Ne olur yardım edin(hipofiz ameliyatı)

arkadaşlar ben bikaç doktora gittim bana hifofiz adenomu olduğunu söylediler ve ameliyat olmadan çocuk sahibi olamayacağımı söylediler ama endokrun doktoruna gittiğimde bunun onla alakası yok dedi çünkü ben sık adet oluyorm şimdi evli değilim ama 6 ay snra evleneceğimm hemen başlasam mı çocuk sahibi olmaya yoksa beklesem mi bilmiyorm çünkü ya olmazsa die korkuyrmm

ben bes aylık gebeyken bebegımı almak zorunda kaldım ılk bebegımı ve kurtajdan sonra normal yenı dogum yapmıs kadınlar gıbı goguslerım sıstı taslastı bır baktım sutum gelıyor dr gıtım ılac verdı dostıneks bunu hamıle kalana kadar kulanacaksın dedı kı ben ılacı ıkı ay sonra kulanmaya basladım ıkı ay boyunca ılacsız sutum gelıyordu ve uc ay hamılelık yasaktı tam ılacı kulandıgım 5. ayda ıkıncı hamılelıgımı yasadım ılacı bıraktım ondada dusuk yaptm yıne baktım sut var mayıstan berı yıne ılac kulanıyorum cok yuksek degılmıs hormonum ama yıne hamılelıge kadar kulanmam lazım sut kesılsın dıye ve bu ha dıyıncede gıtmıyor onu anladım ılaclarla dengede oluyor offf yaa

merhaba bende 20 yaşındayım adenom hastasıyım hangi aşamalardasınız çok merak ettim yazarsanız sevinirim

Aynı sıkıntı bende de var, hipofiz adenomu+hiperprolaktinemi, bazen de ACTH hormonun çok yükseliyor(kesin bir bilgi olmazmış, ölçümü çok hassasmış) Cushing sendromu riskine karşı muayene ve tahlillere bakıldı. Cushing'te ayrı bir vucut yapısı oluşuyormuş, onu da dikkate alıyor dr lar...
adenomunuz büyük değil, mikroadenom diye geçiyordur sizinki, eğer çok büyürse ameliyat yaparlar. o durumda da kar-zarar hesabı yapıyorlar. ameliyatın da riskleri var çünkü. ama benim gittiğim dr lar ameliyatı önermedi (ki, senden biraz daha büyük adenomum var, hormonum da 150lerdeydi.)
belli aralıklarla mr çekip, takip edilmesi gerekiyor. iyi bir endokrin dr u ile takibinizi yapın.

hipofiz bezinden bir sürü hormon salgılanıyor. adenomunuz hipofizin hangi bölgesinde, büyüklüğü ne kadar(nerelere etki ediyor); bunlara bağlı olarak hormonlarınız etkilenir. her adenomu olan kişide, hiperprolaktinemi olmaz.

dostinex ilacını ben sürekli kullanıyorum. kullanmayı bırakınca, adenom orada oldukça hormonlar yine yükselir. 1-2 kutu ilaç içip iyileşeceğim diye beklemeyin.
ameliyat olursanız, salgılanan diğer hormonları da dışardan almanız gerekebilir. ömür boyu ilaçlara mahkum olmayın diye - mecbur olmadıkça -ameliyat olmayın.

ben hamile kalmıştım, hamile kalmaya engel bir durum değil(prolaktin ilaçla kontrol altında ise). bu yüzden korkmayın. belli riskleri olabiliyor sadece, iyi bir kadın doğum dr u ile, gerekirse endokrin dr takibi ile sorunsuz bebeğinize kavuşabilirsiniz. aynı durumda olup bebeği olan arkadaşlarım var. özellikle bekar arkadaşlar, yersiz endişelerle kendinizi doldurmayın. riskler elbette var ama dr larına güvenin. emin olmak istiyorsanız, farklı dr lardan da fikir alın.

hamilelikte bazen adenomun boyu büyür, bazen küçülür, bazen değişmez. kişiye özel durum...

prolaktin testinizi yaptırırken, uykunuzu almış, dinlenmiş, stressiz ve erken saatlerde olmasına dikkat edin. en doğru sonuç böyle alınıyormuş. özellerde bazen dikkat etmiyorlar bunlara...

mr, prolaktin hormonunuz 100ün üstünde ise istiyorlar genelde. her yüksek prolaktin, adenom kaynaklı olmazmış.

bir de, stresten ve cep tel ile saatlerce konuşmaktan uzak durun...

