Ne olur yardım edin(hipofiz ameliyatı)

_Elifceee_

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
260
4
318
İstanbul
Kızlar ben istanbuldayım ve 20 yaşındayım bende kendimi bi ldim bileli adet düzensizliğim var 2011'inaralık ayında doktora gittim ve hormon testi yapıldı hormon testinde prolaktin hormonum 75 çıtkı (normal aralığı 0-20)ve dostınex kullandım 1 ay sonra 31 e düştü tekrar devam ettim 4 ay sonra tekrar baktığımda 85 olmuştu emar çekildim ve beyinde 7-8 mm adenom olduğu söylendi bir doktor ilaçla tedavi olur dedi sonra gittiğim 2 doktor ise ameliyat dedi gittiklerimin bir tanesine çok iyi bir prof.kendisi burundan ameliyat olacağımı söyledi eğer olmazsam çoçuğumun olmayacağını söyledi ama benim kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiorm aranızda bununla ilgisi bilgisi olan yada ameliyat olan varsa lütfen bilgi verin.

ben ocak ayında öğrendim prolaktin hormonunda yükselme olduğunu ve deli gibi ağladım çünkü çok yakın bi arkadaşımın halası 20 sene sonra çocuk sahibi olmuştu bu hormon yüzünden.. hormon sürekli yükseliyordu beyin emarım temiz çıkmıştı ve ben araştırma hastanesine gidip gelmekten usanmıştım.. kendi kendime dedimki "uğraşmayacağım artık gidip gelmem hastaneye de çalıştığım ilçede sağlık ocağından takip edicem" demem ile hormonun 55'e sonraki ay da 11'e düşmesi bir oldu ve hemen ardından bebeğim yüzümü güldürdü benim demek istediğim şu ki bütün hastalıklarda moral çok önemli ama bu hormon strese bağlı bi hormon olduğu için bunda özellikle dikkat etmen lazım takmayacaksın düşünmeyeceksin. ya bir de göründüğün prof. özel hastanedenmi özel hastanedeki doktorlar herşeye ameliyat diyor

Canım devlet hastaneside ameliyat dedi özel hastanede öyle dedi şuan tekrar bidevlet hastanesine gideceğim bi baktıracağım evet stres bedne çok var bu aralar ama doktor dediki bo hormon yüksekliği stres yapar dedi

Allah yardımcın olsun cnm inş. doğru kararı verirsin hakkından hayırlısı olsun yaşın küçük nasılsa, acele etme belki zmnla düşer arkadaşların dediği gibi stres yapmamaya çalış düzelir belki değerlerin..iyica araştır yada nette dr lara sorabilir bilgi alabilirsin..

Bende öyle yapıyorum canım

Lütfen bilgi sahibi olan ameliyat olan arkadaşalrbilgi versinn çaresizim malesef

yüksek prolaktinin tek sebebi adenom değil. bu ameliyattan sonra sürekli gözlem altında olmalı ve hormon kullanmalısınız prolaktininiz çok yüksek değil. geçmeyen baş ağrıları gibi çok şiddetli belirtiler olursa bu ameliyat öneriliyor. dostynex ben de kullandım belli dönemlerde 700 e kadar çıkıyor prolaktinim. polikistikover im de var. evlendikten sonra bakıcaz artık bebek olacak mı :) ama tedavi yönetmi olarak bunu seçmem... çünkü prolaktin çok kolay baskılanabiliyor yani düşürülüyor.... bunun için nasıl bir tetkik yapıldı? normal beyin mr çekildiğinde orada görülmediği söylenmişti bunun için tekrar gitmedim :s kadın doğumcum da agnucaton verdi son olarak 1 ay kullanıp bıraktım ama bu prolaktin için değilmiş genel bir adet düzenleyici. kilo verince meme asimetrisi de yaşadım, mememde kitle olduğunu da söylediler sonra bi şeyin yok dediler yani bu işler bi kaç doktorun lafıyla olacak işler değil... :s yan etkilere internetten iyice bak bunları yaşıyor musun diye. hele ki bebek yapmayı denemeden ve ilgili tedaviler uygulanmadan sakın ameliyata karar verme... bana basit kist ameliyatları için bile doktorum ölüyorsun deseler yine de ameliyata girme dedi :s

