• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur bir akıl verin kızlar... Ben ne yapmalıyım?

orkidenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2008
337
1
96
38
Kayseri
merhaba kızlar uzun süredir bogustugum bi konu hakkında yardımlarınıza ve önerilerinize ihityacım var

ben yaklasık 3 yıllık evliyim eşimle görücü usülü tanısık kayınvalidem beni cok severek istedi 9 ay nişanlı durduk.nişnlılıgımız boyunca ufak tefek kayınvalidemle atısmalarımız oldu ama ben küçügüm diye hep sustum.
evlendik kayınvalidem 360 derece döndü o kibar bana yavrun kızım diyen kadın gitti yerine herseyden şikayetci beni inciten suratsız mutsuz bir kadın geldi.herşeyden şikayetci olur oldu eşim annesigile cok gitmek istemiyordu bende sabah erkenden gitmiyordum ögleden sonra gidiyordum kayınalidemlere ama bu bile laf oldu.birde herşeyi bana yüzüme söyleyip sakın oğlana yada babana söyleme onlarda huzursuz olmasın bunlar bizim aramızda diyordu.bende evde kocamla huzurum bozulmasın diye eime hiç bişey söylemiyordum.bu durum böyle devam ederken laf söylemeyi cok seven kayınvalidem bikeresinde bana "gelinlikten hemen sıkıldın nasıl gelinsen" demeye basladı halbuki yemin ederim asla ve asla saygıda bir gün kusur etmedim.evlendiğimiz sene ilk anneler gününde eşim çicekci oldugu ve sabahın 6sında iş yerine gittiği için gidemedik bende aradım anneler gününü kutladım sesi normal geliyordu.etesi gün gittim bana 1 karış surat yaptı gitmemiş sıizde elini öpmemişizde halbuki kendi kocasıda çicekci bu durumları gayet iyi biliyor.ama adı kaynanaya söylemesi lazım bide sadece bana söylüyor eşimede bişey demiyor.
neyse kızlar uzatmayım kızlar bu laf söz böyle devam etti bende susmaya devam ettim ta ki gectiğimiz ramazan ayına kadar işte asıl sorun burda baslıyor ramazan ayının 2. günü öğlen gittim gayet iyi bir şekilde eve girdim bu hanımın surat 5 karış hemen anladım bana yine laf sokcak. karsıma gec dedi oturdum actı agzını yumdu gözünü ne ahlaksızlıgım kaldı ne terbiyesizliğim ve bu arada benim annemede laf söyledi bunların sebebide annem kaynanamı dışlamıs yok etmiş biz oğullarını yani eşimi kendi tarafımıza cekmişiz ailesinden sogutmusuz bizim gibi insanlara lanet olsunmus biz kaynanamı mumla arıcakmısız daha sonra ayagına apancakmısız biz ettik sen etme diye .bu laflar söylenirken e tabi benimde bir tahammül sınırım var ne olursa olsun benim aileme laf söyleyemez diye bende "ben gidiyorum ben kavga etmeye gelmedim böyle devam ederse yüzyüze bakamıcaz" dedim ve ayaga kalktım ozmanda "beni tehtitmi ediyorsun" dedi.tabi bu konusmayı yapmadan 1 kac gün önce anneme telefon acıp beni şikayet etmiş "oğlumu kendi tarafına cekti" diye .neyse kızlar daha aklına gelmeyen binbir türlü hakaretten sonra mutfga gel yemek yapcaz dedi birde aksam babana sakın bişey deme diyede tembihledi.
yemekten sonra evimize geldik taaa en bastam eşime olanları anlattım evliliğin basından beri olanlar dahil.eşimde bana "sen kafanı yorma hasta falan olusun annende söyle sakın üzülmesin benim annem hasta şimdiye kadar bana çektirdi şimdide sizle ugrasmaya basladı sen kafanı takma görüşüşmek istemiyorsan gitmeyiz"dedi.
ramazan ayı öyle gecti bayramdamecbur gittik.bu arada benim annem sinir hastası oldu o kadın yüzünden ben tansiyon hastası oldum.
tabi ben bu arada hamile kaldım onu falan haber verdik suan 30 haftalık hamileyim bir gün arayıpta nasılsın bebek nasıl bi sorun varmı demedi.bu 30 hafta boyunca toplam 5 kere gitti her seferinde laf sokmalı 1 karıs suratla.beni aramıyor ama eşimide aramıyormus.

