• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur akıl verin, yardım edin...

yorgun33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
8
0
36
Diğer
Selam hanımlar... Sizlerle bir derdimi paylaşmak istiyorum.Gerçi bir mi birden çok mu bende bilemiyorum...

Öncelikle siteye uzun zamandan beri üyeyim fakat başka bir nickle. Bu derdimi yeni bir nickle yazmak istedim,beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Malum yaşanılanlar kolay şeyler değil.

Çevremde kimseye anlatamadığım için siz değerli arkadaşlarımdan akıl almak istedim... Olayların neresinden başlayayım bilemiyorum....

7-8 yaşlarındaydım babamın annemi aldattığını öğrendiğimizde... O zamanlar bu kadar koymamıstı tabi... O kadınınla karşılaşmalar,konuşmalar, babamın annemi dövmesi falan...
Küçük yaşta ben ne bilebilirdim ki bu kadar ağır yaralar açacağını bende.
O zamanlar babam beni öteki kadınla bile tanıştırmıştı,benim yanımda bile gayet rahattılar. Ve olayların devamı malumunuz... Annem bunu kaldıramadı tabi,kendini savunmaya geçti. O savundukça babamdan dayak yedi boşanma davası açmasına bile izin verilmedi düşünün artık...
Bu olaylar böyle sürüp gitti... Fazla paranın insanı kudurttuğunu bir kez daha anlamıştım. Babam şirketini kapattı iflas etti bu olaylar yüzünden annem yine de güç bela ayakta durmaya çalışıyordu. Gel zaman git zaman ben 16 yaşıma geldim. Çok iyi bir liseye başladım... Etrafımda olanları görmezden gelemk istiyordum ama bir yandanda olanlar içimi parçalıyordu. Ailemizin dağılmasına dayanamaıyordum... Derken bir gün annemin telefon konusmasına tanık oldum. Bir erkekle konusuyordu,evet. İyice sokuldum kapıya,dikkatle dinledim... Dinledikçe birkez daha yıkılmanın ne demek olduğunu anladım.
Annemde babamı aldatıyordu,hemde arkadaşımın babasıyla... Bu olayda böyle sürüp gitti. Hiç sesimi çıkarmadım ama tavır aldım. Ben tavır aldıkça asi, dik başlı oldum onların gözünde. Dayak yedim,evden kovuldum en önemlisi yüreğimi parçaladılar.
O kadar ağırdı ki bu aldatmalar... Annemde babamda birbirini aldatıyorlardı. Madem böylee yapıyorsunuz ne diye bosanmazsınız değil mi? Artık iyice aklımı yitirmek üzreydim.Kimseye güvenim kalmamıstı,kendimi iyice bozmustum.
Alkol,sigara gibi ne kadar kötü alışkanlıklar varsa başlamıstım,bulamadığım sevgiyi dışarıda aramaya başlamıştım...
Bazı şeyleri çok küçük yaşımda yaşadım. Cahilliğim ailemin bu tutumları benide bozmuştu. Küçücük aklımda boyumdan büyük işlere kalkışmıştım...
Gel zaman git zaman 21 yaşıma geldim.
Bir adamla tanıştım,benden yaşça biraz büyüktü...
Öncelerde ona sığınmak,kendimi korumak istemiştim.
O çok muhterem! ailemin karşı çıkmasına rağmen bırakmadım onu,git gide alıştım sevdim aşık oldum...
Ondanda o kadar emindim ki... Herşeyini bana adamış, benim mutlu olmam için kendini oarçalayan bir adam vardı karşımda... Hiç olmadığım kadar mutluydum,huzurluydum. Allah bunca sıkıntının karşısında beni ödüllendirmişti resmen...Hata mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum ama ailemle oturdugum evi terk ettim erkek arkadaşımın yanına taşındım
ailemle tanıştırmıştım, onu o kadar çok sevdiler ki kendi oğulları gibi...
Bende onun ailesiyle tanışmıştım,şeker gibi içi dışı bir insanlar. Kendimi biraz daha iyi hissetmemi sağladılar. Herşey çok güzel gidiyordu.
Babam bana birşey olmasın diye,yaşadıklarımı da bildiğinden birşey diyemedi evi terk etmeme.. Öncelerde çok zorlandım,herkes üstüme geldi... Uykusuz geceler,sabahtan akşama kadar bitmek bilmeyen ağlama krizlerim. Hata yapıyordum biliyorum ama yaşadıklarımın psikolojisini atamıyordum üstümden. Daha sonra nişanlanmaya karar verdik ailelerin kararıyla... Nişanlandıkta,herşey o kadar güzeldi ki... Hayatım artık yoluna giriyordu... Benden mutlusu yoktu,ailemle de aram düzelmişti biraz olsun.
Şaşırıyordum hayatın bu kadar güzel gitmesine derken nişanlımla aramızda kavgalarımız başladı. Öncelerde ufak tartışmalar yerini büyük ve şiddetli kavgalara bıraktı. Ortada belirli bir neden yoktu. Benim bozulan psikolojim nişanlımında psikolojisini bozmuştu resmen. Kavalar büyüdükçe büyüdü. Dayak yedim,morartana kanatana kadar... Canım o kadar yanıyordu ki o vurdukça ben ölmek istiyordum resmen. Bu muydu sevdiğim güvendiğim adam? Hani sen beni hep koruyup kollayacaktın. Bana dokunmaya bile kıyamayan adam şimdi ne haldeydi? Artık dayanamıyorum. Kavgaların şiddeti biraz olsun azaldı ama yine her gün her gün tartısıyoruz kavga ediyoruz. Ben bıktım artık yaşamaktan yoruldum! Annemden,babamdan ayrı çektim şimdide nişanlımdan ayrı ayrı dertler çekiyorum.
Ne yapayım nereye gideyim hiçbir fikrim yok.
Aileme o kadar kızgınım ve kırgınım ki onlar yüzünden bu haldeyim. Gidecek bir yerim yok çok çaresiz kaldım... Herkesten nefret ediyorum, bir insanın değeri bu kadar basit mi? Bir insanın hayatı bu kadar önemsiz mi?
Siz söyleyin Allah aşkına ne yapayım ne edeyim... Aslında o kadar çok şey varki anlatılacak,ben snirimden üzüntümden yazamıyorum bile. Hayatım hep dayakla,aldatmalarla,kavgayla geçiyor...Hiç olmazsa siz beni anlayın,bana akıl verin lütfen...

