Ne olur fikir verin :(( Ne yapacağımı şaşırdım....

bugün annesi aradı beni.Evde temizlik yaparken.(Güya beni çok sevdiğini, benim neden böyle düşündüğümü anlayamamış ben konuşurum onunla demiş oğluna) Nasılsın.iyiyim siz nasılsınız.ben de iyiyim kızım.(Ama laf bulamıyor başka) Neler yapıyorsun.Yorgunum işe gidicem gitmeden temizliği bitirmeye çalışıyorum bir sürü atılacaklar falan çıktı diye laf kalabalığı yaptım, bekliyorumki bana desin ne oldu kızım neden aranız bozuk niye böyle.Sen neden böyle düşnüüyorsun.HİİİİİİÇ.....Güya sebebi de anneannesi yanındaymış da o yüzden o konulara girememişmişmiş.... Allah'ım çıldırıcam :)

Bu kadarlık bir olayla sakın yanlış karar verme, süreci uzat aileler olarak gidip gelin, onlara uymak zorunda hissetme kendini onlar sana uysun.Asla alttan alma ve ailenizi boşver sen erkek arkadaşından emin olana kadar dene.Annenin laflarınıda kulak ardı etme.Bekle.

zor zamanlar senı beklıyor bence en basta bu sorunlarla basladıysan evlılıge yakın bır zamanda sorunlar dahada buyuyebılır canını sıkacak durumlar olabılır ama hemen pes et demeyecegım tabıkıde.Sadece sunu soylemek ısterım erkek arkadasına guvenıyorsan senı ezdırmeyecegıne ve senın haklı oldugun durumlarda bıle hayır annem aklı o haklı bu haklı dıye kayırmayacagına inanıyorsan,aılesı onu doldursa bıle bu doldurmayla sana ates puskurmeyecegıne ınanıyorsan ve kendınden mucadele etme gucu buluyorsan pes etme devam et arkadsım ama zorlu bır yol olacak gıbıme gelıyor.Bir de merakettım nereli erkek arkadasın anlattıgın aile dogulu gıbıme gelıyor yanlıs anlama sundan dolayı soyluyorum doguluların bazı kesımlerınde anne ne derse o gecer ve dedıgın gıbı ıslerı olmadıkca dısarı fln cıkmazlar ve genelde aynı bınada otururlar

evet doğulular.Dediğiniz gibi anne çok değerli,biz de de tabiiki anne baş tacıdır ama onlarınki bir farklı. Ağrı'lılar..Bu arada erkek arkadaşım konuştuğunu söylediğinde inanmamıştım ama bugün annesi annemi aradı şok oldum.Bugün okuma var müsaitsen sen de gel hadi diye...Şimdi de sadece göz boyamam mııı yoksa acaba düzeliyorlar mı diye düşünüyorum.Allah'ım ne kötü şeymiş bu arada kalmak.Düzelse bile düzeldiğine inanamıyorum (

cnm sevdiğin sana destek olsa şans verirsin ama o ailesinden yanayken ve ailesi baştan beri böyle davranırsa sonunda daha çok üzülürsün çok iyi düşünmelisin.

Tatlım düzelme gibi birşey olamaz ki, ney duzelebılır sence neyi duzeltmelerı gerekıyor ki yetısme tarzları bu herkesın bı yetısme tarzı vardır onlarınkıde bu onlarda duzelen bırsey olmaz ama sen kabullendıgın zaman senın gozune batmaz,bızler her aıleyı kendımız gıbı zannedıyoruz ama degıl ıste herkesın saygı anlayısı farklı herkesın sevgı anlayısı farklı herkesın degerlerı ve oncelıklerı farklı,tabıkıde annemız baştacı herdaim,onlardada oyle bastacı anne anneye sıkı bir itaat var yanı bızler annemızle sorunlarımızı konusabılır hatta tartısabılırız belkı onlarda anne pamuga bu taş oglum dese hayır anne o pamuk demezler evet anne taş derler sen ne dersen o demek bu.dogu karadenızlıyım tatlım benım aılemde cok sukur bu kadar sıkılık fln yok ama ama daha buyuklerımde akrabalarımızdan fln bılırım ıclerındeyım cunku,ıclerıne gırdıkce anlarsın onlar anne ve baba yanında senınle cok ılgılenemezler hatta yanyana flnda oturmazsınız pek bırbırlerınızle konusmalarınıza dahı dıkkat etmenız gerekır ve anne baba yanında sen yokmussun gıbı davranabılır de esın buyuklerının yanında sakın deme bu ne bıcım birsey dıye onlar ıcın boyle seyler saygı ,genelde boyle senınkıler bu kadar degıldır belkıde..dıkkat et bı bakalım kucuk cocuk fln varsa abısınde fln amca cocuklarında fln babanın yanında cocuklarını sevıyorlar mı babalar?Ne olur iyi dusun taşın derim,bu drumları kabullenıp alısebılmenın tek yolu esının hep arkanda durması olur ama onlarda anne baba ne derse o canım ya