Yok canım yok sakın o ameliyat diyen doktoruna kanma hemen devlettede olsa döner sermaye denilen bir olay var artık kimseye kendinden daha fazla güvenmeyeceksin kısa ben sana hikayemi anlatayım.

yıl 2000 doğum yaptım sonrasında adet duzensızlıgı başladı dr gıttım aylarca ve sonra prolaktın yuksek cekılen mr temız.6 ay sonra ıkıncı mr da 12 mm adenom ve tum doktorlar amelıyat dıyor kör olmaktan tutun cocuk olmayacagına ölecegıne kadar tüm vesveseleri aklıma sokuyorlar ama kımse demiyorki relaks ol biraz.Sonra jinekologumla guzelce istişare edip hekimler araştırıyoruz beni kendi arkadaşlarına yolluyor(yolladıkları beyın cerrahları) sonuc hepsı amelıyat dıyor benım jınekologumda ısrarla karar senın kararını verdıkten sonra konusalım dıyor.Ben cerrahpaşa tıpta doktor doktor dolanırken melek gibi bir beyın cerrahı bayana raslıyorum bakıyor mr lara dıyorkı amelıyatmı olacaksın hayır dıyorum cünkü korkuyorum bebegım var ve bu benım elım kolum gözum degıl bırı gıderse bırtane var daha dıyemıyorum aklımda ölumden kötu seyler dolaşıyor cunkü sakat kalmak bırılerıne muhtac olmak vs vs.Endokrın bölumunu arıyor ve dıyorkı sıze bır hasta yolluyorum teavısını alın bana dönuyor sen burada bıraz daha dolaşırsan kapanın elınde kalırsın.Ve ben vınn dıye kaçıyorum oradan sene 2012 adenomum kuculmedı ama buyumedıde ve 5 yasında bır oğlum daha var o felaket tellallıgı yapan doktorlara selam yolluyor kulaklarını çınlatıyorum.
Gittiğin her doktora mutlaka şunları sor
custıng sendromu olup olmadıgıma bakacakmısınız?
Amelıyat sonrası eksilen hormonlarımı dışardan takvıye ederken bu durumdan dahamı ıyı olacagım?
Ve tek amelıyat ile gidecekmi bu adenom?
Kesinlikle tek amelıyat ile kurtulamayacak 2.yı olmak zorunda kalacaksın ayrıca burundan olması onların anlattıgı kadar kolay bırsey degıl burada amelıyat olan bır arkadaşımızla konusup bılgılenmiştim.Çok geçmiş olsun ayrıca konuşmak istersen bu konu hakkında arayabilirsin çekinmeden.

bennm tesadüfen prolaktn 123 çıktı daha 19 yaşındayım kadın doğm uzm şüphelenip mr istedi mr sonucuma hemen hemen bütün dr. lar baktı fakat hiç kimse tanı koyamıyor mr sonucunda 5-6 boyutunda şüpheli alan izlenmiştir diyor tekrar mr istediler o günü bekliyorum çok zor bir şey allah yardımcımız olsun ...

kızlar merhaba benimde emzirme dönemimden sonra sütüm kesilmedi.3 seneyi geçti göğsümden süt gelmeye devam ediyor.doktora gittim prolaktinim sınırda çok yüksek değil.sizinde göğsünüzden süt gelmişmiydi?ayrıca hipotiroidim var doktorum o yükseltmiş olabilir prolaktini.benimde mr çektirmem gerekirmisice çok rahatsız oluyorum emzirme dönemiyle birlikte toplam 4 seneyi geçti ğöğsümden süt gitmedi.acil banada bir akıl verin....