kendi ailende yaşadığın sıkıntılardan kurtulmak için bu yolu seçtin,senin yerinde olsam bende kaçış için yapardım bunu,çıkmaza düşeceğimi bile bile üstüne giderdim belkide,ama hatalı olan sen değilsin canım üzülme,hayat çok acımasız,okulun bittimi,bir işe sahipmisin bilmiyorum,eğer işin yoksa,ilk yapacağın bu olsun,adım adım geliştir kendini,istemediğin insanları hayatında tutmak zorunda da değilsin,kendien bakacak durumda ol yeter....

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Elimde bir işim yok, inanın bir işim olsaydı bir dakika durmazdım bu insanların yanında... O kadar çaresiz kaldım ki...

Valla çok zor bir durum ailen ayrı nişanlın ayrı... bence artık kendi hayatını kendin idame ettirmelisin.. nişanlın olan kişi şu an böyleyse evlenince kim bilir ne olur.. zor bir durum kabul ediyorum ayrılmak ama öncelikle bir iş bularak başlayabilirsin gerekirse şehrini değiştir.. yeni bir sayfa aç kendine sen sağlam durdukça karşındakinin seni üzmesine izin vermezsin.. bence şu an için en mantıklı olan yol bu..

Hayatım hep dayakla,aldatmalarla,kavgayla geçiyor...Hiç olmazsa siz beni anlayın,bana akıl verin lütfen...
bu cümlelerin beni bitirdi,canım.bir çocuk anne babanın koruması altında olmayınca böyle oluyor.anne baba kendi hayatım deyince maalesef karşıya böyle sorunlar çıkıyor.şu anda sana hiçbir şey diyemiyorum iyi ya da kötü çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.

Sevdiğin adam seni nişanlılık dönemlerinizde dövebiliyorsa evlenince daha beter yapar. Önce işe onu hayatından çıkararak başlamalısın, sonra kendine bir iş bul eminim yapabileceğin bir iş bulursun. Maddi olarak kendine güvendiğin zaman da ailenin yanından ayrılırsın. Sonrasında seni gerçekten mutlu edebilecek birisi çıkacaktır eminim karşına. Daha yaşın çok genç, senin değerini bilmeyen insanlarla çürütme en güzel yıllarını... Biliyorum bunların hepsini yapmak çok kolay olmayacaktır ama yavaş yavaş biryerden başlamalısın yoksa daha da kötüye gidebilir herşey. Umarım sen de hakettiğin mutluluğa kavuşursun canım...

