- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.186
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Tabii ki takmalısınız ne ayıp ya4 yıldır evliyiz.Evimiz kira ve evden çıkma durumumuz var.Geçen şubattan beri işsizdim,maddi olarak bizi yordu.Kredi kartlarına borcumuz var.İşe gireli 1 ay olacak,henüz maaş bile almadim.
Gelecek ay kaynımın düğünü var.Biz evlendiğimiz zaman o çalışmıyordu.Kvlerin aldığı çeyreği taktı.Nikahta da kvlerin aldığı bileziği taktı.Ev hediyesi falan hiçbir şey almadı.
Eşim kardeşim evleniyor birşey yapamadım,cepte para yok,para isteseler veremeyeceğim diyor.Kızın abisi mühendis ve bizim maaşımızın 3 katı kazanıyor.Kız tarafının durumu maddi olarak çok iyi.Takmazsak ayıp olur diyor.Ben açıkçası kendi bilezigimide vermek istemiyorum.Sizce ne takmalıyız?
O zaman taktiği bileziği geri verirdimBu kişi kendi parasıyla bilezik taksaydı.
Beşi bir yerde taksaydı ne yapacaktınız?
Aynısını yapardım mı derdiniz?
Kusura bakmayın ama kıssas yapmaya çalışıyorsunuz.
Aaa o kendi parasıyla almadı ben neden alayım.
Kendi kardeşlerim benden sonra evlendi.
Çalışmıyorlardı
Evlenirken anne babamın taktığı takılar hepsini temsil ediyordu...
Böyle küçük hesaplar yapacak kadar aile bağları kurmak nedir yaa
O zaman o çalışmıyormuş ya, böyle küçük hesaplar yapılır mı? Benim kardeşim de ben evlenirken çalışmıyordu ama şimdi onun düğünü var ben bilezik takacağım. Aaa o bana takmadı ben de ona takmayayım mı diyeyimOnun zamanında yaptığı gibi kv lerden bir çeyrek bir bilezik parası alın ve takın.
Tamam ama şuan gerçekten maddi olarak sıkıntıdayizBence bir şey takın bilezik felan yerine tekrar konur ama en yakınları olarak ayıp etmiş olursunuz, eşinizi de kırmış olursunuz o yüzden bu olay büyür baya
Tamamda o keyfi calismiyordu .Halaa calismiyor.Napayim canımı mı vereyim. Param yok diyorum.Takta tak diyorsunuzO zaman o çalışmıyormuş ya, böyle küçük hesaplar yapılır mı? Benim kardeşim de ben evlenirken çalışmıyordu ama şimdi onun düğünü var ben bilezik takacağım. Aaa o bana takmadı ben de ona takmayayım mı diyeyim
En kötü bi yarım ya da bi tam altın takılır ama kardeş bu. Şu an da çalışmıyorsa nasıl evleniyor? Nasıl geçinmeyi düşünüyorTamamda o keyfi calismiyordu .Halaa calismiyor.Napayim canımı mı vereyim. Param yok diyorum.Takta tak diyorsunuz
Bende böyle düşünüyorum.Evine de hediye alırız diyorum.Ev durumu falanda var.Bu evden çıkarsak en az 50 bin tl gidecek.Eger ailesi borç bilezik vereyim derse kesinlikle kabul etmiyorum ben bunu.O bileziği takmam geri veririm ben.Onun zamanında yaptığı gibi kv lerden bir çeyrek bir bilezik parası alın ve takın.
Borç içindesiniz zamanında işsiz olmasıyla aynı durumdasınız zaten.
Kız tarafı zengin.Yarim falanda ayıp olur.Karşi taraf aşırı zenginEn kötü bi yarım ya da bi tam altın takılır ama kardeş bu. Şu an da çalışmıyorsa nasıl evleniyor? Nasıl geçinmeyi düşünüyor
Hiçbir şey takmamaktan daha ayıp yani?Kız tarafı zengin.Yarim falanda ayıp olur.Karşi taraf aşırı zengin
Peki maddi durumumuz yoksa nasıl takacağız?Kart limitlerimizde doluTabii ki takmalısınız ne ayıp ya
Bende böyle düşünüyorum.Evine de hediye alırız diyorum.Ev durumu falanda var.Bu evden çıkarsak en az 50 bin tl gidecek.Eger ailesi borç bilezik vereyim derse kesinlikle kabul etmiyorum ben bunu.O bileziği takmam geri veririm ben.
Onun yaptığı gibi yapacağız.Kvlerin bir bileziği alıp takacağız.Hiçbir şey takmamaktan daha ayıp yani?
Onlar pahali şeyler takacak,bis takamayacagiz diye eşim üzülüyorTakmazsanız tabi ki de çok ayıp olur. Elinizde altın olmasa neyse de. Zamanında ailesi de almış olsa o size takmış. O altın ve bilezik cebinize girmiş.
Ayrıca kızın abisinin maaşı ya da ailesinin maddi durumu ile konunun ilgisi ne?
O zaman bunu çifte güzel bir dille izah edin. Biraz para biriktirin ve evlendikten sonra davet edin, altininizi verin güzelce ağırlayın gönderin. Bu olayı büyük bir mesele çıkmadan bu şekilde halledebilirsiniz benceTamam ama şuan gerçekten maddi olarak sıkıntıdayiz
Durumumuz seneye anca düzelir gibiO zaman bunu çifte güzel bir dille izah edin. Biraz para biriktirin ve evlendikten sonra davet edin, altininizi verin güzelce ağırlayın gönderin. Bu olayı büyük bir mesele çıkmadan bu şekilde halledebilirsiniz bence