Merhaba!
Amazon üzerinden el yapımı ürünlerin satışı için "Amazon Handmade" üyesi olmanız gerekiyor, bu da ayda 40 dolar ücreti olan profesyonel hesap almanız anlamına geliyor. Ürün başına başka bir ücret ödüyor musunuz bilmiyorum. Eğer Amazon Handmade üyesi olmazsanız ürünleriniz diğer milyarlarcası içerisinde kaybolur. Şu an Amazon USA'da "knitted socks" araması yaptığımda gerçek el yapımı ürünler ikinci sayfada karşıma çıkmaya başlıyor mesela bende. Ürün başına kargo ücretinin 7 ila 15 dolar arasında tutacağını da hesaba katmanız lazım. Bence yurt dışına el yapımı ürün satmak için Amazon uygun bir pazar değil, ben Etsy'e yönelmenizi tavsiye ederim. Eğer dropshipping yapacaksanız ya da el yapımı ürünleriniz ağır ya da hacimli şeyler olacaksa (örneğin heykel, ahşap oyma, mobilya vs.), o zaman tercihiniz Amazon olabilir.
Amerikan pazarı için konuşursam, el yapımı ürün olarak Türkiye'de "çetik" de dediğimiz kısa konçlu patikler pek popüler değil. Eğer örebiliyorsanız
desenli uzun konçlu çorapların satışı fena değil, ama akrilik değil gerçek alpaka ya da yün ipleri tercih etmelisiniz. Şu sıralar (Türkçesini bilmiyorum, lütfen kusuruma bakmayın) "granny square" denilen desenle yapılan
şöyle atkılar, hatta
çantalar,
battaniyeler,
hırkalar çok moda. Hatta bunları
kedi,
uzaylı,
kuru kafa gibi formlarda örebiliyorsanız çok daha dikkat çekiyor. :) Eğer yapabiliyorsanız Etsy'de bunların
modellerini de dijital olarak satabilirsiniz, ama İngilizcesini muhakkak kontrol ettirmeniz gerekiyor. Ayrıca
kanaviçe işi duvar dekorları ve bunların
modelleri de iyi satan ürünler arasında.
Kendi pazar araştırmamda gördüklerim bunlar :)