merhaba bence prolaktinin yüksek onun seviyesi düşmeyince adette olmaz çocukta mutlaka dr git çünkü benim doğumlardan sonra sütümde kesilmiyor adette göremiyorum ayrıca bu hormon bir çok şeye etkisi oluyor guatır tiroid vs ben düzenli endokrin bölümüne gidiyor ve bütün tahlillerim orada yapılıyor ne kadar dr gitmeyi ertelersen o kadar kendine zarar genelde dostinex ilacı veriyorlar oda zaten bu hormonu kontrol alttında tutuyor

merhaba benimde aynı sizin gibi emzirme döneminden sonra sütüm hala gitmedi.emzirme dönemiyle beraber tam 4 senedir süt geliyor.endokrinede gittim guatır yok ama hashimoto hipotroidi var ama prolaktinim kullandığım ilaçtan 24 e düştü ama yinede sütüm gitmedi.doktor normal demişti.siz hangi hastanenin endokrinoloji bölümüne gidiyorsunuz.bana önerebilirmisiniz?

merhaba bence sütü kafana takma ben onunla yaşamaya alıştım ben ankarada gazi mustafa kemal endotem bölümüne gidiyorum aslında şanslı sayılırız bu hastalık insanda kısırlık yapıyormuş allaha şükür edelim endokrinde tahliller yapılıyor bu hastalıkta en keskin ilaçta dostinex 1cm altındaki hastalara kesinlikle önermiyorlar ameliyatı özelde normal hastanede bana aynı şeyi söyledi şimdilik ilaçla kontrol altında tutacaklarını söylediler hayırlısı

geçmiş olsun sizinde hipofiz adenomdan kaynaklımı yoksa troid problemi mi var benim gibi.birde prolaktini düşürmek için verdikleri ilaç sütü kesmedimi?ben en son nisan ayında prolaktinime baktırmıştım 24 çıktı.ama hala göğsümden sıkınca süt gelmeye devam ediyor.

benimki hipofiz adenom şu an 6mm onun dışında hiç bir sıkıntım yok galiba ben üzüntüden bu hastalığa yakalandım çünkü ilk çocuklarım düşükle sonuçlandı ondan sonrada bu süt hiç kesilmedi çokta takmıyorum hayatta neler oluyor şu an ne prolaktinimi biliyorum nede hastalığımın durumunu çünkü 7 aylık hamileyim bakalım doğumdan sonra çaresine bakacağız doktorlar şimdilik korkulacak bir şey yok diyor

canım nasıl oldun ameliyat olmaya karar verdin mi?merak ettim en son durum ne?benimde prolaktin hormon sorunum var bayramdan sonra mr'a giricem bakalım hayırlısı.bu hormon illet bişey.

çok geçmiş olsun bende bayramdan sonra mr çektircem.tabi benim başka sorunlarımda var norolojiye gittim.inşallah bebeğini hayırlısıyla kucana alırsın ne güzel hamile kamışsın.ben zaten başka çocuk düşünmüyorum.birde sormak istedidiğim bişey daha vardı gazinin endokrin bölümündeki doktorlar gittiğinde dinliyor mu? sabah kaçta kalkıp gitmem lazım sıra alabilmek için.

birincisi doktorları böyle suçlamanız çok talihsiz olmuş. o döner sermaye dediğiniz para da doktorun cebine değil hastanenin kasasına giriyor. ayrıca öyle ameliyatlar fazla para etmiyor bilginize.
sanki millet üç kuruş fazla para kazanacaz diye yoldan geçeni çeviriyor te allam ya.
nolmuş tedavi sonucu, büyümemiş ama küçülmemiş de. bu demek değildir büyümeyecek.
ayrıca doktorlar tabi ki olumlu olumsuz her şeyi söylerler, sonra en ufak bir komplikasyon ya da hastalıkla ilgili bir durumda hemen yok bana söylenmedi, yok doktorlar hiç açıklama yapmıyor diye bi ton laf edip doktorları kötülemeyi bilirsiniz tabi.
ayrıca adenomlar zaten hiperprolaktinemiye neden olmaz, hiperprolaktinemi adenom sonucu olabilir ama illa adenom sonucu olmak zorunda değil.
he onun adı hiperprolaktinemi hani çok biliyorsunuz ya bunu da öğrenin eksik kalmasın.
te allam yarabbim.
he bi de custing ne cushing sendromu o.

merhaba gazideki drlar idare eder ama burayı ben tahlilleri düzenli yaptıkları için tercih ettim sabah ben genelde 6 da gidip sıra alıyorum zaten 3 tane falan dr bakıyor ben doğumdan sonra yine gideceğim görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…