hipofiz adenomu olup da farkında olmayan insan da çok oluyormuş. çok nadir rastlanan ve çok tehlikeli bir durum değil. makroadenomu olup, el ayak kemikleri büyümeye devam eden bir hastayı ameliyat etmişler, ilaçla kontrol altına alınanda ameliyat tercih edilmezmiş... sadece bunun ile değil, diğer değişkenlere bakarak karar verirler ameliyata...

gittiğim tüm dr ların önerilerinden aklımda kalanlar bunlar. geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır bu sitede yazılanları takip etmeme rağmen bu ilk mesajım. 31 yaşındayım, 4.5 ay önce evlendim. Adetlerim hep çok düzenli olmuştur. Balayından itibaren 20-26 gün arasında adet olmaya başladım. Yaşım nedeniyle hemen bebek istiyorduk, bu yüzden doktorum yumurtlama kontrolü yapmaya başladı. Yumurtalarımın yeterli olgunluğa gelmeden 10-13 mm büyüklükte kaldığını söyledi ve polikistik over benzeri tanımını yaptı. Yumurtalıklarımı uyarması için 2 ay clomid 1 ay da gonal f iğne verdi. Ama yine yumurtlayamadım. Bu forumda okuduklarımdan hormon testi yapmadan pko tanısı konulmasının ve ilaç verilmesinin yanlış olduğu kanısına vardım. İyi ki burayı takip ediyormuşum. Doktorumu hormon testi için ben yönlendirdim ve 2012'nin son günlerinde yapılan hormon testinde prolaktinim 145 çıktı. Doktorum hemen yarım tablet dostonex'e başlamamı ve derhal MR çektirmemi istedi. MR sonucumda 9mm mikroadenom yazıyor. Göğüslerimin acıması ve adetlerimin erken gelmesi hariç bir belirtim yok. İlk öğrendiğimde çok üzüldüm ve çok ağladım. Şimdi alışmaya ve kabullenmeye başlıyorum. 2 endokrin uzmanı ile görüştüm. İkisi de tümörüm makroadenom sınırında olduğu için hamilelikte hormon değişimleriyle büyüyebileceğini ve en az 1 yıl korunmamız gerektiğini söyledi. Bu arada dostinex'e devam, 1 ay sonra tekrar tahlil yapıcam ve dozu ayarlayacaklarmış. 1 yıl sonunda tekrar MR çekip küçülüp küçülmediğine bakacaklar. Ben burda okuduklarımdan mikroadenomla hamile kalıp doğum yapan pek çok kişi olduğunu okudum. 1 yıl beklemek de beni korkutuyor açıkçası. Yaşım 31, ya sonra bebek denemeye başlayınca başka sorun ortaya çıkarsa. İyice vakit kaybedeceğim ve şansım azalacak diye düşünüyorum. Siz benzer durumdaki arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. 1 yıl bekliyeyim mi, yoksa prolaktin normale inince bebek için çalışmalara başlayalım mı? Tek çocuğum. Eşime bir evlat, anne babama bir torun vermek istiyorum

merhaba; sen bunları yazalı 1yıla yakın bir süre olmuş fakat ben yeni okudum.Agustostan berı dostınex kullanıyorum bende de hipofiz adenomu var ve 8mm,bebek düşündügümüz zamnlarda adet düzensızlıgı yasamaya basladım ve DOKTOR demekte zorlandığım kadındogumcu yüzünden 5ay boşuna uğraştırıldım başka bir gittigim doktor tarafımdan ve benım isteğim ile yapılan tahlillerle adenom tespit edildi.başlarda zor zamnlar geçirdim ama artık alıştım unutuyorum bıle :).şubat ayında kontrolum var bakalım nekadar küçülecek? inş.küçülür...
benim sormak ıstedıgım gebelik sürecinle ilgili.sanırım şuan hamılesın,gebe kaldığında adenomun kaç mm idi?şuan kaç mm oldugunu biliyormusun?
dostinex kullanırken mı gebe kaldın?eğer evet ise nezaman kestin dostinex kullanmayı?
1yıl bekledın mı gebe kalmak için?
birde gebelıkte adenom ile ilgili herhangi bir belirgin problem yaşadın mı?
Bende tek çocuğum.ve bende eşime bir evlat, anne babama bir torun vermek istiyorum
herkesin bünyesi ve tedavisi farklıdır fakat biraz bilgi almak istedim...
Allahın izniyle bebeğini sağlıkla kucağna alırsın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…