ewet kızlarr mayıs sonu gibi dogum yapacagım ben napacagım haber vercez tabide nasıl ?şimdiye kadar görüşülmedi evime gelmesini cocugumu sevmesini dahi istemiyorum yüzünü görmek istemiyorum napcam lohusa halimde bilmiyorum nolur akıl verin yardımcı olun nolur cok caresizim benneyaptımki :uhm:

bence doğdugunuda haber vermeyın.nasılsa oda bılıyordur tahmını,gelsın yada arayıp kendı öğrensın.:delphin:

360 derece dondu dıyınce kendı kayınvalıdem geldı aklıma.oda sımdı cok ıyı acaba evlenınce oda doner mı ? :uhm:

ben gerçekten de böyle insanları anlamıyorum..ne yapmaya nereye varmaya çalışıyorlar çözemiyorum.
sadece şunu düşünüyorum.bence bu insanlar mutsuz ve başkalarınında mutsuz olmasını istiyorlar.bunun için uğraşıyorlar,başkalrının mutluluklarını çekemiyorlar.yada hayatın sadece kendi etraflarında döndüğünü falan sanıyorlar.hep öyle olsun istiyorlar.şımrtılmak,el üstünde tutulmak istiyorlar ama bunun çözümüde bu değil ki.sen böyle yaptıkça kimse seni el üstünde tutmaz aksine uzaklaşırlar.
sanırım sizin yapmanız gereken,eşinizde gitmeyebilirsin diyorsa gitmemektir.telefon falan açarsa da duymamazlıktan gelin he he diyip kapatın..yada telefonlarına cevap vermeyin.eşinizde sen haksızsın dese idi olaylar daha sarpa sarardı..o gitmek istiyorsa gitsin,görsün.

Arkadaşım dert ettiğin şeye bak,eşin sana destek olduktan sonra...Görüşmüyormuşunuz zaten,eşinde biliyormuş,sana destek oluyormuş,bence gerisi hiç önemli değil....
Kayseride yaşıyorsun birde bu memlekette elalem sorunu var:((-tatlicadiarzu-
Şimdiden kafana takma hamileliğinin,doğumunun bebişinin keyfini çıkar....
O sana laf sokuyorsa sende kibar kibar laf sokuştur,sonra evine gidince düşünüp kafası çalışırkaydirigubbakcemile3
Birde babana söyleme dediği şeyleri otur anlat kayınpederine,eminimki oda sana destek olur.kaydirigubbakcemile5..
Değmez kendini tansiyon hastası ettiğine,annenin üzüldüğüne......
Sen vazifen olan şeyi yap,saygıda kusur etme,valideyide sözlerinide boşverrr gitsinnnn

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapcagin belli degil mi arkadasim?

Madem öyle neyi takiyorsun kafana, birak duyup gelirse gelir, gelmezse de gelmez kafana takma. Haber vermek istiyorsan gelecekteki huzuruszluguna davetiye cikarmis olursun.

bir insan durup dururken geç karşıma otu deyipte neden laf saysın ki anlatmadığın konular olabilir mi neden oğlumu çektiniz diyor bu yerlerde aydınlatırsan yardımcı olabileceğimiz kanısındayım

Keşke en başından eşinle konuşsaydın kaynanan da bu kadar meydanı boş bulup esip gürleyemez ve belki de mesafeli bir şekilde yaşayıp giderdiniz.Zaten oğlunun kimin tarafında olacağını bildiği için sıkı sıkı tembihlemiş ya seni...:kızgın:
Neyse olan olmuş,bundan sonra yapılacak şey tabii ki doğumu haber vermek olmalı,tercih onun
ya gelip tebriklerini iletir,problem yaratmadan döner evine
ya da gelip ortalığı velveleye verir ki bu herhalde onu son görüşünüz olur.CADIARZU
Kısaca bence haber vermeyerek ona malzeme yaratma amaaaa istemiyorum dersen de emin ol anne olduğunda zaten ne kadar hasta ruhlu da olsa gelip bir kere görsün,katlanırım diye düşünebilirsin kanımca :teselli:

Bence sorun etme...esin nasilolsa kendi diyor benim annem hasta bir kadin...yani demekki adam biliyor anasini...:kahve:

Illaki bir sekilde haberdar olacaktir bebek dogdugunda gelirse gelir gelmezse gelemez...
Fazla samimi olmasin yüz vermezsin olur biter...:delphin:

haber vermene gerk yok bencede
hamilesin biliyor gizlisi saklısı olmaz bu işin
şimdi onun harıl harıl heyecanla birşeyler örmesi sevinçle beklemesi lazım
o bunu yapmıyorsa sende hiç canını sıkma
nasılsa eşin yanında evin ayrı köyün ayrı..hiç takma sana da yazık canım bak tansiyon hastası olmuşşun öptüm sevgilerimle..

oyyyyyy allahım bu kaynanalar neden böyle acep bizde böyle olurmuyuz:roflol: canım sana gelince sen bence şanslısın burda neler okuyoruz eşi karısını atıp anasını tutuyor senin eşin yene senin tarafındaymış çok sorun etme bence gelirse kapın açık olsun laf sokaksa sende cevabını ver torununu görmek isteyende gelir görür dert etme bence:lepi:kaydirigubbakcemile

gelene kapın açık gelmeyenide zorla çağırmıcaksın ya hayırlısı olsun sıkma canını allahtan eşin yanında bak tansiyon hastası da olmuşsun değermi başkası için bebişini düşün gerisi boşşşş

bırak canım ya ne cagrıacaksın onca terbıyesızlıgın ustune..lohusa halınle onu mu cekıcen bır de en guzle gunlerını zehır edıcen kendıne..ne gerek var madem esın yanında..ınsan olan kendılgnden gelır evladının canı dogacak sonucta..hem sen cagırırsan smdı bundan yuz bulup bı 360 derce daha dönüverir..cıkarır torun davasına baska baska ısler..ne yoracan o guzel kafanı..esın tam destek arkanda bırak kendı keyfnıze bakın..gelen gelır gelmeyenın keyfı bılır

Bence hiç haber vermeyin, kendisi de bir kadın ve isterse gayet iyi bilir doğum tarihini. Bilemezse bile oğlunu arayıp sorar, torunum doğdu mu diye.Bilen biliri benimde senden pek farklı bir kayınvalidem yok.Daha 15 gün önce onun doldurmaları yüzünden eşimle boşanma noktasına kadar geldik.Ben de senin gibi senelerdir, ne derlerse sustum, yuttum, büyükütür dedim:Ne cevap verdim, ne saygızılık yaptım, ne de arayı açtım.Ama şu son kavgamızda eşim ilk defa annesine, anne senin yüzünden hep kavga ediyoruz, sen aramızı bozuyosun falan diye , benim söylediklerimin hepsini söyledi.O günden beri ne arar ne de sorar.He umrumda mı, hayır değil, senelerdir sustum da ne oldu. Tepeme çıktı kadın resmen, oğlunu da bana karşı dolduruyodu.
Allah' a şükür görüşmüyoruz, eşim istediği zaman gider görür karışmam,ama ben ölüm, hastalık olmadıktan sonra zor giderim.Yarın kayınpederimin mevlütü var, eşim gidelim dedi.Gidicez, ama sadece misafir gibi,kuran dinleyip çıkıcaz.O da rahmetlinin hatırına.
Bence sen de dert etme, bak hastalık sahibi olmuşsun.Ben kaynanam yüzünden manyak oldum, nerdeyse kocamı öldürecektim.Hiç bulaşma, o zaten isterse gelir de görür de sizi...
Bu arada inşallah bebeğinize hayırlısıyla kavuşursunuz...

sana sahip çıkan ve seni anlayan bi eşin olduğu için çok şanslısın.

şu an bunları düşünme.hamileliğinin ennnn güzel en heyecanlı dönemindesin.bu günleri dolu dolu yaşamaya çalış.bol bol uyu dinlen.bebek doğduktan sonra uyku diye birşey olmayacak çünkü.
bir de loğusalık döneminde daha alıngan daha kırılgan olabilirsin.olayları gözünde büyütebilirsin.depresyon durumların olabilir.bunlara hazırlıklı ol.
ama unutma seni anlayan bir eşin arkanda sana destek olan bir ailen en önemlisi dünyalar tatlısı bir yavrun olacak.
ailene yuvana bebeğine odaklan, eşini mutlu et, gerisini kafana takma sakın.

