşli kaynana buz gönderin baska çözüm gelmiyor
Evlerden ırak iyi dayaniyorsunuz
Biraz daha sabredin atesi sönecek sonmezse buzzz baska care yok
Yillardir sönmedi atesi sönecek gibi de degil .
Yillardir bana dayaniyormus hoşgoruyormus alttan aliyormus beni, söyledigine göre.
Herkese mukemmel kaynanayi oynuyor.
Beni kotuluyor surekli.
Bu zamana kadar hicbirini umursamadim söylediklerinin.
Bu söyledikleri cok ileri ya bu kadar da olmaz

O zaman kaynananızı Allah ıslah etsin. Bakın aklıma geldi kaynanamın ablasının gelini var umarım siz değilsinizdir 😅 kayınvalidem sürekli kıza gerizekalı diyor. Neymiş ablasının evini temizlememiş. Onunla laf yarışına girmiş yardım etmemiş. Boşan diyorlar adama sürekli. Gelini sevmiyorlar ruh hastası diyorlar. Kızı hiç görmedim ama arkasından baya kötülüyorlar. En son dayanamayıp kaynanama size sormicak hakim karışmayın anne dedim tutamadım kendimi. Allah ıslah etsin bunları. o gelinde çok alışveriş yaprmış isrf edermiş diye demediklerni bırakmadılar.
Ayy hepsinin topunun köküne kibrit suyu.
Hayatlarında hiç bi bok olamamışlar, tek statüleri kayınvalide olmak.
Yazık gerçekten eğitim seviyesi sıfır insanlar ana baba oluyor sonra da ailelerine gelen geline/damada eziyet ediyolar...
@Kendikendine oğluda susturamıyosa sen gereğini yap. O madem herkese seni kötülüyor ara herkesi sen onun manyaklıklarını anlat. Yılmadan usanmadan ara tüm akrabaları. Bana iftira atıyor de.
En son tüm aileleri aranan bitince ara sıç ağzına herkese senin nasıl biri olduğunu anlattım bundan sonrası sende biraz daha devam edersen herşey kayıt altında sana dava aöıcam hakaretten iftiradan de. Korkar susar merak etme.

Bu ne canım. Susulunca iyi bişi olunmuyor. Haksızlığa karşı fazla susmak da iyi değil bak nelere sebep oluyor.

Kocası da tutsun doktora götürsün ne bileyim dizginlesin biraz ayol. Gerçi Allah bilir gençliğinde ne yaptı kadına da şimdi ceremesini çekiyor.
Kayinpeder uysal bir adam sesi solugu cikmiyor.
Kayinvalide bir bagirsin kayinpeder kacacak yer ariyor nasil sindirmişse adami.
Gençken de öyleymiş.
Kayyinpederin ailesinden uzak yasamislar pek gidip gelmezlermis de.

Yillardir sönmedi atesi sönecek gibi de degil .
Yillardir bana dayaniyormus hoşgoruyormus alttan aliyormus beni, söyledigine göre.
Herkese mukemmel kaynanayi oynuyor.
Beni kotuluyor surekli.
Bu zamana kadar hicbirini umursamadim söylediklerinin.
Bu söyledikleri cok ileri ya bu kadar da olmaz
Allah kolaylik versin cok zor bir durum esinizede yazik cok zor en zoru onun hayati

Kayinpeder uysal bir adam sesi solugu cikmiyor.
Kayinvalide bir bagirsin kayinpeder kacacak yer ariyor nasil sindirmişse adami.
Gençken de öyleymiş.
Kayyinpederin ailesinden uzak yasamislar pek gidip gelmezlermis de.
Kendinden biliyor o zaman bak hele 😒 kendi neler ettiyse sizi de onunla itham ediyor belli ki 🤔 kişi kendinden bilir işi demişler

Kusura bakmayın, o diğer konuda sizin yorumunuzu okumuşum. Konu size ait değilmiş. Orada yaptığınız yorumun aynısını bu konuda bir paragrafta geçirince ben o konu size ait sandım biran, kusura bakmayın tekrardan.
Şuan eğer eşinizle araniz iyiyse kayınvalidenizle de hazır iletisiminiz kesilmiş bırakın sizden uzak ne hali varsa görsün.
Haklısınız gerilmekte. ama dediğim gibi kadın baya sıkıntılı ne yapsanız da susmayacak gibi siz duymamaya çalışın.
Her dedikosuna kulak tikadim da bu kadari da pes artik dedirtti.
Dogru aslinda duymazdan gelip devam etmek en iyisi.
Derdi ortalik karistirmak.

Back