şimdiiiii bir sonraki yorumu daha okuyayım diye diye bu mesaja kadar geldim ama burda artık dayanamicam. evlenmek dediğin aile ilede evlenmek demektir derler ya o yalanın daniskasıdır. kim olursa olsun ne evimde olan biteni anlatırım (yakın çevremden) ne de anlatılanı dinlemek isterim (yakın çevremdekiler hariç) olur ha ters birşey söylerimde ilerde onlar düzelir ben kötü olurum diye. ama erkeğin karakterlisi ailesine sen dur karışma diyebilendir kanımca. annede kaynanalık yapmak gibi bir ego varsa onu ancak evladı durdurabilir sen kendini yırtsanda bu değişmez malzeme buysa başka ürün çıkmaz ne kadar zorlarsan zorla... aynı apartmandan öte başka seçeneğin olmadığını tokatı bırak yumruk gibi çarpmış yüzüne, bir kere orda susman demek bundan sonraki herhangi bi tartışmada söz söylediğinde direk kötü gelin olacağına delalettir arkadaşım ki amman ha bu ilişkinde yada biterse bir diğerinde asla karakterine ters düşen birşey olduğunda susma. ne kadar kibarlığından susmuş olsan dahi (anlattıklarından gayet aklı başında nazik bir insan olduğunu çıkarıyorum) karşıdaki bunu böyle algılamaz. gül ağacı gibi eğilirsen belini kıran çok olur, ezik zannedip gururunu kırarlar. haa bu ezik bi tip ne desem susuyo diyip güç alır harcarlar seni benden söylemesi. ben nerden biliyorum bunu biliyomusun ne yazıkki canım anneciğim zor şartlar altında bir evlilik sürdürdü yıllarca sonuç? 2 genç kız bekar bir anne ve şimdi biz daha mutluyuz. de ki başka türlü olamazmıydı evet olurmuş anneme ilk gün daha bismillah ''benim adım hıdır elimden gelen budur diğer geline ne yaptıysak o sanada o olacak fazla yüksekten uçmayın bizim kurallarımıza göre yaşanıcak,bize yakın olucaksınız ben oğlumu bu yaşa kadar getirip öylece çekip gitmesini izleyemem,elim erişecek size'' dendiği gün hadi bana eyvallah diyecekti belki ben dünyada olmayacaktım ama canım annem böyle sancılı bir hayat yaşamamış olacaktı, bilmem anlatabildim mi?
bu iş böyle ne yazık ki... evet söylediklerim hoş değil ama işittiklerini yorumlarken sana ne kadar uyuyor bir düşün tart haa karakterine ters düşen birşey mi var yol ver gitsin sana başka adam mı yok ya? zibilyon tane adam içinden ilerde mutsuz olma olasılığı daha ortada resmiyet yokken içini kemiriyorsa sanada annene babana da yazık etme. sen ne çekersen bilki misliyle onlarda çekicek ilerde.

konuyu açan arkadaş çok alıngansın ben de şu an nişanlıyım ama sevgilinin ailesinin her söylediği sözden bi anlam çıkaracaksan işin çok zor,ayrıca ilk gittiğin bi yerde (ki bu insanlar ileride senin ailen olacak) trip atıp belli etmen çok yanlış.Onları da ailen gibi göremezsen sen kiminle evlenirsen evlen boşanırsın...

Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Kendimce 2 haftadır şöyle bir karar aldım.Bir süre bakalım ne olacak amacıyla, ailesini arayıp sormadım (hala da öyle) çok yakın akrabamız vefat etti, üzüntüden çok hasta oldum haberi yoktu.aramış beni cenaze zamanı sonra tekrar dönüş yaptım kusura bakmayın açamadımdiye.Çok şükür ki başsağlığı diledi hal hatır sordu.Pek iyi olmadığımı hastahanelerle uğraştığımızı vs. bildirdim.Aradan 1,5 hafta geçti ve bugün oldu.Ne oldu iyileştin mi öldün mü diye soran eden olmadı.Bakalım böyle nasıl devam edecek.Hiç erkek arkadaşıma birşey demiyorum.Sezdirmeden deniyorum.Gerçi denesen ne olacak ki herşey ortada diyeceksiniz ama yine de kıyamadığımdan en azından bunu da denemedim ''acaba'' dememek için yapıyorum.

Bir arkadaşımız da ilk gittiğin yerde böyle yaparsan kimle evlenirsen boşanırsın demiş benim için.Belki de dışarıdan bakınca öyle gözüküyor ancak, karşı tarafa çok şey verip de az şey gördüğünde maalesef bu ortaya çıkıyor.

Bakalım bu süreçte neler yaşayacağız.Çok teşekkür ediyorum hepinize.Gerçekten insana yol gösteriyorsunuz, en azından farklı açılardan değerlendirebiliyorum durumumu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…