Son düzenleme:
kocanın arkanda olması büyük şans büyük avantaj
ve annesinin ne olduğunu biliyor ve bunuda kabul ediyor ya öyle olmasaydı işin çok zordu
bence bebek doğunca kocan annesini arasın haber versin hiç aramazsanız iyice kudurur
gecen yıl benimde k.validem evi onun kıçının dibinde tutmadım diye
oğlu yokken bana kızdı kudurdu bide utanmadan bunlar aramızda kalacak dedı (eşimin teyzesi ve yengeside vardı) bende tamam dedim aptal gibi aylarca sustum ve meydan anasına kaldı oda oğlunu
sacma sapan doldurmuş bu sefer ben herseyi anlattım beni susturup kendisi konuştu ha dedim
ama pek bi kıymeti olmadı zamanında konusacaktım sonra ne kadar söylesende pek faydası olmuyo

eşin senin arknda durduğ ve annesinin farkında olduğu için şanslısın.
iyi dayanmışın eşine söyleyene kadar..

bence sen bunu düşünme. bırak eşin düşünsün.
aramak istiyora arar, istemiyorsa aramaz kendi bilir.
sonuçta sen doğumun üzerine bir de ben doğurdum diye araman gerekmez..
eğr gerekliyse eşin arayıp babanne oldun der zaten..

arkadaşlar hepinize gerçekten cok teşekkür ederim kendime söylediğim ama başkalarından duyunca daha cok içimin ferahladıgı şeyleri söylemişsiniz.
hepinize hak veriyorum o hasta ve ben bu mutlu günlerimde onu düşünerek zehir etmemeliyim ama biliyorsunuzki insan düşünmese bile bi yerden cıkıyor.
şuandaki durumumuz bu gelişme olursa sizle paylasırım.
ama en önemlisi evimde eşimle mutluyum,huzurluyum gerisi boş dimi

sizlere tekrar tekrar teşekkürler

bir insan durup dururken geç karşıma otu deyipte neden laf saysın ki anlatmadığın konular olabilir mi neden oğlumu çektiniz diyor bu yerlerde aydınlatırsan yardımcı olabileceğimiz kanısındayım

canım hemen söyleyim asıl mesele benim ailemin eşimi çok sevip değer verdikleri için yani damat yerine ogulları gibi davrandıkları için kıskanclıgından cıktı .birde benim eşim kendi akrabalarıdan pek hoşlanmıyor yani amcaları,teyzeleri zamanında neler yaptılarsa onları hatırladıgı için görüşmek konusmak istemiyor.ama tabi suçlu ben oluyorum görüştürmeyen ben oldugum için kaynanama göre tabi sorunlar cıkıyor. eşimede bişi diyemiyor hemen bagırıp haklı oldugu konularda annesine cıkıstıgı için ee patlıcagı bir tek ben kalıyorum ama bende insanım bende bireyim herşeyden suclanmaktan bıktıgım için görüşmemek en hayırlısı :1closedeyes:

bu kayınvalide için 2 saniye harcamaya bile değmez düşünmek için...
eşiniz arkanızda, sizi sallamayanı, ailenize dil uzatanı siz niye düşünüyorsunuz...
ister gelir ister gelmez,
ister konuşur ister aramaz sormaz...
kendi eden kendi bulur:kahve:

kızlar yeni bi gelişme oldu dün hemen anlatayım;

hiç aramayan kayınpederim dün akşam saat 8:30 da tam eşimle yemek yerken benim cep telefonumu aradı.
nasılsın kızım?hiç arayıp sormayınca siz ben arayım dedim bende
iyiyiz baba haberlerinizi alıyorum ondan aramadım dedim oda
kocan ayrı sen ayrısın araman gerekiyor adet gelenek görenek bu dedi
bende haklısınız dedim sustum sonra saglıgın nasıl dedi (8 ylık hamileyim yeni gelmiş aklı basına)
bende iyiyim bi iyi bi kötü idare ediyoruz dedim
son söyleyecegin bişi varmı dedi bende hayır aradıgınız için sagolun selam söyleyin dedim kapattım.

kaynanam yanındaydı anneninde slmı var oda soruyo falan demedi bende onu sormadım zaten adamda ne akla hizmet aradı bilmem sinir oldum kendimi agırdan alcam naparlarsa yapsınlar bana hiç bi faydaları yok
2 gün sonra kaynanam torunuma bişiler yaptım diye getirirse ahım var 1 copünü giydirmicem versin sonra ben ihtiyac sahiplerine dagıtcam onlarım 1 çöpüne ihtiyacım yok .

neyse yine sinirlenmeyim işte böle kızlar ne diyosunuz???

Back