Hayatım hep dayakla,aldatmalarla,kavgayla geçiyor...Hiç olmazsa siz beni anlayın,bana akıl verin lütfen...
bu cümlelerin beni bitirdi,canım.bir çocuk anne babanın koruması altında olmayınca böyle oluyor.anne baba kendi hayatım deyince maalesef karşıya böyle sorunlar çıkıyor.şu anda sana hiçbir şey diyemiyorum iyi ya da kötü çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.

İnanın benim içim o kadar yanıyor ki... Allah a isyan etmiyorum ama neden böyle devam ediyor hayat neden hep aynı sorunlar aynı dertler... Yüzüm gülüyor belki ama içim....... Psikolojimde iyice bozuldu,kendimi tanıyamaz hale geldim. Etrafımda ne bir arkadaşım var ne de ailemden birileri... Sözde yanımdalar ama geçmişin yaralarını hiçbiri saramıyor...

Şimdi akılları başlarına yeni yeni geliyor ama iş işten çoktan geçti. Ben neler yaşadım neler gördüm. Belkide tüm yaşamımı etkileyecek şeyler yaşadım. Keşke yazdıklarım kadar basit olsaydı yaşananlar,o kadar doluyum ki o kadar kırgınım ki hayata....

Sevdiğin adam seni nişanlılık dönemlerinizde dövebiliyorsa evlenince daha beter yapar. Önce işe onu hayatından çıkararak başlamalısın, sonra kendine bir iş bul eminim yapabileceğin bir iş bulursun. Maddi olarak kendine güvendiğin zaman da ailenin yanından ayrılırsın. Sonrasında seni gerçekten mutlu edebilecek birisi çıkacaktır eminim karşına. Daha yaşın çok genç, senin değerini bilmeyen insanlarla çürütme en güzel yıllarını... Biliyorum bunların hepsini yapmak çok kolay olmayacaktır ama yavaş yavaş biryerden başlamalısın yoksa daha da kötüye gidebilir herşey. Umarım sen de hakettiğin mutluluğa kavuşursun canım...

En çokta içimi o yakıyor... Psikolojim bozuldu haliyle hareketlerimi de kontrol altına alamıyorum hal böyle olucada ortaya tamiri mümkün olmayan hatalar çıkıyor. HAKARETLER,DAYAK..... evlilikten,ondan o kadar uzaklaştım ki.... İlk zamanlardaki ışığı göremiyorum gözlerinde.
Canım yanıyor canımmmm.....

İyi dilekleriniz ve benim derdime ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Şu aralar akıl almaya,fikirlere o kadar çok ihtiyacım var ki...

Tatlim bu kadar sey yasamana ragmen hala ayakta kalabilmen müthis basari. Gercekten güclü bir kizmissin.
Yasadigin hic birseyde senin bir hatan, bir sucun yok.
Dogru düzgün bir aile ortami görmemissin, ve dogal olarak korunmaya ihtiyacin oldugu icinde senden yasca büyük birini secmissin.
Benim sana tavsiyem, herkesi ve herseyi unut, kendi hayatina bak. Maddi durumun nasil bilmiyorum ama bir psikologla görüsmeni tavsiye ederim. Anneyi babayi nisanliyi gec, senin herseyden fazla buna ihtiyacin var.
Bir erkegin bir kadina dayak atmasi kadar aciz birsey olamaz, üstelik nisanliyken yapmis bunlari. Sana yasi geregi bir olgun gibi davranmasi gerekirdi. Iyi düsün canim.

Tatlim bu kadar sey yasamana ragmen hala ayakta kalabilmen müthis basari. Gercekten güclü bir kizmissin.
Yasadigin hic birseyde senin bir hatan, bir sucun yok.
Dogru düzgün bir aile ortami görmemissin, ve dogal olarak korunmaya ihtiyacin oldugu icinde senden yasca büyük birini secmissin.
Benim sana tavsiyem, herkesi ve herseyi unut, kendi hayatina bak. Maddi durumun nasil bilmiyorum ama bir psikologla görüsmeni tavsiye ederim. Anneyi babayi nisanliyi gec, senin herseyden fazla buna ihtiyacin var.
Bir erkegin bir kadina dayak atmasi kadar aciz birsey olamaz, üstelik nisanliyken yapmis bunlari. Sana yasi geregi bir olgun gibi davranmasi gerekirdi. Iyi düsün canim.

Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki hala ayaktayım canım, evet... 22 yaşımdayım ama inan ki kendimi 30-35 gibi hissediyorum. Hayatın bu ağır yükü,acımasız yüzü sayesinde... Nişanlanmakla hata mı ettim bilmiyorum. Ne olduysa nişandan sonra oldu zaten. Eskiden tartışmalarımız vardı ama bu kadar şiddetli değildi.
Bu zamana kadar çok güçlüydüm ama artık yavaş yavaş gücümüde kaybediyorum. Etrafımda bir tek arkadaşım kalmadı,yüzüme gülüpte arkamdan iş çevirenler, bana bunları yaşatan ailem ve en önemlisi herşeyimi verdiğim silbaştan hayatı yaşamaya başladığım nişanlım sanki birer düşman gibiler şimdi benim gözümde... Çok kere psikoloğa gittim,ilaçlar kullandım ama bana mısın demedi o kadar şaşkınım ki sanki hiç düzelmeyecekmiş gibi geliyor...

Canim zaten nisandan sonra "garantiye almis"gibi su yüzüne cikmaya baslar erkekeklerin huylari.. :delphin: ayni evde yasamanin da etkisidir biraz..
O kadar zor seyler yasamissin kücük yasinda,ki hala daha kücüksün.. :) insanin korktugu seyler bi bakar seni bulur,o yüzden inadina pozitif inadina kendini dahada sev kendine Deger ver ki Deger Göresin.Hani derler ya kizlar babasi gibi es secer diye, degilse eger nisanlini seviyor ümidin varsa hala daha iliskinizden,cift olarak psikolojik destek alabilirsiniz.calisiyormusun okuyormusun bilmiyorum ama imkanin varsa mutlaka psikolojik destek almani öneririm kendini birazda olsa iyi hissetmeni saglar ve ileriye dönük dogru kararlar almanada yardimci olmus olur..Hakkinda insallah hayirlisi olur :Saruboceq:

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim...
O kadar doğru söylemişsin ki,işleri garantiye alınca gerçek huyları ortaya çıktı,evet !
Ama ben böyle tanımamıstım onu,bu şekilde sevmemiştim.
Şimdi herkesten sogudum,o kadar uzaklaştım ki... Kimseye güvenemiyorum,kendime bile. Bu ruh haliyle ne yaparım ne ederim bilemiyorum... O kadar kötü şeye şahit olmak çok ağırmış atamıyorum bu yükü üzerimden.
Okumuyorum,çalışmıyorum da... Evde oturmaktan bütün gün bunları düşünmekten çıldırmak üzereyim.
Derdimi anlatabileceğim bir dostum,güvenebileceğim bir yakınım bile yok !

Nişanlım babama o kadar çok benziyor ki... Kötü huyları hariç. Onu sevmemin,bu kadar bağlanmamın nedeni de bu... Ümidimi kaybetmek üzereyim ona karşı,çünkü her geçen gün ipler daha da inceliyor kopacak diye korkuyorum artık...
Sinir krizleri,bitmek bilmeyen ağlamalarım,kırıp dökmelerim....Daha neler neler... Tedavi olmak istiyorum elbette ama inancımı da yitirmek üzereyim,hiçbir şeyden zevk alamaz oldum. Bütün güzelliğim,sağlığım,psikolojim gitti. Özellikle son 2 senedir o kadar çöktüm ki... Eski fotoğraflarıma bakıyorum da şimdi kendimi tanıyamıyorum bile................

Gercekten zor seyler yasamissiniz.
Nisanlilik doneminde bile size siddet uygulayabilen bir adamin evlendikten sonraki hali pek ic acici gorunmuyor.Tekrar tekrar dusunun hic birsey icin gec degil..
Ailenizden yana sikintilardan siyrilayim derken daha zorlari ile karsilasmayin.
Allah yardimciniz olsun.

canım benim ya Allah sabır versin
annenin yanına dönsen bunun eziyetindense aileninki daha iyidir hem onların evlatlarısın sahip çıkmazlarmı sana liseyi bitirdiysen üniye başla yada açıktan oku ne bileyim
çok üzüldüm inan senin adını ,inancınıda sakın yitirme Allaha hep dua et gönülden o ep senin yanında mutlaka duaların kabul olur inşallah
peki nişanlınla konuuşmuyomusun niye böyle yaptığını hiç pişmanlık duymuyomu özür dilemiyomu

canım ya ne zor sıkıntılar çekmişin.okurken içim daraldı inan allah aşkına büyütemiycekleri çocukları niye dünyaya getirir insanlar anlamam.doğurmak yetmiyo ona sevgiyi saygıyı huzuru herseyi aşılamak gerekir.ailenden kaçma için sığındığın limandada başka bir sorun yaşıyosun rabbim yardımcınız olsun.ama herşeyin inadına ayakta durun durun ki yıkılmadığınızı kendi aileniz dahi herkes görsün

