kızım bugun 30 gunluk sarılığı hala gecmedı ne olur yardım edın sarılığı hala 14.88 doktor onemsemedı ama ben cok korkuyorum babamız yok yanımızda kayınpederde sağolsun hıc ılgılenmıyo kafayı yıcem artık
30 gunluk bir bebegin hala sariliginin gecmemis olmasi cok ciddi bir sorun
bebegi surekli isikta tut gunduz gunes isiginda geceleri ise lambalar acik olsun mumkunse lambanin altinda
bizim bebegimizin basinada geldi biz ozel hastaneye goturduk isik tedavisi gordu yani ustu ve alti florasan lambalarla kapli besik farzedin
bebek ciplak vaziyette sadece bezi vardi ve isiktan gozlerini korumak isin gozlerini kapattilar 5 - 6 saatte sariligi dustu
sekerli su vermemizi soylediler sende bol bol sekerli su ver. sekerli su sariligi dusuruyor.
birde bebegi usur diye cok sarip sarmalama dr.un bize dedigi bebek isik gorecek ustunde sadece zibini olacak annesinin sicakligini hissedecek
sanirim sen usur diye cok sarip sarmaladin bebegi ozellikle yuzunu yuzunden isik alsaydi yine sarilik olmazdi
Cnm benimde 9 aylık bi oğlum var benimkide oldu üzülme öncelikle..inş sütün vardır sen bol bol emzir yeterki o düşecektir kendiliğinden ışık görsün sarı tülbent ört yüzüne uyurken yüksekce tabi ağzına gelmesin dikkat et bilimsel açıdan iyi geliyormuş ben inanmadım ama yaptım bide 2 saatte bi gece emzir bol bol o çok uyumak ister sarılıktan 2 saat arayla burnunu sık gerekirse emzir uyandırıp..bizimde 16 önce sonra 14 e düştü sonra gözbebekleri beyazladı açıldı gitti sık sık kan aldırmadım ben daha ufak diye ama çok sık emzirdim çevremde yaşayan herkesde bunu söyledi her bebek hemen hemen oluyor üzülme sakın cnm inş anne sütün vardır
Özellerde 16 yı geçince devlette 21 22 yi geçince yani sarılık ayaklarına kadar inince ışın tedavisi görüyor bebekler.seninki çok yüksek değl korkma...ayrıca herkes korkutur ruh halinden anlamadıkları için endişe etme.biz araştırdık o zaman hep ilerlerse diye ama emzirerek atlattı...çünkü anne sütü antibiyotik gibi.iyi ediyor cnm
hemen cvp yazamıyorum devlette gıdıyopruz bı aydır 16 tan 14 88 e dustu doktor bısey yok dıyo dusuyosa korkma dıyo ama ben cıldırcam herkes o kadar rahat bı ben huzursuz bacaklarına kadar ınmıs yavrumun mecburen sarıp sarmalıyorum sekerlı su bende verdım ama bı faydası olmadı ısıgıda kapatıyoruz bılmıyorum valla caresızım
canım korkmaaa ve arkadaşların söylediği gibi bebeğini beyaz ışığın altında yatır gözlerini bişeyle kapat ki zarar görmesin.sarılığını anca idrar ve kakayla atabilir bu da iyi beslenmeyle olur ancak.eğer beslenme kısmında sorun yoksa sütün yetiyosa çok iyi ama arada su takviyeside yap.benim kızım bi gece hastanede yattı serum verildi ve fototerapi aldı.doktor aynısını evde yapmaya devam et dedi.bende yaptım.beyaz ışığın altında yatırdım ve geçti çok şükür.
hemen cvp yazamıyorum devlette gıdıyopruz bı aydır 16 tan 14 88 e dustu doktor bısey yok dıyo dusuyosa korkma dıyo ama ben cıldırcam herkes o kadar rahat bı ben huzursuz bacaklarına kadar ınmıs yavrumun mecburen sarıp sarmalıyorum sekerlı su bende verdım ama bı faydası olmadı ısıgıda kapatıyoruz bılmıyorum valla caresızım
1 ısıgı kesınlıkle kapatma bebek ısık gorecek
2 bebegı usur dıye cok sarma bır kat gıydır usumez korkma !
Ve cok cok emzır uyuyorsa bıle uyandır emzır
bızım bebekte cok uyuyordu sarılık olan bebek cok uyur
sanırım senın ılk bebegın onun ıcın bıraz zorlanıyorsun
bizde de benzer durum oldu hatta hastanede 2 gece yattı oğlum 22 ye çıkınca,2 haftadan sonra tehlikeli değerlere ulaşmaz merak etme,doktorum da bana 1. ay muayenesinde hala sarı dediğim zaman korkmana gerek yok artık yükselmez düşmeye başlar demişti,görüntüdeki sarı rengin geçmesi daha uzun sürüyor,endişelenme geçer artık,tehlikeli evreyi atlatmışınız,geçmiş olsun canım
havale hapı neden ki?sarılık havale yapmaz ki.benim oğlum hastanede kaldığı için gerekli tahlilleri bakılmış,tiroid vs hepsine bakmışlar,sorun yok dedi doktorumuz,geçer dedi,doktoru havale hapı vermeden önce tahlillerini yaptırdı mı?yani kafasına göre vermez heralde.doktorun sanırım beyne zarar vermesinden dolayı soğuk havale tarzı bişi için dedi diye düşünüyorum.beim doktorumun dediği 10. günden sonra beyin bariyeri kapadığından sarılık artık zarar vermiyormuş,eğer altta yatan başka bir neden yoksa da giderek düşermiş,başka nedeni varsa da tahlille anlaşılır zaten ama anladığım kadarıyla çok yüksek değil sizin sarılık,biz 22 deyken yatırdık hastaneye ,oğlum 2 aylık olmak üzereyken bile sarı renk yeni yeni geçiyordu,gözlerinin içi falan sarımsıydı,için rahat etmiyorsa kantahlili yaptır düşüp düşmediğini takip edip görürsün,ama bence geçer,havale hapı ne onu anlamadım,doktorum bana hiç ilaç vermedi,hastanede de sadece mor ışıkta yattı başka bir ilaç ya da serum almadı,ilacı iyi araştır derim,havale ilacı ciddi bir ilaç sonuçta,eğer değerinde düşme varsa sarı renge takılma,geçmesi uzun sürüyor,muhtemele daha da yükselmez artık zaten