Annelerin, babaların suçunu işte böyle çocukları çekiyor maalesef. Canım, benim sana tavsiyem üniversiteye devam et yada çalış, sakın ama sakın kendini nişanlına mecbur hissetme ve mecbur olma da...

canım benim ya Allah sabır versin
annenin yanına dönsen bunun eziyetindense aileninki daha iyidir hem onların evlatlarısın sahip çıkmazlarmı sana liseyi bitirdiysen üniye başla yada açıktan oku ne bileyim
çok üzüldüm inan senin adını ,inancınıda sakın yitirme Allaha hep dua et gönülden o ep senin yanında mutlaka duaların kabul olur inşallah
peki nişanlınla konuuşmuyomusun niye böyle yaptığını hiç pişmanlık duymuyomu özür dilemiyomu

İçimdeki güzel şeyleri bitirdiler artıkk... Arada yanlarına uğruyorum ama onlardan o kadar uzaklaşmışım soğumuşum ki... İnsan ailesinden soğur mu bilmem ama benim bütün duygularımı bitirdiler...
Nişanlıma gelince de; konuşuyorum konuşmaz olur muyum hiç... Bir özürle geçiştiriyor. Bazende öyle güzel seviyor ki beni,iyiki onunla beraberim diyorum. Öyle bir zaman oluyorki dünyanın en mutlu insanı oluyorum onunlayken ama bana yaşattıklarını bir türlü sindiremiyorum. Elim kolum bağlandı içimden hiçbir şey gelmiyor....

canım ya ne zor sıkıntılar çekmişin.okurken içim daraldı inan allah aşkına büyütemiycekleri çocukları niye dünyaya getirir insanlar anlamam.doğurmak yetmiyo ona sevgiyi saygıyı huzuru herseyi aşılamak gerekir.ailenden kaçma için sığındığın limandada başka bir sorun yaşıyosun rabbim yardımcınız olsun.ama herşeyin inadına ayakta durun durun ki yıkılmadığınızı kendi aileniz dahi herkes görsün

Onlara sorarsak herşeyin en iyisini en güzelini verdiler bana ama bir şeyi unuttular SEVGİYİ... benim ona ihtiyacım vardı halen de var....

Bence annenin ve babanın birbirini aldatması nişanlının senin her tarafını morartana kadar dövmesinden daha kötü değil. Maalesef içinde bulunduğumuz kültür eşlerin boşanmasının çok olağan karşılanmadığı bir kültür olduğu için birbirini sevmeyen insanlar dışarıdan bakılınca aile gibi görünmek pahasına tahammül edip daha sonra da aldatmayı tercih ediyorlar.
Çocukluğnda yaşadığın travmadan ( ki başka ülkelerde son derece olağan karşılanan bir olay) bir an önce kurtulmaya çalışmalısın. Psikoloğa git falan diyemeyeceğim çünkü zaten kime gidersen git ne okursan oku hemen aileni suçlayacaktır.
21 yaş dünyanın gerçeklerini algılamak için geç bir yaş değil. Yaşadığın şeyler tabii ki bir çocuk için kolay değil. Ama burada okuduğum onca ters ilişki, sapıklık, şiddet, vahşet olaylarından sonra atlatılamayacak şeyler de değil.
Henüz hayatının başındasın. Bence bütün değer yargılarını bir kenara bırakıp öncelikle hayatta seni en çok seven kişiye yani annene bağlanmalısın. Ne yapmış, yada yapıyor olursa olsun o senin annendir.
Düşün ki sen yaşadığın mutsuzluğu atlatmak için seni döven hakaret eden bir adama katlanıyorsun. O da boşanmayı kabul etmeyen onu aldatan, döven bir adamın açtığı yaraları bir başkasıyla kapatmaya çalışıyor.
Annenden destek alarak bir an önce sana para kazandıracak bir meslek sahibi olabilmek için eğitim almanı öneririm.
Seni döven o adamdan da bir an önce ayrıl. Birbirlerini aldatan anneni-babanı affedemiyorsun ama sana zarar veren bir insanı bir kaç özürle affedebiliyorsun.
Önce otur bir düşün. Ve olaylara tarafsız bakmaya çalış.
Allah yardımcın olsun.

O insanın yanında kalmamalısın, ayrılmalısın tabi ki, nişanlıyken bunu sana yapıyorsa, evliyken neler yapmaz.

Bir süre en azından, bu adamla olmaktansa, ailenle kalmalısın. Sonra bir iş bulup, hayatına orada devam edebilirsin ya da ailenden ayrı devam edebilirsin. ış bulman hem senin gücünü artırır, hem de bakışını, psikolojini değiştirir.

Back